Rosol si semifinále v Umagu nezahraje, opět nestačil na Čiliče

25. 7. 2014, 18:37
Aktuality 14
ATP UMAG - Lukáš Rosol v Umagu do semifinále nepostoupil. Český tenista dnes nedokázal potvrdit svou červencovou formu proti domácímu favoritovi Marinu Čiličovi, se kterým uhrál pouhé dva gamy a ani ve čtvrtém vzájemném duelu tak nezískal set.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se během července dostal do velmi dobré formy. V uplynulých dvou týdnech si připsal skalpy Kohlschreibera, Lópeze, Južného či Robreda, díky čemuž si zahrál finále ve Stuttgartu a čtvrtfinále na 'pětistovce' v Hamburku.

Mezi osmičku nejlepších se dostal i na dalším antukovém turnaji v Umagu, do semifinále ho ale nepustil domácí Marin Čilič. Rosol měl hned v první hře brejkbol, ale nevyužil ho a od té chvíle na returnu uhrál už jen šest míčků. První game získal až po 35 minutách hry, aktivně hrajícímu Chorvatovi nestíhal ani v druhé sadě a prohrál hladce 0-6 2-6.

"Očekával jsem jeho agresivní hru a byl jsem na to dobře připraven. Ale rozhodně jsem nečekal, že ztratím pouhé dva gamy," řekl Čilič.

Rosol proti Čiličovi nezískal set ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí a dnes navíc den po 29. narozeninách utrpěl nejdrtivější porážku v sezoně. Naposledy neuhrál alespoň tři gamy loni v Miami, kde prohrál 1-6 0-6 s Djokovičem.

Rosol má stále šanci uspět alespoň ve čtyřhře, ve které dnes s krajanem Františkem Čermákem zdolali 6-4 3-6 10-3 nasazené jedničky Juliana Knowla s Olivierem Marachem a postoupili do finále.

Sedmatřicetiletý Čermák už v Umagu dvakrát triumfoval: v roce 2002 získal po boku Knowleho svou premiérovou trofej, kterých má nyní ve sbírce už 29. Před pěti lety si pak vítězství zopakoval se Slovákem Michalem Mertiňákem. Rosol dosud vyhrál dva turnaje ATP ve čtyřhře.

Předloňský šampion Čilič v Umagu neprohrál už šest utkání v řadě. Loni titul neobhajoval, neboť si odpykával čtyřměsíční trest za užití nedovolených látek. Podle vyšetřovací komise tenisové federace ITF Čilič užil stimulant niketamid nevědomky v tabletách s glukózou, a ne proto, aby si zlepšil výkonnost.

O postup do finále se třetí nasazený Čilič utká s loňským vítězem Tommym Robredem, kterého letos porazil v Indian Wells a po boji i na antuce v Barceloně. Druhý nasazený Španěl si dnes poradil snadno 6-1 6-4 s krajanem Pablem Carreňou-Bustou.

Pablo Cuevas týden po premiérovém triumfu v Bastadu stále vítězí i v Umagu. Dnes uruguayský tenista porazil 6-3 4-6 6-2 Rusa Teimuraze Gabašviliho, který neuspěl ani ve svém 14. čtvrtfinále kariéry, a vyhrál již 11. zápas v řadě.

O finále se Cuevas utká s nejvýše nasazeným Italem Fabiem Fogninim. Loňský finalista měl dnes namále s domácím sedmnáctiletým talentem Bornou Čoričem, se kterým ztratil první set a ve druhém prohrával 0-2, nakonec však Chorvata udolal po dvou a tři čtvrtě hodinách boje 5-7 7-6 6-3.

"Nehrál jsem svůj nejlepší zápas, on (Čorič) byl větší část zápasu lepším hráčem. Ale bojoval jsem o každý bod, i když jsem se necítil moc dobře," komentoval Fognini.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka 485.760 eur)
páteční výsledky (25. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Čilič (3-Chorv.) - Rosol (5-ČR) 6-0 6-2
Fognini (1-It.) - Čorič (Chorv.) 5-7 7-6(4) 6-3
Robredo (2-Šp.) - Carreňo (Šp.) 6-1 6-4
Cuevas (Urug.) - Gabašvili (Rus.) 6-3 4-6 6-2
Semifinálové dvojice: Čilič - Robredo, Cuevas - Fognini.
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Čermák/Rosol(4-ČR) - Knowle/Marach (1-Rak.) 6-4 3-6 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Jan
Zdá se to jenom mně, že má Lukáš na té fotce upíří zuby ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den, nevíte prosím vás, není nějaký turnaj v Polsku, v Zawadě? Slyšel jsem, že je, a chtěl bych se tam podívat.. děkuji za odpověď :)
Reagovat
EllNino
Lukáš Dlouhý porazil Cecchinata, toje docela bomba :D
Reagovat
Roger_Federer
Hm..Hodne zajimavy vysledek, Delic to same...
Reagovat
EllNino
koukám zrovna :).
Reagovat
darek.vrana
Taky jsem čuměl...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/319/mds.pdf
Reagovat
tommr
Lukáš má dobrej los a minimálně do semifinále by dojít moh ... :)
Jirka Veselý má naopak zase smůlu a pokud přežije první kolo s nebezpečným Struffem tak narazí ve druhým kole v krátký době už podruhý na Thiema. To moc nevypadá, že by moh v Kitzbuhlu zlomit tu černou sérii ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/418/mds.pdf
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych sice nemá lehkej los, ale je aspoň velice zajímavej. Na jeho případný zápasy s Pospisilem, F.Lopezem, Nishikorim a bud Dimitrovem nebo Raonicem se velice těším ... :)
Radek Štěpánek má relativně dobrej los, ale vzhledem k jeho zdravotním problémům z poslední doby mu to asi nebude nic platný ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol jiste promine, ze Umag nesleduji - Founa s chlupem... takze nakonec Marin nebo obhaji Tommy? ;-)
Jinak John s Matosevicem nervozni prvni set, marny na returnu (z tecka nesebral snad vubec nic), slusny BH, ustrasene solichy na kriz z FH, no, zrejme to alespon vysoko skace, uz "beznadejna" ztrata v TB (2:5 tusim), ten nakonec ukoncil milodar v podobe DF. Pak konecne zmena - predevsim tricka, bile se ukazalo jako zasadni.. :-)) FH ziskal uhly, servis lepe lital, objevily se voleje, konal se brejk, ktery John udrzel. O.K. Come on!!! :-)
Reagovat
kada.tom
Ten kluk jede, už má na lopatě i Fabia :-)
Reagovat
Cico93
.
Reagovat
kada.tom
měl na lopatě, ale nedal to, ale hraje perfektně, údery má dobrý a zdá se mi i psychicky docela dobrej, ale jako každej mladej hráč dělá zbytečný chyby, no ... a dneska v závěru zápase už se svíjel v křečím ... ono hrát 2:40 celodvorcovej tenis s dlouhýma výměnama není nic extra, no ...

... ale je mu 17, má za sebou první QF - až nasbírá trochu víc zkušeností, ono to půjde :-))

i tak pro něj fajn turnaj :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist