Rusky předvedly 34 dvojchyb. Safinová končí, Šarapovová postupuje

19. 8. 2009, 19:46
Aktuality 8
WTA TORONTO - Současná světová jednička Dinara Safinová a bývalá nejlepší hráčka světa Maria Šarapovová dnes v Torontu předvedly koncerty dvojchyb. Obě totiž soupeřkám darovaly po 17 fiftýnech úplně zadarmo. Zatímco Šarapovová Bammerovou udolala, Safinová na postup přes Rezaiovou neměla.
Dinara Safinová

Dinara Safinová v Torontu titul neobhájí. V Kanadě totiž předvedla jeden ze zápasů, ve kterém totálně selhala na servisu. S Francouzkou Rezaiovou se dopustila sedmnácti dvojchyb a ve třech setech padla.

Safinová je sice první hráčkou světa a na turnajích se dostává do závěrečných kol, poslední dobou však často nepředvídatelně selže. Za poslední měsíc předvedla již páté utkání, ve kterém dělala školácké chyby na podání. A třetí takové utkání nedokázala vyhrát.

Ale udělat 17 dvojchyb, to už se ruské tenistce dlouho nepovedlo. Duelem proti Francouzce Rezaiové se protrápila, z třinácti gamů si jen pětkrát udržela podání a za 127 minut prohrála 6-3 2-6 4-6. Přitom letos na French Open soupeřce dovolila uhrát jediný game.

Další trápení Safinové za poslední měsíc:
- Jankovičová přehrála Safinovou a turnaj v Cincinnati vyhrála
- Safinová si v divokém utkání vydřela postup přes Vinciovou
- Safinová v LA neobhájí. Podlehla Číňance Zheng
- Finále v Portoroži nabídlo přehlídku ztracených podání. Uspěla Safinová

Brzké vyřazení s 39. tenistkou světa je pro Safinovou nejhorším výsledkem v sezoně. Sestra bývalé mužské jedničky Marata Safina tak vyrovnala nevydařené vystoupení z únorového turnaje v Dubaji, kde také nezvládla svůj první zápas. Poté ještě dvakrát vypadla ve třetím kole, jinak na okruhu WTA pokaždé prošla minimálně do čtvrtfinále.

"Zase ten můj mozek," durdila se Safinová, jež po zápase praštila raketou o kurt. "Vím přesně co mám dělat, ale když u toho nedokážu přemýšlet, nemůžu dělat to, co mi trenér řekne... jsem hrozně zklamaná."

Pro Safinovou byl turnaj v Kanadě generálkou na US Open, kde chce útočit na první grandslamový titul. Loni v létě však vyhrála dva kvalitně obsazené turnaje a získala olympijské stříbro. V New Yorku pak vypadla v semifinále. Letos triumfovala 'jen' na méně prestižním podniku v Portoroži a zahrála si finále v Cincinnati.

"Několik dní teď úplně vypnu. Myslím, že to bude nejlepší řešení. Odpočinout si a nabrat síly. Co víc bych mohla udělat?" ptala se Ruska novinářů.

Sedmnáct dvojchyb dnes předvedla i Maria Šarapovová. Narozdíl od své krajanky se jí ale více dařilo ve výměnách a dokázala se prosazovat na returnu. S Rakušankou Sybille Bammerovou si vypracovala patnáct brejkbolů, pět jich využila a za dvě hodiny a jedenáct minut vyhrála 6-3 7-6.

"Konkurenci mám teď sama v sobě, když vidím kolik udělám chyb a ještě vyhraju ve dvou setech," žertovala trojnásobná grandslamová vítězka. "Taková výhra mi dodá sebevědomí do další práce."

Šarapovovou teď čeká krajanka Věra Zvonarevové. Nasazená sedmička porazila dvakrát 6-3 Italku Vinciovou a poprvé od Wimbledonu vyhrála zápas ve dvou setech. I Zvonarevová udělala 11 dvojchyb.

Nejúspěšnější ve statistice 'zpackaných' podání byla z favorizovaných Rusek Jelena Dementěvová. Pět dvojchyb jí nezabránilo od hladké výhry 6-2 6-3 nad Japonkou Sugijamaovou.

Postoupit dokázala také vítězka ze Cincinnati Jelena Jankovičová. Srbka v Ohiu získala potřebné sebevědomí a i přes 5 prohraných servisů vyhrála nad Patty Schnyderovou 7-5 6-4.

Přestože Italka Flavia Pennettaová v poslední době zářila skvělou formou, na Francouzku Virginii Razzanovou recept nenašla ani v Torontu. Dnes prohrála hladce 3-6 1-6 a neuspěla tak ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

V soutěži již nebude pokračovat ani loňská poražená finalistka Dominika Cibulková. Šestnáctá hráčka světa v Torontu podlehla 1-6 6-4 6-7 Rusce Klejbanovové a vypadla už ve druhém kole.

- WTA TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (19. 08. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Rezaiová (Fr.) - Safinová (1-Rus.) 3-6 6-2 6-4
Zvonarevová (7-Rus.) - Vinciová (It.) 6-3 6-3
A. Radwaňská (14-Pol.) - Szavayová (Maď.) 6-1 6-1
A. Bondarenková (Ukr.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 6-0
Peerová (Izr.) - Schiavoneová (It.) 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
skott
Ano Dinarko, dva tydny bez tenisu je tim nejlepsim resenim;)
US Open uz bude jiny pribeh...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoňže Sharapa won, devčica skúša nové veci - dnes dala dokonca banana shot ;-) a inak k Novakovi, Tomasinho - aspoňže vyhral, potrebuje to ešte čas ale cesta je správna.
Reagovat
smazaný uživatel
no ty píčo ty ses předvedla táhni do žumpy bo tam je tvoje místo!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara je fakt labilna dakedy hra super ako proti Kim ked ju porazila svojou agresivnou super hrou co som nechapal a inokedy vypadne s nejakou hrackou co by normalne mala bezproblemov zvladnut. Dalej Williamsky ktore hraju naplno len na GS a ostatne turnaje neviem ci maju v pi.. alebo co ale vypadavaju moc casto. Proste ako na to kukam tak naozaj o rok bude svetova jednicka asi Kim Clijsters.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Safinová je fakt tragéd, jestli toto je světová jednička, tak to potěš pánbůh. Už aby byla na prvím místě Kim nebo Maruš
Reagovat
smazaný uživatel
Safina je poslední dobou labilní hráčka... Mám jí rád ale je pravda že to co předvádí poslední dobou je srovnatelné s hráčkou TOP 50. Doufám že se brzo dá do kupy a bude hrát dobře. 1. místo jí zůstane ještě hodně dlouho.... jediný kdo jí může do konce roku ohrožit je Serena ale ta jí neohrozí díky tomu že obhajuje titul na US open... a potom už moc turnajů nehraje... Takže Safina se tam bude ohřejvat ještě dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez si myslim ze Dinara bude este zopar mesiacov jednicka pretoze neviem ktora hracka by ju mohla predbehnut Serena aj do dalsieho roka obhajuje Wimbledon ci AO, teraz US, a hlavne na ostatnych turnajoch Williamsky hraju na pol plynu. Cize realne ju ohrozit nemoze nikto ale dobre zacina hrat Dementieva uvidime ako dopadne na US open
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist