Preview: Masters Paříž

31. 10. 2020, 17:10
Previews 2
Již v pondělí startuje hlavní soutěž posledního letošního podniku série Masters. V pařížské hale Bercy se představí sedm hráčů Top 10 v čele s Rafaelem Nadalem, chybět budou světová jednička a loňský šampion Novak Djokovič, Roger Federer a Dominic Thiem. Letošní ročník proběhne bez české účasti.

V pondělí startuje hlavní soutěž posledního letošního podniku série Masters. O jednu z nejcennějších trofejí se bude v pařížské hale Bercy bojovat od 2. do 8. listopadu.

Letošního Rolex Paris Masters se zúčastní sedm hráčů elitní desítky v čele s finalistou ročníku 2007 Rafaelem Nadalem, mezi další největší favority se řadí Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev a Andrej Rubljov.

Z hráčů, kteří byli přihlášeni do hlavní soutěže, budou chybět například světová jednička a loňský šampion Novak Djokovič, Dominic Thiem, Gaël Monfils, Roberto Bautista, loňský finalista Denis Shapovalov, Grigor Dimitrov, Fabio Fognini, Kei Nišikori či Nick Kyrgios.

Letošní ročník proběhne bez české účasti.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdrželi domácí tenisté Hugo Gaston, Benjamin Bonzi, Pierre-Hugues Herbert a Corentin Moutet.

Djokovič se bez ohledu na výsledek letošního ročníku udrží na tenisovém trůnu.

Celková dotace turnaje činí přibližně 3,73 milionu eur (cca 101,9 milionu korun). Vítěz si přijde na skoro 225,3 tisíc eur (cca 6,2 milionu korun) a připíše si do žebříčku ATP 1000 bodů.

ROLEX PARIS MASTERS 2020 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Djokovič (1-Srb.) - Shapovalov (Kan.) 6-3 6-4
Nejvýše nasazení: Nadal (2. v ATP), Tsitsipas (5.), Medveděv (6.), A. Zverev (7.), Rubljov (8.), Schwartzman (9.), Berrettini (10.), Goffin (14.)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Paříž, Francie
Povrch: tv. povrch / hala
Dotace: 3.901.015 eur
• Možná čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Goffin (8-Belg.) | H2H 4-2
A. Zverev (4-Něm.) - Rubljov (5-Rus.) | H2H 4-0
Schwartzman (6-Arg.) - Medveděv (3-Rus.) | H2H 0-3
Berrettini (7-It.) - Tsitsipas (2-Řec.) | H2H 0-2
• Možná osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Čorič (15-Chorv.) | H2H 2-2
Carreño (9-Šp.) - Goffin (8-Belg.) | H2H 2-2
A. Zverev (4-Něm.) - po odhlášení Dimitrova nenasazený soupeř
Wawrinka (12-Švýc.) - Rubljov (5-Rus.) | H2H 1-1
Schwartzman (6-Arg.) - Chačanov (11-Rus.) | H2H 2-1
de Minaur (16-Austr.) - Medveděv (3-Rus.) | H2H 0-2
Berrettini (7-It.) - Raonic (10-Kan.) | H2H 0-0
Auger-Aliassime (14-Kan.) - Tsitsipas (2-Řec.) | H2H 2-2
Kompletní los


Tipujeme
Rafael Nadal patří k největším favoritům, přestože halové podmínky mu po celou kariéru příliš nesedí a v Paříži je jeho maximem jediné finále (2007). Vítěz nedávného French Open má v prvním kole volný los a hned v úvodním zápase ho nečeká jednoduchý soupeř, jelikož jím pravděpodobně bude velmi dobrý halař Filip Krajinovič. V osmifinále by mohl narazit na Bornu Čoriče, dalšího pod střechou velmi kvalitního hráče, který nedávno hrál finále v petrohradské hale. Věříme, že nasazená jednička do čtvrtfinále projde.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Nadal - Čorič (OF)
1. čtvrtfinalista: Rafael Nadal


Možná i lehčí los než Nadal má jeho krajan Pablo Carreño. Španěl začne proti domácí divoké kartě Hugovi Gastonovi a poté narazí na trápícího se Nikoloze Basilašviliho, nebo Jana-Lennarda Struffa. V osmifinále nejspíše změří síly s Davidem Goffinem, Belgičan se však po prodělání nemoci covid-19 velmi trápí a na kontě má čtyři porážky v řadě. Pro Carreña velká šance poprvé projít do čtvrtfinále pařížského Masters.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Carreño - Goffin (OF)
2. čtvrtfinalista: Pablo Carreño


Alexander Zverev vyhrál oba domácí podniky v kolínské hale a do Paříže určitě dorazí s velkým sebevědomím. Navíc mu z jeho části pavouka vypadl nasazený Grigor Dimitrov, jenž se odhlásil kvůli zranění chodidla. Jednoho z největších favoritů po volném losu čeká Miomir Kecmanovič, nebo John Millman a v osmifinále někdo z kvarteta Jošihito Nišioka, Pablo Andújar, Adrian Mannarino, Dušan Lajovič.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: -
3. čtvrtfinalista: Alexander Zverev


Andrej Rubljov je letos bezpochyby nejlepším hráčem na turnajích ATP. Ruský mladík má na kontě už čtyři tituly, po triumfu v domácí hale v Petrohradu si zítra zahraje finále ve Vídni a skvělou formu by měl potvrdit také v Paříži. Po volném losu začne proti Hubertovi Hurkaczovi, či kvalifikantovi a v osmifinále může narazit na momentálně se trápícího Stana Wawrinku, nebo semifinalistu vídeňské halové akce Daniela Evanse.

Zajímavé zápasy 1. kola: Wawrinka - Evans
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Wawrinka - Rubljov (OF)
4. čtvrtfinalista: Andrej Rubljov


Diego Schwartzman má už přes měsíc skvělou formu. Argentinec si v Římě zahrál své premiérové finále na Masters, na French Open se poprvé dostal do semifinále grandslamů a před týdnem v kolínské hale prohrál až ve finále s Alexanderem Zverevem. Schwartzmana po volném losu vyzve Richard Gasquet, nebo Taylor Fritz. Potenciálně největší nebezpečí po cestě do čtvrtfinále představuje Karen Chačanov, nasazeného Rusa však trápí výpadky formy.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Schwartzman - Chačanov (OF)
5. čtvrtfinalista: Diego Schwartzman


Daniil Medveděv po semifinálové účasti na US Open marně hledá svou nejlepší formu, dokonce má po skončení obvykle závěrečného grandslamu sezony negativní bilanci 3-4. A nic jednoduchého před sebou nemá v Paříži, kde ve druhém kole může sehrát další souboj se svým posledním přemožitelem Kevinem Andersonem. Jihoafričan ovšem dnes ve Vídni vzdal semifinále. V osmifinále může narazit na nasazeného Alexe de Minaura, nebo senzačního finalistu vídeňského podniku Lorenza Sonega.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Anderson - Medveděv (2K)
6. čtvrtfinalista: Daniil Medveděv


Milos Raonic bojuje se zdravím a částečně i s formou, ale to i jeho nasazený protějšek Matteo Berrettini, který letos v hale ještě nehrál. Oba nasazení by měli úvodními koly projít, Berrettini po volném losu nastoupí proti Albertovi Ramosovi, nebo kvalifikantovi, Raonice čeká Aljaž Bedene a poté Tennys Sandgren, nebo Pierre-Hugues Herbert. V osmifinálovém souboji mezi Raonicem a Berrettinim bychom více věřili Kanaďanovi.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Berrettini - Raonic (OF)
7. čtvrtfinalista: Milos Raonic


Stefanos Tsitsipas je sice nasazenou dvojkou, ale los nemá od začátku vůbec snadný. V úvodním utkání bude čelit Casperovi Ruudovi, nebo vítězi halového podniku v Antverpách Ugovi Humbertovi. V osmifinále nejspíše bude čekat výborný halař Felix Auger-Aliassime. Úřadující vítěz Turnaje mistrů by ovšem ve čtvrtfinále chybět neměl.

Zajímavé zápasy 1. kola: Auger-Aliassime - Čilič, Humbert - Ruud
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Humbert - Tsitsipas (2K), Ruud - Tsitsipas (2K), Auger-Aliassime - Tsitsipas (OF)
8. čtvrtfinalista: Stefanos Tsitsipas

1. čtvrtfinále: Nadal porazí Carreña | H2H 6-0
2. čtvrtfinále: Zverev porazí Rubljova | H2H 4-0
3. čtvrtfinále: Schwartzman porazí Medveděva | H2H 0-3
4. čtvrtfinále: Tsitsipas porazí Raonice | H2H 0-2

1. semifinále: Zverev porazí Nadala | H2H 1-5
2. semifinále: Tsitsipas porazí Schwartzmana | H2H 1-1

Finále: Zverev porazí Tsitsipase | H2H 1-5

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taková dobra challenge.

Rafa v hale a k tomu krome Busty jenom nextgen soupeři.

Nadal není favorit, Rublev, Zverev, Tsitsipas. Jeden z nich bere titul.
Reagovat
Patik
Po veľmi dlhej dobe nastupuje na hardy a k tomu indoor..mohlo to byť aj horšie..môže stretnúť jedného poriadneho hráča až vo finále a tam to ubojovať po troch hodinách..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist