Přechod na trávu mi pomůže, věří Federer

5. 6. 2013, 12:47
Aktuality 19
Před 10 lety slavil na trávě ve Wimbledonu svůj první grandslamový titul a nyní Roger Federer doufá, že v krátkém, ale o to oblíbenějším období sezony na trávě zmírní bolest z vyřazení z Roland Garros. V Paříži včera neuhrál ani set proti Tsongovi.
Profily hráčů
Roger Federer

"Je to zdrcující porážka, z výkonu jsem zklamaný a z výsledku jsem opravdu moc smutný. Ale teď už se těším na další věci," řekl Federer po vyřazení z French Open, kde včera prohrál ve čtvrtfinále 0-3 na sety s domácím Tsongou.

Už příští týden se jednatřicetiletý Švýcar představí na svém oblíbeném turnaji na trávě v německém Halle, kde v minulosti pětkrát triumfoval. Poprvé v roce 2003, kdy pak o tři týdny později ve Wimbledonu zvedl nad hlavu i svou první z celkově 17 grandslamových trofejí. 

Roger Federer na French OpenA letos doufá, že na trávě zapomene na bolestnou porážku z Paříže a konečně získá i první letošní titul. A třeba i dokáže zopakovat čtyři doubly ze sezony 2003 až 2006. Loni k tomu měl blízko - vyhrál Wimbledon, v Halle však prohrál finále s domácím Tommym Haasem.

"Miluju část sezony na travnatých kurtech. Obzvlášť když uplynulo už 10 let od mého prvního wimbledonského vítězství. Takže se teď zase těším na návrat do Halle a na Wimbledon, kde jsem před 10 lety udělal první double," uvedl Federer.

"Myslím, že hraju dobrý tenis, akorát dnes to nebyl můj den. Musím na to co nejrychleji zapomenout a to se mi obvykle daří. O to jednodušší to bude, když se změní povrch. To určitě pomůže, máte se zase na co těšit," věří Federer, který v osmifinále proti Simonovi vyhrál jubilejní 900. zápas na okruhu ATP.

"Jsem velmi spokojený s mými výkony v prvních kolech, byly to dobré zápasy. I proti Simonovi, byť to bylo v pěti setech, to bylo dobré utkání a byl jsem připravený na zbytek turnaje. Ale dnes tomu tak nebylo. Musím to přijmout a soustředit se na budoucí zápasy."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Inak čítal som zaujímavé vyjadrenie Nadala na adresu jeho rivality s Rogerom.

"Chelsea porazila Man United v oboch zápasoch v lige, napriek tomu ligu vyhrali United. Preto je United lepší ako Chelsea."

Zaujímavá analógia, zrejme by si ju mali zobrať niektorí tu prítomní k srdcu.
Reagovat
Mayo
Glory Glory Man United ! Manchester United kráľ Anglicka neni o čom :)
Reagovat
spaniel
Jenže tenis je na rozdil od ostatnich sportu o vzajemne bilanci, vis?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, ja som zabudol že v tenise sa nehrá na tituly, ale na víťazstvá proti kamarátom :( moja chyba, prepáč

:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vela bude zalezat od zrebu. Federer moze zaziarit, no aj totálne vyhoriet..Prerusit QF sériu práve na Wimby by mal urcite velmi trpkú príchuť..
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne, finále Wimbledonu s opačným výsledkem, jako měl ten loňský, bych si zopakoval.
Reagovat
vojta91
je tezke si to priznat, ale tobe uz nepomuze nic- tva doba uz davno skoncila..
Reagovat
Roger_Federer
No ja nevim, temeř před rokem byl svetova jednička a vyhral Wimbledon...
Takže zas tak davno to nebude nemysliš?
Reagovat
LukasH
A co by si měl přiznávat? Chce hrát dál, tak by si měl říct, že na už na to nemá? Před rokem vyhrál Wimbledon, byl ve finále Masters. Až jednou skončí, tak něco odejde s nim. Vždy se na něho rád koukám, co konce, i když se mu nedaří.
Navíc nikdy nebyl antukář a je možný, že na trávě a pevným povrchu ještě hodně předvede.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se na nej taky rad koukam, ale to co predved vcera nejni hodny jeho jmena. Vim ze ctvrtfinale GS je usppech, ale ne pro Rogera Federera. Nechci ho videt, jak se placa kolem 10tyho mista a mlady kluci si na nem honej sebevedomi "hura dokazal jsem porazit svuj idol..." Proste ne....

nevim jestli mu ta trava prospeje, ale jestli bude podavat jako vcera tak bude rad za druhy kolo....

Ja se s tim hrozne tezko smiruju, protoze az skonci... nevim komu budu fandit...
Reagovat
firestarter
Přece Grigorovi..;-)
Reagovat
Fandina
tak držím palce na trávu! Go Rogere go!
Reagovat
Roger_Federer
nech kecu a zacni zas makat.. Nebo si vem dovolenou.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak.
Reagovat
smazaný uživatel
konecne dobry tip
Reagovat
smazaný uživatel
Ač fanoušek Fedexe si nejsem jistý jestli je to o povrchu, jako spíš o hlavě. Psychická odolnost v průběhu zápasu mi občas připadá spíš jako jakási apatie. Chápu, že dosáhl všeho co se dalo a motivovat se je čím dál těžší, ale mluvit o povrchu při jeho zkušenostech?! NO, nevim...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa loni v Halle už hrál, takže letos tam bude podruhé...
Reagovat
LubosZabloudil
Díky :)
Reagovat
J.M.
Potřetí. Poprvé tam byl v roce 2005.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist