Rogersová v San José překvapila i počtvrté a zahraje si o premiérový titul

7. 8. 2022, 10:11
Aktuality 5
WTA SAN JOSÉ - Shelby Rogersová na domácím turnaji WTA 500 v San José porazila Veroniku Kuděrmetovovou a po šesti letech ukončila čekání na své třetí a dosud největší finále. O premiérový titul se 29letá Američanka utká s Darjou Kasatkinovou, jež vyřadila druhou nasazenou Španělku Paulu Badosaovou.
Shelby Rogersová (© AFP)

Shelby Rogersová v San José vyřadila bývalou vítězku US Open Biancu Andreescuovou, světovou trojku Mariu Sakkariovou, domácí Amandu Anisimovovou a set neztratila ani v sobotu s Veronikou Kuděrmetovovou.

Semifinále, které si zahrála teprve pošesté v kariéře, začala dvojnásobná grandslamová čtvrtfinalistka brejkem. V prvním setu soupeřku nenabídla brejkbol a ujala se vedení. Druhou sadu naopak začala ztrátou podání, o které přišla ještě za stavu 3-3.

Rogersová ale zareagovala ziskem tří gamů po sobě a po hodině a 20 minutách zvítězila 6-3 6-4. O čtyři roky mladší soupeřce oplatila březnovou porážku z Miami a znovu na ni narazí hned příští týden v prvním kole v Torontu.


29letá Američanka tak postoupila do svého třetího a dosud největšího finále, prvního mimo antuku. V Bad Gasteinu 2014 a Riu de Janeiro 2016 v něm neuspěla.

O první titul si Rogersová zahraje se světovou dvanáctkou Darjou Kasatkinovou (h2h 1-1), která letos už podruhé našla recept na Paulu Badosaovou ze Španělska. V San José světovou čtyřku porazila 6-2 6-4, přerušila sérii čtyř semifinálových nezdarů a obhájila loňský výsledek. V jubilejním 10. finále bude 25letá rodačka z Toljatti usilovat o první letošní a celkově 5. titul.

"Mám radost. Čeká mě tady druhé finále za sebou, takže je to tady pro mě opravdu výjimečný turnaj," uvedla Kasatkinová, kterou by případný triumf vrátil do Top 10 a zajistil nové maximum (9. místo).

 

• WTA 500 SAN JOSÉ •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 757.900 dolarů
sobotní výsledky (06. 08. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Kasatkinová (7-Rus.) - Badosaová (2-Šp.) 6-2 6-4
Rogersová (USA) - Kuděrmětovová (9-Rus.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
StestiJeKrasnaVec11
Jedeme Daša! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Kosatka mi schlamstla Pavlinku...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc bych jí přál, aby zvládla i finále.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v Torontu by měla hrát zas proti Carevně, ale ta bude mít myslím velkou klikusmile
Reagovat
EllNino
Už se odhlásila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist