Ruud ani podruhé v Buenos Aires nenašel přemožitele. Ve finále zdolal domácího Schwartzmana

13. 2. 2022, 23:01
Aktuality 4
ATP BUENOS AIRES - Casper Ruud proměnil i svůj druhý start v hlavní soutěži antukového turnaje v Buenos Aires v celkové vítězství. Předloňský šampion a letos nejvýše nasazený Nor ve finále zdolal domácího obhájce titulu Diega Schwartzmana 5-7 6-2 6-3 a zaznamenal sedmý triumf na okruhu ATP.
Profily hráčů
Casper Ruud (© AFP)

Osmý hráč světa Casper Ruud v úvodu sezony startoval pouze na ATP Cupu v Sydney. V Melbourne si totiž při jednom z tréninků poranil kotník a přišel o Australian Open.

Po více než měsíci od posledního zápasu se na kurty vrátil v argentinském Buenos Aires, kde svůj jediný start v roce 2020 proměnil premiérový titul na okruhu ATP. A triumfovat dokázal i letos.

Nejvýše nasazený Nor na své první antukové akci od loňského French Open prošel do finále bez ztráty setu. Poprvé zaváhal až dnes proti domácímu Diegu Schwartzmanovi, byť měl v úvodní sadě setbol. Vývoj ale otočil a po více než dvou a půl hodinách boje zvítězil 5-7 6-2 6-3. 

"Před dvěma lety jsem tady prožil krásný týden. Poprvé jsem tady vyhrál turnaj ATP a nikdy na ten pocit nezapomenu. Jsem rád, že jsem se letos mohl vrátit a podařilo se mi vítězství zopakovat. Asi jsem tady moc fanouškům radost neudělal, ale i tak děkuju za podporu, kterou jsem cítil," řekl Ruud, přemožitel tří Argentinců. 

23letý Ruud si v osmém vzájemném střetnutí se Schwartzmanem připsal teprve třetí výhru. Svou finálovou bilanci na vylepšil na 7-2, šest titulů získal na antuce. Šest titulů slavil během uplynulých devíti měsíců.





"Zápas jsem rozehrál dobře, ale v dalším průběhu mi asi trochu došla energie. Každopádně Casper odehrál skvělý turnajem skvělé finále a dnes vyhrál zcela po zásluze," řekl 29letý Schwartzman, který včera absolvoval třetí třísetový zápas během tří dnů. Včera navíc musel dohrávat i páteční čtvrtfinále. Finále hrál potřinácté a už podeváté v něm prohrál.

Oba se teď přesunou na akci ATP 500 v Riu de Janeiro, kde bude nejvýše nasazeným Ital Matteo Berrettini. Schwartzman je šampionem z roku 2018.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 686.700 dolarů
nedělní výsledky (13. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Ruud (1-Nor.) - Schwartzman (2-Arg.) 5-7 6-2 6-3

• Čtyřhra - finále •
González/Molteni (Mex./Arg.) - Fognini/Zeballos (2-It./Arg.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
soloo
Muj Rebríček najsympatickejsich tenistu
1.John Isner
2.Grigor Dimitrov
3.Richard Gasquet
4.Tsonga
5.Kokkinakis
Reagovat
sojka1
za jmena na bedne si te musim zapamatovat, predevsim za viteze... :-)))
Reagovat
soloo
díky :)) smile
Reagovat
annah
Někdo mu tam ale chybí... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist