Pro velké zápasy se narodil. A pořád je na 60 procentech svého potenciálu, říká Alcarazův trenér Ferrero

12. 9. 2022, 09:14
Aktuality 10
V devatenácti letech vyhrál US Open a stal se nejmladší světovou jedničkou, podle trenéra Juana Carlose Ferrera však španělský tenista Carlos Alcaraz zatím naplnil potenciál jen z 60 procent.
Juan Carlos Ferrero (© AFP)

Alcaraz v nedělním finále ve Flushing Meadows porazil 6-4 2-6 7-6 6-3 Caspera Ruuda z Norska. "Myslím, že zatím je tak na 60 procentech toho, co může dokázat," citovala agentura AFP Ferrera.

"Ještě může zlepšit hodně věcí. On to ví, já to vím a budeme na tom pracovat," uvedl bývalý první hráč světa a vítěz Roland Garros z roku 2003. "Že je teď světovou jedničkou, neznamená, že se přestane zlepšovat. A já tu jsem od toho, abych mu to neustále připomínal," dodal.

Ferrero uvedl, že o Alcarazově triumfu na US Open nepochyboval. "Pro někoho to možná je překvapení, ale já byl přesvědčený, že letos grandslam vyhraje. A kdyby nevyhrál, tak určitě v příštím roce," prohlásil.

"On se totiž pro velké zápasy a turnaje narodil," míní Ferrero. "Přitom když přišel k nám do akademie, tak byl hubený jak špageta. Měl rychlé ruce, rychlé nohy, ale žádné svaly. Bylo ale vidět, že má výjimečný talent," uvedl někdejší finalista US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Patik
Tak teraz bude pochopitelne istý čas veľký rozruch okolo neho ako to už býva..situácia utíchne a ide sa ďalej.. Carlos týmto nedošiel úspešne do ciela..ďalšiu sezónu bude pod tlakom tenisový kolotoč je stále v pohybe..Myslím si však že takýmto štýlom sa ten chalanisko po pár rokoch odpáli..takéto nasadenie takúto jazdu na turnajoch nemôže telo vydržať konzistentne po celú sezónu takéto úspechy si rýchlo vyžiadajú svoju daň..jedno je však isté Ferrero to vyhral ako tréner má vynikajúci materiál na opracovanie..aj keď Carlos je už takmer hotovým hráčom kupredu ho neposunie už ani tak jeho tréner nýbrž rival ktorého potrebuje ako soľ..ktorého tenis potrebuje ako soľ..ktorý ho posunie za hranice možností.
Reagovat
Nola
:D neblazni, je to spaniel, neboj o neho bude nalezite postarane....

titul ziskal uplne zasluzene, USO ako prvy GS ziskat prospelo iba Samprasovi, ostatní, ktori ho ziskali ako prvy GS az taku velku vodu nenamutili.... mozno tento prekliaty GS v novodobej ere tenisu prave on zlomi
Reagovat
Patik
to už je asi len o tom kto je ako poverčivý..a španieli ? vlastne áno chce to len toho správneho doktora a ústretový zväz.
Reagovat
Ondrej2280
Ty si skutocne extremny traged:)..
Reagovat
Marduch
Rivalem snad bude Sinner.. jejich dvě dosavadní GS konfrontace, Wimbledon pro Sinnera, USO těsně pro Alcaraze. Navíc Sinnern nejspíš ještě fyzicky zesílí.
Reagovat
Krisboy
Přesně, Sinner připomíná devatenáctiletého Zvereva. Skvělý talent, ale hubený kluk, co teprve nedávno vyrostl. Až zesílí, bude zabíjet jako DelPo nebo p.Berdych smile
Reagovat
Nola
Delpo sa prezabijal k jednemu GS a Tomas k ziadnemu, to teda nebude asi ziadna slava, ked ma takto Jannik dopadnut.....
Reagovat
Krisboy
Po shlédnutí HL s Tiafoem (i jiných zápasů samozřejmě) tomu i věřím. Ten kluk skutečně posouvá hranice a kde jsou ty jeho, je hvězdách.
Už se opakuji, ale mladá generace je tenisově dál, než Pig3.
smile
Reagovat
turista
Vypadá to, že Big 3 už to má spočítáno. Už těch GS asi nikdo z nich moc nezíská. Nikdo nemusí mít obavy o budoucnost tenisu.
Reagovat
Marduch
Pánes
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist