Raducanuová si poprvé zahraje v Indian Wells, dostala divokou kartu

29. 9. 2021, 08:27
Aktuality 19
Vítězka US Open Emma Raducanuová bude v říjnu hrát na prestižním turnaji WTA 1000 v Indian Wells. Osmnáctiletá britská tenistka dostala od pořadatelů věhlasného kalifornského turnaje, jemuž se přezdívá 'pátý grandslam', divokou kartu.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

Raducanuová se letos v New Yorku stala první tenistkou, která po postupu z kvalifikace ovládla grandslamovou dvouhru. Na okruhu WTA si přitom poprvé zahrála v červnu, nyní už jí ve světovém žebříčku patří 22. místo.

V minulých dnech se naopak z Indian Wells odhlásily světová jednička Ashleigh Bartyová a další hvězdy Naomi Ósakaová a Serena Williamsová.

Turnaj v Indian Wells se do tenisového kalendáře vrátí po dvou a půl letech, hrát se bude 4. až 17. října. Kvůli pandemii koronaviru se v tradičním březnovém termínu nekonal loni ani letos.

Šaty z US Open putovaly do Síně slávy
Tenisový úbor Raducanuové, v němž senzačně vyhrála US Open, se dostal do Síně slávy. "Legendární tažení: uchováno," napsali představitelé tenisové Síně slávy na Twitteru k fotografii úboru Raducanuové, který tvořilo červené tílko a modrá sukně.

Raducanuová porazila ve vyvrcholení US Open další překvapivou finalistku Leylah Fernandezovou z Kanady a po triumfu poskočila ve světovém žebříčku o 128 míst.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Mantra
tak do druhého kola, první na morál možné(podle toho kterou dostane) a jen kvůli sponzorům . Nemá na to.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že v 1. kole mají nasazené bye, tak se musíš naučit líp trolit. smile
Reagovat
Mantra
didopedelecsmilesmile
Reagovat
com
koukam, ze ta trubka.wta tady reje do kazdyho.. asi nakej chudacek smilesmile
Reagovat
Grape
"Pátý grandslam" - neříká se to spíš o Miami?
Reagovat
makro99
o obou.. a taky o Key Biscayne :)
Reagovat
blixa
Nene, ten termín se používá skutečně pro Indian Wells.
Reagovat
Pe3k
Emmička teprve začíná a už síň slávy smile
Reagovat
makro99
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/berdychuv-velky-triumf-se-blizi-savrda-v-miami-ma-sanci/r~95bae12490a811e2b07f002590604f2e/
Reagovat
blixa
Tak s tím jsem se dosud nesetkal, jako "pátý GS" byl vždycky označován IW. Ale třeba ne, třeba se mýlím. Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil ... smile
Reagovat
makro99
o Miami (dříve Key Biscayne) se to používalo odedávna, viz webový pravěk níže, ale taky bych řek, že dnes v případě IW častěji..
https://www.idnes.cz/sport/tenis/debliste-maji-paty-grandslam.A010402_231100_tenis_rou
Reagovat
makro99
a jsou to jediný dva turnaje, kde dlouhodobě hrají muži i ženy zaráz, hraje se dýl jak týden, hlavní pavouk má 96 hráčů.. takže to přízvisko se tam logicky nabízí;
Reagovat
sojka1
taky jsem to chtela pripomenout, a ze je to asi jedno.... spis me rozneznil ten pan Berdulka, z dnesniho pohledu naprosto neskutecna dve finale za sebou, pak semi...a dalsi vyhled na paradni vysledek - i kdyz skoncil na Risovi uz ve ctvrtfinale... :-)
Reagovat
makro99
tak já musím hodit ještě třetí odkaz na "pátý grandslam" a "pana Berďulku" :) na finále sem pak koukal v jedné sázkové kanceláři.. bohužel tam už to nedopadlo no;
https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/video-berdych-vypraskal-soderlinga-v-miami-si-zahraje-finale-s-roddickem.A100403_022252_ln-sport-ostatni_ant
Reagovat
sojka1
a utekl Fedexovi z MP a otocil to s Nandem... aaach... :-)
Reagovat
makro99
jj, člověk slzu zamáčkne; pro mě dojmově podobný turnaj jako ten druhý "pátý grandslam" o dekádu dřív, když Bóďa vyřadil ve 2. kole vládnoucího Samprase, došel až do finále a tam prohrál taky s domácím Changem 1:3...
Reagovat
sojka1
Bodu znam od klukovata, organizovala jsem jednou zakovsky turnaj, ktery vyhral... :-))
Reagovat
makro99
Pokud mel ponozky, az nad kolena? Klukovaty Bodik, to musela byt teprve image :) Jeden z mych nejsrdcovejsich hracu..
Reagovat
sojka1
absolutni sveraz, vzdycky... :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist