Poslední z nasazených Fognini v Kitzbühelu prolétl do semifinále

3. 8. 2017, 15:17
Aktuality 7
ATP KITZBÜHEL - Fabio Fognini pokračuje na turnaji ATP v rakouském Kitzbühelu ve skvělé formě. Ital, který minulý týden triumfoval ve Gstaadu, dnes za hodinu hry smetl 6-3 6-1 Thomaze Bellucciho, připsal si šesté vítězství v řadě a postoupil do semifinále. V něm poslední z nasazených hráčů vyzve předloňského vítěze Philippa Kohlschreibera.
Fabio Fognini

Fabio Fognini minulý týden ve Gstaadu získal svůj první letošní a celkově pátý kariérní titul na okruhu ATP a výbornou formu si přivezl také do rakouského horského střediska, kde měl v prvním kole coby druhý nasazený volno a v osmifinále si poradil se Srbem Zekičem.

Set neztratil ani v dnešním čtvrtfinálovém utkání s Thomazem Belluccim, kterého porazil i počtvrté a znovu na antuce. Italský favorit sice v průběhu zápasu třikrát přišel o servis, nicméně svého soupeře celkem sedmkrát brejknul. O pár měsíců mladší Brazilec si dokázal podání udržet pouze jednou.

Třicetiletý Fognini si tak připsal již šestou výhru v řadě a potvrdil, že se mu na antukových turnajích v letních měsících tohoto roku daří.

V Umagu ve čtvrtfinále podlehl po obrovském boji pozdějšímu šampionovi Rubljovovi, ve Gstaadu triumfoval a výborně rozjetou má i právě probíhající akci v Kitzbühelu, jelikož ostatní nasazení hráči v turnajovém pavoukovi již nefigurují. V prvních dvou kolech skončili jednička Cuevas, obhájce titulu Lorenzi, český zástupce Jiří Veselý a další.

Další překážkou pro turnajovou dvojku bude Philipp Kohlschreiber. Kitzbühelský rezident si v prvním čtvrtfinále čtvrtečního programu poradil 4-6 6-4 7-6 s Dušanem Lajovičem ze Srbska.

S Němcem se Fognini letos utkal v Sydney, kde ve dvou setech prohrál. Celkově má s Kohlschreiberem negativní vzájemnou bilanci 2-5, tři ze čtyř antukových soubojů s předloňským vítězem akce ATP 250 v Kitzbühelu prohrál.

Sebastian Ofner na domácí antuce v Kitzbühelu debutuje v hlavní soutěži turnaje ATP a po třech výhrách se může těšit už na semifinále. Mezi kvarteto nejlepších se dostal po dnešní výhře 6-3 1-6 6-3 nad Argentincem Renzem Olivou.

O finále si jednadvacetiletý Rakušan zahraje s Portugalcem Joaem Sousou., který povedeným obratem proti Geraldu Melzerovi zabránil čistě rakouskému semifinále.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 540,310 eur
čtvrteční výsledky (3. 8. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fognini (2-It.) - Bellucci (Braz.) 6-3 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Lajovič (Srb.) 4-6 6-4 7-6(5)
Ofner (Rak.) - Olivo (Arg.) 6-3 1-6 6-3
J. Sousa (Portug.) - G. Melzer (Rak.) 2-6 6-1 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Haitik
Murray se odhlásil z Montrealu..
Reagovat
Nola
aj Cilic, Stan bude konecne v klude :D
Reagovat
janek_da
Rafovi to hodně přeju. Ať postoupí do sf a stane se No1.
Reagovat
sprchon
Nech to tam vyhra cele
Reagovat
janek_da
hlavně aby dokázal postoupit do toho semi
Reagovat
sprchon
Všechny zápasy až do semi mu soupeři nenastoupí a pak už to tam může vyhrát celé.
Reagovat
Torn
Foňa ta tam musí vyhrát!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist