Preview: ATP Masters 1000 Monte Carlo

  • Již zítra začíná první letošní antukový podnik série Masters. V Monte Carlu, kde se loni kvůli pandemii koronaviru nehrálo, je nasazenou jedničkou dvojnásobný vítěz a světová jednička Novak Djokovič, nechybí ani 11násobný šampion Rafael Nadal. Z Top 10 nedorazili pouze Roger Federer s Dominicem Thiemem. Titul se pokusí obhájit Fabio Fognini. Z Čechů se na turnaji představí pouze Jiří Veselý, který musí hrát kvalifikaci.
    10. 4., 10:45 | Previews |  65 komentářů
    Ilustrační fotografie 
     
  • Anketa
Kdo vyhraje letošní Masters v Monte Carlu?
Novak Djokovič (117 / 23%)
Daniil Medveděv (38 / 8%)
Rafael Nadal (275 / 54%)
Stefanos Tsitsipas (27 / 5%)
někdo jiný (pište tipy do komentářů) (48 / 10%)
Anketa byla ukončena
 
Archiv anket

Duben znamená jediné - start antukového jara, které na přelomu května a června vyvrcholí na French Open. Prvním antukovým podnikem série Masters je již tradičně jediný nepovinný turnaj série Masters v Monte Carlu, jenž se loni kvůli pandemii koronaviru neuskutečnil. V Monaku se bude bojovat od 11. dubna, finále je na programu v neděli 18. dubna.

Mezi největší favority se řadí světová jednička a dvojnásobný šampion Novak Djokovič, semifinalista posledního ročníku 2019 Daniil Medveděv, s 11 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje Rafael Nadal a Stefanos Tsitsipas.

Z Top 10 nedorazili pouze Roger Federer s Dominicem Thiemem, který se musel odhlásit. Z hráčů, kteří byli přihlášeni, se museli omluvit také Stan Wawrinka, Borna Čorič, John Isner, Reilly Opelka, Kei Nišikori, Richard Gasquet a Nick Kyrgios.

České barvy bude reprezentovat pouze Jiří Veselý, který o hlavní soutěž zabojuje v kvalifikaci.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdrželi Ital Lorenzo Musetti, Francouz Lucas Pouille, Dán Holger Rune a domácí Lucas Catarina.

Djokovič se bez ohledu na výsledek letošního ročníku Rolex Monte-Carlo Masters udrží na tenisovém trůnu.

Celková dotace turnaje činí 2,46 milionu eur (cca 64 milionů korun). Vítěz si přijde na 251 tisíc eur (cca 6,5 milionu korun) a připíše si do žebříčku ATP 1 000 bodů.

ROLEX MONTE-CARLO MASTERS 2021 FAKTA
• Shrnutí •
Finále 2019: Fognini (13-It.) - Lajovič (Srb.) 6-3 6-4
Nejvýše nasazení: Djokovič (1. v ATP), Medveděv (2.), Nadal (3.), Tsitsipas (5.), A. Zverev (6.), Rubljov (8.), Schwartzman (9.), Berrettini (10.)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Monte Carlo, Monako
Povrch: antuka
Dotace: 2.460.585 eur
• Možná čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - A. Zverev (5-Něm.) | H2H 6-2
Tsitsipas (4-Řec.) - Berrettini (8-It.) | H2H 2-0
Rubljov (6-Rus.) - Nadal (3-Šp.) | H2H 0-2
Schwartzman (7-Arg.) - Medveděv (2-Rus.) | H2H 0-6
• Možná osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Hurkacz (13-Pol.) | H2H 2-0
Goffin (11-Belg.) - A. Zverev (5-Něm.) | H2H 2-2
Tsitsipas (4-Řec.) - Garín (16-Chile) | H2H 1-1
Monfils (10-Fr.) - Berrettini (8-It.) | H2H 0-2
Rubljov (6-Rus.) - Bautista (9-Šp.) | H2H 2-3
Dimitrov (14-Bulh.) - Nadal (3-Šp.) | H2H 1-13
Schwartzman (7-Arg.) - Carreño (12-Šp.) | H2H 1-1
Fognini (15-It.) - Medveděv (2-Rus.) | H2H 1-3
Kompletní los


Tipujeme
Novak Djokovič nemá vůbec jednoduchý los. Světová jednička odehraje svůj první turnaj od triumfu na Australian Open a hned v prvním zápase může narazit na rozjetého teenagera Jannika Sinnera, finalistu nedávného Masters v Miami, a v osmifinále na vítěze prvního letošního Masters Huberta Hurkacze. S oběma by si ale zkušený Srb měl poradit.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Djokovič - Sinner (2K), Djokovič - Hurkacz (OF), Sinner - Hurkacz (OF)
1. čtvrtfinalista: Novak Djokovič


Pokud je už Alexander Zverev fit, neměl by ve čtvrtfinále chybět. Pátý nasazený nejdříve nastoupí proti Lorenzovi Sonegovi, či Mártonovi Fucsovicsovi. Ve své sekci pavouka má z nasazených trápícího se Davida Goffina.

Zajímavé zápasy 1. kola: Goffin - Čilič
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Goffin - A. Zverev (OF), Čilič - A. Zverev (OF)
2. čtvrtfinalista: Alexander Zverev


Tsitsipase v úvodním utkání prověří Lorenzo Musetti, jenž prožívá nejlepší sezonu své kariéry, nebo letošní senzace Aslan Karacev. Pokud Tsitsipas těžký vstupní zápas zvládne, pak se nejspíše potká s Félixem Augerem-Aliassimem, kterému bude nově radit Toni Nadal, nebo antukářem Christianem Garínem. I proti nim by byl favoritem.

Zajímavé zápasy 1. kola: Musetti - Karacev
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Tsitsipas - Musetti (2K), Tsitsipas - Karacev (2K), Tsitsipas - Auger-Aliassime (OF)
3. čtvrtfinalista: Stefanos Tsitsipas


Matteo Berrettini patří k nejlepším hráčům na antuce a tuto roli by měl potvrdit, pokud se od Australian Open stihl dát zdravotně dohromady. Ital začne proti Alejandrovi Davidovichovi Fokinovi, nebo Alexovi de Minaurovi. V osmifinále by narazil na někoho z kvarteta Gaël Monfils, Pablo Andújar, Guido Pella a Lucas Pouille, všichni čtyři se teď trápí.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: de Minaur - Berrettini (2K), Monfils - Berrettini (OF)
4. čtvrtfinalista: Matteo Berrettini


Andrej Rubljov by měl s přehledem zvládnout souboj s kvalifikantem, nebo domácí divokou kartou Lucasem Catarinou a poté si to o čtvrtfinále rozdat s Robertem Bautistou, který ale musí přejít přes Taylora Fritze a potom Tommyho Paula, či kvalifikanta. Pokud na očekávané osmifinále dojde, mohl by mít mírně navrch Rubljov, přestože poslední souboj nedávno v Dauhá prohrál. Na antuce (Hamburk 2020), kde není Bautista tak silný, ovšem jediný předchozí vzájemný duel celkem jasně vyhrál.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Rubljov - Bautista (OF)
5. čtvrtfinalista: Andrej Rubljov


Největší favorit a s 11 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje Rafael Nadal má do čtvrtfinále pohodlnou cestu. Antukového krále nejprve vyzve kvalifikant, nebo Adrian Mannarino a v osmifinále možná Grigor Dimitrov, který teď ale nemá dobrou formu a Nadala dokázal v předchozích 14 soubojích porazit pouze jednou.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Dimitrov - Nadal (OF)
6. čtvrtfinalista: Rafael Nadal


O dalším čtvrtfinalistovi by se mělo rozhodnout mezi Diegem Schwartzmanem a Pablem Carreñem. Schwartzman si ale nejprve musí poradit s vítězem souboje mladíků mezi Casperem Ruudem a Holgerem Runem, Carreño začne proti kvalifikantovi a poté nastoupí proti Laslovi Djeremu, nebo Karenovi Chačanovovi. Ani jednoho ve druhém kole nečeká jednoduchý zápas, v případném osmifinále bychom více věřili Španělovi.

Zajímavé zápasy 1. kola: Rune - Ruud
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Chačanov - Carreño (2K), Schwartzman - Chačanov (OF), Schwartzman - Carreño (OF)
7. čtvrtfinalista: Pablo Carreño


Daniil Medveděv předloni v Monte Carlu porazil Djokoviče a Tsitsipase a došel až do semifinále. Ukázal tak, že i na antuce hrát umí. Pokud bude ve formě, pak by proti Filipovi Krajinovičovi, či Nikolozovi Basilašvilimu zaváhat neměl a zvládnout by měl i osmifinále s trápícím se obhájcem titulu Fabiem Fogninim, nebo někým z tria Miomir Kecmanovič, Jordan Thompson a Benoit Paire.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Fognini - Medveděv (OF)
8. čtvrtfinalista: Daniil Medveděv

1. čtvrtfinále: Djokovič porazí Zvereva | H2H 6-2
2. čtvrtfinále: Tsitsipas porazí Berrettiniho | H2H 2-0
3. čtvrtfinále: Nadal porazí Rubljova | H2H 2-0
4. čtvrtfinále: Medveděv porazí Carreña | H2H 6-0

1. semifinále: Djokovič porazí Tsitsipase | H2H 4-2
2. semifinále: Nadal porazí Medveděva | H2H 3-1

Finále: Nadal porazí Djokoviče | H2H 27-29

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz
 
Ke komentování musíte být přihlášen(a). Prosím přihlašte se zde.
 
  • Komentáře (65)
10.04.2021 22:46Od: paddy vítěz
Nadal 1.8
Djokovic 3.5
Medvedev 13
Tsitsipas 15
Zverev 17
Rublev 19
Schwartzman 29
Sinner 43

oddsportal.com
[ Reagovat ]
10.04.2021 22:54Od: paddy
v místní anketě lidi Nadalovi nevěří

Nadal - pole 49% - 51%
[ Reagovat ]
10.04.2021 23:05Od: Forehand
Čiže mu veria najviac zo všetkých jednotlivcov.
[ Reagovat ]
10.04.2021 23:56Od: FulnekUltras
podle plandemického plánu to všecko vyhrají piráti a onano smile
[ Reagovat ]
11.04.2021 10:10Od: No-le
Nevěřím, že Djokovič projde do čtvrtfinále... především jeho úvodní zápas s Italem bude nesmírně těžkýsmile
[ Reagovat ]
11.04.2021 10:36Od: Marduch
Asi tak. Osobně od Noleho mimo GS spis moc neočekávám, zvlast na antuce a po takto dlouhe pauze. To nedávné vyhlaseni o GS vyznělo dost jednoznacne..
[ Reagovat ]
11.04.2021 15:27Od: turista
A kdo ho jako má vyřadit? Sinner? Novak má na antuce 80,14% vyhraných zápasů. To je druhé místo po Nadalovi ze zatím hrajících tenistů.
[ Reagovat ]
11.04.2021 17:20Od: Forehand
Tiež ma zaskočil Marduchov alibizmus.

Djokovic vyhral Rím a na RG prehral len s Nadalom. Porazenecké reči pred zápasom s talianskym juniorom, to sa mi nehodí na fans tábor ašpiranta na Goata.
[ Reagovat ]
11.04.2021 18:40Od: Nola
Sinner je antuke vyborny, vlani vyradil na FO Zvereva a s Rafom zohral vyrovany uvodny set, nie je to ziadny nazdarek
[ Reagovat ]
11.04.2021 20:25Od: Forehand
To je v poriadku. Lacko dal Nadalovi kanára. Vyrovnané sety sa stávajú.
[ Reagovat ]
11.04.2021 12:02Od: paddy
Kde píšou, že bude hrát se Sinnerem? smile
[ Reagovat ]
12.04.2021 00:10Od: Vlk-v-trave
nikde, jen nekteri odepsali smahem Karatseva :D
[ Reagovat ]
11.04.2021 15:29Od: turista
Los má Novak extrémně těžký. Ale na turnajích vesměs nekončí po 1.kole.
[ Reagovat ]
10.04.2021 16:43Od: Vlk-v-trave někdo jiný
...jen otazka kdo.:)
[ Reagovat ]
10.04.2021 16:47Od: Stan_Borowitz
To teda není žádná otázka. Pokud se nestane něco nečekaného, je jen jedna možnost. Někdo jiný = JV
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:06Od: Vlk-v-trave
Ano...ale je tu jedno ale:)
JV by musel v 1. kole tohodle putaku hrat aspon s Maranninem, aby tam byla sance hrat trebas proti Nadalovi...
...ikdyz nejsem si jisty, jestli by tento hrac nejak JV motivoval...spis asi ne, asi by ani nepomohlo, kdyby mu nekdo opakoval 100x denne, ze to je kral antuky....

Mozna Hurkacz v prvnim kole by ho primel ten turnaj brat vazne. Ale mozna...

Bohuzel tam neni misto v te druhe ctvrtce, tzv. hvezdne ctvrtce, to je soubor hracu, se kteryma by melo smysl - v pripade JV - si aspon pinknout. Jen pro pripomenuti... Musetti, Karatsev, Mlynar, Humberto, FFA, Garin, Monfils, Andujar, Pella, Pouille, Fokina a Minotaur...
...co jmeno, to pojem, tihle machri dostali k sobe ke hrani esteticky bonus v podobe Tsitsiho a Berrettiniho...

Da se rict, ze to je takovy mini turnaj v turnaji, a prave pouze misto v tehle ctvrtce, si dovolim tvrdit, by JV aspon trochu primelo se pohnout z bejslajny...

Takze ta otazka zustava spis otevrena:)
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:26Od: Stan_Borowitz
Zatím jde všechno podle plánu. První set prvního kola kvaldy takticky pustil, aby všechny tebou jmenované ukolébal...
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:48Od: svetova.dvojka
Vypadá to , že takticky pustí i celý zápas...smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:47Od: Stan_Borowitz
Kolika hráčům se podařilo vyhrát turnaj ATP1000 ze dvou mečbolů v prvním kole kvalifikace?
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:49Od: Stan_Borowitz
A z pěti?
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:50Od: Stan_Borowitz
Tak ani jednomu...
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:50Od: Vlk-v-trave
Nikomu, co jsem slysel, tak JV tohle chce dat, ale min. ze 3!!! jedna z dalsich met tohoto svebytneho velikana.
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:52Od: Stan_Borowitz
Tak on je frajer, žádný přizdis**č, chtěl to zkusit rovnou z pěti. Dnes to smolně nevyšlo, ale on to jistě bude zkoušet dál.
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:56Od: Vlk-v-trave
Tak jiste, co ma jineho delat v obdobi absolutniho tenisoveho temna.
Mozna i 5 je malo, jak tak o tom premyslim.
[ Reagovat ]
10.04.2021 18:03Od: Stan_Borowitz
Možná se J1rka snaží o něco naprosto nebývalého, něco, čím by zastínil všechny ty Federery, Nadaly a Djokoviče a zapsal by se navěky a nesmazatelně do síně slávy tenisu: vyhrát velký turnaj z neodvráceného mečbolu v prvním kole kvaldy.

Je to holt blade runner...
[ Reagovat ]
10.04.2021 18:13Od: Stan_Borowitz
Ale teď vážně. Myslím, že J1rka je - stejně jako všichni příznivci oprabdu kvalitního tenisu - už duchem na zeleném pažitu a na špinavou cihlu jede jen proto, aby nezklamal své příznivce, kteří platí své těžce vydělané, nebo dnes častěji vydotované, peníze za to, aby ho měli šanci vidět na kurtu.

Je to nejen herní, ale i morální titán.
[ Reagovat ]
10.04.2021 13:03Od: paddy Sonego - Fritz live stream [ Reagovat ]
10.04.2021 12:40Od: SydneyOpen Anketa
Proč v anketě není Jirka Veselý? smilesmile
[ Reagovat ]
10.04.2021 16:29Od: Stan_Borowitz
On tam je pod pseudonymem "Někdo jiný". Málokdo to ví, proto má zatím jen 8 %. Ale kdo jiný by se mohl pod tím pseudonymem skrývat?
[ Reagovat ]
10.04.2021 12:30Od: paddy Anketa
3 lidi, tzn. 7% si myslí, že MC vyhraje Medvědev

Proč?
Protože je 2. v rankingu

za poslední 4 sezóny má bilanci 9-16 na antuce

na FO má krásnou bilanci 0-4, ale nutno přiznat, že měl těžký los: Bonzi, Pouille, Herbert a Fucsovics

smile smile smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 12:40Od: Pe3k
Mě nedávno přesvědčoval jeden fanoušek Rafy, že Medvěděv je komplexnější hráč než Murray.
[ Reagovat ]
10.04.2021 12:41Od: com
ja pro nej hlasoval smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 12:55Od: paddy
to mi je jasné, ale kdo jsou to zbylí dva? smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 13:03Od: SydneyOpen
smilesmile ale dohromady už 4 hlasy
[ Reagovat ]
10.04.2021 13:06Od: Nola
preco to riesis smile o skutocnom vitazovi sa rozodne na kurte... staci zmazat historiu prehliadania a mozes hlasovat ako na beziacom pase.....smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 13:12Od: paddy
jen jsem ti chtěl udělat radost smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 13:16Od: Nola
? mne je to sumak.... MC je Rafov revir, mne pride uplne smiesne, ak niekto hlasuje za Medveda, ale ktovie, aj motyka obcas vystreli smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 12:42Od: SydneyOpen
už 4 lidi, není zač smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 14:05Od: Patik
Medvedev víťaz v Monte Carle..keď nemá rád antuku a vôbec mu nejde..smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 17:15Od: Forehand
Ani nie.

Medvedev ako vitaz by rozhodne nebol vacsi sok ako finále Fognini Lajovic.
[ Reagovat ]
10.04.2021 19:11Od: Nola
za mna urcite, uz iba z principu, Fogna aj Lajovic su antukari
[ Reagovat ]
10.04.2021 20:22Od: Forehand
Kolko tých finále antukových tisíciek odohrali, títo antukári?
[ Reagovat ]
10.04.2021 20:32Od: Nola
OK, nevylucujem, ze sa dokaze na antuke zlepsit, ale to by musel Rafa zahucat niekde v uvodnych kolach.... Novak ma strasidelny zreb, iba sa smejem, ake losy ma v poslednej dobe schytava za zatvorenymi dverami smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 21:01Od: Forehand
Djokovic ma dlhodobo najlepšie žreby na Grandslamoch, tisícky sú oriešky.

Medvedev má na antuke skalp Djokovica a rozhodne má na nej väčší potenciál ako Lajovič.
[ Reagovat ]
10.04.2021 21:06Od: Nola
:D na GS ma dlhodobo najlepsie zreby Novak? asi si sa s konom zrazilsmile
[ Reagovat ]
10.04.2021 21:38Od: Forehand
Ideme si to rozmenit na drobné?..Pouille ci Bautista v SF GS, za posledny rok, dva, to nekupis. To ti musí byť dané zhora :)
[ Reagovat ]
10.04.2021 22:20Od: Nola
piseme o lose, alebo o hracoch, ktori postupili do SF? smile zabudol si zahrnut Karatseva do svojho vypoctu...
[ Reagovat ]
10.04.2021 22:23Od: Forehand
haha, vidis..Dokonca Karatsev :)..Ten to zaklincoval...
[ Reagovat ]
10.04.2021 22:31Od: Nola
jj, vsak pozri na Rafove zreby po vypadnuti favoritov, myslim, ze si nemame co vycitat smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 23:07Od: Forehand
Djokovic má ľahkých súperov, keď favoriti ešte nevypadli, ale sú v súťaži. Veď všetky ročníky, ktoré som spomenul sú presne také :)
[ Reagovat ]
11.04.2021 18:37Od: Nola
jj, hlavne na AO, kde schytal od uvodu samych servismanov, hardarov a Rafa kvalifikantov a antukarov....
[ Reagovat ]
11.04.2021 20:26Od: Forehand
Skús to trochu rozmeniť na drobné, lebo zatiaľ to sú len reči. Nadal mal v posledných ročníkoch Thiema a Tsitsipasa už vo štvrtfinále, koho mal Djokovič?
[ Reagovat ]
12.04.2021 09:11Od: Nola
som netusila, ze GS zacina az vo stvrtfinale smile
[ Reagovat ]
12.04.2021 13:12Od: Forehand
Takze nemas nic :)
[ Reagovat ]
10.04.2021 11:21Od: sojka1 antuka
kralovna sportu.... ale tenis mam radeji.... :-))
[ Reagovat ]
10.04.2021 11:29Od: Patik
myslel som že královnou je tráva..anglická tráva..
[ Reagovat ]
10.04.2021 11:33Od: sojka1
a ja jsem zase myslela, ze z toho ta parafraze (atletika) jen cisi... ;-)
[ Reagovat ]
10.04.2021 14:01Od: Patik
aháá....blik cvak smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 11:06Od: com
at to vyhraje Medvedev a priblizi se zas o neco postu svetove jednicky smilesmile
[ Reagovat ]
10.04.2021 12:05Od: Nola
si pobavil smile , snad ta nesklame a berie NO1
[ Reagovat ]
10.04.2021 10:54Od: Nike A je to tu :)
Diky moc za preview meho nejoblíbenějšího turnaje na okruhu smile Miluju tento čas uz od zakladky. Vtdy jsem spechal ze skoly domu, abych mohl sledovat, jeste tehdy na Nova Sport, tento turnaj, uzasne casy :) Nadal pravidelne vyhrabal tehdy. Letos to bude paradni podívaná, co zapas, to šlágr. At zije Rolex Masters Monte Carlo smile
[ Reagovat ]
10.04.2021 10:58Od: Nike
Jinak abych to upřesnil :D MC na Nova Sport jsem sledoval samozrejmw az na střední :D Ale uz od zhruba od 8. tridy jsem pravidelne sledoval na streamech. Úžasný turnaj.
[ Reagovat ]
10.04.2021 16:45Od: Stan_Borowitz Re: Monte Carlo
Není lepší si tam rovnou zaletět, když máš ten turnaj tak rád? Jestli nemáš vlastní tryskáč, na https://www.jetfortrip.com/ si můžeš vzít aerotaxi do Nice a odtamtud klasickým taxíkem do MC. Tam a zpět to i s pobytem vyjde cca na 20 000 EUR. Navíc si večer můžeš zajít do kasina a vyhrát to zpět a ještě nějaké drobné na útratu navíc.
[ Reagovat ]
10.04.2021 16:48Od: Nike
Ja tam byl. V roce 2016.
[ Reagovat ]
10.04.2021 16:51Od: Stan_Borowitz
Proč tam nelítáš každý rok? Vynechávat svoje oblíbené turnaje je trestuhodné.
[ Reagovat ]
 
 
 
 
TOPlist