Případ Kyrgios: Je australský svéráz pro tenis přínosem, nebo mu škodí?

8. 7. 2022, 16:30
Téma 62
Na jedné straně vznětlivost, drzost, chuť provokovat a dělat z tenisu tak trochu divadlo. Na druhé neoddiskutovatelná dávka talentu, díky níž si dovolí použít i v kritických chvílích brilantní údery, na něž by si většina hráčů netroufla - třeba uzavřít game podáním mezi nohama. Nick Kyrgios (27) fanoušky i soupeře rozděluje, pro některé jeho chování tenisu škodí, jiní v něm naopak vidí vítanou show a zpestření tradicemi sešněrovaného sportu. Jisté je, že svéráz z Canberry je nepřehlédnutelný.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Kyrgiosovo působení na vrcholícím Wimbledonu je pro něj vlastně příznačné. Kontroverzní činy vs. působivé výkony. Raketu sice proti obvyklým zvyklostem (zatím) nerozmlátil, ale vyfasoval pokuty za plivnutí směrem k divákovi (235 tisíc korun) a za vzájemnou potyčku se Stefanosem Tsitsipasem (90 tisíc korun). Navíc nad ním visí hrozba dalšího flastru, protože na osmifinálový duel proti Brandonu Nakashimovi nakráčel na kurt v červených teniskách.

Ty sice přezul za bílé, ale na pozápasový rozhovor je obul znovu a doplnil je kšiltovkou stejné barvy. Na otázku, proč záměrně porušuje bílé wimbledonské pravidlo, opáčil: "Protože si dělám, co chci." S tímto rebelským prohlášením jako by po zmíněném utkání třetího kola souhlasil i Stefanos Tsitsipas, který se nechal vyprovokovat neustálými připomínkami Kyrgiose k rozhodčím. Jen to vzal z trochu jiného úhlu:

"To, co dělá, je konstantní šikanování. Šikanuje soupeře. Nejspíš už ve škole byl tyran a já tyrany nemám rád. Má i dobré charakterové vlastnosti, ale jedna jeho část je velmi zlá. A ta, když se projeví, může lidem okolo něj dost ublížit," stěžoval si viditelně frustrovaný Řek a netajil, že se Kyrgiose opakovaně pokoušel trefit míčkem. Autralanova reakce? V tričku s Dennisem Rodmanem, někdejším provokatérem z NBA, a s širokým úsměvem na tváři se mu, zjednodušeně řečeno, vysmál.

Syn řeckého otce, jenž se živil malováním pokojů, a malajské matky, profesí počítačové inženýrky, o sobě poměrně překvapivě tvrdí, že je na okruhu ATP oblíbený. "V šatně je mi dobře, mám spoustu přátel. Vlastně jsem jeden z nejoblíbenějších hráčů," hlásil novinářům v All England Clubu. A neodpustil si rýpnutí do Tsitsipase: "On oblíbený není. Po zápase mi ani pořádně nepodal ruku. Já po každé své prohře podám soupeři ruku, podívám se mu do očí a řeknu mu, že byl lepší než já. On (Tsitsipas) dnes nebyl dost chlap na to, aby to udělal."

Zastání nachází Kyrgios u Andyho Murrayho. "Nick je zábavný a milý chlapík. Se všemi se baví a vlastně jsem snad nikdy neviděl, že by měl špatnou náladu. Samozřejmě, že stejně jako já a spousta dalších hráčů udělal špatné věci. Ale já ho chápu. Někdy to má těžké a stahuje se až moc do sebe, ale tomu také rozumím," vyprávěl Brit už během Wimbledonu 2016, kde Australana vyřadil ve třetím kole a ve třech setech. A co se sportovní stránky týče, dodal: "Jsem přesvědčen, že Nick bude vyhrávat grandslamy."

Tenisové kvality zmínil s respektem i Cristian Garin, jehož Kyrgios na letošní pouti do finále odklidil z cesty ve čtvrtfinále. "Nick je skvělý hráč, jeden z nejlepších na okruhu. A podle mě má možná nejlepší servis ze všech. Moc rád se na jeho hru dívám," vyprávěl Chilan uznale před zápasem, v němž padl jednoznačně 4-6 3-6 6-7(5).

Názory na něj mohou být rozdílné, nicméně faktem zůstává, že v letošním Wimbledonu hraje Nick Kyrgios nejlepší grandslam ve své kariéře. A je vlastně celkem jedno, jak finále dopadne. Stejně jako fakt, že mu rozhodující zápas spadl do klína díky zranění semifinálového soka Rafaela Nadala. Po Wimbledonu se fanoušci budou bavit převážně o něm, o "problémovém tenisovém děcku", jak se mu zejména v minulosti přezdívalo.

A o to mu vlastně asi jde. Ostatně i on sám letos v All England Clubu nepřímo odpověděl na otázku, zda je pro svůj sport přínosem, či mu naopak dělá špatnou reklamu. "Média mě ráda vykreslují jako někoho, kdo tenisu škodí. Ale kamkoliv přijedu, vidím plné stadiony, takže to tak zjevně není."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport, Štěpán Šimůnek

Komentáře

62
Přidat komentář
Fandina
Přínosem určitě není. Spíš je to tak, že se všude a ve všem najde někdo, kdo umí plivat na diváky nebo se hádat s rozhodčím. Spíš je k zamyšlení, jestli je takový člověk nebo toho hulváta hraje.
Reagovat
lars
Ktery tenista z top100 skodil tenisu ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Novak Djokovič a Nick Kyrgios neměli během své sportovní kariéry jednoduché vztahy a mnohokrát se střetli, přestože se v soutěži potkali pouze dvakrát. Vztahy se však výrazně zlepšily od doby, kdy Australan podpořil Srba v jeho vlastním křížovém tažení v jeho vlasti, když byl zadržován australskými vládními orgány.

Na otázku ohledně Kyrgiosovy povahy na kurtu nabízí balkánský tenista zajímavou reflexi pro TennisMajors.

"Když je Nick na kurtu, dochází k řadě situací, které se zvenčí mohou zdát vtipné, ale jeho soupeři vůbec nepřipadají vtipné. Ať už se lidem líbí, nebo ne, přitahuje pozornost, protože je jiný a dokáže svým charismatem zaujmout mladé publikum. Nemyslím si, že je pro tenis špatný. Někdy jsou jeho výroky na kurtu trestuhodné, ale je upřímný, a proto si ho vážím," řekl.
Reagovat
Marduch
Jako ale zase zpátky na zem.. pokud vím, v tyhle rádoby story Djokovic figuruje tak maximálně jako pasivni účastník, jako objekt Gyrosovych rypancu či zesmesnujicich glosek. Tou Austrálii si to směrem k Djokovicovi asi narovnal nebo jak to říct.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nick Kyrgios měl v životě mnoho problémů a některé z nich možná pramení z těžkého dětství, kdy měl velkou nadváhu a všichni pochybovali o jeho schopnosti stát se elitním sportovcem. "Je úžasné vidět tu fotku," říká, když mu ukazují snímek... "Vypadám jako Manny z Modern Family. Je to legrační, protože se zdá nemožné, že bych tím dítětem mohl být právě teď já. Myslím, že můj příklad by měl sloužit jako vzor pro všechny děti, které byly někdy odstrčeny na okraj společnosti nebo obklopeny negativními myšlenkami ostatních, kteří se je snažili srazit na kolena.

Předávám myšlenku, že je možné dokázat neuvěřitelné věci, pokud si věříte. Vždycky jsem si věřil, nikdy jsem neztratil víru, bez ohledu na to, jak moc všichni pochybovali o mých šancích, řekl TennisMajors.

Jinak tady link na jeho fotku:)

https://www.puntodebreak.com/files/nick-kyrgios-infancia-inspirador.jpg
Reagovat
Ondra979
pecka! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bez ohledu na to, jestli ho člověk má nebo nemá rád, tímhle prostě dává mnohým ztraceným mladým šanci, naději, příklad, že stojí za to zkusit něco změnit.
Ono, když vidíte příklady top hráčů, jak je rodiče připravují od mala, vozí na kurty za roh mercedesem a mají vše co potřebují, to je prostě pro spoustu dětí jen pohádka, o které si přečtou nebo se na ni podívají. Nickův vzor je pro ně uchopitelný. Navíc, je jim i víc podobný, jako syčák.
A prostě moc nechápu, čím by mohl tenisu škodit. Jsou tam pravidla když je nedodržuje, je potrestán, pokud není disciplinovaný a soustředěný, prohraje. Když se soustředí, ano je to asi jeden z max 3 nejlepších hráčů na trávě, navíc s absolutně neotřelým stylem a lehkostí, hravostí - radost ze hry v přímém přenosu - řekněte, kdo to má?
Reagovat
Vlk-v-trave
Clanek prichazi s velkym mnohaletym spozdenim. Cca 7 let zpet se to vse lamalo. Tehdy jsme tehdy tady vlastne resili s ta-dah, sojkou, atd... jaky vliv bude mit na neho to, ze se snazi z neho udelat za kazdou cenu grazla. To byl ten zacatek. Postavili ho do te pozice, a on ji vzal. To byla nejen rocni medialni masaz, vcetne ATP. Dostaval prez prsty za 90% veci, ktere u jinych byly vklidu, a prochazely vpohode.

Potom se to uz jen zhorsovalo a ty hranice posouval neustale dale. Jenze moralisticka a pokrytecka ATP, ktera k nemu pristupovala jak k hajzlovi od zacatku... se v jednom sekla... nepocitali, ze divacky zacne byt neskutecnym magnetem. Dostalo se to tak daleko, ze v zapase s Nadalem (2.vzajemny na Wimbledone), kdy uz byl "hotovym hajzl hracem", ktery pritahoval divaky na tribuny, posunul jakekoliv hranice za jakekoliv hranice:) V normalnich okolnostech, by proste jineho hrace vyhodili z kurtu. Kyrgios zustal do konce zapasu, casto bez warningu:) Co se zmenilo? ATP zmenila pohled, ne zeby uz nebyl hajzlem, ale hracem, ktery prinasi zisk...

Zajimavou epizodkou byly jeho prohlaseni smerem k ATP, ze je zkorumpovana... tak jiste, ze je. On je tim nejlepsim potvrzenim.

ATP vystrelila Kyrgiose na drahu noveho "BigMaca". Co vic, dalo se to tolerovat, nebot stejne vyhucel v prvni casti turnaje a nehrozilo, ze bude zvedat na nejakem poradnem turnaji pohar nad hlavu. Proste takovy skbve prodejny sasek, dobry artikl...

Mexiko 2019 & Washington 2019.
Zlomovy moment... Kyrgios sel do deprese... neni se co divit, byt prednim hajzlem ATP je narocna pracicka. Bylo to jeho asi nejlepsi obdobi. Washington byl diky nemu turnaj, ktery byl necim, co jsme vlastne do te doby neznali. Kyrgios si nechava radit od divaku, kam ma servirovat... cele tribuny najednou mohli byt trenerem...
Reagovat
Vlk-v-trave
Vyhral dva turnaje. Ale nikdo ho moc nebral vlastne vazne... prichazi covid a pocit, ze mu to proste chybi... vraci se, ale uz z tymem lidi. Zacal trenovat, poctive...zmenil najednou cely ten destrukcni ulet na progres... lide ho stale berou jako saska... do Wimbledonu 2022

Clanek ma proste zpozdeni. Na to se meli ptat vic jak 7 let zpet. Jestli opravu muze hrat na turnajich, jestli jako skodi, nebo ne. Rubikon byl davno prekrocen.

Slovy Blondie se da rict, ze mozna to neni ta nejostrejsi pastelka v penale:) Ale horsi je to, ze ho za blba povazovali od zacatku apriori...a take se k nemu tak chovali, za mne hnus... Sledoval jsem tiskovky ted ve Wimblu... jeden moment, kdy jediny novinar (bo vetsinou jsou to grcalisti a vetsi nez nejaky Kyrgios) mu rekl, ze dle neho dnes hral dobry tenis... jak vyjimecne...ze se nekdo zepta na tenis, trening atd.

Dale jsem si tu behem Wimbledonu cetl, ze vypadne uz v dlasim kole...a horsi veci... musi to ted asi ty pokrytce bolet... ze je ve finale.

Je to asi nejtalentovanejsi hrac ever, a soucasne asi nejhur uchopitelny...ale mozna take zrcadlo cele nasi spolecnosti... takze ja ocenuji, ze zacal trenovat, neni tak destruktivni jak pred 2019. A doufam, ze to neni jeho posledni finale, nebot zapasy po tenisove strance jsou tim nejlepsim, co se da ted videt. Jinak receno, je to neskutecny narez...:)

Doufam, ze mu to ve finale vyjde, a nevyhodi ho z kurtu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Velmi výstižně napsáno smile

Jediná drobná poznámka: Blondie označovala za tu tužku Rafu (jen konstatuji, co už bylo napsáno)
Nick určitě není hloupý, jen má zvláštní povahu a nějakou tu psychickou poruchu. Ale tu už má dneska ve spičce asi kdekdosmile
Dokáže mluvit rozumně, dokáže být empatický, po zápase u sítě je gentleman, dívá se do očí smile
Reagovat
brixner
TVL, já nejsem v žádný špičce a mam už tady z toho megaporuchu..smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A i sousedky občas zaučuješ?smile
Reagovat
brixner
Vobčas? Furt!! Nebejt mě, tak ani nevěděj, že existuje ňákej tenis! Vo chorobě s diagnózou "TP" taktně mlčim...smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Tužku ne, ale skutečně pastelku smile
Reagovat
Marduch
Jako preview před finále supersmile
Reagovat
gigin
Dobré Vuku!! Velmi dobré...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne jsem rad, ze trenuje...

...finale 100 vyroci centr kurtu nemuze mit lepsi zastoupeni:)
Jako totalne ultimatni pro Brity by to bylo s Cameronem...ale nemuze byt vsechno idealni:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...Po zápase mi (Cyp) ani pořádně nepodal ruku. Já po každé své prohře podám soupeři ruku, podívám se mu do očí a řeknu mu, že byl lepší než já.

V tom má pravdu a právě na toto mizející gentlemanství nedávno narážel A. Corretja.

Jen má Nick, možná díky své psychické poruše, trochu těkavé chování. Poté, co ho Cyp část zápasu opravdu štval, včetně onoho podání ruky, tak ho v rozhovoru na kurtu nazval brother, a že co je mezi nimi na kurtu, zůstává na kurtu, mimo něj je to prý jinak. No, já nevímsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tsitsipas se ho snazil nekolikrat zamerne napalit micem...uplne ujizdel, 2x se aj trefil...plus
...napaleni mice do hlediste. Za to by mel jit ven, finito... je uplne jedno jestli nekoho trefis nebo ne. Slo to tesne vedle hlavy. Napalil to jeste hur nez Djokovic...

Problem je, ze preci nemuzez nekoho vypakovat z kurtu, jak hraje Kyrgios na druhe strane...

Celkem sranda byla, kdy se novinarka po zapase ptala Kyrgiose, zda to opravdu myslel vazne, ze by mel byt diskvalifikovan... on se ji zeptal jestli to mysli vazne, ze ma vubec pochybnost... pravidla hovori jasne. Dal priklad Djokovice, ona zacla prskat, ze to je neco jineho...:D Jak jineho??? Neustale se cukala, chtela z neho udelat hajzla, bo preci to je hajzl, tak je brany... aby na konci potvrdila sama, ze mel byt Tsitsipas vyloucen...:)

Komedie proste...

Jak Kyrgios vypadaval bezne do dvou-tri kol, tak to byl pro ne skvely tahak do novin...blbecek... ted je ve finale... a co ted s tim :D Tak se nam ptaji, jestli pryyy neskodi tenisu... jako kde byli tech vic ja 7 let? :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to tak, Cyp je grázl, ale slušný, toho nikdo vyhodit nechce. Jak píšu výš, Nick umí mluvit a hloupý není.
Napálení byla prasárna a ani jako reakci na provokaci ji nelze v žádném případě omluvit.
Podobně se snažil Busta napálit - už nevím koho - a taky se mu to jedovatě povedlo. Od té doby Bustu nesnáším.
Reagovat
Ondrej2280
predpokladam, ze ani Tsitsipas nenapalil tu lopticku do Kyrgiosa len tak z pleziru:)proste ked provokujes, musis ratat s odvetou a nick je slusny provokater, takze v tomto, si nie su nic dlzni:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak jestli vyznáváš pravidlo, on na mě slovem, já kamenem, pak by sis určitě s některými zabanovanými nicky rozuměl. A bte nepál jen na icka, ale i do boxu s fanoušky smile
Reagovat
Ondrej2280
zas z toho nerob tragediu, lopticka neni granat:)a v tenise sa bezne hra na telo supera, a aj servis na telo supera, takze neni to nic vynimocne...a nerozpravam o triafani do fanusikov...to je jasne, ze to je blbost, ale zas tu nerobte z kyrgiosa pomaly svateho nevinneho baranka..) keby boli rozhodcovia na turnajoch striktni tak , ako by mali byt, tak ich vela ani nedohra...samozrejme, nielen on..
Reagovat
GaelM
Od kdy je Garín Francouz? smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
opraveno smile
Reagovat
W.G.M.
Pro me to prinos neni, takovihle lide me odpuzuji. Tenis byl sportem gentlemanu, bily sport s urcitou ocekavanou urovni chovani. Pokud Nick bude vzorem pro dalsi a takoveto vystupy nebudou nazirany jako spatne, dojde jen k dalsimu upadku. Uz dlouho postradam ve vsech moznych oblastech snahu byt co nejlepsi a pracovat na sobe, zato vetsina lidi ocekava, ze i jejich neschopnost a nedostatky budou ostatni tolerovat, dokonce zacnou povazovat za normu.
Reagovat
gigin
Tvl furt lepší Nick, než Princezna RBA a podobní.
Reagovat
W.G.M.
No, nevím, kdo je Princezna RBA (hodně dlouho jsem tu nebyla, takže přezdívky nedovedu rozklíčovat), navíc ženský tenis mě nezajímá (nepočítám-li dávné doby, kdy hrála Gabriela Sabatini, Steffi Graaf, Arantxa Sanchez Vicario - "nejmladší" holky, jejichž generaci jsem ještě docela zachytila, reprezentují Justine Henin a Kim Clijsters), takže nedovedu říct, jak se chová a jestli by mi takové chování víc sedělo :-).

Nicméně chápu, že každý to má jinak, je to individuální. Někdo rád rebely, někdo slušňáky, někdo rád vdolky, někdo holky, někdo bazíruje na normách, někdo je anarchista...
Reagovat
Pe3k
RBA nedokážeš rozklíčovat? smile smile smile
Reagovat
brixner
?? Bautista?? Sem dost blbej..smilesmile
Reagovat
W.G.M.
Nevim, je to ten Roberto Agut?
Reagovat
W.G.M.
Sice jsem to psala, ale chapu, ze ne vsechny prispevky se daly precist... Ja uz par let tenis nestiham sledovat, posledni zapas jsem videla mozna pred 7 lety, nove tenisty prakticky neznam. Neni tedy nepochopitelne, ze RBA mi nic moc nerekne, natoz abych vedela, jak se chova.
Reagovat
brixner
Jak by se choval...Lítá po BL, máchá pálkou, vámosuje, jako 99,9% vostatních. To zbylý promile sou ty zraněný..smilesmile
Reagovat
milanspring
Nechci poučovat, ale pokud se někdo ptá, tak je slušnost odpovědět. Já taky nevím co je RBA, co je BL a co znamená vámosuje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Odpověď je jasná, komu ne, má možnost se zeptatsmile
Od včerejška se tu čistil vzduch od mého příspěvku, tak snad sem vítr pro změnu nezavane nějaké sémě angažované korektnosti.smile
Reagovat
W.G.M.
No moc jasne to neni, zeptala jsem se a porad nevim, proc je horsi Princezna RBA. To, ze beha po zakladni care, macha palkou a vamosuje nevysvetluje, proc je pro nekoho lepsi Nick.

Zkuste si predstavit, ze toho hrace neznate, v zivote jste ho nevidel a nekdo vam ho popise takhle. Opravdu byste hned vedel, ktera bije? Obzvlast kdyz je jeste napsano, ze to dela 99,9 % dalsich. Z toho neplyne zadna predstava o nejake extravaganci, ktera by prekonala Nickovy drze vystupy.

Jedine z te princezny si dovedu dovodit, ze to mozna bude nejaky bolestinek a fnukalek, ale to je jen moje predstava.

Milanspring ma pravdu, je slusnost odpovedet. Tady si ale akorat Pe3k, brixner a castecne i vy rejpnete.
Reagovat
gigin
RBA je prostě nuda a navíc fakt fňukna. Ale já tě samozřejmě plně chápu, že ti Nick nesedí. Každý to máme prostě jinak. Pro mne je to prostě ozdoba a klenot, co se týče hry a tenisu jako takového. Jak to napsal Vuk, tak jak praví, praví fajn. Tesat, tetovat.
Reagovat
W.G.M.
Diky :-).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A je tosmile Jak jsem říkal, stačí se zeptat a někdo to tu vysvětlí. Tady se vždycky nějak domluvíme, hmm, tedy většinou.
Brixner nerejpal, on už je prostě takovýsmile
A RBA je možná na kurtu ufňukaná princezna a nudně vypadající hráč, ale na druhou stranu poměrně kvalitní a mimo kurt možná fajn chlapík.
Mimochodem, zkusila jste se na diskuzním fóru o počítačích zeptat, co to je HDD?smile
Reagovat
W.G.M.
Jezis, a vy jste psal neco o osine... A ano, predstavit si to umim. Na fora nechodi totiz jenom znalci, nejsou to vyhradne prominentni kluby nejvehlasnejsich odborniku na dany obor, casto tam chodi lide pro pouceni a rozsireni obzoru.

Kdyz jsem zacala sledovat fotbal, hadejte, kam jsem chodila hledat "moudra"? Na Eurofotbal do bundesligove sekce a musim rict, ze ackoliv tam byli mladi kluci, vetsinou jeste teenageri nebo lehce pres 20, chovali se tam kultivovaneji a vstricneji nez lidi tady. Tam si odpustili posmesky a blby kecy a normalne mi konkretne odpovedeli.

I na Tenisportalu jsem sbirala informace, zajimavosti a postrehy lidi, kteri o tom vedi vice nez ja.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale vždyť nic ve zlém, jak jsem psal, informací se Vám tu dostane. Nemyslím, že jsem vůči Vám napsal něco posměšného, jestli tak berete odkaz na to PC fórum, tak to bylo jen pro představu, že to tu snad není až tak špatné.
Reagovat
W.G.M.
Posmesek prisel od Pe3ka a Brixnera, od nej pak jeste blby kec ("jak by se asi choval, lita po BL..."), vy jste zase na namitku Milanaspringa reagoval, ze odpoved je jasna (coz teda nebyla, protote krome vyse uvedeneho nepadlo nic plnohodnotneho), ale taky jste toho moc k veci nepridal. Az kdyz gigin zareagoval, trosku jste se rozepsal a nadavkem jeste prihodil poznamku o hard disku na pocitacovem foru. Pominu, ze ta analogie nebyla prilehava, pusobila nicmene dost blahosklonne ironizujicim dojmem... (jako "Co cekas, kocicko, kdyz se tu tak blbe ptas? To bys prece mela vedet."). Pokud jste to tak nemyslel, v poradku, beru.

Kazdopadne uz mam nejakou zakladni predstavu o chovani RBA a tim bych to uzavrela.
Reagovat
gigin
Hele ale to je můj subjektivní dojem z něj. Vůbec se mnou neřiď :DD
Reagovat
W.G.M.
V poradku :-), ja jsem subjektivni dojem cekala. Tohle se stejne objektivne zhodnotit neda :-).
Reagovat
EllNino
Už víme, co je RBA ... ale WGM? smile
Reagovat
gigin
Ona tu chodila, když s "tebú" tata ještě ochcával ploty.
Reagovat
W.G.M.
smilesmile
Reagovat
W.G.M.
No, je to zkratka meho zamestnavatelesmile. Kdyz jsem se registrovala, moc jsem nad tim nepremyslela, bylo to tosmile prvni, co me napadlo smile.
Reagovat
gigin
Přesně tak! Tak jako má každý pravdu. Tu svou pravdu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://m.youtube.com/watch?v=Q2xTmMPXhkQ

smile
Reagovat
gigin
No :D
Reagovat
brixner
OK, dámo, máte pravdu! Je tu spousta lidí, kteří ne všechno berou smrtelně vážně(Tom, Paddy, Blondie, Brix...) a diskuze s nimi Vám nemusí sedět. Buď si na to zvyknete a bude to OK, nebo nezvyknete a pro tyto případy tu existuje ignor. Anebo změnit fórum, třeba nějaké pro intelektuály, kde se ale skoro až zásadně píše s diakritikou a probírají se věci mnohem hlubšího významu, než je povrchní a přeplacený tenis. Možnost volby osobně řadím velice vysoko, blíží se to skoro až svaté možnosti a dal bych tomu i přívlastek "Právo" Takže toho klidně využijte!

BTW - až si zase půjdu zahrát tenis, budu opět lítat u BL s pálkou, asi proto, že na útok nutně potřebuji sprchu a Kouros, to se potom dějí věci...
smile

smile
Reagovat
W.G.M.
Ja neberu vsechno vazne :-), sice sama nejsem moc vtipna, ale mam nesmirne siroky smysl pro humor a bavim se velmi rada. Ale nezlobte se na me, pokud nekdo, kdo zde dobrych 8 nebo 9 let nebyl, opravdu se serioznim zamerem hleda odpoved, pak asi neni uplne na miste ho odpalkovat zpusobem, ktery si tu jakozto duverne znami rezervujete pro vzajemnou komunikaci.

Pravo volby jiste mam, take ho vyuziji. Jak se mi vrati deti a ja se vyhrabu z te sepse, opet nebudu mit vubec cas se tu tim probirat, budu rada, pokud vubec zaregistruji, ze Rafa treba ohlasil konec kariery :-).
Reagovat
brixner
Nepříjde mi, že by Vás někdo odpálkoval - tedy nemyslím vodpinknout pálkousmile Trošku se tu rozkoukejte a zjistíte, že kromě tenisu a jiných věcí, je zde i docela dost legrace, lidé se různě popichují, provokují, hejtují, vymýšlí přezdívky a dělají tak cca vše, co se na podobných fórech dělá a i když jsou tu velcí znalci tenisu a třeba i psychologie, většinou jde především o zábavu! Pokud Vás bude chtít někdo opravdu "odpálkovat", napíše Vám třeba:"Jdi do prdele, krávo, co sem teda lezeš!" Jenže tohle nikdo neudělal a docela určitě nikdo NIKDY NEUDĚLÁ!!! Víte, tady jsou v podstatě hrozně fajn lidé, kteří mají rádi tenis, trochu té legrace a hlavně Rafusmile Neberte všechno tak vážně a bavte se!smile
Reagovat
soloo
treba tvrdšie postihy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jeho chování je postižitelné, jeho zlatá ruka a talent - nenahraditelné.
Reagovat
soloo
a co se ma tenis starat do Kyrgiose smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jednoznačně přínos.smile

Škodí max. tak sám sobě. Škodit mu taky můžou pokutama...
Reagovat
turista
smile
Reagovat
RFanousek
přeju mu titul smile
Reagovat
RL68
smile
Reagovat
GaelM
Zařaď se za Rafu a jeho fanoušky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist