Rosol v Ženevě postupuje, vydřel výhru nad Luem

19. 5. 2015, 16:43
Aktuality 17
Lukáš Rosol zvládl na turnaji v Ženevě po kvalifikaci i vstup do hlavní soutěže. V prvním kole udolal i přes nevydařený úvod Lu Yen-Hsuna z Tchaj-wanu po dvouhodinové bitvě 1-6 7-6 a 7-5.
Lukáš Rosol

Devětadvacetiletý Lukáš Rosol vypadl na předchozích turnajích série Masters v Madridu a Římě vždy v prvním kole, v Ženevě však zvládl tři zápasy kvalifikace a proti tchaj-wanskému soupeři oslavil čtvrté vítězství v řadě.

To se ovšem nerodilo vůbec lehce. Yen-Hsun Lu, který během své kariéry vyhrál na antuce pouhých pět zápasů, dnes českého tenistu v úvodním setu jasně přehrál a mohl mu dokonce nadělit "kanára". Rosol za stavu 0-5 odvrátil dva setboly a čestný game uhrál, set ale vzápětí ztratil.

Lu se dostal rychle do vedení i ve druhém dějství, avšak od stavu 0-2 začal čtyřicátý hráč světa zápas otáčet. Rosol si vzal podání zpátky, své další servisy už si dokázal pohlídat a v tie-breaku poslal utkání do třetího setu. V něm pak sice ztratil rychle získaný náskok, když za stavu 5-4 nedokázal utkání dopodávat, ale dlouho toho litovat nemusel. V jedenácté hře znovu prolomil soupeři servis a utkání ukončil čistou hrou při vlastním podání.

O postup do čtvrtfinále, které si letos zahrál pouze v Bukurešti a Mnichově, se Rosol utká s prvním nasazeným Stanem Wawrinkou.

Jediný míček dělil sedmnáctiletého Rusa Andreje Rubljova od premiérového postupu do čtvrtfinále turnaje ATP, nejlepší junior světa ale v Ženevě mečbol proti vítězi loňského US Open Marinu Čiličovi neproměnil a prohrál 6-4 6-7 1-6.

Šestadvacetiletý Chorvat, který se snaží najít formu po pauze zaviněné zraněním ramena, si připsal svou čtvrtou výhru v sezoně a zahraje si o první letošní semifinále. V cestě do něj mu stojí Kolumbijec Santiago Giraldo, jenž vyřadil Rusa Michajla Južného

Pouhých 53 minut v turnaji vydržel Srb Janko Tipsarevič. Bývalý osmý hráč světa, který po rok a půl dlouhé pauze startoval na teprve pátém turnaji, prohrál snadno 0-6 2-6 s Uzbekem Denisem Istominem. Pak se navíc kvůli horečce odhlásil ze čtyřhry.

Se šňůrou čtyř porážek dorazil do Švýcarska Adrian Mannarino, v Ženevě však včetně kvalifikace neprohrál už tři duely po sobě. V prvním kole otočil souboj s Argentincem Carlosem Berlocqem, kterého zdolal 4-6 6-1 6-4.

"Carlos je skvělý antukář a pro mě je tohle důležitá výhra. Jsem spokojený, dodá mi to sebedůvěru," řekl Mannarino. Ve druhém kole ho čeká další antukář Pablo Andújar, kterého smetl před dvěma lety na trávě ve Wimbledonu. Nyní však bude hrát povrch do karet Španělovi, jenž před necelým měsícem překvapil postupem do finále turnaje v Barceloně.

"On je na antuce skvělý hráč. Já dnes odehrál těžký zápas, pro něj to ale bude jeho první zápas tady. Bude na tom lépe fyzicky, ale ještě tady nehrál, takže to by měla být moje výhoda. Jsem tu, abych zlepšil úroveň své hry a doufám, že tu budu v dobré hře pokračovat," uvedl Mannarino.

Výsledky - Ženeva (antuka, dotace 494.310 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Lu (Tchaj-wan) 1:6, 7:6 (7:1), 7:5
Istomin (Uzb.) - Tipsarevič (Srb.) 6:0, 6:2
Delbonis (Arg.) - Gabašvili (Rus.) 6:3, 6:4
Mannarino (Fr.) - Berlocq (Arg.) 4:6, 6:1, 6:4
Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (2-Chorv.) - Rubljov (Rus.) 4:6, 7:6 (9:7), 6:1
Giraldo (Kol.) - Južnyj (8-Rus.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Erlich (ČR/Izr.) - Lindstedt/Melzer (1-Švéd./Rak.) 7:6 (7:2), 6:7 (4:7), 10:6
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
tommr
ve druhým setu Lukáš Wawrinku pěkně setřel ... :)
Reagovat
George_Renel
Ta nesynchronizace zvuku a obrazu na Eurosportu2 HD mě irituje. Jestli to nespraví do RG, tak budu mít po náladě.
Reagovat
gigin
Zkus si zvuk přepnout na anglinu třeba, tam mi to šlo normálně. V češtině se mi to taky nějak mixovalo :DD
Reagovat
smazaný uživatel
alternativou je koukat na RG na ČT Sport ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Na 1-2 zápasy denně, pokud se nebudou krýt s krajským přeborem v kuličkách nebo závody sobů na Aljašce.
Reagovat
Fandina
Wawroš Rosol právě live na Eurosportu 2. Luky pojď!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
gigin
Zítra se těším:

Dom x Gyros

Génius x Dredy

BAMOS!!! COME ON!!
Reagovat
kada.tom
Marin dneska otočil za 5 minut 12 ... :-)
Reagovat
PH94
Rublev se pořádně rozjel :) Hraje parádní tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi prosím někdo vysvětlit, jaktože Lu hrál hlavní soutěž a Rosol musel do kvaldy, když Tchajwanec je hůř v žebříčku...(nehledě na to, že na antuce evidentně vůbec nehraje...)?
Reagovat
Davor1
Rosol zrejme nebol prihlásený v čase uzatvárania listu hráčov do hlavnej súťaže, preto sa musel prihlásiť do kvalifikácie...
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol se přihlásil pozdě (když už byl přímý vstup do hlavní soutěže uzavřený).
Reagovat
Patri.k
Nechápu, že dobrovolně šel do tříkolové kvalifikace, asi měl dost chuti a energie, ale byl bych radši kdyby si tu chuť a energii nechal na GS :D
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to nebylo dobrovolně. Původně chtěl třeba Ženevu vynechat, ale bylo mu doma důrazně domluveno, aby se přece jen zúčastnil ;-)
Reagovat
marta
V dalším kole Stan.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
nevie niekto nahodou preco skrecoval Tomic?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist