Rozladěná Vondroušová prohrála i s Jabeurovou, dveře do semifinále ale zabouchnuté nemá

2. 11. 2023, 05:28
Aktuality 121
TURNAJ MISTRYŇ - Markéta Vondroušová (24) při premiéře na Turnaji mistryň prohrála 0:2 na sety i své druhé utkání a v mexickém Cancúnu spílala na šílenou kvalitu kurtu i silný vítr. Tunisance Ons Jabeurové (29) v repríze wimbledonského finále podlehla 4:6, 3:6, stále má však před posledním duelem ve skupině proti Američance Coco Gauffové (19) teoretickou šanci postoupit do semifinále. Naději jí dala předchozí výhra Polky Igy Šwiatekové (22) právě na Gauffovou.
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

Vondroušová – Jabeurová 4:6, 3:6

Markéta Vondroušová přišla o více než polovinu loňské sezony kvůli operaci zápěstí a v jejím závěru se rozehrávala na menších turnajích ITF či WTA 125k.

Jen o dvanáct měsíců později si čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova odbývá debut na prestižním Turnaji mistryň. I když se během roku 2023 dostala jen dvakrát přes čtvrtfinále, předváděla po celou sezonu stabilní výkony, do historie se zapsala jako vítězka Wimbledonu a zajistila si start na akci pro nejúspěšnější hráčky uplynulé sezony.

V mexickém Cancúnu ale stále čeká na první vítězství i získaný set. Po světové dvojce Ize Šwiatekové neuspěla ani proti sedmé hráčce světa Ons Jabeurové, Tunisanka ji porazila 6:4, 6:4, 'pomstila se' za tři letošní porážky včetně té ve finále Wimbledonu a vzájemnou bilanci vyrovnala na 4:4.

Zatímco v prvním vystoupení proti Šwiatekové v úvodu neudržela vedení 5:2 s dvěma brejky v zádech, proti Tunisance od začátku marně dotahovala a ani jednou se nedostala do vedení o jediný game.

Vondroušová nezačala duel v silném větru nejlépe a přišla o dvě ze tří úvodních her na servisu. Za stavu 2:3 a 0:15 si podvrtla kotník na pravé noze. Pokračovala sice bez omezení, nedařilo se ji už ale soupeřku znovu brejknout. V deváté hře česká tenistka odvrátila tři setboly, vzápětí ale při servisu Jabeurové nevyužila brejkbol a Tunisanka získala set ve svůj prospěch.

Také v úvodu druhého setu smazala Vondroušová manko 0:2, nadále se však nemohla opřít o servis. Od stavu 3:3 prohrála svěřenkyně trenéra Jana Hernycha zbývající tři gamy a Jabeurové proměnila při podání české tenistky druhý mečbol. Vondroušová doplatila v utkání také na 11 dvojchyb.

"Strašné, šílené to je. Ten kurt je fakt šílený a vítr byl také. Jsem ráda, že to skončilo a mohu jít pryč," řekla Radiožurnálu Sport Vondroušová. "Jsem zdravá, ale je to fakt hrůza. Jsem ráda, že mě čeká poslední zápas a jedeme pryč," doplnila.

Naděje na postup žije

V závěrečném utkání skupiny Chetumal Vondroušová narazí na Coco Gauffovou. K zachování naděje by musela vyhrát 2:0 na sety a doufat, že Jabeurová prohraje stejným poměrem s Polkou Igou Šwiatekovou a bude mít v poměru s Jabeurovou a Gauffovou nejlepší poměr vyhraných a prohraných gamů.

"Šance na postup je malá. Ještě to nějak odehraju. Budu se snažit vyhrát. Tady je to ale dost těžké. Uvidíme," doplnila Vondroušová.

V 29 letech druhá nejstarší účastnice letošní soutěže singlistek Jabeurová hraje na Turnaji mistryň podruhé. Loni vypadla s bilancí 1:2 ve skupině, nyní má po výhře nad Vondroušovou šanci zabojovat o premiérové semifinále.

"Z vítězství mám velkou radost, ale v poslední době nemůžu být moc šťastná. Situce ve světě mě nedělá šťastnou. Nemůžu být šťastná jen kvůli vítězství, když vidím, co se děje. Promiňte, ale je to velmi frustrující se každý den dívat na videa. Není to politické poselství, jen lidskost. Chci jen mír na tomto světě." řekla Jabeurová v emotivním pozápasovém rozhovoru v reakci na válečný konflikt mezi Hamásem a Izraelem.

Šwiateková – Gauffová 6:0, 7:5

Ani dosud neporažená bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka Šwiateková, která i druhé soupeřce nadělila kanára a stále neprohrála ani set, nemá stoprocentně jistý postup.

Dvaadvacetiletá Polka si ve středu poradila s o tři roky mladší Američankou Gauffovou 6:0, 7:5 a vyhrála devátý z deseti vzájemných soubojů.

Vítězka letošního Roland Garros Šwiateková začala proti Gauffové tak, jako skončila v úvodním duelu s Vondroušovou - kanárem. Ve druhém setu Američanka hru vyrovnala a měla dvakrát výhodu brejku. Závěr sady však Gauffová nezvládla. Za stavu 5:4 a 15:0 udělala čtyři dvojchyby, o vedení přišla a do konce zápasu už získala pouze jediný fiftýn.

"Coco je ten typ hráčky, který se nevzdává. Takže jsem věděla, že to nebude snadné. Klíčem je soustředit se sama na sebe a být dosledná v tom, co dělám. Každopádně podmínky na konci byly hodně záludné. Jsem šťastná, že jsem přežila a příliš jsem neriskovala," komentovala Iga Šwiateková větrné podmínky po výhře nad Coco Gauffovou.

Šwiateková si před Turnajem mistryň zvedla sebevědomí triumfem v Pekingu a nyní natáhla svou neporazitelnost na osm utkání. Letos soupeřkám nadělila už 22 kanárů a vyhrála 58 z 59 zápasů, v nichž získala první set. Zároveň drží šanci na zakončení sezony na postu světové jedničky.

Celková dotace turnaje činí devět milionů dolarů (přes 211 milionů korun), neporažená vítězka si může na konto připsat přes tři miliony. Turnaj se hraje na tvrdém povrchu, finále se uskuteční v neděli 5. listopadu.

Výsledky Turnaje misstryň v Cancúnu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

121
Přidat komentář
Krisboy
Dotaz na redakci:

Ignorace na novém TP není a nebude? To je jednoznačně největší minus nové verze...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a stará sada smajlíkůsmile
Reagovat
Krisboy
Ano, to také, ale ti mě tolik netrápí, s tím se nějak vyrovnám. Ale bez ignoru to tady nezvládnu.
Reagovat
Petr_Fisk
Jen se pěkně "otužuj".
To je běžná česká realita...
Reagovat
baba
Žabka byla moje oblíbenkyně, ale teď jsem opravdu znechucena. Tak ona brečí kvůli ubohým dětem a pak věnuje peníze Palestině. Co ty ubohé děti v Izraeli? Škoda, tímhle u mě totálně skončila !!!! Úplně mě mrazí z toho, kolik a jací lidé otevřeně podporují Palestinu. Je to hnus, velebnosti....
Reagovat
Liverpool22
Není to tak černobílé. Gaza je něco jako rezervace pod diktátem Izraele. A Netanjahu to je všehoschopný psychouš, který porušuje úplně všechny pravidla viz. používání bílého fosforu, bombardování nemocnic atd.
Jinak Žábě jsem nikdy nefandil - vždy mi vadilo, že je mediálně protěžovaná
Reagovat
baba
ale to je černobílé, Hamás napadl nevinné civilisty a nic tuto agresi nemůže ospravedlnit !!! Prostě nic ..A co se tam děje teď - to je prostě zákon akce a reakce...
Reagovat
alcaraz.dva
Pohlížet na současné POLITICKÉ dění v pojmech akce-reakce dle mého je víc než naivní
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Nikoliv, je to rezervace pod diktátem Hamásu.
Reagovat
bardunek666
Džabérka tedy konečně ukázala, na jaké straně stojí a kdo se skrývá pod maskou milé Tunisanky.
Kdo podporuje Palestinu, tak souhlasí s vražděním nevinných. Za mě se tato baba zařadila k tenisovému odpadu
Reagovat
Krisboy
Myslím, že takhle jednoduché to není...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dokonce bych řekl, že je to mnohem složitější, než si myslíme.
Reagovat
aligo
Hodně primitivní pohled na celou věc. Navrhuji si o tom něco nastudovat, než budete vypouštět takové chujoviny
Reagovat
baba
Vystudovala jsem historii a vím o této problematice dost. Přesto tvrdím, že pro to, co teď provedl Hamás neexistuje omluva a kdo se snaží být rádoby tolerantní , pochopit či podporovat to, co se teď událo, je opravdu .....Už bychom si měli jako západní civilizace uvědomit, že s tímto rádoby tolerantním postojem jen podporujeme naší vlastní zkázu.
Takže teď by to chtělo tenisové čepice s izraelským znakem, že Igo a spol...
Reagovat
tommr
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně je třeba se ptát: cui bono? Ke komu vedou od Hamásu nitky? Tahle situace vyhovuje více skupinám i státům. Jakkoli třeba budou tvrdit, že vraždění civilistů je zločin.
Reagovat
Kandinsky1
Dostal mě moment, kdy hráčky musely na pokyn rozhodčí čekat, než se zapne reklamní tabule, to jsem si zase jednou uvědomil, jak je tenis v prdeli.
Reagovat
tommr
čekalo se naopak až reklamní tabuli vypnou protože se nějak porouchala a hráče/rozhodčí to rušilo ...
Reagovat
Kandinsky1
Na konci prvního setu se po krátkém čekaní zapla. Možná se to pak opakovalo, neviděl jsem celý zápas.
Reagovat
magnus
Tunisanka ma milo prekvapila, len mi nie je jasné prečo si Swiatek nepripla aj stužku v Palestínskych farbách. Však za dva týždne Izraelskeho bombardovania Gazy tam zomrelo už viac detí ako za 20 mesiacov vojny na Ukrajine. Či Izrael môže? Jedna okupácia je zlá a druhá už je ok? Či záleži na tom kto okupuje? Inak vystúpilo už Česko z OSN? George Renel by bol určite rád. Na Západe sú státisícové protesty za Palestinčanov a nechodia tam len moslimovia. Napríklad aj fanúšikovia Celtiku podporujú Palestínčanov, Ukrajinci podla ních nie sú cennejší. Na ich domácom zápase viali Palestínske vlajky a nápisy Slobodná Palestína. Inak Klubu za toto hrozí mastná pokuta. Nie sú vlajky ako vlajky.
Reagovat
Krisboy
Není ti to jasné proto, že jsi hloupý.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
George_Renel
U Slováka mě takový názor nemůže překvapit. Přitom by Slováci v otázce židů, měli sedět v koutě a šoupat nohama. Nebo už zapomněli, že platili Němcům za každého, kterého odvezli do koncentráků k likvidaci?
magnus - možná tvůj děda také arizoval, že.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Blondie
Reagovat
magnus
George Renel takže ak som to správne pochopil tebe neprekáža, že Izrael už povraždil tolko detí? Asi si rasista, ked su ti palestínske deti u prdele. Zasnem nad tým ako je česká spoločnosť priam až fanaticky proizraelská a schvaluje genocídu palestínčanov. Na Slovensku je situácia iná, tu sa tejto téme politici nevenujú takmer vobec. Slovenská zahraničná politika nikdy nebola tak proizraelská ako česká, to je pravda a bežní občania tiež nie sú nejako proizraelskí, ale ani moslimov v našom štáte nechceme, takže v tomto konflikte Slováci nefandia nikomu, na rozdiel konfliktu na Ukrajine. Premier Fico už informoval spojencov, že vojenská pomoc Ukr končí a odal, že Ukrajina je najskorumpovanejšia krajina v europe. Cesko už ziadnu zahraničnu politiku ani nemá, preberáte tu americku.
Reagovat
Liverpool22
smile Ano - v palestinsko-izraelském konfliktu je dobré být neutrální jelikož tohle je tancování na hodně tenkém ledě. Takže Slováci jsou v tomto osvícenější. smile
Jinak bizár bude pokud sportovci z Izraele budou moci bez omezení soutěžit na OH 2024. Např. Bělorusko má ve spoustě sportů zákaz - prostě dvojí metr. USA zase okupují Sýrii a taky na OH budou smile
Reagovat
Fandina
Nečti už ty dezinformační weby. Máš to v hlavě totálně pomotané. Sýrii nikdo nenadl, tam vypukla občanská válka, jestli víš, co to je. Ne jako jeden stát, Rusko druhý, Ukrajinu. To je obrovský rozdíl. Už raději mlč, jen se zesměšňuješ.
Reagovat
Fandina
Ale pobavils, jestli Někdo okupuje Sýrii, tak je to Rusko. Nečti už ty dezinformační weby.

Rusko okupuje všechno.
Reagovat
Liverpool22
Jasně za vše může Rusko. S Tebou je zbytečné debatovat jelikož jsi zaslepená nenávistí vůči Rusku a Rusům - asi nějaké nezpracované psycho-trauma z období SSSR. Bohužel díky lidem jako jsi TY nahráváme na smeč např. muslimům a dalším...., ale pokud si myslíš, že se naše děti snadněji domluví s "inženýry" s Afriky či muslimských zemí, tak pokračuj v této nenávisti
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to pro názornost zjednoduším takto: kdo se snažil víc zmanipulovat prezidentské volby - USA v Rusku nebo Rusko v USA?
Pak je jasné, která země je pro svět větším nebezpečím. A to si o USA nedělám velké iluze.
Nebo třeba ještě, která země je pro svět nebezpečnější ve spojenectví s Čínou? O KLDR vůbec nemluvě.
Reagovat
Liverpool22
Spojenectví Ruska + Číny + KLDR + Iránu + Indie....bych se nebál jelikož je to dočasné. Plán je, že společně ukončí nadvládu USA + kolonizátorů z Británie, Francie....., ale pak se jejich cesty rozejdou. Pro nás je výhodné, že na východ od nás se vzájemně drží v šachu např. hinduisté z Indie mají averzi vůči muslimům a vůči Číně. Muslimové mají zase vítr z Číny a Ruska. No a Rusko + Čína to je taky spíše pragmatické spojení. Rusové určitě netouží žít v digitálním koncentráku jako Asiati, kteří jsou fanatici do robotizace, 5G a 6G, klonování, čipování.....
Takže vylučovací metodou nám stejně zůstane Rusko - jak už jsem psal máme podobnou kulturu, slovanský jazyk, stejnou barvu kůže, jsme běloši.....Podle jednoho scénáře za cca 20-30let bude od Moskvy po Karlovy Vary jediné místo na planetě, kde bude převažovat bílé obyvatelstvo - běloši. Všude jinde bude mix - v USA, západní Evropě nebo budou převažovat Asiati - Čína, Japonsko....v Africe zase černoši atd. Možná ještě v Austrálii budou běloši, ale ta je daleko. Takže v tomto jsem pragmatik a myslím na to co je nejlepší pro naše děti - naštěstí pro nás a naše děti Rusko má v ruce nejlepší karty. Určitě si nepřeju pro naše děti a vnoučata islám a Alláha...
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je, že moc čteš proruské weby. Jinak bys nezpochybňoval, které země je program válka a které ne. Rusko je všude, na Urajině, v Gruzii, v Sýrii, ani mě to nebaví to sledovat, ale hlupáci píší, že to USA.
Reagovat
Kandinsky1
To jsou příšerný sračky, to se jen tak nevidí
Reagovat
Alien
Ty si s tím co nejdříve dojdi Dezoláte!
Reagovat
Fandina
Zato ty nenávidíš USA. Je to směšné. Jestli někdo válčí v Sýrii, tak je to Rusko už 12 let, ale blbcí píší, že USA, NATO, je to trapné až na půdu.
Reagovat
Liverpool22
Pokud to nevíš, tak Bašár Asad je spojenec Ruska. Opět není důležité co píšou prozápadní média a co si myslí Fandina z TP, ale důležité je co si myslí lidé v Sýrii a většina lidí se vymezuje proti USA a Izraeli. Stejná písnička je v Iráku, Iránu, Afgánistánu, Pakistánu, Libyi.....Právě Kadaffí před svou smrtí říkal, že muslimové dobudou západní Evropu bez jediného výstřelu - prostě např. v Německu se Arabské ženě narodí cca 3-4děti zatímco Němce 1-2 děti - takže matematika je jasná. smile
Reagovat
Fandina
Nenávidí USA a Izrael, protože jsou zmanipulovaní jako ty a nevidí, komu jde o krev a komu ne. To ubozí Rusové oslavují, že válčí na Ukrajině. Jen hlupáci to nechápou.
Reagovat
Liverpool22
OK - s Tebou se nedá normálně komunikovat. Končím. Počkej si na na ing. Stavinohu nebo jak se jmenoval - ten má s Tebou větší trpělivost.
Jinak do Gruzie Putin vlítnul kvůli Lugar centru - tajná biolaboratoř - opět lidé na severu Turecka a jihu Ruska v okolí Krasnodaru můžou vyprávět viz. modifikovaní komáři, mušky, které se vyskytují v Afganistánu - to si vše můžeš dohledat, kdy např. novinářka z Bulharska o Lugar centru natáčela velké reportáže. Stejná písnička je s Ukrajinou - mnoho biolaboratoří, tajné tunely a mučení dětí viz. adrenochrom, obchod s orgány....To vše je zničeno - zlo prohraje ať chceš nebo ne smile
Reagovat
Fandina
Já na rozdíl od tebe nevěřím manipulacím jako ty. Jsi typický představitel zmanipulovaného člověka, který šíří nesmysly v domění, že se jedná o jedinou pravdu. Jsi směšný.
Reagovat
Fandina
domnění
Reagovat
Liverpool22
Já píšu fakta - spousta lidí v Gruzii měla v okolí Lugar centra zdravotní problémy - vyrážky, astma.....,v sádrokartonu výskyt mušek atd.
Končím smile smile
Reagovat
Fandina
Ono je úplně jedno, proč Putin někam vlítnul, ale, že tam vlítnul.
Problém se má řešit u stolu, ale to Rusové neznají. Je to ubohé, to jejich válčení. Jen hlupáci to nechápou.
Reagovat
Liverpool22
Lugar centrum - níže video investigativní a charismatické novinářky z Bulharska Dilyany G. - je to v angličtině
https://www.youtube.com/watch?v=_8hQi2Zv1L0

A tady stránky Dilyany G. o tajných biolaboratořích - tohle nikdo za barákem nechce. smile Pak se Amíci nemůžou divit, že lidé na celé planetě chtějí změnu
https://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/
Reagovat
Fandina
Většina lidí a planetě chce žít, pracovat, milovat se. To je tak všechno, co bych k tomu řekla.

Nečti už ty manipulativní nesmysly, odůvodňující agresi vůči druhému. Na světě i x problému, ale řešit je se zbraní v ruce. Co je to za jednání a ubohost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Není důležité, co si myslí Liverpool 22 z TP pod vlivem proruských dezinformací. Vyvrátím, co jsi psal jedním příkladem za všechny - stejná písnička to není ani v Íránu a pravděpodobně ani jinde. Ale V Íránu jsem, zjevně na rozdíl od tebe, byl. Ca 80% místních nesouhlasí s vládou (která je proruská a protiizraelská). Naopak vzhlíží k USA a západu, jakkoli se mi to nelíbí, protože perská kultura je úžasná a může se jen kazit. Proto tam byly už 2x mohutné několikaměsíční demonstrace. Rozhodně ne proti USA.
Takže tii doporučuji víc cestovat a méně o situaci číst.

Tímto jsem vyčerpal své příspěvky do politického okénka, ale považoval jsem za nutné jisté nesmysly vyvrátit.
A jako radovat se nad tím, že světovou nadvládu USA vystřídá spojenectví Ruska a Číny, to snad může je někdo z Marsu, kdo chce vidět náš svět totálně zdevastovaný. Stačí se podívat, kdo má jaký přístup k životnímu prostředí a komu jak záleží na vlastních lidech...
Reagovat
Liverpool22
V Iránu jsem byl 2x je to ale už dávno - Šíráz, Teherán a podruhé sever Tabríz atd. Máš pravdu, že perská kultura je super. smile
Ohledně nálad lidí je to hodně rozdělené tzv. Teheránská kavárna je prozápadní, některé ženy nechtějí nosit šátky - dřív tam chodila náboženská policie - něco jako dřív naše lidové milice....Nicméně venkov je více konzervativní - volí týpky jako M. Ahmadínežád. Takže je to jako všude - mladí více liberální a prozápadní zatímco starší ročníky více konzervativní nebo-li určitě není iránská společnost proamerická či proizraelská a to i díky sankcím USA - díky tomu nemá rijál téměř žádnou hodnotu. V období sankcí zachránilo ekonomicky Irán např. Rusko a také Čína + Japonsko - např. Japonci tam hodně investují - automobilky atd.
Nicméně máme společné to, že dost cestujeme viz. v minulosti jsi se ptal na Island, že jsi tam chtěl a posílal jsi i nějaké video o Islandu atd. Rozdíl je asi v tom, že MY cestujeme většinou do přírody, hor, k oceánu a nevyhledáváme luxusní hotely. Jinak Peršani jsou hodně přátelští lidé - hned zvou na čaj, posezení.....Nechápu tu zášť či někdy až nenávist vůči Peršanům. Navíc islám byl do Iránu "dovezen" Araby - proto mešity vypadají v Iránu jinak - jsou více barevné....Do Iránu bych se chtěl ještě podívat - hlavně kvůli dětem, ale momentálně je to zavřené. Holt musíme počkat až si politici přestanou hrát na vojáčky. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no vida, že dovedeš psát i rozumně Že by byla íránská společnost proamerická jsem nepsal a byl by to nesmysl. Jen jsem zdůrazňoval, co píšeš, že mladí hledí hlavně tím směrem. A ano, islám není v Íránu "doma". Taky bych tam moc chtěl znovu, ale politika tomu bohužel háže klacky pod nohy. Já tam byl v r.2016.
Reagovat
Liverpool22
smile smile No vidíš - nakonec se v něčem shodneme - takže "vono" to nakonec půjde smile
PS: Ano - islám zničil kouzlo Iránu - změna bohužel v nedohlednu
Reagovat
Kandinsky1
Koukám, že tobě termín okupace dělá obecně obrovské problémy.
Reagovat
victim
Jestli je to s těma fanouškama Celtiku pravda tak to jsme to jako západ dopracovali.A pokud ty jako jeho součást podporuješ palestince tak je mi tě líto.
Btw ta první část tvého příspěvku je mimo a prostřední část špatně.
Reagovat
Liverpool22
Už jsem to tady psal v minulosti. Izrael, Kosovo a Ukrajina jsou uměle vytvořené státy CIA a MI6. O tom před lety otevřeně mluvil Biden, že vytvoření Izraele je pro USA klíčové k ovládání Blízkého východu. Dále mluvil, že není důležité být Žid, ale Sionista viz. protokoly sionských mudrců. Vše se dlouhodobě plánuje - o tom jsem tu také psal, že na východě Ukrajiny vznikne tzv. VELKÝ IZRAEL o tom už dnes mluví i Zelenskyj též sionista, že po konfliktu na UA už Ukrajina bude jiná, že už bude spíše jako Izrael - už nyní se začínají na východ stěhovat Židé.

V následujících letech nás čekají velké změny - žijeme na rozhraní STARÉHO a NOVÉHO věku - to vše předpovídal Nostradamus, Edgar Cayce, baba Vanga.....např. že západní Evropu ovládnou muslimové, že někdy kolem roku 2025 bude vyhlášena velká intifáda - nyní už probíhá nácvik ve městech jako Stockholm, Berlín, Paříž, Londýn už nyní demonstruje tisíce muslimů. O tom mezi řádky mluvil také Václav Klaus, M. Kadaffí nebo exprezident Iránu M. Ahmadínežád, který jako první mluvil o satanismu, sionismu..... pojmenoval proti komu jako lidstvo budeme bojovat, kde je to největší zlo......

U nás v Česku se PRAVDA zatím nesmí říkat - je to jak za totáče. Bohužel čůráme proti větru a zaslepená podpora Ukrajiny a Izraele je cesta do pekel - pokud chceme PŘEŽÍT budeme muset otočit politické kormidlo. Např. B. Netanjahu je psychopat, který během covidu udělal z Izraele covid koncentrák, na sílu prosazoval vakcinaci, v minulosti používal bílý fosfor proti Palestincům atd.

Suma sumárum kostky na celé naší planetě už jsou dávno vrženy - bude ukončena nadvláda USA, Británie, Sionistů/Satanistů + dalších kolonizátorů a začne nadvláda pod taktovkou Ruska + Peršanů + Muslimů + Číny + Indie a přidají se i indiáni, kteří přinášejí duchovně-spirituální rozměr - čeká nás přechod z 3D do 5D což je vyšší dimenze našeho BYTÍ - je to přechod od DUALITY k JEDNOTĚ než se tak stane mnoho lidí ještě na naší planetě zemře - je to očistný proces, který je nutný smile
Reagovat
victim
Jsi nějak spřízněn s Jiřkou Hužvánkovou?Vaše komentáře se nápadně podobají.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak na čínské 5G už jsme přešli a ještě nás teda čeká ruské duchovní obohacení. No, zdá se, že pořád na co se těšit.
Reagovat
Liverpool22
Pokud Ti vadí Rusko, tak ve hře jsou pro nás mnohem horší scénáře např., že nás v budoucnu ovládnou muslimové - tedy Alláh což nechci, ale toto nám naštěstí nehrozí.
Další scénář je život pod nadvládou Číny což předpovídala Vanga, že z východu se vrátí komunismus což taky nechci - žít v digitálním koncentráku - toto však taky nehrozí jelikož Čína je daleko a muselo by padnout Rusko. A pak jsou tady sionisté/satanisti viz. plán na stvoření Dajjala - falešného Mesiáše což je noční můra pro nás všechny.
Takže vylučovací metodou to vychází na Rusko - máme stejnou barvu kůže - od Moskvy po Karlovy Vary žijí převážně běloši, máme podobnou kulturu, slovanský jazyk......Nicméně kdo se chce vymezovat proti Rusku může, ale pravda je taková, že Rusko do budoucna bude hlavní silou na planetě což předpovídal zase spící prorok Edgar Cayce - vše lokalizoval na Sibiř a Bajkal - tato hra není jen o ropě, plynu, ale např. také o vodě - tam kde je sníh, led je i voda.
Reagovat
misa
Z Ruska se za pár desítek let stane muslimská země. Hlavní silou na planetě nemůže být technologický zaostalý stát, který má navíc jen 140 mil. obyvatel a stále jich ubývá.
Reagovat
Liverpool22
Všechno je to složité a hraje roli spousta faktorů. Muslimové určitě nejsou nejmocnější silou na planetě, ani v EUROASII - podvědomě se bojí např. ČÍNY jelikož Čína je v současnosti tahounem v IT technologiích, robotizaci, umělé inteligenci.....
Rusko zase zná tajemství Sibiře a okolí Bajkalu - to jsou velmi silná energetická místa - takže to není o počtu obyvatel. Vše je také o tom, že Rusko má nejvíce kontaktů s "návštěvníky" z vesmíru - má to svojí logiku jelikož Rusko je rozlohou největší zemí na planetě a už v éře Stalina vznikla tajná kniha o návštěvách z vesmíru, která je ukryta právě na Sibiři. Na to je i speciální divize v KGB - na kontakty s mimozemšťany. V USA to je podobné viz. oblast 51 nebo-li Rusko, které má dlouhodobě nejvíce kontaktů viz. Sibiř mimo jiné ví proč nás navštěvují, jaké technologie používají, jak fungují, vědí, že jsou mnohem vyspělejší civilizace, mají informace, které např. muslimové nemají - takže to není o počtu obyvatel, ale o informacích, technologiích...., které jednotlivé státy mají.
Tohle např. věděl spící prorok E. Cayce, který na jedné straně předpověděl rozpad SSSR, ale zároveň prorokoval, že RUSKO sehraje klíčovou roli v přechodu do 5D což souvisí právě s mimozemšťany, kdy někteří už jsou ve vyšších dimenzích 7D až 12D.....
Reagovat
misa
O tenise píšeš rozumně, zbytek raději nekomentuju :)
Reagovat
Liverpool22
OK smile Jednou na vše taky přijdeš smile
Reagovat
Fandina
Připadáš mi jako sektář. Ti také vždycky říkají, že jednou ta to přijdeš.
Reagovat
lvicek
Kontakty s navstevniky z vesmiru :D Jojo, to maj urcite Rusove. Tvoriva spolecnost, hmm?
Reagovat
victim
Já z něj cítím nějakou Duškovinu nebo něco takového,nějaké ezo??
Reagovat
Krisboy
S Duškem nemá nic společného, je to normální prototyp dezoláta.
Reagovat
victim
A ty D?Předpokládám že to jsou dimenze?To je co?
Reagovat
Krisboy
To nevím, já ho nečtu. Leta jsem ho měl v ignoraci. Z doby před několika lety si pamatuji, že má v palici fakt vymleto.
Reagovat
Liverpool22
A být "fanoušek" Duška je špatné? Jako rodina žijeme zdravě, nebereme žádné prášky, jsme v odporu proti očkování, 5G...., hodně cestujeme.....Žijeme alternativně stejně jako Nole Djokovič - kdo naslouchá přírodě, tělu, pracuje na seberozvoji...., tak nepotřebuje farmaceutický průmysl, nemá zdravotní problémy, rakoviny....

Takže ano - inspirací jsou např.: Jarda Dušek, Tonda Baudyš, David Icke, Václav Klaus, Petr Hájek, Evo Morales....z minulosti čerpám z myšlenek Timothy Learyho, Edgara Cayceho, Nostradama....A ze sportovců v mých očích hodně stoupnul Novak Djokovič smile postavil se v době covidové za lidi - má vlastní názor smile
Reagovat
victim
Evo Morales a Václav Klaus?Tak to je vše co potřebuju vědět.
Hlavně ať zdraví slouží.
Reagovat
Liverpool22
Morales tvrdě hájil práva indiánů smile má indiánskou krev. A s Klausem dlouhodobě souhlasím - euroskepticismus, odmítání eura, boj proti prolomení Beneš. dekretů, kritika bombardování Bělehradu, odpor proti očkování, pragmatická zahraniční politika tzv. na všechny světové strany. A také nenásilné rozdělení Československa - při rozdělení nebyla prolita ani jedna kapka krve. smile
Takže Klaus + Morales odmítají války, bombardování, chtějí MÍR pro všechny což je mi sympatické
PS: Jinak taky přeju hodně zdravíčka - to je prazáklad všeho smile
Reagovat
Petr_Fisk
"kdo naslouchá přírodě, tělu, pracuje na seberozvoji...., tak nepotřebuje farmaceutický průmysl, nemá zdravotní problémy, rakoviny....
-
Pokud žije "Barbielandu", tak to tak určitě funguje.
Reagovat
EllNino
Hustej matroš
Reagovat
Liverpool22
V čem je to hustej matroš? To, že B. Netanjahu během covidu psychicky týral vlastní lidi viz. covid koncentrák v Izraeli je fakt. To, že se začínají Židé stěhovat na východ UA je také pravda viz. plán na vytvoření Velké Chazárie či Velkého Izraele. To, že muslimové po celém světě demonstrují a podporují Palestinu je také fakt viz. nácvik na velkou intifádu. A takhle můžu pokračovat dále a dále.
TY asi chodíš s klapkama na očích - pokud např. nevidíš, že muslimové už jsou dnes všude kolem nás - v Německu, Francii, Rakousku, Británii....To samé platí o Židech/Sionistech - oni jsou všude - u nás v Česku, Německu, USA, Rusku....skrytě ovládají svět a nyní dojde ke střetu muslimů a sionistů.
A naše vláda se do toho zbytečně háčkuje - to není náš boj!!!! Mnohem lépe to hrají Švýcaři, Maďaři a nově snad Slováci - v této špinavé politické hře je lepší být neutrální - není potřeba se stavět za každou cenu na nějakou stranu. Já nejsem ani na straně Palestiny a už vůbec nejsem na straně Izraele smile to není můj boj - cítím se jako ČECH, SLOVAN, STŘEDOEVROPAN....
Reagovat
EllNino
Ja to hlavne ani nečetl, stačila mi první slova
Reagovat
Liverpool22
Pokud čteš povrchně jen první slova či věty smile, tak pak nemůžeš být v obraze a nemůžeš vědět co se děje na celé naší planetě.
Tady máš rozhovor Hájka se Svatošem - je to jiný úhel pohledu, který je zatím v menšině....
https://www.youtube.com/watch?v=4IAIclTg_3k
Reagovat
EllNino
Nech mě být :))
Reagovat
Liverpool22
OK - už mlčím smile smile
Reagovat
George_Renel
Co ty jsi za ovci, vlastně spíše za osla?.....
Reagovat
makro99
no tvl... stačí si přečíst první řádek, že za všechno může CIA a Bodie s Doylem....
Reagovat
Krisboy
Kdepak Bodie s Doylem...to byly jenom loutky Cowleyho
Reagovat
Liverpool22
A kdo teda stvořil Kosovo? Doporučuji si nastudovat historii Ukrajiny viz. Velká Chazárie, dále Izraele - jak např. vypadala mapa před 2. světovou válkou.....
A hlavně není podstatné co si myslíme MY ČEŠI nebo co chceš TY diskutér na TP jelikož na naší planetě žijí mnohem silnější síly např. Muslimové, Čína, Rusko, Indie....těch je více, mají nerostné bohatství, nové technologie....A realita je taková, že celou Evropu si do budoucna rozparcelují Rusko a muslimové - to už se dalo do pohybu....
Reagovat
Fandina
Jsi směšný. Kosovo si stvořili ti, co chtěli, jako každý jiný stát na téhle zemi. Pokud si lidi dohodnou vytvoří stát. A pak je potřeba, aby to všichni respektovali. Kdyby tomu tak bylo, žádné války by nebyly. Jsi směšný.
Reagovat
Liverpool22
Nastuduj si historii bývalé Jugoslávie. Kosovo neuznávají ani všechny státy. Problém na naší planetě je, že jsou tady velké karmické zátěže z minulosti např. kolonizace a lidé se vzájemně nenávidí čehož využívají temné síly. Konkrétně NATO naprosto cíleně destabilizuje slovanské a muslimské země a výsledek toho vidíme - konflikty v Jugoslávii, na Ukrajině, Libyi, Iráku, Palestině....a to vše způsobuje migraci atd. Naštěstí tohle vše nyní končí - už dost bylo válek.....
Reagovat
makro99
Tak to je fakt, NATO cíleně destabilizuje - Napoleon vyrazil na východ na Slovany... nejsem si jistej, jestli taky patří pod NATO, ale možná Alexandr Veliký ten zas vyrazil na mUslimy... budoucí teda.
Reagovat
Liverpool22
Zbytečně rejpeš. V současnosti - v 20. a 21. století destabilizuje NATO - rozvrací slovanské a muslimské země a výsledky vidíme - rozdrbaná Evropa, migrace.....Takže Napoleon, Osmané....to je zase jiná "pohádka" smile
Reagovat
Fandina
JJ, NATO napadlo Ukrajinu a teď Izrael. Jsi směšný.
Reagovat
Alien
Dobrý den. Já se v tom novém portálu nemohu nějak zorientovat. Prosím vás, kde dohledám skupiny ( dvouhry - čtyřhry ) TM? Děkuji.
Reagovat
George_Renel
Tímto u mě ta muslimka úplně skončila:
Tuniská tenistka Uns Džábirová věnuje část odměn z Turnaje mistryň v Cancúnu na pomoc obětem izraelských útoků v Palestině. Uvedla to v emotivním rozhovoru po vítězství 6:4 a 6:3 nad Markétou Vondroušovou ve druhém utkání ve skupině.
Co ta upálená miminka na druhé straně? Ty umučené děti bez hlaviček.
Reagovat
Astarin
Tak jako muslimka a Tunisanka má blíže k Palestincům. Zatímco u nás by nikoho ani nenapadlo se skládat na palestinské děti, v jejím světě by nikoho nenapadlo se skládat na izraelské děti. Co je na tom špatného? Děti ani z jedné strany nejsou méně nebo více než z té druhé. Krom toho palestinských dětí jistě umřelo už mnohem více než izraelských plus ještě mnohem více jich je teď bez domova, bez jídla, pitné vody a léků.
Reagovat
victim
Špatné je na tom to pokrytectví maskované žvásty o míru.
Reagovat
George_Renel
Vůbec nechápete jak to tam chodí a jakou hodnotu má život z pohledu palestinského Araba a Izraelce. Jenom jedni jsou klidně ochotni vzít děti jako lidský štít......
Reagovat
alcaraz.dva
souhlas... Neprohlásila, ze chce finančně podpořit hamas. Vydřené peníze posila nevinným objetém.
Reagovat
GaelM
Ona to těm lidem posílá na jejich osobní konta? Nebo to dá nějaké organizaci, od které se to dostane k místní správě (=Hamás), podobně jako většina humanitární pomoci?
Reagovat
alcaraz.dva
stačí si představit, jak se teď jako muslimka cítí, a pak se vše bude zdát jednoduché a srozumitelné... My jsme podporu také neposíláme na osobní úcty... Vis přesně, komu a na co jsme přispěli ? Ja ne
Reagovat
victim
Jak se asi cítí?Jako všichni muslimové kteří roní slzy za palestince ale nikdo z nich pro ně nehne ani prstem.A vědí proč.Zeptej se třeba Jordánců.Ti je přijali a na oplátku jim chtěli svrhnout krále.
Reagovat
victim
Nebo zkus Egypťany.Hranice zavřené a hned za nima tanky.
Reagovat
George_Renel
Nebo se podívejte do Libanonu, před pár desítkami let turistickou perlu blízkého východu. Tehdy výstavné místo plné turistů, nyní zmar a destrukce. Stačilo si tam pustit palestinské Araby.
Reagovat
tommr
smile
Reagovat
alcaraz.dva
Nepíšu o muslimských státech a sousedech konfliktu Máme tady jednu konkrétní muslimku a její názor. Nic víc.
Reagovat
victim
A ta muslimka žvaní o míru a přitom stojí na straně těch kteří o něm nechtějí ani slyšet.Veřejně prohlašují že jejich cílem je vymazání Izraele z povrchu zemského.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
alcaraz.dva
obětem
Reagovat
victim
Až na to že je to téměř neproveditelné.Všechny peníze co tam jdou skončí u hamasu.
Reagovat
Kandinsky1
A proto EU hodlá posílat do Gazy 3x více peněz než před napadením Izraele. Ale možná, že už je EU muslimská.
Reagovat
NovacekTP
smileJestli se Západu nepodařilo shromáždit celosvětovou koalici proti Rusku, tak shromáždit koalici proti Izraeli se mu povede lehce, bude-li ještě chvíli ignorovat nálady ve světě. A to s určitostí vyhovuje jak Putinovi, tak Xi. (MAP 1821)
Reagovat
victim
Souhlas ale asi se nic jiného od ní nedalo čekat.Pokrytectví na entou.Že se neozvala před měsícem.A proč jen část odměn když je tak zanícená?Dalo by se pokračovat ale nemá to cenu.
Reagovat
Astarin
Člověk chce pomoct, špatně. Člověk nepomůže, špatně. Člověk chce pomoct, ale jen někomu, špatně. Člověk chce někomu pomoct, ale jen určitou částkou peněz, špatně. Vždycky všechno špatně. Mezitím děcka mrtvá na obou stranách. Je snad dobře, že chce pomoct aspoň trochu, aspoň někomu. Kdyby se rozhodla dát peníze jen těm rodinám, kde umřela ta izraelská miminka, tak "my" bychom se radovali a v muslimských zemích by naopak psali lidi jako George_Renel "Co ty děti na děti na druhé straně?"
Reagovat
victim
A to je přesně to co mi vadí.Ať pomáhá nebo nepomáhá komu chce to je její věc.Proč ale neřekne otevřeně že je na straně palestinské?To je to pokrytectví maskované mírem.
Jinak pokud vás jenom na okamžik napadlo že by přispěla na izraelská miminka tak to musíte být hodně zmatená.Možná právě proto její pokrytectví.
Reagovat
GaelM
Muslimská mentalita se nedá změnit, oni jsou víc než káfir. Problém není ani tak to, že muslimové z muslimských zemí mají tyto názory, problém je to, že miliony muslimů čekají jako pátá kolona v Evropě, připravení kdykoliv "na povel" začít dělat bordel smile
Reagovat
bIbec
Já sem proto, aby si to Izraelci a Palestinci vyřešili mezi sebou jak chtějí s nám to může být úplně u prdele.
To, že muslimka podporuje Palestince mě vůbec nepřekvapuje. Všecka ostatní "duchovní" náboženství sou totiž víceméně mrtvá.
Reagovat
bIbec
Pro-Palestinský gaučový internetový aktivista = dement
Pro-Izraelský gaučový internetový aktivista = dement

Taková jsou fakta
Reagovat
bIbec
Jinak to, že někdo nějakým způsobem pomůže třeba finančně nějaké té straně je hezké. Myslím individuální pomoc.
Reagovat
bIbec
Jináč teda pokud WTÁčko neví, kde pořádat ten nebo onen turnaj, tak to má hodit do té Prahy, pokud je zájem.
S tím chybu nikdy neudělá a nikdo si stěžovat nebude.

Pokud to teda nebude outdoor někdy v lednu nebo tak nějak to je jasný.

Poučení pro příště. Praha to jistí.
Reagovat
tommr
to se bohužel pleteš. V Praze nejspíš v dohledné době žádný větší turnaj nebude protože naše vláda do země nepustí ruské a běloruské hráče ... smile
Reagovat
bIbec
Ono je pravda, že se skoro zdá, že se na tu Prahu WTÁčko vykašlalo jakožto takovou "pomstu" za tu zhovadilost, co ti naši kocourkovští političtí experti vymysleli.

Nakonec na to doplatili vsichni, Praha i WTÁčko.
Reagovat
bIbec
Nebo se to mělo hrát v Ostravě? Teď nevím. To je fuk.
Reagovat
Krisboy
V Ostravě, ale máš pravdu, je to fuk .
Reagovat
misa
Tak se sbal jeď domů hned
Reagovat
Sinuhet1
Videl jsem jen kousek, Marketa dost otravena
Reagovat
NovacekTP
na blesku si stěžuje na kurt, vítr atd.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist