Potapovová má druhý titul. Ve finále v Linci smetla Martičovou

12. 2. 2023, 16:38
Aktuality 4
WTA LINEC - Anastasia Potapovová získala druhý titul na okruhu WTA. Přestože na začátku turnaje v rakouském v Linci 21letá tenistka bojovala se zraněními, zvládla čtyři třísetové bitvy a dnes ve svém celkově pátém finále a prvním v hale smetla 6-3 6-1 Chorvatku Petru Martičovou.
Profily hráčů
Anastasia Potapovová (© WTA)

Anastasia Potapovová v Linci zdolala první čtyři soupeřky včetně Markéty Vondroušové po třísetovém boji, v dnešním finále s Petrou Martičovou ale odvrátila 4 z 5 brejkbolů a zvítězila hladce 6-3 6-1.

"Byl to těžký týden. A upřímně, je to pro mě nečekaný výsledek. Nedorazila jsem sem v ideální kondici, měla jsem různá zranění. Ale po prvním zápasu jsem si řekla, že když jsem dokázala dosáhnout této úrovně, mohla bych postupovat dál," zavzpomínala Potapovová na začátek týdne.

Anastasia Potapovová (© Profimedia)"To se mi podařilo, každým dnem jsem se cítila čím dál lépe a ve finále jsem nakonec byla maximálně svěží. Cítila jsem se lépe, než na začátku turnaje. Je to legrační, ale je to tak," dodala 21letá rodačka ze Saratova.

Potapovová hrála finále popáté v kariéře a poprvé v hale. Jediný předchozí triumf slavila loni na antuce v Istanbulu, kdy cestou za titulem rovněž porazila Martičovou. Ve světovém žebříčku se posune na 31. místo, své nové maximum.


32letá Chorvatka Martičová nedokázala navázat na včerejší skalp světové sedmičky Marie Sakkariové. Finále hrála pošesté a rovněž poprvé v hale, sbírku tří antukových trofejí ale nerozšířila.

• WTA 250 LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (12. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Potapovová (8-Rus.) - Martičová (6-Chorv.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Dzalamidzeová/Kužmová (Rus./SR) - N. Kičenoková/Friedsamová (Ukr./Něm.) 4-6 7-5 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
frenkie57
Tedy z tou trofejí se Linec moc nepředvedl, dám vítězce a finalistce velký a malý růžový kurt, no nic moc.smile
Reagovat
Liverpool22
smile ano - trofej v podání růžového kurtu je fakt úlet smile A přitom stačilo zavolat např. do české sklárny a nechat vyrobit nějakou pěknou vázu smile
Reagovat
frenkie57
Obě dostaly ještě láhev šampáňa a cosi ve velké krabici, ale i tak, žádná sláva.
Reagovat
Liverpool22
Holt Rakušáci šetří smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist