Raducanuová byla zvolena britskou Sportovní osobností roku podle BBC

20. 12. 2021, 07:29
Aktuality 21
Emma Raducanuová byla zvolena sportovní osobností roku podle BBC. Tradiční britské ocenění získala za senzační triumf na grandslamovém US Open. Devatenáctiletá hráčka v New Yorku došla k triumfu z kvalifikace, což se dosud na žádném z turnajů velké čtyřky nikomu nepovedlo.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

Raducanuová v zářijovém finále porazila coby osmnáctiletá další debutantku Leylah Fernandezovou z Kanady. Grandslamový titul získala jako první britská tenistka po Virginii Wadeové, která triumfovala ve Wimbledonu v roce 1977.

V anketě BBC Raducanuová porazila skokana do vody Toma Daleyho a plavce Adama Peatyho. Ve finálové nominaci byli i boxer Tyson Fury, fotbalista Raheem Sterling a paracyklistka Sarah Storeyová.

"Už jen být mezi nominovanými byla obrovská čest. To, že jsem vyhrála, je úžasné," řekla Raducanuová, jež letos své možnosti naznačila už při gradslamovém debutu postupem do 4. kola Wimbledonu. "Mám radost i za britský tenis, že jsme zase dokázali to ocenění získat," připomněla Andyho Murrayho, který anketu vyhrál jako poslední zástupce tenisu, naposledy v roce 2016.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
misa
ZÝvolení
Reagovat
misa
Omluva za chybu :)

Zvolení Emmy mi přijde odpovídající vzhledem k jejímu úspěchu na US Open. Tenis je v Británii sledovaný sport a ženský gs. titul po 44 letech je pro ně velká událost.
Reagovat
Krisboy
Podivná volba.
Ale furt lepší ten zbabělec Fury.
Reagovat
Pe3k
Pohled na Emmičku neomrzí. smile

Vnímání krásy je velice subjektivní a proti gustu žádný...,ale stejně nechápu ty co vynášejí do nebes třeba Wozňackou (myšleno pro její krásu nikoliv sportovní um). Jediná co by se mi líbila teoreticky více byla Kurlienko a taky se mi líbí Mirza.

Raději se budu v okurkové sezoně bavit o kráse tenistek, než řešit ty ostatní běžná témata smile.
No a aby to bylo patřičně genderově vyvážené tak něco i pro geje a ženy (ostatní pohlaví neuznávám). Z chlapů se mi nejvíce líbí Dimitrov a Berentini (ovšem ne v tričku BLM!)
Reagovat
Marduch
Dimitrova znám, toho druhýho ne, že by nějaká mladá naděje? smile
Reagovat
misa
Když tady ještě psal monty25, dělal vždy na závěr sezony žebříček tenisových krásek.
Reagovat
Pe3k
Jo toho si matně vybavuju. No já mám jen základní znalosti wta nato abych sestavoval žebříček krásek, ale nějaká anketa by se mohla udělat.
Reagovat
George_Renel
Ale jen proto, aby tam mohl psát jako vítězku stále stejnou hráčku.
Reagovat
Pe3k
A to byla?
Reagovat
George_Renel
Dopingová hříšnice M. Š.
Reagovat
Pe3k
Aha, tak o Márii jsem uvažoval a podle mě je taky její "krása" přeceňovaná, ale něco se mi na ni líbí asi, že je osobnost. Pobavilo mě jak se rozešla s Dimitrovem a ten po ní ještě dlouho zamilovaně koukal. nechápu jak mohl chodit se Serenou, ale to je fuck.
Reagovat
brixner
Ale no jo...Na USO to vymrskala dobře, vo to nic. De jen vo to, aby to začala potvrzovat, vo nic jinýho nejde! De hlavně vo to, aby zase začala vyhrávat, vo to de nejvíc! Nejde vo to, že jednou vyhrála, vo to fakt nejde! De vo to, aby těch výher měla víc, vo to musí jí především! Ne vo to, že se jí poved jeden turnaj, vo to moc nejde! De vo to, že těch turnajů musí bejt prostě víc! Nejde přece vo to, aby vyhrála jen jednou, vo to fakt nejde! De vo to, aby vyhrávala pravidelnějc, vo to de předevšim přece, ne? Nejde přece vo to mít vyhranej jen jeden turnájek, de vo to jich mít víc a víc! Já myslím, že vo to jí hlavně de a že se vo to bude snažit!

Vo tomdlenctom celej ten tenis přece je, že jo!
smile

smile

smile
Reagovat
majkl005
dědku, navlíkni Čendu do vánočního kostýmu a nevotravuj, vo to přece de smilesmilesmile
Reagovat
brixner
No, de vo to, že Čenda jí fandil a vůbec nešlo vo to, s kym hrála! Von by si klíďo taky líz...
smilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
George_Renel
To už jsou na to Britové dost špatně......
Reagovat
sojka1
ale proc vlastne? Jde o jeden rok a behem neho o jeden ojedinely "britsky" sportovni pocin... ze vsech hracu, co jich kdy vubec uz nastoupilo na GS do kvaldy (z takoveho poctu mi tedy jde hlava kolem) je ona prvni a zatim jedina, ktera ten GS i vyhrala. Za me uplne zbytecna dehonestace, nikdo prece nehodnoti jeji karieru, jen to senzacni vitezstvi...
Reagovat
George_Renel
Kdyby to bylo jem o tenisu tak prosím.
Ale jedná se o všesportovni anketu.
Reagovat
sojka1
ale ono ani vyhrat po 44 letech pro Britanii zensky GS neni (v covidem oklestenem roce) sportovne zas tak malo.... a ze jsem fandila Lejle! :-)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
majkl005
to je teda osobnost...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist