Premiéru United Cupu v Austrálii vyhráli Američané

8. 1. 2023, 11:00
Aktuality 1
UNITED CUP - První ročník United Cupu smíšených družstev vyhrál v Sydney výběr USA, který v základní skupině porazil i české tenisty. Ve finále proti Itálii uspěli Američané hned v prvních třech dvouhrách, pomohla jim také skreč Lorenza Musettiho.

Po úvodní výhře Jessicy Pegulaové 6-4 6-2 nad Martinou Trevisanovou odehráli Lorenzo Musetti s Francesem Tiafoem jen úvodní set. Dvacetiletý italský tenista poté nemohl pokračovat s poraněným ramenem. Třetím bodem dovršil pro Spojené státy zisk trofeje Taylor Fritz po dvou tie-breacích s Matteem Berrettinim.

United Cup nahradil dosavadní ATP Cup a formátem duelů smíšených týmů navázal na Hopmanův pohár. V třech australských městech Sydney, Perthu a Brisbane se turnaje zúčastnili hráči a hráčky z 18 zemí, české barvy reprezentovali například dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová či Jiří Lehečka. Hrálo se o podíly z dotace 15 milionů dolarů a body do světového žebříčku.

• UNITED CUP 2023 •
Austrálie, tv. povrch, 15.000.000 dolarů
nedělní výsledky (08. 01. 2023)
• Finále (Sydney) •
USA - Itálie 4-0
Pegulaová - Trevisanová 6-4 6-2
Tiafoe - Musetti 6-2 / skreč M.
Fritz - Berrettini 7-6(4) 7-6(6)
Keysová - Bronzettiová 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
hanz
Tak to bylo jasný hned.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist