Ruud je bez formy. Daniel mu utekl z mečbolů a poprvé porazil hráče Top 10

2. 3. 2023, 12:40
Aktuality 20
ATP ACAPULCO - Čtvrtý hráč světa Casper Ruud pokračuje v nepovedeném vstupu do sezony. V Acapulcu druhý nasazený Nor podlehl už ve druhém kole po nevyužití mečbolů Japonci Taru Danielovi, který si připsal první skalp hráče Top 10, a prohrál čtvrtý ze sedmi letošních zápasů. Naopak nezaváhali Taylor Fritz, Holger Rune, Frances Tiafoe či Matteo Berrettini.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud si loni zahrál finále na Roland Garros, US Open či Turnaji mistrů a přestože dosud nevyhrál turnaj vyšší kategorie než ATP 250, vyšplhal se na post světové dvojky. 

Jenže během zimní pauzy o formu přišel. Letos odehrál sedm zápasů a přestože byl většinou výrazným papírovým favoritem, zvítězit dokázal jen třikrát. Porážky utrpěl s Matteem Berrettinim, Laslem Djerem, Jensonem Brooksbym a naposledy dokonce s aktuálně až 125. hráčem světa Tarem Danielem.

V mexickém Acapulcu podlehl po tříhodinovém boji i vinou 46 nevynucených chyb japonskému kvalifikantovi 5-7 6-2 6-7, když ve třetím setu za stavu 6-5 nevyužil dva mečboly. Daniel si tak ve 30 letech připsal svůj první skalp hráče Top 10, člena elitní dvacítky porazil počtvrté. Z pohledu zvučnosti jména je jeho nejcennějším skalpem výhra nad Novakem Djokovičem (Indian Wells 2018).

"Myslím, že dnešní výhru jsem si uhrál sám. Když jsem porazil Djokoviče, tak jsem moc dobře nehrál. Ale tentokrát jsem cítil, že hraju tenis na opravdu vysoké úrovni. Byla to fyzicky náročná bitva ve skvělé atmosféře. Jsem moc šťastný, že jsem vyhrál," radoval se Daniel, jehož žebříčkovým maximem je 64. místo.

Daniel si v minulosti v Acapulcu zahrál dvakrát a pokaždé jako lucky loser vypadl v 1. kole. Letos do Mexika dorazil s bilancí 2-4, během ár dní ji však otočil do pozitivních čísel na 6-4.

"Vždycky jsem tu bojoval s podmínkami, protože je tu horko a dusno. Ale tvrdě jsem pracoval na své fyzické kondici i mentální odolnosti, abych se vyrovnal s fyzickým utrpěním. Rozhodně se to vyplatilo, když jsem tu dokázal porazit takového soupeře," pochvaloval si Daniel.



Ve čtvrtfinále se Daniel utká s Alexem de Minaurem (h2h 0-1), s nímž před pěti letech na US Open uhrál jen tři gamy. Australský tenista ve druhém kole deklasoval 6-1 6-0 Itala Jacopa Berrettiniho, jenž debutoval v hlavní soutěži turnaje ATP.  

Naopak nezaváhal jeho slavnější bratr Matteo Berrettini. Bývalý finalista Wimbledonu si poradil 6-3 6-3 s lucky loserem Eliasem Ymerem ze Švédska. 

O postup do semifinále se Berrettini utká s Holgerem Runem. Čtvrtý nasazený Dán, jenž hraje poprvé od skreče v Rotterdamu (zápěstí), ztratil pouhé dva gamy s Portugalcem Nunem Borgesem.

Šestou výhru v řadě si připsal Taylor Fritz. Třetí nasazený Američan porazil 6-4 6-4 Kanaďana Denise Shapovalova, s nímž si v 9. vzájemném střetnutí poradil teprve potřetí.

"Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes hrál v důležitých výměnách. Byl jsem hodně agresivní. Nemám to úplně v lásce hrát velké body bez rizika. Cítím se opravdu dobře, když hraju agresivně a využívám své šance," komentoval pátý hráč světa Fritz.

Ve čtvrtfinále se utká s Francesem Tiafoem, který zastavil španělského veterána Feliciana Lópeze.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 2.178.980 dolarů
středeční výsledky (01. 03. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Daniel (Jap.) - Ruud (2-Nor.) 7-5 2-6 7-6(5)
Fritz (3-USA) - Shapovalov (Kan.) 6-4 6-4
Rune (4-Dán.) - Borges (Portug.) 6-0 6-2
Tiafoe (6-USA) - López (Šp.) 6-2 7-6(6)
Paul (7-USA) - Mmoh (USA) 6-4 2-2 skreč M.
De Minaur (8-Austr.) - J. Berrettini (It.) 6-1 6-0
M. Berrettini (It.) - E. Ymer (Švéd.) 6-3 6-3
McDonald (USA) - Nakashima (USA) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Marduch
Pan Djokovic nám cirka od loňské Paříže malinko zesílil a hned to lítá jak na strelnici:-)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To jak hrál dneska ten tenisovej Lewandovski ve druhém setu, tak to byl lepší výkon, než jaký Tomáš Macháč předvedl ve druhém setu v úterý.

Jediní dva hráči, kteří mají šanci porazit Novaka, když hraje ve své relativní komfortní zóně je Medveděnka (za určitých specifických okolností) nebo Zverev, když mu tam budou padat brutální winnery. Všechny ostatní prohry s ostatními hráči z tohoto dubajského pavouka by byly zapříčiněné špatnou hrou Novaka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile anebo zraněním nebo trefením někoho ze zúčastněných.
A propos, jak mohl hrát HuHu ve druhém setu lépe než Tomáš, když set na svém servisu nedotáhl do tie breaku?smile
Reagovat
Patik
Horšie snáď ako aktuálna forma top hráčov sú len tie reklamy na eurosporte.. Prosím vás kto to tam riadi ten eurošport tie reklamy hrajúce dokola sú neuveriteľne otravné..Williamsove z finále AO17 snáď stokrát za hodinu dokola.. Toľko iných športových ale aj tenisových momentov a oni tam púšťajú jedno stále dokola...to sa nedá pozerať.

.
Reagovat
annah
Je to fakt strašné. Pokaždé si řeknu: ježiš,zase ty dvě čůzy.
Jdou mi děsně na nervy.
Reagovat
Patik
Asi tak..to tam naozaj nikoho netrápi alebo im to je jedno alebo co..
Reagovat
elsky
Anebo se tím dává najevo politická konformita a podřízenost, něco jako když se za komárů na okna lepily sovětské vlaječky.
Reagovat
Torn
Je to otřesné. Navíc 6 let staré už. :D Já se upřímně vždycky leknu, jak tam Serena zařve.. :D
Reagovat
Tennisfan77
Vidím že lednová agónie pokračuje, 90% hráčů TOP20 je totálně mimo. smile
Reagovat
ladinec
Následek očko kovid
Reagovat
Patik
Ak Djokovic zdominuje túto sezónu bude zase veľa spochybnovacov.
Reagovat
ladinec
Jak to myslíš?
Reagovat
Patik
Ze ak vyhrá niekoľko titulov a GS tak to zase ovplyvní Goat debatu..tak klasicky ako to tu chodí nevyhral toto a hento cez toho a toho.. Súperi mali slabú formu inak by to nevyhral alebo ze to nevyhral cez top Nadala top Medvedeva a tak podobne.
Reagovat
Ereinion
tak weak era momentálně je, to je snad bez debat...nejlepším příkladem je právě Ruud, který byl před pár měsíci jeden zápas od č.1
Reagovat
Patik
Hej je.. Len Djokovic by to pravdepodobne uhral aj keby boli všetci v dobrej forme.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev začíná vypadat dobře, mohl by toho využít právě on. Alcaraz je mimo, Ruud taky, Berrettini s Rublevem na to nemají, Nadal zraněný, "stačí" mu pouze něco udělat s Medveděvem nebo Djokovičem.
Reagovat
elsky
Dneska byl zase dost nehratelnej smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to neviděl ale neměl náhodou HuHu dopodávat 2.set do TB?smile Jasně že měl a pro změnu selhal...smile
Reagovat
double10
https://www.tenisportal.cz/vzajemne/daniel-2dd17/djokovic/

Chápu, že toto byla Djokovicova spatna sezona, kdy vypadl v top 10, ale i tak to z toho titulku dela nesmysl.
Reagovat
Marduch
"Myslím, že dnešní výhru jsem si uhrál sám. Když jsem porazil Djokoviče, tak jsem moc dobře nehrál. Ale tentokrát jsem cítil, že hraju tenis na opravdu vysoké úrovni. Byla to fyzicky náročná bitva ve skvělé atmosféře. Jsem moc šťastný, že jsem vyhrál," radoval se Daniel.
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist