Roland Garros změnilo pravidla testování. Ale co teď já? píše bezmocný Verdasco

27. 9. 2020, 10:24
Aktuality 8
Frustrace Fernanda Verdaska kvůli neumožnění startu na French Open vinou pozitivního testu na Covid-19 neutichá. Naopak. Zlobu španělského tenisty pořadatelé zvýšili dodatečnou změnou pravidel, kdy pozitivně testovaným hráčům umožní druhý kontrolní test. Jenže v případě Verdaska to nic nemění. Jsem bezmocný, píše zkušený Španěl na sociální sítě.
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Bylo dopředu zřejmé, že uspořádat grandslamový turnaj v novém termínu a za současné koronavirové situace nebude vůbec snadné. A že bez komplikací se to neobejde.

Humbuk je před startem Roland Garros především kolem testů na Covid-19. Kvůli pozitivnímu výsledku nesmělo nastoupit pět tenistů do kvalifikace a Fernando Verdasco přišel o hlavní soutěž. 

Bosenský tenista Damir Džumhur hodlá pořadatele žalovat za zmařenou šanci hrát kvalifikaci. O start v hlavní soutěži totiž nesměl bojovat kvůli kontaktu s pozitivně testovaným trenérem. Kouč přitom podle Džumhura nákazu koronavirem už prodělal a jeho test v Paříži byl proto falešně pozitivní. Druhý test mu udělat odmítli.

Podobnou zkušenost má i bývalý sedmý hráč světa Verdasco. Šestatřicetiletý Španěl nemoc Covid-19 prodělal bez symptomů už v srpnu a po karanténě měl opakovaně negativní testy. Po příjezdu do Paříže ale kontrola ukázala opět pozitivní výsledek a organizátoři ho ze soutěže vyřadili.

Pořadatelé pařížského grandslamu mu následně odmítli udělat nový test a frustrovaný Verdasco je za jejich postup při kontrolách tenistů ostře zkritizoval. Ve čtvrtek se na vlastní náklady podrobil dvěma PCR testům a kontrole protilátek, všechny vyšly negativně.

Navíc frustraci 58. hráče světa zvýšila změna pravidel pro testování, kterou pořadatelé v tichosti provedli během pátečního dne. V případě Verdaska ale nic nezměnili.

"K mému rozčarování a frustraci se teď dozvídáme, že Roland Garros včera změnilo pravidla a souhlasí s druhým testem pro ty, co měli pozitivní test. Ale co teď já?" napsal Verdasco v sobotu večer na Twitter. 

"Já jsem tuhle příležitost nedostal a do teď nejsou učiněna žádná opatření k nápravě chyby. Jednoduše jsem byl ze soutěže vyloučen. Dnes mi říkají, že pro mě neexistuje žádné řešení. Jsem frustrovaný a bezmocný. Ale dělá Roland Garros něco pro nápravu situace? Ne," dodává hořce zklamaný Verdasco.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Davor1
Chápem ho, že sa cíti ukrivdený... Ale nechápem, že okolo toho robí taký cirkus, tenista v jeho pozícii. Má za malú chvíľu 37, to najlepšie dávno za sebou, RG hral 17 krát, rovnako si zahral všetky najväčšie turnaje toľko, čo len málokto na okruhu a celkovo v tenise vôbec...
Zarobené milióny, množstvo titulov a veľkých výsledkov, ktoré už reálne nemôže zopakovať. Ten už by mal byť úplne v kľude a také niečo, obzvlášť v tejto dobe by ho nemuselo takto rozhodiť. Pochopil by som, ak by sa jednalo o nejakého niemanda, pre ktorého by bola účasť na GS sviatkom...
Reagovat
FulnekUltras
proti bordelu tohoto typu je vždycky lepší se ozvat
Reagovat
stefankelner
Aj Vy budete musiet zaplatit, aby Ste mohli ísť do práce? Veď je to jasné, že len niektorí budú pozitívny /nie chorí, nakazení/, ktorí sa nepodvolia...
Reagovat
Gracias_Mendoza
"Pochopil by som, ak by sa jednalo o nejakého niemanda, pre ktorého by bola účasť na GS sviatkom..."

jo jo třeba pro takového Tsitsipase by to byla pak adekvátní reakce na sociálních sítích
Reagovat
SwissMaestro
Zažalovat. Takto zásadní pravidla se nemohou změnit pro jeden/během jednoho a toho samého turnaje. Hnus.
Reagovat
paddy
Nic neplatí retroaktivně. Když se změní zákony nebo daně, tak se také neuplatňují zpětně
Reagovat
Mantra
jsou druh zvláštní, čím víc mají, tím víc pláčou a chtějí smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by mi niekto pred turnajom povedal, ze spanielsky lavak bude vyradený.

Znervoznel by som.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist