Rosol v Moskvě přežil mečbol proti Lajovičovi, obrat ale tentokrát nedokonal

16. 10. 2019, 19:39
Aktuality 15
ATP MOSKVA - Lukáš Rosol v Moskvě druhý obrat po odvrácení mečbolu nedokonal. Dnes ve druhém kole český tenista podlehl 1-2 na sety čtvrtému nasazenému Srbovi Dušanu Lajovičovi a neukončil více než tříleté čekání na čtvrtfinále. Obhájce titulu Rus Karen Chačanov unikl z pěti mečbolů Němci Philippu Kohlschreiberovi.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v Moskvě prošel teprve podruhé v sezoně kvalifikací turnaje ATP a v pondělí si na třetí pokus si připsal první letošní výhru v hlavní soutěži, když po odvrácení mečbolu vyhrál bitvu s Argentincem Londerem. 

Také v dnešním utkání druhého kola proti Dušanu Lajovičovi čtyřiatřicetiletý rodák z Brna ztratil první set, v tie-breaku druhé sady odvrátil mečbol a vynutil si třetí set. Tentokrát ale obrat do vítězného konce nedotáhl a prohrál 4-6 7-6 3-6.

Český tenista svedl s o pět let mladším Srbem i potřetí třísetový duel, poprvé však prohrál.

Aktuálně až 152. hráč světa Rosol se tak v Moskvě neprodral do čtvrtfinále, které si na okruhu ATP zahrál naposledy v května 2016, kdy se na antuce v Ženevě dostal až do semifinále.

Lajovič, jenž si od červencového triumfu v Umagu připsal teprve čtvrtou výhru z 12 zápasů, si o postup do semifinále zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem (h2h 2-0).

Namále měl hned ve svém úvodním vystoupení domácí obhájce titulu Karen Chačanov. Německý veterán Philipp Kohlschreiber mu ve třech různých gamech odvrátil pět mečbolů, ale překvapení se v den 36. narozenin nedočkal. Ruský favorit vyhrál až po dvou a půlhodinách 3-6 6-3 7-6 a ve vzájemné bilanci přerušil sérii tří porážek.

Ve druhém kole sesvětová osmička Chačanov střetne s italským šampionem z roku 2012 Andreasem Seppim.

Český deblista Roman Jebavý a Slovák Igor Zelenay v ruské metropoli zaskočili 6-4 3-6 10-4 druhou nasazenou britskou dvojici Jamie Murray a Neal Skupski a postoupili do čtvrtfinále.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 922.520 dolarů
středeční výsledky (16. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gerasimov (Běl.) - Fabbiano (It.) 6-3 6-4
Avidzba (Rus.) - Kačmazov (Rus.) 6-1 4-6 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Lajovič (4-Srb.) - Rosol (ČR) 6-4 6-7(6) 6-3
Chačanov (2-Rus.) - Kohlschreiber (Něm.) 3-6 6-3 7-6(7)
Mannarino (7-Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(4) 6-2
Seppi (It.) - Carballés (Šp.) 5-7 6-1 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Zelenay (ČR/SR) - J. Murray/N. Skupski (2-Brit.) 6-4 3-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
slacker
Opet lzou jak fandina, pokud prohral tak mecbol neprezil
Reagovat
Krisboy
Mečbol ve druhém setu přežil, nepřežil až druhý ve třetím setu. Článek je pravdivý, lžeš ty.
(Tím se samozřejmě nezastávám Fandiny)
Reagovat
slacker
clanek se snazi z prdu delat kulicku, nafukovat a prekrucovat a delat pokriveny dojem. Rosol mecbol NEPREZIL, at uz jich odvratil pred tim jeden nebo milion TECKA
Reagovat
sojka1
skoda ho, nevyuzil celkem asi 4 MP, hlavne lituji prilezitosti v TB na vlastnim podani, uz jsem se chtela radovat a on toho Kacu nezvladl... mne Filip vzdy prijde tak nedoceneny, nikdo mu nefandi, nikdo ho nesleduje... :-( :-))
Reagovat
Fandina
Určitě ho někdo sleduje. Já ho mám taky ráda, i jeho jednoduchým. Když to jde, tak se ráda na jeho hru koukám. Podobně třeba na Seppiho. :-)
Reagovat
Fandina
jeho jednorucak
Reagovat
Krisboy
Sám nevím proč, ale mě byl vždycky sympatický a fandím mu. Možná kvůli jednoručáku nebo nevím...Nedoceněný možná trochu je, je to už asi hooodně let, co je nepřetržitě ve stovce, v padesátce...
Reagovat
sojka1
v deblu myslis.... v singlu caroval i ve dvacitce, ma, tusim, 5 titulu. Rada si uziju samozrejme jeho (a kazdy) jednorucak, ktery je paradni a hlavne je jeho hra esteticka, to ja musim mit... Vcera mel Filip nazozeniny, chtela jsem to tu pripomenout, ale USNULA jsem! :-))) Ani Musku jsem nedokoukla, to napravim ale. A fajn, mam radost za kazdeho Kohlistu... ;-)
Reagovat
sojka1
*narozky proste, ze si to po sobe neprectu!
Reagovat
Krisboy
Jj, maximum v singlu má 16. místo, ale to udržel jenom krátce, většinou se pohyboval přeci jenom trochu níže. Estetická jeho hra určitě je - backhand a servis, kterej trochu připomíná McEnroa :)

Tak Alles Gute zum Geburtstag, Philip!
Reagovat
Mantra
já se přidám, sympatik, který se umí na velké zápasy připravit - dramatizovat postup třeba big3 umí hooodně dobře, leč dokončovat to moc nedává asi hlava slabší
Reagovat
Krisboy
Tak tak, pamatuju zápas s Federeren tuším v Halle, velká bitva, Roger se hodně nadřel. Stejně tak Djokovič. Je pravda, že ty koncovky mu asi tolik nejdou, do TB se třeba dostane, ale nedorazí to.
Je to takovej nenápadnej, spolehlivej dříč.
Reagovat
Krisboy
Naprosto kultovní zápas :D

https://www.youtube.com/watch?v=-JzqPmmvBMA
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, byl tam dobrý kurz. Naštěstí jsem měl vsazený jenom set Filipa skoro za 1,8 !!!

To bylo zadarmo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist