Preview: ATP Masters 1000 Řím

8. 5. 2021, 16:25
Previews 6
V neděli vypukne poslední velká generálka před grandslamovým French Open. V italské metropoli z Top 10 chybí pouze Roger Federer. Herní pole vede loňský šampion a světová jednička Novak Djokovič. Letošní ročník proběhne bez české účasti.

V neděli v Římě startuje poslední velká generálka před grandslamovým French Open, vrcholem antukového jara. Hlavní soutěž bude probíhat od 8. do 16. května.

V italském hlavním městě z Top 10 chybí pouze Roger Federer. Mezi největší favority se řadí světová jednička, loňský šampion a pětinásobný vítěz Novak Djokovič, devítinásobný šampion Rafael Nadal, semifinalista ročníku 2017 Dominic Thiem a vítěz z roku 2017 a finalista následujícího ročníku Alexander Zverev.

Z hráčů, kteří měli zajištěnou účast v hlavní soutěži, se kromě Federera omluvili Milos Raonic, Stan Wawrinka, Borna Čorič, John Isner a Albert Ramos.

Turnaj proběhne bez české a slovenské účasti.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdrželi domácí Gianluca Mager, Salvatore Caruso, Lorenzo Musetti a Stefano Travaglia.

Djokovič se bez ohledu na výsledek letošního ročníku Internazionali BNL d'Italia udrží na tenisovém trůnu.

Celková dotace turnaje činí přibližně 2,56 milionu eur (cca 65,6 milionu korun). Vítěz si přijde na zhruba 245 tisíc eur (cca 6,3 milionu korun) a připíše si do žebříčku ATP 1000 bodů.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2021 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Djokovič (1-Srb.) - Schwartzman (8-Arg.) 7-5 6-3
Nejvýše nasazení: Djokovič (1. v ATP), Nadal (2.), Medveděv (3.), Thiem (4.), Tsitsipas (5.), A. Zverev (6.), Rubljov (7.), Schwartzman (9.)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Řím, Itálie
Povrch: antuka
Dotace: 2.563.710 eur
• Možná čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (5-Řec.) | H2H 4-2
Thiem (4-Rak.) - Rubljov (7-Rus.) | H2H 2-3
Schwartzman (8-Arg.) - Medveděv (3-Rus.) | H2H 0-6
A. Zverev (6-Něm.) - Nadal (2-Šp.) | H2H 3-5
• Možná osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (16-Bulh.) | H2H 9-1
Berrettini (9-It.) - Tsitsipas (5-Řec.) | H2H 0-2
Thiem (4-Rak.) - Monfils (14-Fr.) | H2H 6-0
Bautista (10-Šp.) - Rubljov (7-Rus.) | H2H 3-3
Schwartzman (8-Arg.) - Goffin (12-Belg.) | H2H 1-3
Hurkacz (15-Pol.) - Medveděv (3-Rus.) | H2H 0-0
A. Zverev (6-Něm.) - Carreño (11-Šp.) | H2H 2-0
Shapovalov (13-Kan.) - Nadal (2-Šp.) | H2H 1-2
Kompletní los


Tipujeme
Loňský šampion a pětinásobný vítěz Novak Djokovič se hned v prvním zápase může potkat s Danielem Evansem, se kterým po mizerném výkonu senzačně prohrál v Monte Carlu. Pokud by souboj s Evansem, nebo Taylorem Fritzem zvládl, nejspíše v osmifinále narazí na Grigora Dimitrova. I s trápícím se Bulharem by si poradit měl. Djokovič se po nevydařeném Monte Carlu představil doma v Bělehradě, kde sice vypadl už v semifinále, ale proti kometě letošní sezony Aslanovi Karacevovi předvedl velmi dobrý výkon.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Djokovič - Evans (2K)
1. čtvrtfinalista: Novak Djokovič


Stefanos Tsitsipas patří k nejlepším hráčům dosavadního průběhu antukového jara. Vítěz Masters v Monte Carlu, který měl v Barceloně ve finále mečbol proti Rafaelovi Nadalovi, začne proti Alexanderovi Bublikovi, či Marinovi Čiličovi. Největší výzvou by měl být Matteo Berrettini, jenž dnes bude bojovat o finále v Madridu. S Italem vyhrál oba předchozí souboje a určitě by byl favoritem na postup.

Zajímavé zápasy 1. kola: Čilič - Bublik
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Berrettini - Tsitsipas (OF)
2. čtvrtfinalista: Stefanos Tsitsipas


Dominic Thiem má do čtvrtfinále velmi příznivý los. Semifinalista z roku 2017 nastoupí proti trápícímu se Guidovi Pellovi, nebo Mártonovi Fucsovicsovi, který stále čeká na první výhru v rámci letošního antukového jara. V osmifinále může potkat Gianlucu Magera, Alexe de Minaura, Lorenza Sonega, či Gaëla Monfilse. S nasazeným Monfilsem vyhrál všech šest soubojů.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: -
3. čtvrtfinalista: Dominic Thiem


Letos fantasticky hrající Andrej Rubljov by měl zvládnout úvodní zápas s Janem-Lennardem Struffem, nebo kvalifikantem. V osmifinále by nejspíše narazil na Roberta Bautistu, kterého zdolal nedávno v Monte Carlu, nebo antukového specialistu Christiana Garína. Proti oběma by byl favoritem.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Bautista - Rubljov (OF)
4. čtvrtfinalista: Andrej Rubljov


Nejotevřenější je asi pátá sekce letošního losu, ani jeden z jejích členů totiž nemá nijak oslnivou formu. Diego Schwartzman nejprve nastoupí proti Filipovi Krajinovičovi, nebo Félixovi Augerovi-Aliassimemu. David Goffin nejspíše porazí domácí divokou kartu Salvatora Carusa a o osmifinále se utká s Karenem Chačanovem. Nejvíce věříme loňskému finalistovi Schwartzmanovi.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Schwartzman - Auger-Aliassime (2K), Chačanov - Goffin (2K), Schwartzman - Goffin (OF)
5. čtvrtfinalista: Diego Schwartzman


Aslan Karacev už v Madridu útočil na první čtvrtfinále na Masters, ale skončil o kolo dříve. Třeba mu to vyjde v Římě, kde by si měl na úvod poradit s Miomirem Kecmanovičem a ve druhém kole vyzvat krajana Daniila Medveděva. Tomu se na antuce zatím nedaří a nejpomalejší povrch nemá v oblibě. V osmifinále by Karacev mohl svést souboj s talentovaným mladíkem Lorenzem Musettim, nebo Hubertem Hurkaczem.

Zajímavé zápasy 1. kola: Hurkacz - Musetti
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Karacev - Medveděv (2K), Hurkacz - Karacev (OF), Musetti - Karacev (OF), Hurkacz - Medveděv (OF), Musetti - Medveděv (OF)
6. čtvrtfinalista: Aslan Karacev


Vítěz ročníku 2017 Alexander Zverev má znovu šanci se ve čtvrtfinále potkat s antukovým králem Rafaelem Nadalem, kterého včera porazil v Madridu, kde dnes zabojuje o finále. Nejdříve ale musí přejít přes kvalifikanta, či Adriana Mannarina a poté ho čeká někdo z kvarteta Kei Nišikori, Fabio Fognini, Laslo Djere a Pablo Carreño.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Nišikori - Carreño (2K), Fognini - Carreño (2K), Zverev - Fognini (OF), Zverev - Carreño (OF)
7. čtvrtfinalista: Alexander Zverev


Devítinásobný šampion Rafael Nadal zatím v průběhu letošního antukového jara nepodává přesvědčivé výkony, přesto je největším favoritem. Zapotit se může už ve druhém kole proti Jannikovi Sinnerovi, pokud italský teenager porazí Uga Humberta. Jednoduché by nemuselo být ani osmifinále proti Casperovi Ruudovi, jenž dnes v Madridu zaútočí na finále a v prvním kole vyzve trápícího se Denise Shapovalova.

Zajímavé zápasy 1. kola: Shapovalov - Ruud
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Sinner - Nadal (2K), Ruud - Sinner (OF), Ruud - Nadal (OF)
8. čtvrtfinalista: Rafael Nadal

1. čtvrtfinále: Djokovič porazí Tsitsipase | H2H 4-2
2. čtvrtfinále: Thiem porazí Rubljova | H2H 2-3
3. čtvrtfinále: Karacev porazí Schwartzmana | H2H 2-0
4. čtvrtfinále: Nadal porazí Zvereva | H2H 5-3

1. semifinále: Djokovič porazí Thiema | H2H 7-5
2. semifinále: Nadal porazí Karaceva | H2H 0-0

Finále: Nadal porazí Djokoviče | H2H 27-29

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
paddy
Ruud hraje dnes večer, ale toto pobaví více smile

smile
https://www.youtube.com/watch?v=wfiGIKK3v7g
Reagovat
FulnekUltras
je to šimpanz ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
přesněji šimPán smile
Reagovat
com
Rim vyhraje Thiem, stejne jako Madrid smile
Reagovat
Patik
Djokovič to pekne schytal..

predikcia finále Nadal porazí Djokoviča..no neviem či sa tam Nadal s Djokovičom vôbec dostanú..Nadal ešte možno hej ten má easy los jediný súper v jeho časti (Zverev) ešte bojuje v Madride..ak ho vyhrá Rím podľa mňa zoberie lahkovážne..
Reagovat
turista
Nevěřím té predikci že Nadal zase ve finále porazi Djokoviče. Do finále se možná ani jeden z nich nedostane. Rozdělí si to asi mladí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist