Hra Jankovičové se zhroutila. Ostatní favoritky jdou dál

20. 1. 2011, 16:47
Aktuality 0
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Vera Zvonarevová, Kim Clijstersová i Samantha Stosurová bez větších komplikací postoupily do 3. kola Australian Open. Neplatí to pro sedmou nasazenou Jelenu Jankovičovou, jež porážkou s Shuai Peng pokračuje v bídných výsledcích.
Jelena Jankovičová

Od loňského French Open se ani jednou nedostala do čtvrtfinále. Jelena Jankovičová si bilanci nevylepší ani na Australian Open, kde dnes nestačila na Číňanku Shuai Peng a letos prohrála už druhé ze tří utkání.

Jankovičová do zápasu vstoupila výborně. Získala úvodní tři gamy, dobře se pohybovala, hrála odvážně a agresivně. Až do stavu 5-2. Pak se její hra začala hroutit, naopak soupeřka trefovala míče přesně k lajnám. Shuai Peng nenechala srbskou hráčku na chvíli vydechnout a mnohdy i s dávkou štěstí získávala fiftýny. První set urvala v tie-breaku a k výhře 6-3 ve druhém jí stačil jediný brejk.

"Vedla jsem 4-1 a měl vše pod kontrolou. Hrála jsem dobře, jenže jsem pak udělala nějaké zbytečné chyby a ona předvedla pár dobrých úderů. A postupně jsem se dostávala do krize," komentovala Jankovičová. "Šance jsem měla v tie-breaku, předtím i za stavu 5-4 a 30-15, ale místo dvou setbolů jsem trefila další špatný úder," pokračovala pětadvacetiletá Srbka.

Zatímco Shuai Peng si proti Japonce Moritaové zahrja eo první osmifinále na grandslamovém turnaji, Jaknovičová se vydá zpět na tréninkové kurty hledat ztracenou formu z doby, kdy byla světovou jedničkou.

Čtvrtek v Melbourne:

Hernych je na grandslamu poprvé ve 3. kole! Štěpánek dohrál

Kvitová a Benešová smetly ruské soupeřky. Ve 3. kole je i Šafářová

Rozjetého Nadala vyzve domácí naděje Tomic. Vyčerpaný Nalbandian vzdal

"Fyzicky se teď cítím opravdu dobře. Jsem zdravá. Vítě, když jsem na kurtu, tenisem se bavím. Je teprve začátek roku, tohle byl teprve můj třetí zápas. Potřebuju vyhrát nejěký těžký zápas, hrát dobře v důležitých momentech," myslí si Jankovičová.

Do třetího kola postoupily obě tenistky, které touží sesadit Caroline Wozniackou z čela světového žebříčku. Druhá nasazená Vera Zvonarevová sice prohrála první set, Bojana Jovanovská ale čest srbských tenistek na letošním Australian Open nezachránila. Poté, co díky skvělé hře vyhrála první set, nastřádala celkem 48 nevynucených chyb a prohrála 6-2 3-6 1-6.

"Takový druh zápasu jsem potřebovala Abych se neustále zlepšovala. Třeba nehrajete úplně ideálně, ale i přesto dokážete postoupit. To vám hodně pomůže v dalších kolech. Mám z dnešního zápasu dobrý pocit," pochvalovala si finalistka posledních dvou grandslamů. "Možná nejsem ve formě, jakou bych si představovala, ale příště to už bude lepší," dodala Ruska, kterou čeká Lucie Šafářová.

Vůbec žádné problémy neměla Kim Clijstersová. 6-1 6-3 porazila Španělku Carlu Suarezovou, jež předloni vyřadila Venus Williamsovou. Sedmadvacetiletá Belgičanka nastřílela 21 vítězných úderů, oproti tomu Suarezová jen šest.

"Na kurt jsem šla s taktikou zůstat stále agresivní a nenechat si vnutit hru soupeřku. Myslím, že se mi to po většinu zápasu dařilo," pochvalovala si Clijstersová. "Spousta holk, a myslím že i mužů, se snaží dostat do výměny a čekají, co se stane. Ale řekla bych, že existuje spousta možností, jak soupeře dostat pod tlak už v úvodu výměny," uvažovala Belgičanka, jež se v příštím zápase utká s Francouzkou Cornetovou.

 

- AUSTRALIAN OPEN ŽENY (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky (20. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Kirilenková (18-Rus.) 6-4 6-1
Kvitová (25-ČR) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-3 6-4
Šafářová (31-ČR) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-7(2) 7-5
Zvonarevová (2-Rus.) - Jovanovská (Srb.) 2-6 6-3 6-1
Clijstersová (3-Belg.) - Suárezová-Navarrová (Šp.) 6-1 6-3
Stosurová (5-Austr.) - Duševinová (Rus.) 6-3 6-2
Shuai Peng (Čína) - Jankovičová (7-Srb.) 7-6(3) 6-3
Peerová (10-Izr.) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-2
A. Radwaňská (12-Pol.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-4
Petrovová (13-Rus.) - Moliková (Austr.) 6-4 6-1
Pavljučenkovová (16-Rus.) - Barroisová (Něm.) 6-2 6-2
Pennettaová (22-It.) - Domínguezová-Linová (Šp.) 6-2 6-2
Halepová (Rum.) - Klejbanovová (24-Rus.) 6-4 7-6(2)
Cornetová (Fr.) - Martínezová (26-Šp.) 7-5 6-1
Moritaová (Jap.) - Garciaová (Fr.) 6-4 6-4
Makarovová (Rus.) - Curenková (Ukr.) 7-6(6) 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Erakovicová/Tanasugarnová (N. Zél./Thaj.) 6-4 7-5
Benešová/Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - K. Bondarenková/Safinová (Ukr./Rus.) 6-2 6-4
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Bammerová/Sevastovová (Rak./Lot.) 6-3 7-6(3)
Krajicková/Kvitová (Niz./ČR) - Schiavoneová/Stubbsová (11-It./Austr.)
Govorcovová/Kudrjavcevová (Běl./Rus.) - Olaruová/Ondrášková (Rum./ČR) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist