Rosol v Quimperu skončil v prvním kole. Ve čtyřhře přežil po odvrácení sedmi mečbolů

26. 1. 2021, 22:55
Aktuality 0
CHALLENGER QUIMPER - Lukáš Rosol si na halovém challengeru ve francouzském Quimperu první letošní výhru v hlavní soutěži nepřipsal, když podlehl domácímu Mathiasi Bourguemu. Zkušený Čech postoupil alespoň ve čtyřhře s Rakušanem Jurijem Rodionovem poté, co proti nizozemsko-českému duu Arends/Jebavý přežili sedm mečbolů.
Lukáš Rosol (© prosperitaopen.cz)

Lukáši Rosolovi se v úvodu nové sezony zatím nedaří. Na Australian Open vypadl v úvodním kole kvalifikace a první kolo pro něj bylo konečnou také na challengerech v Istanbulu, kde si alespoň v kvalifikaci připsal první dvě letošní výhry, a Quimperu. 

Ve francouzské hale dnes 35letý Čech nestačil na domácího semifinalistu posledních dvou ročníků Mathiase Bourguea. O osm let mladšímu Francouzi podlehl 6-7 4-6, když soupeři nedokázal sebrat ani jeden servis. Jediný brejkbol měl hned v úvodní hře. 

Vítězství si Rosol připsal alespoň ve večerní čtyřhře, ve které se představil poprvé po boku jednadvacetiletého Rakušana Jurije Rodionova. I když byli velmi blízko vyřazení, tak nakonec po odvrácení celkem sedmi mečbolů zdolali 4-6 7-6(14) 12-10 nizozemsko-český pár Sander Arends a Roman Jebavý.

196. hráč světa Rosol ve Francii zůstane i v nadcházejících dvou týdnech. Nejprve ho čeká druhý díl turnaje v Quimperu, následně se přesune do Cherbourgu.

Bourgue si o postup do čtvrtfinále zahraje s druhým nasazeným Sebastianem Kordou. Dvacetiletý Američan, jenž si v úvodu sezony zahrál finále na turnaji ATP v Delray Beach, v Quimperu odstartoval vydřenou výhrou, když domácího Tristana Lamasineho zdolal až po odvrácení mečbolu a více než dvou a půl hodinách boje 7-6 4-6 7-6.

• CHALLENGER QUIMPER •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 dolarů
úterní výsledky (26. 01. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bourgue (Fr.) - Rosol (ČR) 7-6(5) 6-4
Korda (2-USA) - Lamasine (Fr.) 7-6(3) 4-6 7-6(7)
Lestrienne (Fr.) - Kudla (4-USA) 6-2 7-6(6)
Zuk (Ukr.) - Gojowczyk (7-Něm.) 6-4 6-3
Couacaud (Fr.) - Rodionov (8-Rak.) 6-3 1-6 6-4
Marčenko (Ukr.) - Cazaux (Fr.) 6-4 7-5
Maden (Něm.) - Fabbiano (It.) 6-1 5-7 6-1
Nakašima (Jap.) - Janvier (Fr.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Rodionov/Rosol (Rak./ČR) - Arends/Jebavý (Niz./ČR)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist