Příběh pokračuje. V Indian Wells se po 6 letech střetnou maminky Wozniacká s Kerberovou

11. 3., 11:24
Aktuality 11
WTA INDIAN WELLS - V osmifinále turnaje WTA 1000 v Indian Wells dojde po šesti letech na celkově již 16. vzájemný souboj tenistek a kamarádek s polskými kořeny - Dánky Caroline Wozniacké (33) s Němkou Angelique Kerberovou (36). Bývalé světové jedničky a grandslamové šampionky, které v uplynulých měsících obnovily kariéry po mateřské pauze, budou usilovat o první čtvrtfinále po porodu.
Angelique Kerberová a Caroline Wozniacká během US Open 2019 (© Profimedia)

Ty dvě na sebe narazily poprvé už v roce 2008 ve Stockholmu, kdy tehdy osmnáctiletá Caroline Wozniacká vykročila za ziskem prvního titulu na okruhu WTA. Od té doby se střetly ještě čtrnáctkrát, vítězky vzájemných soubojů pak často celý turnaj ovládly.

Přitom ve finále se utkaly jen dvakrát. O tři roky starší Angelique Kerberová vyhrála na půdě soupeřky v Kodani 2012 i před domácími fanoušky ve Stuttgartu 2015. Uspěla i v jediném souboji na grandslamu (US Open 2016).

Obě vystoupaly na vrchol světového žebříčku a vyhrály grandslam. Wozniacká slavila až na Australian Open 2018, Kerberová byla úspěšná třikrát - na Australian Open 2016, US Open 2016 a ve Wimbledonu 2018.

Naposledy si proti sobě dcery polských rodičů zahrály 10 let po premiérovém souboji na trávě v Eastbourne 2018, kdy po třísetové bitvě a odvrácení mečbolu zvítězila Wozniacká a vzájemnou bilanci upravila na 7:8. A turnaj... Vyhrála. O rok později byla Kerberová hostem na svatbě své kamarádky Wozniacké, v oficiálním zápase se už ale znovu nepotkaly.

Wozniacká totiž v lednu 2020 ukončila kariéru kvůli zdravotním problémům (revmatoidní artritidě). Porodila dvě děti a návrat na kurty neplánovala. V dubnu 2022 v Kodani odehrála rozlučkovou exhibici proti... Ano, možná hádáte správně - proti Kerberové.

Kerberová kariéru přerušila v srpnu 2022 primárně kvůli těhotenství, nicméně skončit s tenisem neměla v úmyslu.

A byť se to v předchozích letech zdálo být velmi nepravděpodobné, po bezmála šesti letech se obě dočkají celkově 16. vzájemného zápasu. Dánka v létě 2023 po třech a půl letech překvapivě obnovila kariéru a Němka se na kurty vrátila na začátku sezony 2024 necelý rok po porodu.

Střetnou se v osmifinále prestižního turnaje WTA 1000 v Indian Wells, kde šampionka z roku 2011 Wozniacká a finalistka ročníku 2019 Kerberová vyhrály už po třech zápasech.

"Budeme se snažit odehrát dobrý zápas, předvést velkou bitvu. Jsme kamarádky a zůstane to tak i po zápase. Ale vyhrát budeme chtít obě. Nakonec jsou ale důležitější věci, než tenisový zápas, ale pro publikum a všechny kolem by to mohl být zajímavý zápas," uvědomuje si Kerberová.

"Bude to skvělý zápas. Už jsme spolu odehrály spoustu zápasů, moc dobře se známe. Nemáme před sebou žádná tajemství. Bude to jen o tom, kdo v ten den bude lepší. Může to dopadnout jakkoliv," uvedla Wozniacká.

Wozniacká – Volynetsová 6:2, 4:6, 6:0

Wozniacká po loňském postupu do osmifinále US Open a v nové sezoně strádala. Ze čtyř duelů vyhrála jediný, navíc po skreči soupeřky. V Indian Wells ale vyřadila už tři sokyně. Po výhře 6:2, 4:6, 6:0 nad domácí Katie Volynetsovou a třetím vítězství v řadě otočila letošní bilanci na 4:3.

"Kdykoliv jsem trefila kratší údery, ona do toho šla a změnila ráz výměny. Byl to hodně těžký zápas se spoustou dlouhých výměn. Jsem moc ráda, že jsem ho nakonec zvládla," komentovala Wozniacká.

 

Kerberová – Kuděrmetovová 6:4, 7:5

Kerberová po návratu na kurt prohrála šest ze sedmi zápasů, když porazila jen Ajlu Tomljanovicovou během United Cupu po odvrácení mečbolů. V Indian Wells ale skolila už tři soupeřky včetně světové desítky Jeleny Ostapenkové (členku TOP 10 porazila poprvé od listopadu 2021) a devatenáctky Veroniky Kuděrmetovové. Rusku porazila 6:4, 7:5.

"Byl to velmi intenzivní zápas. Je to pro mě velmi důležité vítězství, které mi dodává sebevědomí do dalších kol. Myslím, že jsem na dobré cestě hrát dobrý tenis proti těm nejlepším hráčkám," pochvalovala si Kerberová.

607. hráčka světa Kerberová je první tenistkou mimo TOP 600, která se v Indian Wells prodrala mezi šestnáctku nejlepších. V chráněném žebříčku, který mohou tenisté využít v případě pauzy delší než šest měsíců z důvodu nemoci, zranění nebo těhotenství, vystoupala už na 31. místo.

Vítězka souboje Wozniacké s Kerberovou by v následném čtvrtfinále mohla vyzvat současnou světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Polku, která ve třetím kole nedala šanci Lindě Noskové, v osmifinále čeká Kazaška Julie Putincevová.

V Indian Wells startovalo celkem sedm tenisových maminek. V pondělí o postup do osmifinále zabojují také další bývalá světová jednička Naomi Ósakaová z Japonska a někdejší třetí hráčka světa Elina Svitolinová z Ukrajiny.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Ela-fon-isi
Bohužel hrají stejně jako J1rka.
Reagovat
com
Jeste na turnaji chybi mamina Serena a mame to komplet
Reagovat
GaelM
Tyhle dvě na rozdíl od W+W ukazují, že na WTA kvalitou stále mají. Taky bych byl radši, kdyby se prosazovalo dravé mládí, ale nevidím žádný objektivní důvod, proč by tam mámy neměly být, když mají zájem...
Reagovat
aape
když mladé pušky mají jen slepé náboje...
Reagovat
aligo
A hlavně mají furt kondici a motivaci. Což bohužel mladým puškám chybí
Reagovat
milik254
Serena po porodu hrála čtyři finále na GS
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pravdu má předseda Ale stejně měla hrát v jiné kategorii
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mohly by si před zápasem vyměnit dudlíky
Reagovat
makro99
:)
Reagovat
Carter
"V chráněném žebříčku, který mohou tenisté využít v případě delší zdravotní pauzy, vystoupala už na 31. místo."
To čo je za skvost?

Plus Caro má dcéru a syna, nie dve dcéry ako sa uvádza v článku
Reagovat
aape
Tady ty články píšou často asi v rauši
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist