Rozjetého Nadala vyzve domácí naděje Tomic. Vyčerpaný Nalbandian vzdal

20. 1. 2011, 13:43
Aktuality 44
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Zatím nejsuverénnějším mužem letošního Australian Open je Rafael Nadal. Vítěz posledních tří grandslamů dnes smetl Američana Sweetinga a chystá se ukončit tažení domácí naděje Tomice. Nedůstojně se s turnajem rozloučil David Nalbandian, který po téměř pětihodinovém maratónu s Hewittem nedokázal najít síly na další duel proti Berankisovi.
Rafael Nadal

Rafael Nadal na přelomu roku vyhrál exhibici v Abú Dhabí, v Dauhá pak ale více než se soupeři bojoval s virózou. Od Lacka dostal 'kanára' a s Davyděnkem hladce prohrál.

V Melbourne se už fanoušci čtyřiadvacetiletého rodáka z Mallorky dočkali svého dominantního tenisty. Španěl nejprve drtil Brazilce Daniela, než mu zdravotně indisponovaný soupeř za stavu 6-0 5-0 vzdal.

Podobně dnes ničil i Američana Ryana Sweetinga. Sice jednou ztratil servis, s pomocí 36 vítězných úderů však vyhrál za hodinu a 42 minut hladce 6-2 6-1 6-1. "Odehrál jsem solidní zápas. Udělal jsem pár chyb z bekhendu, ale to bylo vše. Dobře jsem podával, rozhodně lépe než v úvodním kole," komentoval utkání Nadal.

"Minulý týden v Dauhá jsem měl těžký, ale každým dnem, se cítím lépe. Už mi nic není, tak jsem se snad definitivně uzdravil," řekl rodák z Mallorky. "Zítra trochu potrénuji, odpočinu si na hotelu a možná jako každý rok zajdu do akvária. Nic měnit nebudu," přiblížil svůj nejbližší plán čtyřiadvacetiletý Španěl.

Nyní ho čeká osmnáctiletý Bernard Tomic, který možná začíná naplňovat pověst australské tenisové naděje. V Melbourne zatím neztratil set. Poradil si s Chardym a dnes porazil jednatřicátého nasazeného Feliciana Lópeze ze Španělska.

Čtvrtek v Melbourne:

Hernych je na grandslamu poprvé ve 3. kole! Štěpánek dohrál

Kvitová a Benešová smetly ruské soupeřky. Ve 3. kole je i Šafářová

Hra Jankovičové se zhroutila. Ostatní favoritky jdou dál

Bylo to pro Tomice zatím největší vítězství v kariéře. "Cítil jsem se po mečbolu parádně," zářil po rychlé třísetové výhře.

Nyní ho ale čeká nejlepší hráč světa Rafael Nadal. "Co víc si můžu přát?" uvedl Tomic, kterému odborníci předpovídají velkou budoucnost. V patnácti letech se stal nejmladším vítězem juniorky na Australian Open a o rok později vyhrál mezi dospělými první kolo. Austrálie od něj očekává, že převezme žezlo po Lleytonu Hewittovi.

Na souboj s Nadalem se těší. "Je to velká šance si proti němu zahrát. Nemám co ztratit," řekl Australan. Takhle daleko se na Australian Open v osmnácti letech dostal naposledy právě španělský tenista.

Hvězdy světového tenisu se Tomic nebojí. Ač je 199. hráčem žebříčku ATP, tak má velké odhodlání. "Po dvou výhrách si věřím. S levákem jsem teď hrál (López) a vyhrál, takže jsem si zvykl a cítím se silnější než dříve," řekl Tomic.

Ještě v prosinci mu však jeho krajan Newcombe doporučoval, aby zapracoval na fyzičce. A právě ta může být v duelu s fyzicky vyspělým Nadalem důležitá. "Jestli chce patřit mezi špičku, musí posilnit. A to o dost. Zatím je to takový malý kluk," řekl nedávno Newcombe.

"Znám ho. Je velmi mladý a má velký potenciál v buducnu útočit na nejvyšší příčky. Hraje tu velmi dobře a na 3. kolo to bude hodně těžký soupeř. Ale žádný soupeř není slabý. Pokud chci vyhrát, tak musím hrát dobře. 

Vyčerpaný Nalbandian vzdal Berankisovi
David Nalbandian v úterý dlouho do noci bojoval v pětisetové bitvě, než zdolal domácí hvězdu Hewitta. Ze zápasu s bývalou světovou jedničkou odešel tak vyčerpaný, že dnes nebyl schopný čelit 95. hráči světa Ricardasi Berankisovi. Za stavu 1-6 0-6 0-2 na doporučení lékařů zápas vzdal.

Na otázku, zda zápas s Hewittem ovlivnil dnešní zápas, odpověděl: "Hodně."

"Nic konkrétního to nebylo. Jen jsem by strašně vyčerpaný. Nadhodil jsem si míč na podání a všechno kolem mě se točilo. Zavolal jsem si doktora a ten mi řekl, že v tomto stavu by pokračovat bylo nebezpečné," dodal smutně devětadvacetiletý Argentinec, který už během utkání 1. kola požíval energetické pilulky.



Dvacetiletý Berankis, který spírá zkušenosti i díky tréninkům s Federerem, vyzve v dalším kole sedmého nasazeného Španěla Davida Ferrera. Účastník loňského Turnaje mistrů si dnes suverénně poradil s Američanem Michaelem Russellem.

Takřka vyhrný zápas málem ztratil Michail Južnyj. Nad Slovincem Blazem Kavčičem vedl i díky skvělému úderu mezi nohama zády síti už 2-0, nakonec ale postup zachraňoval v páté sadě. 



Že návrat na kurty nebude vůbec snadné, se znovu přesvědčil Juan Martin Del Potro. Argentinec, jenž téměř celou loňskou sezonu nehrál kvůli zraněnému zápěstí, dnes po nevýrazném výkonu podlehl ve čtyřech setech Marcosi Baghdatisovi. Del Potro si dnes několikrát nechával zápěstí ošetřovat.

"Jsem rád, že jsem zvládnul první kolo," vzpomněl si Kypřan na pětisetový boj se Slovincem Zemljou. "Dnes jsem mohl odehrá lepší utkání. Věděl jsem, že nebude snadné, ale věřil jsem si. Hrál jsem dnes celkem dobře," dodal Baghdatis.

- AUSTRALIAN OPEN MUŽI (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
úterní výsledky (18. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hernych (ČR) - Bellucci (30-Braz.) 6-2 6-7(11) 6-4 6-7(3) 8-6 
Isner (20-USA) - Štěpánek (ČR) 4-6 6-4 6-2 6-1
Nadal (1-Šp.) - Sweeting (USA) 6-2 6-1 6-1
Söderling (4-Švéd.) - Muller (Luc.) 6-3 7-6(1) 6-1
Murray (5-Brit.) - Marčenko (Ukr.) 6-1 6-3 6-3
Ferrer (7-Šp.) - Russell (USA) 6-0 6-1 7-5
Južnyj (10-Rus.) - Kavčič (Slovin.) 6-3 6-1 5-7 4-6 6-1
Melzer (11-Rak.) - Riba (Šp.) 6-2 6-4 6-2
Tsonga (13-Fr.) - Seppi (It.) 6-3 7-6(1) 7-6(5)
Čilič (15-Chorv.) - Giraldo (Kol.) 6-3 7-6(1) 6-1
Baghdatis (21-Kypr) - Del Potro (Arg.) 6-1 6-3 4-6 6-3
Raonic (Kan.) - Llodra (22-Fr.) 7-6(3) 6-3 7-6(4)
Berankis (Lit.) - Nalbandian (27-Arg.) 6-1 6-0 2-0 skreč N. 
Tomic (Austr.) - F. López (31-Šp.) 7-6(4) 7-6(3) 6-3
García-López (32-Šp.) - Schwank (Arg.) 6-4 7-6(8) 6-1
Dolgopolov (Ukr.) - Becker (Něm.) 6-3 6-0 3-6 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Matti
nenazývej mě, tím čím jsi ty sám.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou vsechny tve argumenty? Ubozaku...
Reagovat
Matti
ja myslel, že umíš číst. No nic , asi jsem se mýlil.
Reagovat
Matti
pardon, mělo to jít jako komentář dolů. Jdu raději spát, ať můžu v noci sledovat statečný boj Dominiky. Aspon doufám, že bude vzdorovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbce, ted ses pekne odkopal. Moralizujes a ani si nevsimnes, ze svym prispevkem jsi nacnul nove diskuzni vlakno. Takze priste, nez zase zacnes rozdavat rozumy, nejdrive zmackni tlacitko *REAGOVAT*.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohto chlapca som nevidel pred AO hrat akurat som sledoval jeho vysledky ci uz na challengeroch alebo v dakych kvalifikaciach hraval samozrejme ale milo ma prekvapil. Pozeral som cely jeho zapas s Llodrom a klobuk dole. Narodeny v Podgorici hra za Kanadu, ale je tam dost oblubeny vela Kanadanov mu fandilo a pisalo aky uspech- v 3. kole Kanadania uz dlho dlho nemali nikoho na GS ak vobec mali kedysi. Co sa ale Raonica tyka tak neskutocny servis- na to ze ma 1.95m tak tak ma servis snad taky efektivny ako Isner- 1. servis bud eso alebo neskutocne bomby - 230km mal maximalku proti Llodrovi. ESte aj 2hy servis mal v pohoe bud s rotaciou hral alebo to tam praskol dost rychle servisy na 2hy. Llodra na returne cely zapas si ani nepipol az v 3. sade ho dokazal breaknut a vynutit si tie-brak ale to len vdaka slabej chvilke Raonica- inak 3 sady v rade ziskal Raonic svoje podania na 0 alebo cez 15 cize skvelo. Llodra sa naopak o dost viacej trapil na servise. Na returne celkom slusne sa predvedol dokazal mat aj break bally atd proti LLodrovi co urcite patri medzi tych lepsich hracov na servise, cize prave preto mu davam velke sance s Juznym.Juzny sa natrapil s Kavcicom a zdaleka nema taky servis ako Llodra cize ak Raonic mal sance u Llodru na servise bude mat aj u Juzneho, je sice pravda ze Juzny je ovela lepsi na returne ako Llodra ale ak bude Raonic podavat tak ako podaval zatial prve dva zapasy tak vela sanci Juzny nedostane. A hlavne dost podstatna vec bilanciu v tie-breakoch co ukazovali pred tym prvym mal dako 12-5 ak sa nemylim cize teraz ma asi 14-5:D prote v tie-breaku bud eso alebo 220km bomby k lajnam co sa tazko returnuje.Co sa tyka Dolgopolova tak ukazuje ze potencial ma a vyzera ze prestal predavat zapasy, prve dve kola bol skvely na 1. servis straca minimum fifteenov, neviem ako ho chce Tsonga porazit ked vo vymene su asi rovnaky, return tiez a hlavne Tsonga co je po zraneni a naopak Dolgopolov vo forme- tipujem 3:1 pre Dolgopolova.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.australianopen.com/en_AU/scores/stats/day9/1206dss.html
tu su statistiky na servise Raonica v zapase s Llodrom:D Nemozem z nich:D Priemery 1.servis 203km/h, priemerny prvy servis na stred 219km/h z jednej a 214km/h z druhej strany:D:D Uz behom zapasu som pozeral ze chlapec ma servis skoro ako Ivo ci Isner ale na rozdiel od nich ma len 1.95m cize aj hybat sa vie- skorej taky Roddick v starych casoch s tymi bombami, este aj 2hy servis priemerny 182km/h na stred:D:D som zvedavy na kolkko sa zmoze Juzny proti nemu ked s Kavcicom sa babral 5 setov:D
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec jsem nečekal, že by po té haluzi v 1.kole mohl Del Potra porazit. Ten zápas jsem bohužel neviděl. Takže nemůžu zhodnotit výkon, ale rozhodně bych to zas nechtěl přeceňovat, protože Del Potro evidentně není ve formě a navíc si nechal ošetřovat zápěstí. Nicméně si myslím, že proti Melzerovi není úplně bez šance a možná by se mohl postarat o překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis hrál slušně, trochu mi u něj vadí pravidelně nízká úspěšnost 1.servisu, dnes zase hluboko pod 50%. Jinak ve výměnách hrál dobře a byl jasně lepší. Ale je potřeba říct, že Del Potro byl hodně špatný. Bude to mít s návratem hodně těžké, si myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Marcos na hardu vyklepl Melzera, osobně bych to za překvapení rozhodně neoznačoval. :-)) Překvapil by mmě spíš opak. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, ale když si vezmeš jak hrál v 1.kole proti Žemljovi. Tam to byla hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
No když to bereš takhle ... z tohoto pohledu vlastně žádná prohra Marcose s kýmkoliv není překvapivá, protože člověk nikdy neví, jakej Marcos se toho dne na dvorci objeví. Na druhou stranu ale platí i opak, totiž že ani jeho případná výhra není v pravém slova smyslu překvapivá. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zpětného pohledu je fakt škoda, že Hewitt Nalbadaniana předevčírem (?) neudolal. Hewitt by se po té bitvě asi takhle fyzicky nesesypal. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Vim, ze Rafa dneska nesehral 5ti setovou bitvu jako vcera Roger, ale ze se tu clanek objevi az po deviti hodinach, pritom vcera to bylo po deviti minutach, nenasvedcuje moc velke rovnovaze. Myslim, si ze fanousci druheho nejpopularnejsi tenista soucasnosti by si zaslouzili cerstvejsi zpravy, zvlast kdyz se hraje v noci a ne vsichni maji cas to sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
článku o zápase Nalby s Lleytonem jsem se nedočkal vůbec...a to šlo o největší šlágr prvního kola...co bych dal za to, kdyby to bylo po 9 hodinách..;)..:/
Reagovat
Frantz
S tim naprosto souhlasim
Reagovat
LubosZabloudil
Bohužel nemáme takové kapacity, aby bylo vše hned. Dnes dostaly přednost další úspěchy českých hráčů. U Nadala došlo k očekávané výhře, žádná velká zajímavost nebyla.

Že byl včerejší článek k Federerovi dříve, je dáno tím, že se hrál jako poslední zápas dne, tedy ve chvíli, kdy se současně nic jiného nehrálo.

Myslím, že aktuálnost článků je na vysoké úrovni, ale v době, kdy se hraje 64 zápasů ve dvouhře, není v našich silách psát obsáhlé články okamžitě ;)

Jinak zápas Nalbandiana s Hewittem byl rozebrán zde http://www.tenisportal.cz/zpravy/uragan-nadal-sfoukl-daniela-brazilec-prohral-11-gamu-a-vzdal-7246/
Reagovat
Frantz
S kalicem samozrejme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem to hlavne jako vyvazenost pro dve nejvetsi zakladny fandu mezi kterymi tu panuje znacna rivalita (samozrejem jen mezi jedinci). Kdyby tu byl jen kratky clanek ktery by se pozdeji rozsiril, tak by to stacilo, lide by se spoustu veci dozvedeli z diskuze. Jinak aktualnost clanku je tu opravdu dobra, to je urcite bez diskuze.
Reagovat
W.G.M.
To neni jen tady, i na iDnesu. Uz si tam toho take par lidi vsimlo, ze kdyz hraje Roger, clanek je prakticky hned, kdyz hraje Rafael, tak se s tim teda poradne loudaji a obcas o jeho zapase ani zadny nevyjde (pokud teda nedostane kanara ;-) ).
Reagovat
Matti
Myslím, že to Rafovi nevadí. Potřebuje teď ještě 5 utkání vyhrát. Ještě dlouha cesta. Pak se uvidí, jak a co se bude psát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hele berdych zacina zitra v pet rano
Reagovat
Pe3k
Opravdu netuším o čem byste chtěli aby redaktor psal.Že Rafa o5 dostal ultra-lehkého soupeře, kterého zdrtil 3:0?Podle mě takový GrandSlamový turnaj ztrácí hodnotu když během své cesty za vítězstvím nedostanete žádného soupeře.V semi bude mít vyčerpaného Murryho, který tak tak porazí Soderlinga a ve finále frustrovaného Rogera, který tam beztak ani nedojde...Turnaj mistrů byl měl mít věčí váhu, protože tam hráč potkává jen ty nejlepší a musí je všechny (skoro všechny) porazit aby dosáhl titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
no vida, to je nám novinka :D Tak on už se pan génius soustředí jen na TM a né jen na GS, jako jste to tady vypisovali ještě loni? :DD

To je ale hrozná nespravedlnost, Rafa nemá pořádného soupeře, zatímco génius Rožééér si málem vylámal zuby na "ultra-těžkém" Simonovi, o kterým jste (fanatici) tady před rokem psali jako o lůzrovi, kterej nemá v top10 vůbec co dělat :DDDDD
Reagovat
Pe3k
Reagovat na to co jsem napsal ti očividně nejde, takže to překrucuješ a adresuješ někomu jinému...Vykat mi nemusíš.Loni jsem zde nebyl.Simon byl v top 10, kdežto Rafík dostane soupeře z top 10 až v semifinále.Takové zápasy nemůžou nikoho bavit.Mens single draw sucks!
Reagovat
smazaný uživatel
To je mimochodem důvod, proč se na GS turnajích v prvních dvou kolech raději dívám (až na výjimky) na ženský tenis, protože ty zápasy mezi favoritkami ze špičky a "underdogy" jsou zpravidla napínavější a zajímavější. Já třeba nechápu člověka, kt. místo aby šel na zajímavé zápasy, čumí na centrkurtu na to, jak Nadal válcuje nějakýho americkýho nýmanda, kt. je o několik tříd horší po všech stránkách. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přesně tak, také mě to při dnešním programu napadlo. Zápasy žen v úvodních kolech jsou opravdu více nevyzpytatelné a také často atraktivnější a vyrovnanější než zápasy mužů. Mám takový pocit, jako by celá řada diváků šla automaticky na zápas Nadala, či Federera v úvodních kolech jen pro jejich žebríčkové postavení a tenisové jméno. Mně osobně takovéto zápasy "na jednu bránu" doslova iritují :-) Přestože Nadala mám rád, tak dnešní zápas proti Sweetingovi byl jeden z nich. I když ho vysílal Eurosport, tak jsem nevydržel ani dva gamy a zapnul si internetové streamy ve výrazně nižší kvalitě. Ten andrenalin a napětí je u tenisu totiž opravdu potřeba :-)
Reagovat
Matti
to ano. Ale může za to Nadal, Federer, Djoko nebo Murray. že ostatní o tolik převyšují? Myslím v 1 kolech? Můžou. Protože jsou tak dobří, ale o to jim jde, a proto trénují a hrají, aby byli lepší. Ne jak Clijsters, která vede 5/0 a pak se sesype.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak, "šulíne", tobě ani stokrat nestacilo napsat, ze nejsem Pe3k? Je videt, jak sam sobe neustale lzes a hodne moc bys chtel, aby to byla pravda. Tento tvuj problem je ale psychickeho razu...
Reagovat
Matti
ale vtip je v tom, že Barney má pravdu a ty to víš. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zrovna Clijsters je vyloženě špatnej příklad, protože ona zpravidla bývá v prvních kolech naprosto suverénní.

Já nevím, to jsou spíš takové nahodilé generační vlny -- když nemáš patřičnej geniální talent, tak ti sebetvrdší tréninik nepomůže. Vem si období 2000 - 2004, jak byla ženská špička nabitá silnými osobnostmi, zatímco mužský tenis se zdál být v určité krizi (co se týče špičky). Dnes je tomu tak trochu naopak, ale možná svítá v ženském tenise na lepší časy.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi blbecek, ktery chce mit za kazdou cenu pravdu? :-))))))))))
Reagovat
Matti
jo tu Clijsters jsem myslel na finále s Na Li, ale třeba i dnes měla hodně hluché místa, kdyby byla hodně mimo a stát proti ní soupeřka lepších kvalit .... myslím, že australian open nevyhraje. Můj subjektivní názor, podle toho, jak jsem ji zatím viděl hrát.
Reagovat
Matti
přísloví - potrefená husa se vždycky ozve, bylo děláno přímo na tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
trefa do černého, máš bod .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, par potrefenych hus se tady vazne pohybuje a projevuje. Ale vsechny jsou pouze z rad fanatickych nadalovcu.
Reagovat
smazaný uživatel
Matti: hluché měla zhruba dva gamy a půl z celého zápasu, kdy jasně vedla, jinak bombila zprava i zleva.

A kdo ji podle tebe porazí? Myslím jako ze špičky, protože teoreticky pokud Makarova porazí Petrovovou a bude hrát, jak umí, tak by pro mě nebylo zas až tak velké překvapení, kdyby ji cestu do ČF vydatně ztížila. I když tam bude hrát roli patrně to, že Makarova nemá dostatečně silnej servis a Kim je na returnu rozhodně výrazně lepší než Ivaničová, jejíž bekhend (včetně bekhnedového returnu) je podle mě její slabá stránka.

Zvonareva? Wozniacki? Henin?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem Ivanovičovou, nějak mám tendenci její jméno furt komolit.
Reagovat
Matti
myslím, že spíše Petrová porazí Makarovou a vzpomeň minulý rok co s Kim provedla. A Zvonareva ji v poslední době taky porážela. Takže jo, tyhle dvě mám zrovna na mysli.
Reagovat
Matti
je až legrační, jak často se oháníš slůvkem - fanatický fanoušek Nadala. Že by i přísloví - podle sebe soudím tebe - bylo taky ušito proto tebe? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vazne ti prijde legracni, jak jsi zoufaly? :-)))))))))))
Reagovat
Karolko2
když máte lístek na Rod Laver arenu,máte k tomu ještě vstup na kurt Margaret..,když máte lístek na Hisense,bude k tomu ještě vstup na kurt č.2,tak že vidíte celý denní program těchto stadionů a k tomu ještě všechny osttní kurty,tak že vidíte mnoho pěkných zápasů a k tomu i třeba Nadala jak zamete s nějakým nováčkem.Z vlastních zkušeností vím,že i zdánlivě jednoduchý zápas,stojí za to vidět,protože kolikrát za život,takový tenis uvidíte a na živo je to hodně jiné a přála bych Vám všem fandům to zažít,oni to tam všichni prostě uměj a navíc pokud máte lístky na některý z centrálních dvorců a pobíháte před tím po areálu a cpete se i na kurty s volným vstupem,jdete si rádi sednout a odpočinout. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
David Nalbandian v úterý dlouho do noci bojoval v pětisetové bitvě, než zdolal domácí hvězdu Hewitta. Ze zápasu dvou bývalých světových jedniček odešel tak vyčerpaný, že dnes nebyl schopný čelit 95. hráči světa Ricardasi Berankisovi. - kdo je ta druha svetova jednicka? :-D Nalba byl maximalne treti :)
Reagovat
LubosZabloudil
Díky, už jsem to opravil :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist