Problémy s lýtkem vyřadily Petkovicovou i Stosurovou. Šafářovou na kurt nepustil déšť

5. 4. 2013, 09:34
Aktuality 48
WTA CHARLESTON - Velkou část dnes ve čtvrtek v Charlestonu pršelo a k zápasům 2. kola se tak vůbec nedostaly Lucie Šafářová či Serena Williamsová. Ve večerních hodinách se ale přeci jen pár zápasů odehrálo; skončila nasazená desítka Görgesová a shodně kvůli problémům s lýtkem i bývalá šampionka Samantha Stosurová a Andrea Petkovicová.
Samantha Stosurová

Loni Andrea Petkovicová přišla kvůli zranění zad a kotníku o téměř polovinu sezony. Letos si hned v prvním zápase sezony poranila koleno a s prasklým meniskem musela na operaci. Po 2 měsících se vrátila na kurty, už z třetího turnaje ale odstoupila znovu kvůli zranění. V Charlestonu ve čtvrtek vinou problémů s pravým lýtkem nenastoupila k zápasu 3. kola proti Caroline Wozniacké.

"Není to nic vážného, ale pokud bych nastoupila, mohla bych nadělat víc škody než užitku. Je mi to líto, ale hrát nemůže," omlouvala pětadvacetiletá Němka s bosenskými kořeny.

"Jsem sice ráda, že jsem tady zase ve čtvrtfinále, ale takhle nikdo rád nepostupuje. Přeju Andree brzké uzdravení," řekla vítězka turnaje z roku 2011 Wozniacká.

Ve čtvrtfinále se dvaadvacetiletá Dánka utká v prvním vzájemném duelu se Stefanií Vögeleovou. Švýcarská tenistka ve 3. kole otočila souboj s desátou nasazenou Němkou Julií Görgesovou, kterou zdolala po setech 3-6 6-1 6-3.

Zranění pravého lýtka vyřadilo také Samanthu Stosurovou. Australská šampionka z roku 2010 sice proti Eugenii Bouchardové nastoupila, z devíti gamů ale získala jediný a za stavu 1-6 a 0-2 vzdala.

"Jsem moc nadšená z toho, že jsem postoupila dál. Měla jsem vážně pocit, že hraju opravdu skvěle. Jen je škoda, že musela vzdát. Myslím, že jsem dobře podávala, ale soupeřka mi nějaké body také darovala. Kurt dnes hodně klouzal a viděla jsem, že Stosurová není zcela fit," dodala devatenáctiletá Kanaďanka.

Bouchardová se o své první semifinále utká s bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou. Srbská tenistka po celodenním čekání na zápas splnila roli favoritky proti domácí Jessice Pegulové, kterou smetla 6-0 6-4.

"Pro nás všechny to bylo velmi náročné čekat a být stále připravená. Nevěděli jsme, kdy půjdeme na kurt, ale po celou dobu jsme museli být připravené jít hrát," řekla Jankovičová, která se na výhry v předchozích zápasech nadřela mnohem více - Oudinovou udolala až po téměř třech hodinách a s Garciovou odvracela dva mečboly.

"Ale dnes jsem hrála od začátku dobře. Kurt byl hodně pomalý, protože byl mokrý. Míčky byly dost těžké, ale zvykla jsem si na to a myslím, že jsem celkově odvedla dobrou práci," dodala srbská tenistka, jež vyhrála už 12 z posledních 13 zápasů. "Tohle je nový rok a myslím, že si teď více věřím. Jak už jsem řekla, každý den jsem tvrdě pracovala s cílem vrátit se v žebříčku zase do vyšších pater. Ale ze všeho nejvíc chci hrát dobrý tenis."

Kvůli vytrvalému dešti se ve čtvrtek v Charlestonu začalo hrát až v 18:30 tamního času. Na kurt se tak k zápasů 3. kola vůbec nedostaly Lucie Šafářová se Soranou Cirsteaovou či světová jednička Serena Williamsová s Mallory Burdetteovou. Časový skluz chtějí pořadatelé dohnat v pátek, kdy by se měla dohrát čtyři zbývající utkání 3. kola i všechny čtvrtfinále. Až do odpoledních hodin jsou však velmi pravděpodobné dešťové srážky. Aktuální počasí v Charlestonu můžete sledovat například zde.

 

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 795.707 dolarů)
čtvrteční výsledky (04. 04. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (2-Dán.) - Petkovicová (Něm.) bez boje
Bouchardová (Kan.) - Stosurová (3-Austr.) 6-1 2-0 skreč S.
Jankovičová (9-Srb.) - Pegulaová (USA) 6-0 6-4
Vögeleová (Švýc.) - Görgesová (10-Něm.) 3-6 6-1 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Huberová (1-ČR/USA) - Govorcovová/Hao Ching Chan (Běl./Tchaj-wan) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
dadaft
no tak dneska mi ty tipy hrubě nevychází.
Jelena to asi zvládne. Bouchačka je slabá...
Reagovat
smazaný uživatel
A John má break na Novaka 2:1.
Reagovat
Michaelus
Hmm Lucka bude hrát 3 zápasy po sobě( Cirstea Wiliams čtyřhra)
Reagovat
Fandina
Lucka snad bude hrát se Serenou zítra.
Reagovat
dadaft
myslím, že nastupujou po Venus s Madison.
ty už dnes hrajou taky druhý zápas.
Reagovat
Fandina
už to tam vidím a potom čtyřhra. Tak Lucko všude pojď!
Reagovat
tommr
snad to nebude tak jednostranej zápas jako loni kdy Lucka udělala ve finále jen jednu hru ... :)
Reagovat
dadaft
jak čtyřhra? nejdřív Caro.
Reagovat
VlS
dneska zahrála svůj standard (včetně plusů i mínusů). Tak a teď zázrak se Serenou, pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Super Lucka, rozjela se!:-)) Jen je škoda, že repete loňského finále bude už ve čtvrtfinále, protože se utkají mé dvě nejoblíbenější tenistky na okruhu. Ale pro Lucku to nemusí být ztracené, na Serenu za určitých okolností umí, už jí pár setů vzala. Bude také záležet na regeneraci, v tom by mohla mít proti Sereně také výhodu, protože je mladší. Každopádně si ten zápas užiju. Jen doufám, že to nebude nějak narušovat déšť.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál jsem Soraně, ale Lucka v Charlestonu zase ožívá. Nakonec proč ne. Lucka byla po zápase moc sympatická a taky jí to dneska slušelo... Jenom škoda, že holky musely hrát v legínách. To mě vždycky mrzí. :)
Reagovat
tommr
jenže Lucka skončila o něco pozdějc než Serena a má za sebou tři sety. Pochybuju, že by mohla Serenu nějak vážně ohrozit. To by musela bejt Serena nějak indisponovaná ... :)
Reagovat
Fandina
Lucka je moc milá holka, já jí říkám líbezná modroočka a máš pravdu dneska jí to moc slušelo. Mě se líbí, jak si dělá vlasy, ty mívá různě upravované i stahované, jak málokterá holka na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dneska měla Lucka hezké oblečení. Dřív často mívala takové sukně, které vypadaly jenom jako kousek hadru. :D Ale dneska jí to vážně slušelo. :)
Reagovat
dadaft
jj, s těma vlasama je to pravda.
s vlasama si dost hraje i Matteková - ale ta má úplně odlišný styl. ))
a dneska si s vlasama vyhrála i Venus...
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdyby to tam Lucce padalo, a Sereně nešel třeba první sevis, nemusí to být ztracené. Lucka už v několika zápasech Serenu potrápit dokázala, jako levačka je pro ní nepříjemná. Říkala to několikrát i Serena. Navíc Lucka v tom zápase nemá co ztratit (krom bodů, ale o tom určitě na kurtu neuvažuje), takže do toho může jít po hlavě. Uvidíme.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Přece bys je tam chuděry nehonil jen v sukních, když je jim zima.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že bych je nehonil. :) Třeba Vika taky často hraje v legínách... Hlavně, ať holky neprochladnou, protože pak už bych se na ně nemohl dívat vůbec. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A je tu pro Lucku "oblíbený" stav 5:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že Sorana o tom neví.
Reagovat
smazaný uživatel
Když ji to Sorana nedovolí zkazit, tak si aspoň střihla DF. Ale nakonec je to tam!
Sorana je mimo, hrrr na Serenu.
Reagovat
dadaft
super.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba, teď Lucka Serenu převálcuje, když je tak rozjetá..
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě překvapilo, že Lucka vyhrála... Nevíte, co tam po zápase hledala na kurtu? :)
Reagovat
tommr
myslím, že se jí přetrh řetízek u takovýho talismanu co nosí na krku ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to je možné. Lucka si vždycky hezky řetízek na krku urovnává, to je možné, že to byl on.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, vypadalo to na něco takového. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Recept na Serenu.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pochybuju, že by ho našli sběrači míčků... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi ten lajnový rozhodčí v palčácích.
Jo a Lucce parádně ladí oblečení s raketou a botama.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, co tam blbne Serena? S tou Burdette jsem se skoro trefil :)
Reagovat
dadaft
Mallory hraje parádně, občas nesmysly, ale parádně. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Vycházím z toho, že pokud Serena hraje normálně, tak soupeřka nemá ani co hrát :)
Reagovat
dadaft
Serena si to ošéfovala (což je vyšší forma "pohlídání si")))))))
nicméně mě Mallory Burdette začíná okouzlovat. taková dobře rostlá holka, která má cit pro hru a nebojí se... - před pár lety se mi takhle líbila Coco Vandeweghe a myslel jsem, že teď bude hrát tak jak dneska hrála Mallory. ale Coco jde jinou cestou.........
přidávám Burdette do hledáčku k Muguruze, Keys a Puig.
Reagovat
dadaft
Lucka se chytla, vede 4:2 a není to zas tak špatné pokoukání...
Reagovat
dadaft
co je to zase za imbecilní móda, že se v podkresu nechává i původní komentář????
začíná to být u fotbalů a teď už je to i u tenisu na slovaksportu!!!!!!!
místo aby pořádně vytáhli zvuk z ruchových mikrofonů a tak co nejlíp přiblížili atmosféru zápasu, tak právě ruchové mikrofony stáhnou a místo toho musím poslouchat, jak dva pitomci melou najednou.....................
uááááááááááááááááááá.
to je vážně výmaz.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Lucka, hrát dva zápasy ve dvouhře a pak ještě čtyřhru, to si dá pěkně do těla.. ale třeba bude mít štěstí a před čtyřhrou zase začne pršet :)
Reagovat
dadaft
se tomu říká.
OBNOVENÉ ZRANĚNÍ sAMANTHY PŘED PRO NI DŮLEŽITOU ČÁSTÍ SEZÓNY JE K VZTEKU. NEZbývá než doufat, že nejlepší antukové turnaje Stuttgart, Madrid, Řím a Paříž už budou bez problémů...
Petko škoda mluvit.

dnes můj zájem přitahuje spíše kurt č.2.

tipovačka:
Varvara LEPCHENKO (USA) [12] vs Venus WILLIAMS (USA) [5] --- Venus.
[WC] Bethanie MATTEK-SANDS (USA) vs Madison KEYS (USA) --- Bethanie v zápase proti Rodionovové ukázala, že má natrénováno. zatímco Anastazie sotva pletla nohama a neustále chytala křeče do stehna, Bethanie vypadala pouze unaveně. Keysová je sice talent, ale dnes čekám, že Bethanie srovná stav vzájemných zápasů na 1-1.
Serena WILLIAMS (USA) [1] vs [Q] Mallory BURDETTE (USA) --- Serena.
Sorana CIRSTEA (ROU) [11] vs Lucie SAFAROVA (CZE) [6] --- Sorana v nepohledném zápase.
Jelena JANKOVIC (SRB) [9] vs [Q] Eugenie BOUCHARD (CAN) --- Jelena má teď na opasku slušnou sbírku skalpů - přesto se mně na její hře v Charlestonu něco nezdá... - ovšem mladou kanadskou Bouchačku jsem zde ještě hrát neviděl... no, tipnu Eugenii.
Stefanie VOEGELE (SUI) vs [WC] Caroline WOZNIACKI (DEN) [2] --- Caro ve dvou.
Reagovat
VlS
Doufám, že si Lucka vzpomene , jak umí hrát a Soranu dá, jinak asi souhlacs včetn
ě nejistoty u Jeleny.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědav na souboj baronky Babos se sedmihradskou čarodějnicí Niculescu :)
Sice Niculescu ji nedávno vyklepla, ale v Monterrey se Timee dost daří. Dokonce i tajný zdroj se mnou souhlasí.

Jinak včerejší déšť v Ch. mě pěkně naštval. Páč Venus teď je odpočinutá a s Lepchenko asi vyběhne. To samé Jankovič, té pomalu věřím na finále. Protože takový kopec štěstí, co má. Vlastně bude to mít těžké, Caro je na tom podobně.
Sorana s Luckou by mohly hrát dlouhý zápas. Kdo, ale postoupí je ve hvězdách.

A dám samozřejmě jeden bláznivý tip, Burdette. Dyk poslední 3 roky na antuce neprohrála ani zápas ;-) Prodlouží serii.
Reagovat
tommr
dneska hlavně doufám, že už nebude pršet a odehrajou se normálně všechny zápasy, aby turnaj nebyl úplně neregulérní ... :)
Jinak co se týče tipů tak doufám, že všechny zápasy dopadnou přesně opačně než si tipoval. Jedinou výjímkou je zápas Jankovic-Bouchard kde budu přát vítězství Bouchardový, protože takovej kus jako je Eugenie by měl v turnaji vydržet co nejdýl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bych řekl, že jak se v jeden den musí odehrát dva zápasy, regulérnost je už značně nabourána.....:))
Reagovat
tommr
to máš samozřejmě pravdu a každý další odložení zápasů kvůli dešti tu situaci ještě víc zhorší. Zatím na tom vydělala hlavně Wozniacká, která má v poslední době neuvěřitelnou kliku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to máš pravdu, Caro teď dvakrát odstoupily soupeřky, ale zase může být nerozehraná. Některým to třeba přijde k duhu. Kdyby se Lucka rozstřílela a vyřadila Soranu, mohla by být dobře nabitá i do dalšího zápasu.:))
Reagovat
tommr
a vypadá to, že ani dneska se to v Charlestonu bez přerušení neobejde. Zajímavý ale je, že na jednom kurtu se kvůli dešti nehraje a na druhým zápas pokračuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně jsem si říkal, aby nebylo moc dlouhých tříseťáků.....No uvidíme, jestli se to dnes vše stihne.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš recht, na Eugenii se nejde nedívat...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe musí Caro asi hodně štvát, že to pořád zmiňuješ... Ale ne, ona je vlastně konkurentkou Petry v žebříčku, takže to chápu. :D

Na druhou stranu tě chválím, že dokážeš ocenit ženské půvaby některých tenistek. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist