S Kozlovovou vypadla po Koukalové i Siniaková

30. 9. 2015, 12:56
Aktuality 5
Turnaj žen v Taškentu pokračuje po dnešku bez českých tenistek. Ukrajinka Kozlovová vyřadila po Kláře Koukalovou i poslední zbývající Češku v soutěži, nad Kateřinou Siniakovou zvítězila ve druhém kole 7-6 a 6-3.
Kateřina Siniaková

Devětašedesátá hráčka světa Kateřina Siniaková měla sice proti soupeřce ze třetí stovky žebříčku dobrý úvod, vedení 3-0 nad Katerinou Kozlovovou však k zisku setu nevyužila a prohrála 4-7 v tie-breaku. Ve druhé sadě si tenistky hned pětkrát vzaly podání. Jako poslední o něj přišla devatenáctiletá Češka, a ačkoli ještě odvrátila čtyři mečboly, zápas po hodině a tři čtvrtě ztratila.

Bez zaváhání prochází turnajem v uzbecké metropoli jeho největší favoritka Annika Becková. Nejvýše nasazená hráčka neztratila set ani dnes proti Janě Čepelové, kterou porazila dvakrát 6-4.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kozlovová (Ukr.) - Siniaková (5-ČR) 7:6 (7:4), 6:3
Becková (1-Něm.) - Čepelová (SR) 6:4, 6:4
Vekičová (Chorv.) - Witthöftová (2-Něm.) 4:6, 6:2, 6:2
Larssonová (4-Švéd.) - Abduraimovová (Uzb.) 6:2, 6:2
Friedsamová (Něm.) - Gasparjanová (6-Rus.) 6:3, 6:4
Jovanovská - Kruničová (obě Srb.) 6:4, 6:3
Rodinová (Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 7:6 (7:4)
Hibinová (Jap.) - Sasnovičová (Běl.) bez boje
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To byl zápas! :) Pustil jsem to, když Donna prohrávala 2:5 v 1. setu. Zpočátku se jí nedařilo a co jí tam proti Carině padalo, to dneska lítalo vedle. Navíc hned na začátku 2. setu Friedsam získala brejk, ale potom se Donna zlepšila, naopak Friedsam začala hodně chybovat. Donna se dostala do vedení 5:3, dobrým servisem odvrátila dva brejkboly a nakonec ten 2. set dotáhla... Třetí set začal brejkovanou a byl to hodně nervózní zápas i kvůli sporným verdiktům rozhodčích na obou stranách. Asi během třetího gemu se obě hráčky dohadovaly s rozhodčí na umpiru. :D Donna vedla 4:3 s brejkem, jenže v osmém gemu ho úplně odevzdala, když udělala tři dvojchyby (celkem jich dala hrozivých 16). Pak zase začala mít navrch Friedsam a Donna byla v těžké situaci, když za stavu 4:5 musela na podání čelit stavu 0-40, tzn. třem mečbolům. Všechny ale famózně odvrátila winnerem a srovnala na 5:5! V jedenáctém gemu pak vybojovala brejk a když měla jít podávat na vítězství, tak si Friedsam vzala off-court MTO (radši nechci vědět, co by se tady dělo, kdyby si to vzala soupeřka nějaké Češky :D). Díky tomu jsem si všiml, že Donna má teď za trenéra nějakého mladého sympaťáka (jméno dohledám později :)). Friedsam se po chvíli vrátila na kurt, ale Donna bez větších problémů dopodávala a mohla slavit postup do semifinále! :) Po podání rukou na síti ještě následovala nějaká výměna názorů mezi oběma hráčkami a Friedsam dokonce ani nepodala ruku rozhodčí. Musím říct, že po dnešku mi teda Friedsam není moc sympatická...

Ale podstatné je, že Donna postoupila do semifinále a získala další cenné body, které momentálně potřebuje jako sůl. V boji o finále ji bude čekat Larsson nebo Rodina.
Reagovat
EllNino
Hezky:-D konecne nějaký dobrý výsledek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinálovou soupeřkou Donny bude možná trochu překvapivě Rodina, která ve 2. setu ztratila vedení 5:3, ale ve třetím dala Johanně kanára...
Reagovat
rosm
no jo tezka stagnace u Siniakove, jestli neco neudela s technikou uderu, uz se nezlepsi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist