Povedený debut na Roland Garros. Sinner vyřadil i Zvereva a čeká ho čtvrtfinále proti Nadalovi

4. 10. 2020, 18:44
Aktuality 34
FRENCH OPEN - Jannik Sinner si v 19 letech odbývá velmi povedenou premiéru na Roland Garros. Italský mladík si dnes proti světové sedmičce Alexanderu Zverevovi připsal svůj dosud nejcennější skalp a postoupil již do čtvrtfinále. V něm vyzve vítěze dvanácti ročníků Španěla Rafaela Nadala, jenž nekompromisně zastavil Sebastiana Kordu.
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner si svou jedinou výhru na grandslamu připsal letos v lednu na Australian Open proti domácímu outsiderovi Max Purcellovi. 

Na svém premiérovém Roland Garros však 19letý Ital potvrzuje, že patří k velkým talentům světového tenisu. Přes světovou třináctku Belgičana Goffina, domácího Bonziho a Argentince Coriu se dostal bez ztráty setu do osmifinále a ani v něm pro něj turnaj neskončil.

Sinner si dnes poradil 6-3 6-3 4-6 6-3 se světovou sedmičkou Němcem Alexanderem Zverevem, připsal si svou druhou výhru nad hráčem Top 10 (dosud nejcennější) a postoupil již do čtvrtfinále. 

"Jsem uvolněný. Snažím se tu hrát bez nervů a navíc cítím, že se v každém zápasu zlepšuju. Jsem rád, že mi to na kurtu funguje a přichází s tím i dobré výsledky," řekl 75. hráč světa Sinner.



Ve čtvrtfinále si Sinner zahraje s největší hvězdou turnaje Rafaelem Nadalem. 34letý Španěl v osmifinále přejel jednoznačně 6-1 6-1 6-2 dvacetiletého Američana s českými kořeny Sebastiana Kordu, jenž navzdory porážce prožil povedený debut na Roland Garros.

"Dnes mi vyhovovaly podmínky. Nebylo to jednoduché, hodně foukalo, ale vypořádal jsem se s tím lépe. Nejdůležitější bylo hrát svůj tenis a soustředit se jen na svou hru. Oba jsme udělali několik zbytečných chyb, ale to se v takovém větru stává. Já se snažil být v každé výměně v dobrém rozpoložení a být připravený na další úder," komentoval Nadal.

Dvanáctinásobný šampion Nadal hraje na svém již 16. Roland Garros a počtrnácté postoupil do čtvrtfinále. Dnes svou bilanci na pařížské antuce vylepšil na 97-2.



Nečekaně se na výhru v osmifinále nečekaně nadřel Dominic Thiem. Domácí dvacetiletou naději Huga Gastona, jenž je až 239. hráčem světa a v předchozím kole vyřadil Stana Wawrinku, zdolal až po třech a půl hodinách boje 6-4 6-4 5-7 3-6 6-3.

Třetí nasazený Thiem první dva sety, ale Gaston pak začal hrát čím dál více dropshotů, na které rakouský favorit nedokázal najít odpověď. Thiem vypadl z rytmu a hrstkou fanoušků povzbuzovaný Gaston si vynutil pátý set.

V něm se dvacetiletý Francouz držel do stavu 3-3, kdy se mu nepodařilo sebrat soupeři servis. Vzápětí to začal přehánět s dropshoty, které se mu ne vždy podařily a Thiem nakonec po boji zvítězil.

"Dlouho jsem neviděl hráče s tak skvělým citem pro míč. Jeho dropshoty byly jako z jiného světa. Pokud bude takhle pokračovat, bude z něj velký hráč a v budoucnu způsobí na tomhle stadionu spoustu radosti," chválil Thiem vzdorujícího soka.



O semifinále si rakouský finalista posledních dvou ročníků zahraje s Diegem Schwartzmanem (h2h 6-2). 28letý Argentinec dnes přehrál 6-1 6-3 6-4 Itala Lorenza Sonega a bez ztráty setu postoupil do čtvrtfinále, kterým vyrovnal svůj nejlepší výsledek na Roland Garros z roku 2018.

V životní formě hrající Schwartzman si koncem září v Římě připsal premiérový skalp Rafaela Nadala, zahrál si své první finále na turnaji Masters 1000 a nyní bude bojovat o premiérové semifinále na grandslamu.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
nedělní výsledky (04. 10. 2020)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Sinner (It.) - A. Zverev (6-Něm.) 6-3 6-3 4-6 6-3
Thiem (3-Rak.) - Gaston (Fr.) 6-4 6-4 5-7 3-6 6-3
Nadal (2-Šp.) - Korda (USA) 6-1 6-1 6-2
Schwartzman (12-Arg.) - Sonego (It.) 6-1 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Newcombe
Thiem a Schwartzman se uštvou v 6-ti hodinovém zápase a pak tlouštík vítěze doklepne. Takže to zbude na Djokovi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, snad to nebude jako vždyckysmile Záleží, jak na tom hude pozítří Dom se silami. Jestli bude vsechno ok, neměl by mit s Diegem problém. Při vší úctě k němu, by mu mohl Dom v plné formě povolit max. set. Ovšem s tim, co předvedl dneska ve čtvrtém a v pátém setu, by to teda nešlo... Ale Diego bude Domovi vyhovovat víc než Gaston, o čemž svědčí i H2H.
Reagovat
Patik
o to lepšie že mu to dneska nešlo..Massu bude mať dohovor a Thiem si dá v ďalšom zápase pozor..
Reagovat
Enterprise
https://www.idnes.cz/sport/tenis/alexander-zverev-roland-garros-osmifinale-kasel-horecka-pribeh.A201004_212215_tenis_elv
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner je supertalent...Už ako tínedžer kompletný hráč.

Očakávam prvú veľkú prekážku, je to dobrá správa, Nadal potrebuje byť pod tlakom a ukazat pridanu hodnotu, ak na to momentálne má.
Reagovat
fialka
Myslíš, že je pre Rafu nebezpečnejší ako Zverev?
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev by bol nebezpečnejší, o málo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavou tak nastejno, Zvíře možná i horší.
Reagovat
smazaný uživatel
sám víš, ze lžeš

Sinner uhraje tak 4 gamy. Čekám 30% první servis a 60 UE
Reagovat
smazaný uživatel
Klasické porazenecké nálady, ale v kútiku duše bozkávaš ruženec, aby to Sinnerovi vyšlo.

Kamílek, Debílek..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.

Ty jsi sice retardovaný, ale mas dost rozumu na to, abys věděl, ze Sinner nemá šanci uhrát ani set, pravděpodobně se složí po prvních pěti minutách.

Ale moc se mi líbí, jak to umíš zahrát do autu. Připravit si pudu na případný upset. Suma sumárum - bojis se, mas nasrano, komediant
Reagovat
smazaný uživatel
Diazepam kamarát. Pôsobíš mimoriadne nevyrovnaným dojmom. Doľahlo to na teba, prerástlo ti to cez hlavu. Veľmi smutný pohľad. Napusti bazénik, daj si kúpeľ.
Reagovat
brixner
No jo, no...Na budku asi dostane, momentálně existuje jediný hráč, kdo by Rafu v Paříži sundal a Dom to, dle mého soudu, není...Ale úplná poprava to být nemusí, tenhle mlaďoch nemá, co ztratit, může do toho mlátit jako hluchej do vrat a třeba z Rafy vymlátí i set, kdo ví...Osobně jsemaž překvapený, kolik mladých hráčů i hráček se vyrojilo po USO, fáze výměny prostě pomalu přicházísmile
Reagovat
spaniel
Jediny Thiem. Djokovic ho zfoukne jak kahanek v Belehradu pred spanim.
Reagovat
turista
Sinner dostane od Nadala čočku a končí.
Reagovat
FulnekUltras
anebo hrách Tempo
Reagovat
FulnekUltras
El Tiempo
Reagovat
turista
Je to možný.
Reagovat
Patik
Bude to podobný zápas ako kedysi keď sa hovorilo že mladý talent FAA sa vzoprie Nadalovi..to bude zaujímavý atraktívny zápas..mladá nádej tenisu..Nadal ho vyškolil..stratil pár gemov..nič velkolepé sa nekonalo..
Reagovat
RF46
Ikdyz ted nemel nekolik souperu, tak tohle cislo 97-2 je opravdu naprosty smilepsycho.
Reagovat
Mayo
To nemá obdobu, to je čistý nonsens. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Šílené, i přesto že ho nemusím, obdivuhodné.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to král antuky, o tom žádná.

Povrch, který nikoho nezajímá
Reagovat
Mayo
Nepáči sa mi príliš Rafa. Konečne však bude mat dôstojnejšieho súpera.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude.

V úterý uvidíme úplně jiného Sinnera, první servis 30%, pak 60 UE a Rafa půjde lehce ve třech.

Nadal odehrál tři zápasy kde nemusel vůbec nic predvest, soupeři se porazili úplně sami. Chtěl bych vidět, jak hraje pod tlakem, ale toho se asi dockam až v semifinále
Reagovat
smazaný uživatel
Kapesníček?
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne. Turnaj mě baví, hodně překvapeni, parada. Já jsem viděl minimálně 20 zápasu. Co ty? Čtyři hodinky nadala? Pan odborník, který nezná Kordu a Tsitsipase začal sledovat v Montrealu.

Král anonymních for. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pytam sa, kapesníček?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pytam sa, koho znáš krome Nadala?

Aha nikoho
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ako dvaja kohúti na smetiskusmile
Turnaj je to to podivný, o tom žádná, pochybná konkurence, tak se hlavní favorité zmastí až v SF nebo F...
Reagovat
smazaný uživatel
My se máme rádi :)

Oba máme dost rozumu na to, abychom vedeli, ze tahle diskuze je vždy k hovnu.

Ale ja to beru jako kulturní zážitek.
Reagovat
FulnekUltras
jinak by ta ATP byla vyloženě suchá ;-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to tak beru, je to v pohoděsmile Vadí mi tu kecy jiných.
Reagovat
Amputace
Jako kulturní zážitek... Není pak divu, že do toho trollení investuješ tolik energie, když je to pro tebe vlastně ekvivalent kultury.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist