Ruka nevydržela. Osmnáctiletý Musetti vzdal své první semifinále na okruhu ATP

17. 10. 2020, 11:55
Aktuality 4
ATP SARDINIE - Talentovaný Lorenzo Musetti nedohrál své první semifinále na okruhu ATP. Osmnáctiletý Ital, který v září získal skalpy Keie Nišikoriho či Stana Wawrinky a připsal si i první challengerový titul, na domácí antuce na Sardinii vzdal kvůli bolestem pravého předloktí Srbu Laslu Djeremu. Ten se o svůj druhý titul utká s dalším Italem Marcem Cecchinatem, jenž deklasoval lucky losera Danila Petroviče.
Lorenzo Musetti

Lorenzo Musetti se po srpnovém restartu sezony představil v rozmezí dvou měsíců na 7 turnajích a odehrál na nich 26 zápasů. Nemusel přitom opustit svou rodnou zemi. Kromě pěti challengerů se zúčastnil i dvou akcí ATP a během krátké doby se dokázal dostat do povědomí tenisových fanoušků.

Poprvé vítěz loňského Australian Open juniorů významně plnil titulní strany tenisových serverů před čtyřmi týdny, kdy na Masters 1000 v Římě prošel kvalifikací a přes hvězdné duo
Stan Wawrinka a Kei Nišikori se dostal do osmifinále. Hned v následujícím týdnu ve Forli navíc získal svůj první titul z challengeru.

Tento týden už jako tenista druhé světové stovky a hráč s výrazně zkráceným účesem dostal příležitost zahrát si na divokou kartu na novém turnaji ATP na Sardinii a svou šanci proměnil v životní výsledek.

Osmnáctiletý Musetti postupně porazil zkušeného uruguayského antukáře Pabla Cuevase, krajana Andreu Pellegriniho, v pátek ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP neztratil set ani s Němcem Yannickem Hanfmannem a dnes si jako nejmladší v tomto roce zahrál semifinále. 

Italský mladík, který se stal prvním semifinalistou turnaje ATP narozeným v roce 2002, v něm začal proti o sedm let staršímu Srbovi Laslu Djeremu výborně a snadno vyhrál první set. Jenže pak si zřejmě vybrala svou daň zvýšená zátěž v dospělém tenisu.

Musettiho totiž čím dál více začaly limitovat bolesti v oblasti pravého předloktí. Druhý set ztratil a ve třetím už byla bolest tak silná, že nedokázal udeřit raketou do míčku. Po pětiminutovém ošetření za stavu 6-2, 2-6 a 1-4 ještě zkusil jednu výměnu, ale pokračovat nemohl a vzdal.


Pětadvacetiletý Srb Djere postoupil do svého druhého finále na okruhu ATP, to první loni na antuce v Riu de Janeiro proměnil v titul. Na Sardinii si o druhý triumf zahraje s Italem Marcem Cecchinatem., s nímž prohrál oba vzájemné duely. 

Osmadvacetiletý Cecchinato startující na divokou kartu v druhém semifinále rozdrtil 6-1 6-0 Srba Danila Petroviče, jenž se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser za Fabia Fogniniho a nakonec v 28 letech odehrál svůj nejlepší turnaj na okruhu ATP. 

Bývalou světovou šestnáctku a aktuálně až 103. hráče světa Cecchinata na Sardinii čeká celkově čtvrté finále. Ta předchozí v Budapešti 2018, Umagu 2018 a Buenos Aires 2019 vždy přetavil v antukový titul.

Čtyřhra má nečekané šampiony
Marcus Daniell z Nového Zélandu a Rakušan Philipp Oswald si v Santa Margerita Di Pula na Sardinii došli bez ztráty setu pro první společný titul. Ve finále si třetí nasazený pár překvapivě poradil 6-3 6-4 se světovými jedničkami Juanem Sebastianem Cabalem a Robertem Farahem z Kolumbie.

Třicetiletý Daniell získal celkově svůj pátý deblový titul, o čtyři roky starší Oswald jich má ve sbírce o šest více.

• ATP 250 SARDINIE •
Itálie, antuka, 271.345 eur
sobotní výsledky (17. 10. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Djere (Srb.) - Musetti (It.) 2-6 6-2 4-1 / skreč M.
Cecchinato (It.) - Petrovič (Srb.) 6-1 6-0
• Čtyřhra - finále •
Daniell/Oswald (3-N. Zél./Rak.) - Cabal/Farah (1-Kol.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
je smolař - v SF únava materiálu - asi úpon svalu v lokti, bolí tak, že málem nedokázal podávat. I při MTO je vidět, že je to hodně bolestivý. Holt daň za úspěchy na ATP okruhusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hmm, tak to je fakt hloupý, před branami F skreč. Prostě loket už nesnesl žádný nárazsmilesmile
Tak brzy vyléčit a příště turnaj rovnou vyhrát!
Reagovat
Marduch
zapomněl ses prelogovat ajajsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nerozumím řeči tvého kmene.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist