Rosol si poradil i s Puetzem a je ve čtvrtfinále

1. 5. 2013, 16:38
Aktuality 6
CHALLENGER OSTRAVA - Lukáš Rosol se na challengeru v Ostravě i přes únavu dostal do dalšího kola.. Čerstvý vítěz turnaje ATP v Bukurešti splnil roli hlavního favorita i ve druhém zápase a přes Němce Tima Puetze postoupil už do čtvrtfinále.
Lukáš Rosol

Šampion z roku 2010 Lukáš Rosol přijel na Prosperita Open jako česká dvojka a 35. hráč světa, ale také hodně unavený po vydařeném předchozím týdnu v Rumunsku, kde v neděli slavil premiérový triumf na okruhu ATP.

V úterý v Ostravě porazil Adama Pavláska až po třísetové bitvě a ani dnes se vítězství až nad 291. hráčem světa Timem Puetzem z Německa nerodilo snadno. Sedmadvacetiletý český tenista však tentokrát zápas ukončil ve dvou setech a zvítězil 6-4 7-6.

Před pátečním čtvrtfinále proti Chorvatu Nikolu Mektičovi Rosola čeká den odpočinku, neboť se odhlásil ze čtyřhry, ve které měl s Rusem Gabašvilim nastoupit proti českým mladíkům Jiřímu Veselému a Adamu Pavláskovi. Domácí naděje tak vyzvou náhradníci El-Effendi s Walshem.

Vstup do turnaje se dnes nepovedl Janu Mertlovi, který prohrál hladce 1-6 4-6 s Tejmurazem Gabašvilim.

O postup mezi nejlepších osm budou na antuce v areálu v Komenského sadech hrát z Čechů ve čtvrtek ještě Jan Hájek, Ivo Minář a proti sobě Jiří Veselý a Jaroslav Pospíšil.

- CHALLENGER OSTRAVA -
(Česko, antuka, 85.000 eur)
středeční výsledky (01. 05. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Gabašvili (Rus.) - Mertl (ČR) 6-1 6-4
Setkič (Bosna) - Westerhof (Niz.) 6-2 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (1-ČR) - Puetz (Něm.) 6-4 7-6(1)
Mektič (Chor.) - Ignatik (8-Běl.) 6-1 6-1
Rochus (8-Belg.) - Dzumhur (Bosna) 6-4 3-6 6-2
Mečíř (SR) - Eysseric (Fr.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
jen tak dál!
Dneska jsem zvědavá na Jirku Veselého a Jaroslava Pospíšila a snad se na to podívám. Favoritem je Jirka tak doufejme že potvrdí. A také držím palce Minimu a Háječkovi. Tak přeji úspěch kluci a zase pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
ale hlavní je, že zatím postupuje. Ještě toho Mektice ve čtvrtfinále by moh porazit i s tímhle výkonem, ale pak už bude muset trochu přidat pokud nechce předčasně vypadnout. Spíš si ale myslím, že větší naději na titul mají z našich Hájek a Veselý ... :)
Reagovat
Chrenda
Myslím, že je dobrý ho trochu povzbudit. Hodilo by se kdyby se za Štěpánka našla pomalu náhrada a i když se velmi slibně rýsuje Jirka Veselý, tak Lukáš by v příštích dvou letech mohl klidně být stabilně v TOP20 a i nynější post 35 je neskutečný úspěch. Tak proč to srážet?
Reagovat
smazaný uživatel
V Rumunsku vyhrál "skvěle obsezený turnaj" a CHALLENGER OSTRAVA -je další v ještě větší kvalitě.Nezdá se vám ,že se tady dělá z Rosola minimálně hrač světové extra třídy.
Reagovat
tommr
nevšim jsem si, že by tady někdo dělal z Rosola hráče světové extratřídy. Faktem ale je, že je momentálně v životní formě a 35.místo na světě z něj dělá hráče širší světový špičky. A protože v Ostravě nehraje nikdo lepší je Lukáš jako nasazená jednička logicky největším adeptem na zisk titulu a nejvíc se o něm píše ... :)
Reagovat
kada.tom
navíc tedy v Bukurešti porazil Seppiho a Simona, což taky nejsou žádný vořezávátka, takže ano, Bukurešť byla jenom 250ka, ale nelze čekat, alespoň ne hned, že bude Lukáš porážet úplnou špičku - samozřejmě když občas porazí někoho, kdo je před ním a třeba i častěji, než by mnozí čekali, tak to bdue jen ku prospěchu ... jen mi jde o to, že si v Bukurešti ten titul Lukáš zasloužil svými výkony :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist