Tsonga nedal Federerovi šanci, s Ferrerem jsou bez ztráty setu v semifinále

4. 6. 2013, 18:27
Aktuality 179
Jo-Wilfried Tsonga a David Ferrer se bez ztráty setu stali prvními semifinalisty Roland Garros: pro Francouze je to první semifinále na pařížské antuce, pro Španěla to zase znamená šanci na první grandslamové finále. Tsonga dnes nedal šanci Rogeru Federerovi, Ferrer deklasoval unaveného krajana Tommyho Robreda.
Jo-Wilfried Tsonga

Roger Federer turnajem procházel hladce, než v neděli ve čtvrtém kole postoupil přes Simona až po pětisetové bitvě. Zaznamenal tak jubilejní 900. výhru na okruhu ATP a postoupil do 36. grandslamového čtvrtfinále v řadě. Dál se ale nedostal a teprve podruhé za posledních devět let neprošel mezi nejlepší čtyři.

Do semifinále sedmnáctinásobného grandslamového šampiona nepustil domácí Jo-Wilfried Tsonga, který předvedl téměř bezchybný výkon. Ve třech setech udělal jen 22 nevynucených chyb, skvěle podával a od chvíle, co v prvním setu prohrával 2-4, byl jasně lepším hráčem na kurtu. Už po necelých dvou hodinách zvítězil 7-5 6-3 6-3.



"Věřil jsem si, dělal jsem vše pro to, abych ten zápas zvládl. Snad to na kurtu bylo vidět. Od začátku jsem se cítil skvěle, věděl jsem, že to dobře dopadne, ani na chvíli jsem nepochyboval, že bych mohl prohrát. Dneska jsem hrál proti šampionovi, který vyhrál úplně všechno, a prostě přišla moje chvíle," radoval se Tsonga ještě na kurtu, kde si vychutnával ovace publika.

Jo-Wilfried Tsonga a Roger Federer

Naopak Federer se celý zápas marně hledal. Vypracoval si pouze tři brejkboly, netrefil žádné eso a občas na kurtu vypadal jakoby bez zájmu. Od stavu 4-2 v prvním setu prý 'hrál jako obyčejný smrtelník'. "První set jsem měl vyhrát. Je to zdrcující porážka. Trápil jsem se úplně ve všem a Tsonga mě naprosto přehrál. Ze svého výkonu jsem dost zklamaný," komentoval Federer.  

Švýcar prodloužil své čekání na první titul v sezoně, což je pro něj nejdelší série bez turnajového triumfu od roku 2000. "Jsem smutný z výsledku. Moje hra nefungovala, Jo byl ve všem lepší," uznal jednatřicetiletý rodák z Basileji, který teprve pošesté za posledních 10 let na grandslamu prohrál 0-3 na sety, z toho počtvrté na French Open.

To Tsonga mohl rozdávat úsměvy. Poprvé v kariéře - a navíc bez ztráty jediného setu - postoupil do semifinále Roland Garros a bude usilovat o druhé grandslamové finále. To první si zahrál překvapivě před pěti lety na Australian Open, kde nestačil až na Novaka Djokoviče. Právě se současnou světovou jedničkou v Paříži vypadl loni ve čtvrtfinále, když neproměnil čtyři mečboly.

Letos však díky skvělé formě může stále doufat nejen v zisk prvního velkého titulu, ale může se i po dlouhých třiceti letech stát prvním domácím majitelem Poháru mušketýrů. Posledním francouzským šampionem byl v roce 1983 Yannick Noah.

"Cítim se teď velmi silný a už se těším, až se tu zase postavím na kurt. Je tu skvělé publikum a já jsem moc rád, že tu mohu předvádět takhle skvělý tenis před svou rodinou," dodal osmadvacetiletý Francouz.

David Ferrer a Tommy RobredoV pátečním semifinále se Tsonga utká s Davidem Ferrerem, který z posledních pěti grandslamů chyběl mezi nejlepšími čtyřmi pouze loni ve Wimbledonu (skončil ve čtvrtfinále), do finále se ale na grandslamu ještě nikdy nedostal. Třikrát ho do něj nepustil Djokovič, dvakrát Nadal a jednou Murray, nyní v Paříži tak má zatím asi největší šanci. S Tsongou vyhrál dva ze tří vzájemných duelů a do karet mu bude hrát i povrch. 

"V semifinále jsem už asi posedmé, ale na finále stále čekám. Doufám, že bych to tady mohl prolomit," přeje si Ferrer. A Tsonga dodal. "Rozhodně mě nenapadlo, že bych došel tak daleko bez ztráty setu. Ale Ferrer taky neztratil ani set, protože hraje skvěle."  

Jednatřicetiletý Ferrer ve francouzské metropoli stejně jako jeho příští soupeř dosud neprohrál ještě žádný set. Dnes se ani nestihl pořádně zapotit v souboji s krajanem Tommym Robredem. Ten sice v předchozích třech kolech vždy otočil stav z 0-2 na sety. Ferrer mu ale dnes nedal vůbec žádnou naději na zvrat a zvítězil drtivě 6-2 6-1 6-1.

"Užíval jsem si to, ale dnes jsem si to chtěl užít trochu déle," smál se Robredo, který na French Open prohrál i ve svém pátém čtvrtfinále. Dál se na grandslamech ještě nikdy nedostal.

- FRENCH OPEN 2013 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
úterní výsledky (04. 06. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (6-Fr.) - Federer (2-Švýc.) 7-5 6-3 6-3
Ferrer (4-Šp.) - Robredo (31-Šp.) 6-2 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

179
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nejsem fanynka Rogera,ale co tady tak čtu- dostává chudák pěknou sodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Furt dokola se tu pise o fedexovym veku. Proc to porad pripisujete veku? Podivejte se na Haaseho, kteremu je 35 a jak tedkon hraje. Samozrejme neporazi ty nejlepsi ale to nikdy a Federer ma mnohem vice talentu nato je furt porazet. Podle me je to spise nerozehranosti mez vekem, kdyz Federer si rozlozil sezonu s rodinou napul. Na kazdem turnaji je nanem videt ze se furt rozehrava a nema dostatecne natrenovano a nez se rozehraje do sveho optimalniho vykonu tak narazi na silneho soupere a vypadne. Pak skonci turnaj a zase ceka na dalsi a je to furt a furt dokola.

Nejsem jeho velkym fanouskem ale urcite by si tenis zaslouzil vice jeho umeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Haasovu dlouhovekost bych paradoxne pripisoval tem mnoha zranenim. Telo je o ty promarodena leta mene opotrebovane a vlastne mladsi
Reagovat
Roger_Federer
Před 10 lety začala Rogeqova vytezna kariera na granslamech, možna by bylo stylove to přesne po 10 letech uzavřit nejakym dobrym vysledkem..(finale nebo titul:) ), nekdy je umeni odejit na vrcholu..
Reagovat
Berny
Tak to co jsme resili pred mesicem, se nakonec diky murrayho zraneni nekonalo a nikdo se s Rafou pred semi nepotkal, nicmene je velka sance ze Rafa bude nasazena 5tka na W. Pokud se Ferrer dostane do finale nebo rafa nevyhraje. Je tomu tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že se Tsonga pěkně dotáhl na Berdycha v žebříčku ATP. A jestli se dostane až do finále, tak ho dokonce předběhne.
Reagovat
Mayo
však Tsonga patrí pred Berdycha takže nevidím problém
Reagovat
spaniel
Na kterem turnaji hral podle vas Federer naposledy svuj top tenis?
Reagovat
J.M.
Cincinnati. To je turnaj, který mu (podmínkami, povrchem) svědčí nejvíc. Tam hrál loni opravdu jako nejlepší hráč světa, a o nic hůř než v dobách největší slávy.
Reagovat
Mayo
som vzedavý na Cinci túto sezónu...tam mu to svedčí a tak možno zase tam urobí dobrý výsledok ... ale tam hral skvele a navyše sa mi veľmi páčilo ako dal potupného kanára Djokovičovi :)
Reagovat
J.M.
Jinak pokud nemyslíme celý turnaj, ale jen jednotlivá kola, tak i první dvě až tři kola letošního AO se podle mě Roger svému top tenisu přinejmenším hodně blížil. Byl svěží, odpočatý, rychlý (!), přesný. Pak už s každým dalším kolem uvadal a uvadal, a Tsonga ho nakonec definitivně vyčerpal. Částečně i první kola v Římě a na RG... Ale to už jsou jen fragmenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon.
Reagovat
Mayo
ale ináč sa mi páčil RF jednoznačne za posledné roky na FO 2011...tam hral neuveriteľne...jednoznačne to bol najlepší hráč turnaja ale mal smolu vo finále (Rafa)
Reagovat
J.M.
Zrovna ten Wimbledon loni vyhrál dost se štěstím (skoro vypadl už ve 3. kole), a v závěrečných kolech už byl viditelně "jetý", ten pohyb do forhendové strany byl, zřejmě i vinou zranění zad, citelně pomalý a forhendy z běhu nezvládal. Rozhodně to nebyl jeho top tenis.

Naproti tromu Cincinnati odehrál v podstatě stylem start-cíl, a tenis, který tam předváděl, byl o třídu lepší než to, co předvedl ve Wimbledonu. To se hodně blížilo dokonalosti. Dokonce bych kacířsky uvažoval i o tom, že v dobách největší slávy hrál hůř (minimálně po technické stránce provedení svých úderů od nejlepších let 2003-2006 postupem let hodně změnil a vylepšil, i takticky a zkušenostmi je vyzrálejší).
Reagovat
spaniel
Podle me RG 2011, ale treba jsem na nej jen moc přísný. Samozrejme WTF 2011 taky uslo, ale v hale nemel nikdy konkurenci, tam se to projevi nejpozději. Posledni turnaj kde si se souperi delal co chtel a hral svuj nejvyšší level byl ale asi dole zmiňovaný AO 2010.
Reagovat
Hook2424
Těžko se to posuzuje, jestli hrál svůj TOP tenis! Všechny jeho zápasy se slabšími soupeři probíhají ve stejném duchu. Roger z nich dělá chytrou hrou s prominutím "blbce" a nebo se spolehne na jeden úder. Vypadá to suverénně, ale ono taky může zdání klamat! Každopádně dobrý servis jsem u něj neviděl ani nepamatuju!
Reagovat
Stan_Borowitz
Cincinnati 2012, French Open 2011, TM 2010
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačne Cincinnati. Tam to bol úplný top, krásny utočný tenis (videl som každý zápas) - hlavne zápas s Fishom bol super.

Potom prišiel US Open a neštastná prehra s Berdychom - odvtedy Rogerova výkonnosť klesla o výkonnostný stupeň, a po turné v Južnej Amerike o ďalší.
Reagovat
smazaný uživatel
Vo Wimbledone ani nehral svoj top podľa mňa, ale samozrejme nebolo od toho ďaleko.
Reagovat
J.M.
Ano, zápas s Fishem, to podle mě byl pádný protiargument všem těm, kteří tvrdili, že už nemá forhend jako v nejlepších letech atd... Highlights z tohoto zápasu podle mě vypadaly impozantěji než leckteré highlights z celé jeho kariéry. :-) K tomu i dokonalý bekhend (v Cincinnati podle mě měl loni nejlepší bekhend světa, lepší než Djokovič), a neskutečné, geniální halfvoleje. K tomu byl i neuvěřitelně pružný na returnu, v pohybu taky nijak nezaostával.

(Co se týče razance, podobně působily i highlights z loňského finále Dubaje s Murraym - opět, když byl na rychlém povrchu, tak tam sázel minimálně stejně brutální pecky jako když byl na absolutním vrcholu, možná i brutálnější. Na to lidi hodně zapomínají, že ta diskutovaná ztráta síly jeho úderů je do značné míry optická iluze způsobená zpomalením povrchů a míčků od těch dob.)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zápas jsem neviděl, tak nemůžu komentovat hru, ale Tsonga podle mne potvrdil famózní formu, se kterou na RG přijel. Loni chybělo jen trochu štěstí a mohl ve čtvrtfinále vyřadit Djokoviče, světového hráče č.1, ve čtyřech setech. Takže to, že Federera porazil, není žádné extra překvapení. Zklamání ano, ale překvapení ne.

Teď bych si přál finále Djokovič-Tsonga, každá jiná možná varianta bude proti této naprosto nezáživná.
Reagovat
spaniel
Já bych si pral Tsonga - Wawrinka, kde by oba hrali svuj nej tenis, plny winneru a 5 setu.
Reagovat
J.M.
Já bych si přál semifinále Haas-Wawrinka a Tsonga-Ferrer, a kdokoli z nich ve finále a jako vítěz by mi udělal radost, každému z nich to přeji, z různých důvodů (hlavně za ty roky dřiny ve stínu největších hvězd). Všichni z nich umí hrát záživné zápasy a pěkný tenis.
Reagovat
Stan_Borowitz
já jsem vybíral pouze z reálně možných variant :-)

Pokud připustím i krajně nepravděpodobné možnosti, pak samozřejmě s vámi souhlasím...
Reagovat
spaniel
Z nemoznych variant asi spaniel - forehand. Tři kanary na cestu by taky potesili.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč já si jen nevsadil na Tsongu a na Boston. Tušil jsem to :)
Reagovat
BooOoo
kolik máte kdo bodů ve fantasy ? já 529
Reagovat
UnrealTom
jestli někdy byla špatná období a nějaký pisálci tu psali jak je odepsanej atd. Roger se vždy vrátil a vyhrával ale podle toho co vidím letos tak si myslim že už to nepůjde je mi to líto ale všechno jednou končí ale pořád věřim že určitě ještě někde něco vyhraje come on Roger!!
Reagovat
tito
Není odepsaný. Pouze musí více trénovat. Nebo se na vše vykašlat. Možná hledal nějaký kompromis v délce tréninku a ten nevychází. Připadá mi to stejné, jako když v květnu 2007 odešel od Tony Rocheho a byl nějakou dobu bez trenéra. Sám si nevystačil, výsledky počátku r. 2008 tomu odpovídaly a nakonec angažoval v dubnu téhož roku Higuerase, následně Annaconeho. Prostě nějaké věci se v případě úspěšnosti v úzké špičce obejít nedají, a kompromisy nefungují. Jen na něm je rozhodnutí, jak dále pokračovat. Ale starý rozhodně není a pokud volba padne na tenis, určitě se s ním musí počítat i pro případný další GS titul.
Reagovat
spaniel
Bez trenéra byl i predtim a nevadilo to. V 2008 mel mononukleozu.
Reagovat
tito
Nevím kdo byl před Tonym, nicméně ten ho trénoval 2005-2007.
Reagovat
smazaný uživatel
Najskôr bol Lundgren, potom bol istý čas bez trénera, kým neprišiel Roche - ale ten ho trénoval len počas prestávok medzi turnajmi, jazdil s ním len na Wimbledon a AO. :)
Reagovat
tito
Jo Lundgren, na toho jsem již zapomněl. Máš pochopitelně větší přehled :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bolo by čudné, keby nie :)
Reagovat
Nola
gratulujem Congovi, je môj obľúbenec, na druhej strane je mi smutno, viem si predstaviť to sklamanie fanúšikov ...
Roger síce skončil pred bránami semi, ale to predsa nie je žiadna tragédia, kde sú mladí hráči, aké je vekové zloženie štvrťfinále? 30 rokov? najstarší hráč má 35 a najmladší 26?
Roger pri takto slabej konkurencii omladiny, môže v pohode obhájiť svoje postavenie v TOP4, neposielajte ho do dôchodku..
obávam sa, že po odchode dnešnej špičky, nastane slabá éra, kedy nebude komu fandiť, koho haniť, GS bude vyhrávať kde, kto....
Reagovat
tito
Fajn příspěvek a nepochybně zajímavé věkové rozhraní.
Reagovat
Fandina
Nola ... nemám obavy, že nebude komu fandit. Život jde dál. Nostalgie není na místě.
Reagovat
Mayo
neboj sa gloryhunteri si nájdu svojho titulozberača :D a henď bude komu fandiť
Reagovat
gigin
Však Nola nostalgicky nevzpomíná. Jen prognosticky uvažuje, co bude. Jak to vidí ona...
Reagovat
Fandina
gigin ... ty jsi Nola, že za ní mluvíš? Já psala o svém dojmu z jejího příspěvku. Pochop to!
Reagovat
J.M.
Já mám taky dojem, že se trochu zopakuje bezvládí ze začátku století, kdy silná generace odcházela, a nastupující se k tomu moc nehlásila. Možná to ale té stávající prodlouží vládu o dalších pár let, a do té doby se snad najde někdo z té úplně mladé generace (18 a míň), o které zatím moc nevíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, vsetci starneme, ale treba si uvedomit ze fedo mal minulu travovu sezonu skvelu a tato sezona nie je este ani v polke!
Pockajme do konca roka a potom to mozme z hodnotit na 100 procent! Kazdopadne cim dlhsie bude hrat, tym lepsie pre nas divakov!
Reagovat
spaniel
http://www.rolandgarros.com/en_FR/multimedia/2013-06-04/013f1042dda800000d19.html?promo=menu_videos

Asponze tentokrat neříká, ze hral dobre, to me vzdy umělo nakrknout.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Davide ted to je jedinečná šance na to se dostat konečně do finál tak pod !!
Reagovat
Olympiada
no vidis jak rozumne se chovat umis .... v kanále, smrdutej a v holinkách. Hlavne uz nevylejzat
Reagovat
Fandina
dneska to nebylo na vítězství. Ale není všem dnům konec. Tak držím palce na Wimbledon a přeji úspěch. Rogere go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
dnes to nevyšlo, ale stále má zlaté ruce (viz Simon) a že to nebude lepší? U něj už to není nutné, ukázal toho už dost!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer může odpočívat a vynechávat kolik turnajů ročně chce (klidně i 10 turnajů může jen hrát )a stejně mu to nepomůže jeho nejlepší roky jsou pryč !
Reagovat
Hook2424
To si právě nemyslím! ...Věřím, že má Roger nějaký zdravotní problém, který až se odstraní nebo přejde, tak bude hrát podobný level jako dřív. Možná to bude nějaký problém se zády. Od jisté doby podává pod psa! Každopádně to prostě nechce říct. Nechce odkrývat karty!
Reagovat
spaniel
Se zády ma problemy celou karieru, kdysi to ale byly kartou ke epizody, zato ted se toho nemuze zbavit na delsi dobu. Taky nechapu tu jeho mlčenlivost, jini by meli 2 tiskovky denne.
Reagovat
Hook2424
Nikdo nevidí ty vazby na sponzory a jiné obchodní partnery, Nezapomínejme, že Roger vydělá 10Xvíc peněz ročně jinými aktivitami, než je tenis. Takže těžko říct, proč tomu tak je...
Reagovat
smazaný uživatel
pro mně to překvapení vůbec není Federer letos nehraje nic moc a podle mě to bude čím dál tím horší , je to tak Federer už má svoje nejlepší léta za sebou .
Reagovat
steve79
U federera se jasně ukazuje to, že když nedává tenisu sto procent, tak výkonost jde razentně dolu. Roger by si měl vybrat mezi rodinnou a tenisem. Jestli chce dát přednost dětem, tak měl vynechat celou sezonu.
Reagovat
PetaM
Tak je to snad jeho věc ne? :D Proč nevyužít možnost zahrát si na turnajích, na GS ... Já bych takovou možnost bral :) :) A Roger se snaží, už pro něho tenis není prioritou. Prostě si jde zahrát a když to půjde, vyhraje nějaký titul. On už se o peníze nikdy starat nebude muset :) A jeho děti taky ne ... :) :)
Reagovat
Faddova
Tož já nevím, to se zas vyrojilo generalizujících mudrlantů... asi jste zapomněli na poslední dva sety se Simonem, to byla exhibice. Někdy se prostě daří, jindy nedaří. Ano, Roger je starší, tak těch nevydařených výkonů bude teď trochu víc, ale ještě bych ho neodepisovala, na trávě a na betonu to bude určitě lepší.
Reagovat
J.M.
To je stejná hloupost jako tvrdit "asi jste už zapomněli, jak skvěle hrál Roger ve druhém kole proti Devvarmanovi". Ten zápas se Simonem by Roger ještě loni vyhrál ve 3 setech za hodinu a půl. To, že se s ním nakonec tak dlouho tahal, s tak příšerným herním propadem přes polovinu zápasu, jenom potvrdilo to, co tady "mudrlanti" píšou. Tohle se mu už rok děje běžně, prakticky na každém turnaji za poslední rok. Dřív se mu to nestávalo téměř nikdy. Rozhodně to není náhoda. I zápas s Tsongou to nakonec potvrdil. To nebyl jeden zápas. Tohle se Rogerovi děje už rok v kuse. A čím dál častěji a čím dál drsněji.

Na druhou stranu je obdivuhodné, že se mu to začíná dít až teď. Málokdo vydržel na takové úrovni tak dlouho, a začal se výrazně zhoršovat až tak pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplný súhlas s J.M., páčia sa mi tvoje príspevky.

Ak by tu bola nejaká anketa o diskutéra roka (alebo mesiaca) máš môj hlas, úplne vážne.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja mam rad prispevky od J.M pisal som to tu už viac krát.čo sa týka Federera a jeho hry k tomu už komentar ani netreba nula bodov lepsie to s nim uz nebude vek sa zastavit neda.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Ten zápas se Simonem by Roger ještě loni vyhrál ve 3 setech za hodinu a půl." To snad nemyslíš vážně... Loni Roger takový zápas se Simonem hrál, na AO, a skončilo to úplně stejně - 3:2. Předtím s ním dvakrát prohrál. Jediné jasné vítězství bylo to letošní z Říma.
Reagovat
J.M.
Mluvím o tom předvčerejším utkání, ne o tom loňském. Proto to slovo "ten". Ten nedělní zápas prostě měl jasně ve svých rukou a to, jak se zničehonic naprosto sesypal, se mu dřív nestávalo a s formou z před roku a půl by to prostě nedopustil.
Reagovat
J.M.
Jinak ten zápas na AO nebyl loni, ale předloni, a tehdy na tom Simon byl podstatně líp než dnes. Ani Simon už není co býval - dřív Rogerovi zatápěl, protože prostě byl na vrcholu a větším soupeřem pro Rogera. Ale předevčírem to byl zápas dvou hráčů za zenitem.
Reagovat
Hook2424
To je pravda Simon byl dřív schopen porážet i Nadala, ...ta forma je ale pryč a Simon se trápí i s Hewitem!
Reagovat
Stan_Borowitz
jj, bylo to předloni, máš pravdu. Jinak ale myslím, že nebýt toho nešťastného pádu ve druhém setu, skončil by ten zápas 6:1 7:5 6:4, ale s Tsongou by dnes stejně prohrál...
Reagovat
Stan_Borowitz
Porazit, ne porážet, ale jinak ano, 2008 byl nejlepší Simonův rok a dosáhl v něm impozantních výsledků, včetně výher nad Federerem a Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked teraz Ferrer nepojde do finale GS ak uz nikdy to je jasne

odpadol mu Murray, ktoreho by na antuke asi aj tak porazil

ale odpadol mu Federer a aj Novak/Rafa kedze oni budu hrat proti sebe v semifinale
Reagovat
brixner
Dnes mi místy připadal, jako by to už chtěl mít za sebou a ač jsem jeho veliký fanda, myslím, že lepší to už nebude. Roger prostě stárne, už není tak rychlý a po těch dlouhých letech na okruhu už soupeři ví, co na něj hrát. Kdysi Ivan Lendl prohlásil, že na antuce není míč, který by se nedal doběhnout. Tuhle teorii dnes Roger absolutně vyvrátil a je to veliká škoda, protože to byla asi poslední šance, aby Paříž viděla naposledy finále Roger-Rafa. Tsongu mám, po odchodu Fabrice Santora, z Francouzů asi nejraději, přesto si moc přeji, aby ho David v SF porazil! Takže teď už snad pouze finále David-Rafa. Brix
Reagovat
smazaný uživatel
pravda Roger hra uz dle dlhe roky skvely tenis prezil eru Samprasa, Agasiho, Nalbandiana, Roddicka Hewitta, Nadala, Djoka a stale JE Roger tu klobuky dole!!!!!!!
Reagovat
Amputace
No přežil éru odcházejícího Samprase a odcházejícího Agasiho, nutno dodat. Těžko říct, co by se dělo, kdyby tyto dva chytil ve vrcholných letech.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ale zazil ich to je podstatne v jakom veku to neovplyvnime taky je zivot ale prezil toho vela

A ja som Federerovych zapasov videl stovky
Reagovat
Hook2424
Nedělo by se nic. Přejel by je! Rogerova technika, ... zapojení rotace těla a především zápěstí, kterým míče neuvěřitelně zrychluje, to ani jeden z nich neměl. Snad kromě Samprasova podání, které bylo samozřejmě špička tam nevidím šanci!
Reagovat
Amputace
Přejel by je, aha, jak jednoduché to může být, když člověk chce. Takže mi tvrdíš, že Sampras by pro Federera nebyl konkurencí ani na trávě? Nechci se hádat, ale toto je přece jen příliš.
Reagovat
spaniel
Urcite je z nich nejkomplexnejsi tenista a byl by nejúspěšnější, i kdyz je dost pravdepodobne ze titulu z Wimbledonu by mel kvuli Petovi min, stejne jako by jich mel min Pete. Verim ze na hardu a antuce by porazel vsechny.
Reagovat
Hook2424
... ano byl, ale asi jen na trávě ...
Reagovat
brixner
Tak tohle by bylo opravdu moc a moc zajímavé!!! Všichni zmiňovaní měli něco absolutně Top: Agassi(pravděpodobně) nejlepší prohozy všech dob,Sampras(pravděpodobně) nejlepší servis a forhend hraný v běhu všech dob, Roger(spíš určitě) nejrychlejší forhend všech dob a skvělá technika, všichni tři měli vynikající pohyb, Sampras nad všemi čněl docela určitě v kvalitě volejů...Tohle by byla éra, panečku ! Rovněž si myslím, že Sampras by byl i pro Rogera těžko stravitelné sousto na trávě, na antuce to vidím obráceně-tam by měl Roger asi hodně práce s Agassim, Sampras by neměl moc šancí, Melbourne a betony ve Flushing Meadow-to si ani netroufnu odhadnout ! Roger NEPŘEŽIL, nýbrž se ctí PROŽIL éru mnoha vynikajících hráčů a už asi nemá komu, co dokazovat. Jde jen o to, že tenhle přirozený vývoj, se zastavit nedá, prostě i velký Roger stárne a obávám se, že o mnoho lepší už to nebude. Ale hazard se svým jménem v podobě prohry s Tsongou, to se mi zdá trochu přitažené za vlasy, Tsonga není přece žádný nazdárek ! Podle mě-Paříž už Roger nikdy nevyhraje, ale na trávě nebo betonu, by úspěch ještě přijít mohl! A možná...přecejen přehodnotí své postoje vůči Davis Cupu a se Stanem jednou tu misku nakonec také vyhrje! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Mať v jednej ére Samprasa a Federera, tomu hovorím luxus :)) Plus Agassi, myslím že ten by z nich vychádzal nakrátko. Agassi hral proti Petovi na výmeny, to by na Rogera nestačilo, hoci by to nebolo jednoznačné. Veď napr. v Houstone hrali spolu najprv vyrovnaný match v skupine a potom vo finále ho Roger úplne zničil.
S Petom by to bolo najzaujímavejšie vo Wimbledone samozrejme, ten ich jeden zápas by som nebral za smerodatný - Sampras už trošku za vrcholom a Roger ďaleko pred, navyše s kompletne inou hrou akú predvádza teraz.

Ten rozdiel je až neskutočný, ten chlap si prežil neskutočné spomalovanie povrchov, a aj tak dokázal stále víťaziť. :)
Reagovat
Hook2424
....já bych to hlavně vůbec nehodnotil! Tenis jako takový jde hodně dopředu! Hráčská základna registrovaných hráčů se z pár milionů dostala na nějakých 75 milionů. Rakety, míče všechno je levnější a dostupnější. Tenis můžou hrát i lidi v relativně chudých zemích. Díky Youtube a Slowmotion je brilantní technika Federera, Djokoviče nebo Nadala dostupná pro všechny! Djokovič má podtlakovou komoru, bezlepkovou dietu, operního pěvce na tréning dýchání... snaží se prostě vychytat všechny možné detaily... Pokud by Pete nebo André vyrůstali dnes,... určitě by si od těch nejlepších něco vzali a pak by třeba jejich švih, použití zápěstí dotažení nebo dotažení trupu při úderech byly taky dokonalejší!
Reagovat
J.M.
To je pravda, ty podmínky dnes jsou radikálně dál, změnilo se to během pár let obrovsky. Už jen to, že dnes si každý na internetu může prohlídnout na nastudovat cokoli, je úžasná věc, která hodně pomáhá. A snad ji bude naplno využívat i nastupující generace, která tak může třeba i ten nedostatek financí (na trenéry, špičkové podmínky k tréninku) kompenzovat intenzivním samostudiem (i samotní trenéři, hlavně trenéři mládeže, se takhle můžou zdokonalovat). Dnes se smějeme tomu, jak hráli nejlepší hráči minulosti, a jak bychom je mohli porovnávat s těmi současnými, když byli viditelně o tolik horší než ti dnešní, ale kdyby měli tyhle moderní podmínky a výbavu, byli by i dnes špičkoví.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpisujte Federera
problem je v hlave ne vo veku alebo vykonnosti to som si isty

na Wimbledone bude ako vymeneny budete spominat na moje slova
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga vs Ferrer semifinále 5:7 6:4 3:6 7:6 9:7
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer to urve aj keby Tsonga hral s 2 raketami
Reagovat
brixner
Kdepak! David Čonku uběhá, uvidíte ! ! ! ! !
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je isty si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Federer musí ešte poraziť Nadal vo finále nejakého grandslamového turnaja, až potom to môže zabaliť.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala
Reagovat
smazaný uživatel
nomen omen :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad David udělá finále, přál bych mu to. Tsonga má čas, semifinále mu musí stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhra urcite
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.details.com/health-fitness/fitness-plans/201305/tennis-pro-workout-secrets

Super článek o fyzičce a tréninku tenistů, rady, jak trénovat nohy, ruce, vyjadřuje se třeba kondiční trenér Andyho Jez Green.
Reagovat
dappe
Třeba už to prostě nepůjde, ta hra je v současnosti hodně špatná a úplně optimistický už nejsem. V tuhle chvíli jsem spíš dost nasran..

Jinak ted ještě zítra prohraje Wawrinka, ve čtvrtek neudělám zkoušku (protože jsem koukal na Federera a Wawrinku) a to jak mě až dodneška kombinace sledování RG a zkouškového období bavila, vezme rychlého konce.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že letos bude největší drama SF Rafa vs Nole... Škoda Rogera, takhle to bude mít Rafa ve finále až moc lehký, mohl si 8. titul vyhrát naposled s Fedexem... :)
Reagovat
vojta91
prvni trosku seriozni souper a Roger s debaklem jede domu..:))
Reagovat
Jan
Dalo se to čekat. Roger už má jiné priority, věk se nedá zastavit ... Měl navíc lehký los a čekal jsem, že až narazí na silnějšího soupeře, tak padne. Kdyby měl těžší los, tak vypadl asi už mnohem dřív.
Reagovat
Jan
Dalo se to čekat. Roger už má jiné priority, věk se nedá zastavit ... Měl navíc lehký los a čekal jsem, že až narazí na silnějšího soupeře, tak padne. Kdyby měl těžší los, tak vypadl asi už mnohem dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tímhle zápasem jsou pro mě zápasy Fedex x TOP10 odpískané. Bylo to krásné, ale krátké.
Reagovat
Denis92
Jedno pozitivum - antukova sezona sa skoncila :) Roger ma za sebou najhorsiu polovicu sezony v kariere.Dnes to zakoncil najhorsim vykonom na GS v tejto sezone.Tsonga hral skvele,ale 3-0 na antuke je pomerne dost..
Dnes Fedexovi nefungoval FH a to je uz potom priam nemozne uspiet..navyse kazil aj v cinnosti v ktorej je stale najlepsi-hra nad hlavou.
Dnes to proste neslo.S pribudajucimi zapasmi stupa unava a vykony sa zhorsuju z coho pramenia caste UE.
Dufam,ze Roger v sebe najde pred travou dostatok sil a na Wimbledone nam este nieco predvedie.Druha polovica sezony moze byt len lepsia.
COME ON Roger!
Reagovat
SubOptikT
Federer konečná ... Veselý nastupuje!
Reagovat
Fandina
Vážně. Ale Jirka má páru, tak proč ne?
Reagovat
Alois_Mlok
Federer už nějakou dobu nehraje nic extra, ale takhle nulovýho jak dneska jsem ho ještě neviděl...
Reagovat
Faddova
tak to jste asi neviděl římské finále...
Reagovat
smazaný uživatel
No já si osobně myslím, že Roger nezapomněl jak hraje, je to nejlepší hráč všech dob, ale podle mě, si prostě přestal věřit. Ty chyby co dělá, by svých nejlepších letech neudělal ani jednou ze sta pokusů, ty výrazy když se mu něco nepovede jsou čím dal horší. Jeho psychika už dávno není tam kde byla, když otáčel zápasy z match ballu a bojoval do konce, teď to prostě začíná vzdávat a příjde mi, že to odflákne.
Reagovat
smazaný uživatel
vobecc si neveri je to trapenie
Reagovat
smazaný uživatel
Já Rogera miluju od té doby co přišel poprvé s culíkem na Wimbledon. Vůbec by mi nevadilo, kdyby prohrál v pěti setech po tom, co by nechal na kurtu duši.

Ale dívat se na to, jak zápas odflákne a se sklopenou hlavou odchází je fakt nepříjemné. A k tomu ještě vůbec netrefuje jasné míčky, strašné.

Měl by se zakousnout, ještě něco vyhrát a skončit s kariérou, už jenom kvůli jeho fanouškům. Kam příjde, tam mu fandí 90% publika a je jim celkem nepříjemné, když musí tohle trápení sledovat.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
všechno se vším souvisí,dřív prohrál pár zápasů za sezonu, hráči šli na kurt a už měli všichni v gatích a dopředu věděli že jsou bez šance, časem si na něj začal věřit rafa a pak hlavně nole poznal že se s ním dá hrát a že je schopen dostat se na trůn,na něm speciálně bylo krásně vidět co dělá hlava a jak se změní jeho hra s fedexem když si začne víc věřit, ostatní hráči poznali že je to jen člověk a postupně se přidali berďa, murray, tsonga, delpo a fedex si už nebyl tak jistý jako dřív, naopak hráči kteří ho poprvé porazili si začali víc věřit, když jsem viděl třeba tsongu dneska a pár let zpátky to je obrovský rozdíl a jak říkal po zápase od začátku si věřil a nepochyboval o svém vítězství no a na základě těch porážek je jasný že už si fedex nemůže věřit tak jako dřív kdy dominoval. Je jasný, že v tom jsou i další vlivy, stárne, hůř regeneruje, už není tak rychlý, je pozdějc u balonu a častěji chybuje a hlavně mu daleko hůř chodí servis a to je pro jeho hru to nejpodstatnější...
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze je to predevsim o Federerovi. Ostatni si muzou verit jak chteji, kdyby hral jak v 2006/07, tak by jim to bylo houby platne. Dnes uz je bohuzel polovicni, ale jednou to muselo prijit. Ja se divil uz vloni, ze se dokazal jeste dostat na vrchol. A nepotreboval k tomu ani svuj top.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
nj jenže to je právě ono,bohužel nelze proti sobě postavit fedexe s nadalem ( nolem ) ve stejném věku, formě atp. V roce 2006/07 byl nole ten starej djokovic, kterej se smířil s tím, že bude vždycky za fedexem a rafou. Kdyby na fedexe 06/07 naběhl nole 11/12 tak by to určitě nebyla jednoznačná záležitost pro fedexe, ale to je kdyby, věk se nedá zastavit a někdo kariéru začíná, někdo je na vrcholu a někdo končí a zase přijdou další :-)
Reagovat
spaniel
Jsem dost ovlivněn tim, ze jsem jeho fanoušek, ale z mého pohledu jsem nikdy nevidel tenis na takove urovni jak tehdy předváděl. Myslim ze by ho asi dal Rafa na antuce, ale myslim ze Novak ne. Vzdyt byl posledním hracem, ktery Novaka porazil pred jeho zazracnou snurou a prvni, kdo mu ji utal, 4 roky pote.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
nj já jsem zase velkej fanoušek noleho no :-) těžko se to porovnává, samozřejmě na trávě by se nole asi nechytal, pokud by fedexovi chodil servis tak jak mu chodíval, bylo by to těžký se prosadit, na druhou stranu to co předváděl nole na AO 2011, tak to si troufám tvrdit že by mu nedal ani starej dobrej fedex, ale to jsou jen spekulace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer budem fandit o zivot

to proste das
Reagovat
J.M.
Tak teď by měl Tsonga chytit příležitost za pačesy, protože taková šance se nemusí jen tak opakovat. Je vidět, že na antuce se hodně zlepšil. Už loni byl nebezpečný. Minimálně finále bych mu přál.

Roger jenom potvrdil dlouhodobý trend - na turnaji už není schopen ve formě odehrát víc než dvě kola. I poté, co si dlouho odpočine, doléčí zranění, pořádně potrénuje, odehraje na turnaji virtuózní úvodní dvě kola, kde je svěží a hraje jako klasický maestro, jak ho všichni znají z nejlepších let, tak už od třetího kola mu viditelně začne docházet pára a pokud se dostane i do dalších kol, je to čím dál větší utrpení, herní zmar. Je pomalejší, míče hůř trefuje, údery jsou strašně nejisté. Mnozí komentátoři i diváci si toho stále nevšimli, pořád žijí v minulosti a tvrdí, že Roger hraje nejlepší tenis na konci turnaje. Ale to už víc než rok neplatí. Na konci turnaje hraje poslední rok nejhůř (nebo spíš v posledních svých zápasech na turnajích, protože do konců turnajů už se moc nedostává).

Nevím, jestli je to jenom fyzická záležitost (stárnoucí tělo se čím dál hůř a pomaleji regeneruje), nebo i ztráta sebedůvěry (čemuž by napovídaly ty desítky kiksů i ze základních pozic, ze kterých normálně nekazí). Nebo už tolik netrénuje, nebo ho pořád trápí záda. Asi kombinace všeho možného.

Ale třeba se mu ještě na rychlejším povrchu nějaké poslední štastné vzepjetí povede.
Reagovat
Vojtiik
psychické vyhoření v posledních kolech turnajů... hraje v prvních kolech jak z partesu, protože se na turnaj těší, má obrovskou chuť hrát... ale čím dál v turnaji jde a má těžší soupeře, tím to musí být pro něj horší, protože ví, že se na každý míč musí zase a znova soustředit, že jeho výkon nemusí stačit, což ho musí deptat, protože před pár lety by tyhle hráče sfouknul jako svíčku... a taky, ať si říká, že miluje tenis jak chce, tak dělat tohle dennodenně už víc než 10 let a nic jiného, než výhra se nečeká, to musí být hrozná nálož na psychiku:)
Reagovat
Vojtiik
Mač jsem neviděl naštěstí, sláva vítězům, čest poraženým:)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
carolyn
musí to konečně zvládnout!
Reagovat
gigin
Gratulace Tsongičovi. Soucit s fans RF. Sám vím, jak to bolí, když hukne můj oblíbenec (Gulbu jsem oplakával 2 dny), tak ani nebudu popichovat....
Reagovat
smazaný uživatel
plakal som ked nasi prehrali v hokeji na ZOH 2010 s Finskom o brondz vyhraty zapas:((((((((((((

teraz bysom urcite neplakal
Reagovat
carolyn
Nápodobně a to ještě nevíš jak moc bolí, když sekne s kariérou :-(
Reagovat
Fandina
gigin, carolyn ... tak to je mi vás líto, že to takhle prožíváte. Tak dodatečně, neberte si to tak, je to sport, vždycky musí vyhrát jen jeden. S tím nic nenaděláš tak ... pojď pojď pojď a ... úsměv
Reagovat
carolyn
asi si to špatně pochopila Fandino, já nemluvím o zápase :-)
Reagovat
gigin
Fandino!! Ty tu sama píšeš, že pláčeš pro prohře nějakého tvého oblíbence a nám budeš něco vykládat. Zase si minimálně protiřečíš...
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak sorry, ale platí to o tom, že je mi tě líto, že už nemáš žádného vyvoleného, atd. ostatní zůstává ... pět úsměvů
Reagovat
carolyn
...... a pak příjde gigin a v úplně nevhodný den napíše úplně nevhodnou poznámku na dotyčného hráče :-))))
néééé neber to tak, já už o tom ani nevěděla, ale sám si mi to připoměl :-P
Reagovat
Fandina
gigine ... vždyť sis stěžoval, jak těžce neseš, že ti prohrál ten a ten, tak jsem tě jen utěšovala, co je na tom k protiřečení, ty neumíš číst?
Reagovat
carolyn
Fandino - já přeci nepotřebuju soucit, nebo máš pocit, že nemám komu fandit??? :-o
naopak mám klid a užívám si tenisu :-*
Reagovat
gigin
Fandina: Já si nikde nestěžuju... A teda děkuju za utěšení..
carolyn: Moc dobře si na to pamatuju!! Pak jsem se ti ale omluvil :))))
Reagovat
Fandina
carolyn ... vždyť sis stěžovala a já jsem upřímná. Je mi tě líto ... úsměv
Reagovat
carolyn
ok :-)
Reagovat
carolyn
jen otázka - já si tady v tom vlákně někde stěžuju??? dík za odpověd
Reagovat
Fandina
gigin ... nestěžuješ? Naříkal si, jak to bylo hrozné, že dva dny jsi se nemohl vzpamatovat. To nebylo stěžování, to byla radost? Sorry. Vždyť sis stěžoval. Umíš číst a psát, že?
Reagovat
Fandina
carolyn a ty si nestěžuješ? Ty si nepsala, jak je to hrozné, když ti přestane hrát vyvolený? To bylo co prosím? Jásot to nebyl.
Reagovat
carolyn
Fandino to prosím bylo konstatování :-)
Reagovat
Fandina
carolyn konstatování ve významu stížnosti, že něco skončilo. Chápeš to?
Reagovat
carolyn
Fandino o tom že nechápeš podstatu psaného slova už tu víme všichni.
Reagovat
gigin
carolyn: Ne, nestěžuješ.
Fandina: Co to zase meleš, proboha? Nikde si nestěžuju!! Jen jsem napsal, že vím, jak to bolí, že znám ten pocit. Ty máš problémy chápat a zase tu dnes perlíš jak Dobrá voda!! Tommr měl pravdu, jsi mimoň. Totální mimoň!! Nebudu tu dál zasírat debatu pod článkem o JWT x RF. Jestli to chceš probrat dál, můžeme. Někde pod nějakým článkem, kde je klid.
Reagovat
Fandina
carolyn co vědí všichni? Ty jsi směšná. Jak můžeš vědět co vědí všichni. Natož něco o mě? Přece mi nechceš říkat kdo jsem? Jsi úsměvná. Nic nevíš. Sorry.
Reagovat
Fandina
gigin ... nech to být. Je to bezpředmětné. Fandíme, fandíme. O nic jiného nejde. Nechci nic probírat. Nepochopil bys to ... úsměv
Reagovat
carolyn
Fandino už se na ty kravny vys*r
Vždy kam něco napíšu, hned přilezeš.
Víš co najdi si chlapa, ona tě ta nuda přejde a uvidíš jak se zklidníš, nebudeš mít čas tady rozebírat hovadiny
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak také tobě. Sorry. Tvé rady jsou směšné. Starej se o jiné nicky a mě vynech. Majitelko Tenisportálu ... úsměv
Reagovat
gigin
Gulbu jsem oplakával 2 dny, Noleho bych oplakával tak týden. Ale písemný styk s tebou je předem prohraná partie - to je pláč tak na celý život....
Reagovat
Fandina
gigin ... sorry. Já jsem diskutující na anonymním webu a ty také. Něco si napsal, druhý zareagoval, každý podle svého. Nevím, co si čekal, že by ti někdo měl napsat. To je život ... úsměv
Reagovat
carolyn
jojo já jsem úsměvná, ale všichni se tady smějou tobě :-)
Aháááá tak proto to týdení pronásledování mě tam, kde jsem něco napsala, tohle si mi chtěl říct? tak to joooo :-)))
Reagovat
Fandina
carolyn a je to pro tebe hodně důležité, jestli se mi někdo směje? Přece ti to musí být jedno, nějaká Fandina. Nebo jako majitelka Tenisportálu máš radost, že se tady někdo někomu směje? Tak jak to tedy je? Díky za odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
No to mě poser na holý záda. Lajk žasne, odoborník se diví. Lidská demence nezná mezí. Bravo Fandino!
Reagovat
spaniel
Toto uz je moc, ne?
Reagovat
Fandina
Prý pronásleduji carolyn. Tak to je jako v detektivce. Začínám se bavit ještě víc ... úsměv
Reagovat
Fandina
Já vůbec žádnou carolyn neznám a vůbec nevím s kým si mě spletla. To jsou věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bys měla vyhledat odbornou pomoc.

Teda pokud nejsi herečka, která tohle všechno hraje a studuje reakce lidí na lidskou demenci. To mě taky napadlo. To bys pak byla zralá na pořádný diplom.
Reagovat
Fandina
tomasinho tak ty si mě fakt pobavil. O jakou odbornou pomoc by se mělo jednat?
Reagovat
gigin
Pořádného šuldu....
Reagovat
Fandina
gigin ... víš o nějakém?
Reagovat
spaniel
To uz je na registraci na http://www.exotopedia.org/

Gigin: :) nejlip takovy, co dosahne az k mozku
Reagovat
Fandina
spaniel ... ty už jsi tam byl, že znáš diagnozu?
Reagovat
carolyn
Fandino u netu ho ale nenajdeš :-D
Reagovat
Fandina
carolyn tady píše dost nicků a někteří i často. A my psychologové už máme o vás přehled. Tak jak je to s těmi nicky, kteří tě pronásledují. Já to nejsem. Takže začni s nějakým jiným. U mě ses sekla.
Reagovat
carolyn
Fandino, ale opravdu by tě to zklidnilo.....
Reagovat
Mayo
Fandina je na tomto portále fackovací panák ako pozerám
Reagovat
Fandina
carolyn ... já nejsem on. Sice mě zajímá, proč si to myslíš, ale jinak fakt si mě a někým pleteš. Ale bavím se dobře. To je fakt.
Reagovat
Fandina
May ... tak nějak. Ještě jsem si nevšimla nicka, který by po mě neplivl. Ale na druhou stranu, já mám z ostatních legraci a dobře se bavím ... úsměv
Reagovat
marika
Ale za to si může Fandina sama, pozoruji jí tu delší dobu a ona jen provokuje.
A kdyby se tím jen bavila, nebude tu nikomu říkat že je kráva, prožívá to tu až moc
Reagovat
Fandina
Jasně že si člověk za všechno může sám. Vždyť i za to, že se baví, nebo řiká o někom, že je kráva, když si to myslí. Máš pravdu.
Reagovat
Fandina
že jsem byla na Roland Garros. Bylo to super a teď se těším jestli ještě vyjde ten Wimbledon. A také se těším, že možná pojedu do Prostějova. A také si už přeji aby nepršelo. Máme ve sklepě vodu a tak hlavně aby nepršelo.
Reagovat
Fandina
že pojedu na US Open a moc se těším na všechno co se týká fandění a potom Australien Open a pořád něco a je to supeeeeeeeeeeeeeeer.
Reagovat
Fandina
miluji a miluji a miluji ... úsměv

A všichni závistivci se z toho pos.rte!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD

A navigovala si pořádné fáro po cestě do Paříže? Ve stylu rallie Daker?
Reagovat
Fandina
tomasinho ... jednou, když jsme jeli navigačku, tak tam pozvali policajty a my jsme nějak nezvládli výpočet a pak museli hrozně dohánět čas. A když jsem takhle letěli do cíle, abychom přijeli na vypočítaný čas, hnali jsme to dost přes povolenou rychlost na rovině a byl tam radar. Takže jsme dostali v soutěži trestňáky, přišli z prvního na čtvrté místo a málem platili pokutu.
Reagovat
Fandina
A jednou se stalo to, že nám odešla klika u dveří u mě, navigátora a já musela celou cestu držet dveře. Tajili jsme to při průběžných kontrolách, abychom neabyli diskvalifikováni.
Reagovat
Fandina
Ale největší zážitky mám z létání letadlem. Takový skluz hlavou dolu, nebo přemet ve větroni. To jsou věci.
Reagovat
Fandina
A co se týká teď Paříže, tak nebudu raději ani vyprávět, jak jsme se poprali s místními prodejci klíčenek aifelovek za asistence policie. Jako z akčního filmu.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD

A ještě nějakou pohádku?
Reagovat
Fandina
A také golf. Škoda, že je pořád ošklivě. Už se nemohu dočkat na tě sedm osm km hry. Nádhera.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... pohádky jsou krásné a hlavně když je prožíváš. Tahle moje je nádherná. Ale největší je ta, když je člověk zamilován. Ta je nade vše. A nic to nestojí.
Reagovat
Fandina
gigin ... a ještě dodatek ... pokud říká tommr, že jsem mimoň, jedině dobře. S takovým pesimistou nechci mít nic společného. Je mi ho líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, ty jsi na zbavení svéprávnosti... Jestli ty máš volební právo, tak se nedivím, že ta naše republika vypadá, jak vypadá... Ty jsi jeden velký smutný příběh... (ne pohádka)
Reagovat
Fandina
All-that-i-am ... nechci tě urazit, ale nevíš o čem je řeč. Sorry.
Reagovat
Fandina
A doporučuji nevzývat svépravnost a podobné věci. Nepřísluší ti to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer
das to
musis byt vo finale
kedy ked nie teraz
Reagovat
carolyn
jojojooooo!!!!! už není čas Davide, musííííš!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna to je tutovka na Ferrera

tolko poprehraval semifinale s Federerom, Nadalom, Djokom

tak teraz vyhra urcite
Reagovat
Mayo
dúfam, že Ferrer prehrá :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist