Šafářová rozdrtila Jankovičovou a Češky obhájily titul ve Fed Cupu!

4. 11. 2012, 14:40
Aktuality 183
České tenistky obhájily titul ve Fed Cupu! Ve finále v pražské O2 areně porazily 3-1 na zápasy Srbky, když rozhodující třetí bod získala Lucie Šafářová, která po parádním představení rozdrtila bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou.
České tenistky vyhrály Fed Cup 2012

Před rokem české tenistky vyhrály finále v Moskvě proti Ruskám, letos na domácí půdě v zaplněné O2 areně přívitaly Srbky s bývalými světovými jedničkami Anou Ivanovičovou a Jelenou Jankovičovou. Za obhajobou Češky vykročily v sobotu nejlepším možným způsobem, když Lucie Šafářová i Petra Kvitová vyhrály úvodní dvouhry ve dvou setech a na neděli si připravily tři mečboly.

Lucie ŠafářováTen první sice po nemoci unavená Petra Kvitová proti Aně Ivanovičové proměnit nedokázala, nicméně týmovou jedničku dokonale zastoupila Lucie Šafářová. Pětadvacetiletá brněnská rodačka po parádním výkonu rozdrtila 6-1 6-1 Jelenu Jankovičovou a odstartovala bujaré oslavy.

"Je to nepopsatelně úžasný pocit, protože to je doma. Atmosféra je tady nádherná," řekla Šafářová v televizi. "Hrála jsem naprosto neuvěřitelně. Byl to ten den, kdy tam člověku padne, na co sáhne. Moc jsem chtěla vyhrát a jsem šťastná."

Sedmnáctá hráčka světa Šafářová v sobotu porazila Ivanovičovou a v duelu s Jankovičovou si od začátku věřila. Přitom šla na kurt po prohře Kvitové v nelehké situaci, ale hrála ale bez nervozity, odvážně a přitom přesně.

Celkový počet vítězství ve Fed Cupu:
17 - USA,
7 - Austrálie, Česká republika (včetně Československa),
5 - Španělsko,
4 - Rusko,
3 - Itálie,
2 - Německo (včetně SRN), Francie,
1 - JAR, Belgie, Slovensko.

Šafářová se uklidnila ziskem podání Jankovičové hned v první hře a za podpory vyprodaného hlediště střílela vítězné míče, ale i skvěle bránila. V úvodní sadě povolila soupeřce jen jednu hru. Jankovičová si nechala před druhým setem protáhnout záda, ale Šafářová o krátké pauze udržela koncentraci a dál hrála výborně.

V závěru utkání Šafářová získala pět her v řadě, Jankovičovou doslova zničila a hala po každém míči stála, včetně bývalé hvězdy Jany Novotné. Druhý mečbol Šafářová využila vítězným forhendem a diváci bouřili nadšením.

 

České triumfy ve Fed Cupu:
1975 - Martina Navrátilová, Renata Tomanová
1983 - Helena Suková, Hana Mandlíková, Iva Budařová, Marcela Skuherská
1984 - Helena Suková, Hana Mandlíková (Iva Budařová, Marcela Skuherská)
1985 - Helena Suková, Hana Mandlíková, Andrea Holíková, Regina Maršíková
1988 - Helena Suková, Radka Zrubáková, Jana Novotná, Jana Pospíšilová
2011 - Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká, Květa Peschkeová (Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová)
2012 - Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková (Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová)

Poznámka: Hráčky, které v daném ročníku nastoupily před finále, jsou uvedeny v závorce.

Díky Šafářové se tak nemuslo rozhodovat až v závěrečné čtyřhře, na kterou byl připraven druhý nejlepší pár světa Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Roli sparingpartnerky a náhradnice plnila Klára Zakopalová.

Češky triumfem navázaly na loňský rok, kdy ve Fed Cupu slavily titul poprvé v samostatné historii státu, a získaly celkově 7. fedcupový titul v historii českého a československého tenisu, Obhájit vítězství dokázaly stejně jako někdejší výběr Československa, který díky Heleně Sukové a Haně Mandlíkové ovládl týmovou soutěž třikrát v letech 1983 až 1985. 

V letošní sezoně Češky pod taktovkou Kvitové přehrály v 1. kole Německo a v semifinále Itálii.

 

- FED CUP FINÁLE -
(Česko / Praha, tv. povrch / hala / O2 arena)
sobotní a nedělní výsledky (03. - 04. 11. 2012)

ČR - Srbsko 3-1 ... konečný výsledek
Šafářová - Ivanovičová 6-4 6-3 ... (1-0)
Kvitová - Jankovičová 6-4 6-1 ... (2-0)
Kvitová - Ivanovičová 3-6 5-7 ... (2-1)
Šafářová - Jankovičová 6-1 6-1 ... (3-1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

183
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu,že Denisa Chládková,zřejmě pod dojmem sobotní výhry Petry nad Jankovičovou,Petřinu hru vychválila.Ale řekla také,když se hraje za normálních okolností,tedy,když je Petra fit.A mě tedy bylo jasné od prvních výměn,že fit není a zápas,pokud Ana nezazmatkuje,musí Peťa logicky ztratit,což se stalo.Jinak jsem na tebe vzpomněla,že si určitě pookřál po té sobotě.Ale nakonec je paráda,že holky jasně vyhrály.
Reagovat
fazil
lucka slusnej vykon...skoda ze tak neumis zahrat na grandslamech...ale pujdes nahoru. muzou ti dekovat. bez tebe by pohar nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale byl,čtyřhru by totiž bezpečně Lucka s Andy vyhrály!!!
Reagovat
smazaný uživatel
HOLKY SUPER, PARÁDA JSTE FAKT DOBRÝ!!!!!!!!! Jinak těm volům, co loni pomlouvali Lucku, za to,že neuhrála v Moskvě ani bod , to Luciáš pořádně natřel!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale k těm výrokům Chládkové: pokud by Kvitová byla jen z půlky zdravá, třicetikilová Ivanovičová by s ní prohrála stejně jako v sobotu se Šafářovou. A Lucka i po tomhle vítězství stále zůstává ve velkém stínu Petry.
Reagovat
Titan
Nevím, co to tam bylo za hromadnou slepotu, Svačina mimo, Chládková mimo. Chápu, že Petra o nemoci v rámci tenisového fair play moc nemluvila, ale komentátor snad není povinně slepý. Když vidím, že z Petry v chladné hale teče pot doslova proudem (z čelenky jí odkapával na dekolt), tak si snad spočtu, jak na tom zdravotně je... Po pauze už čelenku ani neměla...
Reagovat
rib
no Petra sama říkala, že moc chtěla, a tak na začátku byla hektická, nešlo jí to a tím se pak rychleji vyčerpávala... O přestávce si šla pro nějaký energetický speciální nápoj, ale prý to nezabralo. Prostě myslím,že síly odevzdala víceméně první den. Svačina je truhlík, v ČT argumentují, že musí být neutrální. To ale ve Svačinově podání znamená, že je tupý a fandí víc soupeřům (asi aby ho nikdo nepodezíral, že český komentátor v české televizi náhodou fandí Čechům). Je to pitomost, v hokeji ani ve fotbale se podobná "neutralita" nevyžaduje, ale Svačina by zřejmě řval gól radostnějí, kdybychom ho dostali my... A tím jsou ovlivněny všechny jeho komentáře. Chládková mě zaskočila tím, jak měla na všechno jasnou teorii, byla jak chytrá učitelka, všechno ví a všude byla třikrát a pokud měl třeba Pála jiný pohled na věc, trapně opakovala ten svůj, dokud jí někdo nepřitakal (jednou se opakování dopustila až 4x). Úplně mi z ní naskakovala kopřivka, jaká chytruša se z ní vyklubala :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Chládková je někdy hodně přechytralá, ale zrovna tyhle dva výroky měly něco do sebe. Mi na ní vadí spíše to neustálé opakování (jak píše rib), nebo to, že je vždy ostře kategorická. Buď je něco opravdu dobře, nebo opravdu špatně. Není nic mezi tím. (ale o tom už taky dole někdo psal). A Svačinu moc komentovat nebudu, na toho mám silnou alergii. Moc dobře si pamatuju, když při Fed cupu v Belgii po druhém gemu vytáhl, že Flipkensová na Báru Strýcovou nemá vůbec žádnou protizbraň, nic, čím by mohla překvapit a že za chvilku bude konec a budeme slavit postup. V té chvíli Bára v prvním setu vedla 2:0. A za chvilku byl opravdu konec - 6:2, 6:3 pro FLipkensovou a musela rozhodnout čtyřhra. Ještě trošku k té neutralitě - pamatuju si, když byla kvalifikace fotbalistů Česko-Slovensko a na Nově to komentovali Čech a Slovák. Slováci dali gól na 2:1 a Slovák vřískal radostí jak na lesy.
Reagovat
Titan
Já to sledoval na internetu a měl jsem sto chutí jít sledovat srbskou televizi, jenže ta nebyla v takové obrazové kvalitě. Na světě jsem nezažil horší komentář ani u užvaněných poláků, kteří melou alespoň zajímavé postřehy... Na ČT bylo jak při exhibici, tak FED Cupu vidět, že televize přece nejlépe ví, o co se má divák zajímat, proto dá raději záběr na tři stojící postavy, než na dění na kurtu. To mléčné jelito při rozhovorech na kurtu ani nekomentuji...
Reagovat
smazaný uživatel
To mi vadilo snad nejvíc ze všeho. Už při tý exhibici to bylo markantní, absolutně nechápu, proč musí TV neustále zvát různý experty, aby nám, nic netušícím divákům neustále říkali, co a jak ..a proč.
Úplný neštěstí je pak někdo, kdo mluví a mluví..
Když se něco děje na kurtu, na hřišti, jako na potvoru zrovna prostřih do studia, na experty a začne se s prominutím "žvanit"..je to jak u studia LM, tak při nějakým jiným přenosu čehokoliv.

Všechny naše TV to přejímají, už bohužel i ES, opravdu mě zrovna těsně po skončení zápasu nezajímá, proč ten hráč hrál zrovna tak a ne jinak..a rozebírání toho zápasu, když na kurtu se třeba dějí věci, který by člověk rád viděl.
Nějaká osvícená duše v poslední době aspoň zajistila, že když "chytré" hlavy mluví, tak se děje souběžně s děním na kurtu, či hřišti. Je to nešvar všech TV..
Co opravdu osobně ocením spíš, je zajímavý komentář přímo při hře, jako spolukomentátor bývalý hráč, doted vzpomínám na finále USO 2010 na ES, který komentoval Moravec s někým, ale jméno bohužel nevím, To mi dalo víc, než celý studio se všemi těmi lidmi + komentátor, který se ptá na úplně triviální věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem k unikatnemu uspechu..Obhajit prvenstvo vo Fed cupe, to je ozaj raz za život..

Musím sa ale priznat, ze vzhladom k forme hracok som pred finale favorizoval Srbky..Uz prvy zapas vsak ukazal, ako sa veci majú..O vitazovi bolo de facto rozhodnuté, riesilo sa este presné skore..
Reagovat
Sonja
Jelena prý prohlásila, že včerejší zápas proti Šafářové byl její poslední v národním týmu.
Reagovat
misa
Ženská sezona dneškem skončila, což je vhodná příležitost pro zhodnocení tenisového roku 2012 z pohledu fanouška Petry Kvitové. Byl horší než loňský, samozřejmě, přesto si myslím, že Petře do další kariéry pomůže. Ukázala, že je schopná překonat řadu zdravotních problémů, tréninkových výpadků a přesto zůstat v top 10.

Co Petra zlepšila oproti loňskému roku? Přidala víc výher na grandslamových turnajích: letošní bilance 17-4, loňská 14-3. Letos 4x prohrála ve svém úvodním zápase (včetně TM). Loni 5x (včetně ITF Nassau), takže se dá říct, že vyrovnanost jejích vysledků se trošku zvedla. Výrazně se Peťka zlepšila na letním americkém turné. Vítězství na US Open Series v době, kdy jí skoro nikdo nevěřil, je víc než obdivuhodné.

Co se u Petry oproti minulého roku zhoršilo? Jednoznačně zdraví. Bohužel je to věc, kterou asi nešlo moc ovlivnit. Myslím si, že nebýt těchto problémů, mohla P. bezpečně udržet první pětku.

Čím mi Petra letos udělala největší radost: 2 turnajové tituly, vzorná reprezentace ČR se sladkou tečkou v podobě Fed Cupu (vidět ji šťastnou s trofejí bylo po všem tom podzimním trápení opravdu hřejivé), 2x semifinále na grandslamech, zisk Hopman Cupu s Tomášem.

A naopak největší zklamání: grandslamové prohry na AO a UO, porážka ve čtvrtfinále olympiády, všechny nemoci a zranění...

Na závěr bych chtěl Petře poděkovat za dobře zvládnutou sezonu a za radost, kterou mi častokrát udělala. Přeju jí, ať si pořádně odpočine, zdraví a ještě jednou zdraví. Na závěr jedna zajímavost: Petra i na na konci tohoto roku zůstává nejmladší žijící grandslamovou vítězkou v tom smyslu, že mimo Petru žádná holka narozená v 90. letech ještě nevyhrála grandslamový turnaj mezi dospělými. Doufám, že má toho ještě hodně před sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Příští rok dovršit hattrick. Cestou k poháru porazit team USA, v sestavě se sestrami WILIAMSOVI!!!
Reagovat
fazil
prober se
Reagovat
smazaný uživatel
probraný jsme dost,i Williamsky se dají občas porazit,ale otázka je jestli budou reprezentovat svou zemi.Kdyby chtěli,tak má USA titulů vícero.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, hrubka :kdyby chtěly!!!
Reagovat
UnrealTom
Petra bojovala ale bylo vidět že neměla sílu, Lucka překvapila snad všechny hrála parádně, jinak musim říct si ČECH ČECH ČECH TAK SI TOHO VAŽ!!! come on doufám že za 14 dní si to zopakujeme
Reagovat
a.magerova
misa 4.11.2012 20:56
monty23 4.11.2012 20:53
monty25 4.11.2012 21:00
Mutademus 4.11.2012 20:57
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíšmarjá, ty máš starosti. :D

Jo, jinak ta moje svatba s Maruškou platí. Včera totiž Svačina říkal, že Anička má teďka za přítele nějakého srbského hráče vodního póla (jméno neřekl). Takže tam nemám šanci... Snad se aspoň o Aničku hezky stará. :)
Reagovat
a.magerova
Mne zase potěšila informace, že Anička chodila s Tommym Robredem, takže je to pěkný chlap a né že néééé!!!!
A prý že nemám vkus :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jsem ani nevěděl... Já věděl jen o tom Verdascovi. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se daleko víc líbí ten druhý Tommy :-) proč bys neměla vkus? Vždyt každý ženský se líbí jiný typy, né? ;-)
Reagovat
a.magerova
Líbí se mi oba dva Tommyové :-))
Jo už vím, uživatel s nickem korek mi "láteřil", že v souboji těchto dvou jsem fandila tomu španělskému....
Reagovat
misa
Velká gratulace našim holkám za 2. Fed Cup v řadě. Lucka dneska opět fantastická, Petře po spíše proležených dnech bohužel chyběly síly, ve 2. setu ale ukázala srdce. Tym je velmi perspektivní a pokud holky zůstanou zdravé, může přijít i hattrick.
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam jen gratulaci holkam a taky nevim "kam s ni".. Sem? Snad monty25 promine.... ;-) Takze gratulace Statecnemu srdci, famozni Pistolnici a celemu prima tymu. Parada. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opeřené dámě vždy prominu... Koneckonců, ani nemám co. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsi velkorysy, prislo mi to jako hrube naruseni vzdusneho prostoru nad tvymi statemi.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak. :) Já se tady vždycky rozepíšu, ale z toho si nic nedělej a klidně piš taky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je takových článků, že nevím, kam mám dát svoje komentáře... Tak to dám všechno sem. :D V první řadě velká gratulace českému týmu k obhajobě Fed Cupu! Pohár je ve správných rukou a myslím, že hattrick není příští rok nereálný. Češky totiž v této soutěži těžko hledají konkurenci. Pokud za Rusko nebude hrát pravidelně Masha nebo za Američanky Serena, tak tam opravdu nevidím nikoho, kdo by je měl porazit. Hodně nadějně vypadaly Němky, ale ty sestoupily z elitní skupiny... Každopádně nic není rozhodnuto předem. Srbky taky nebyly nijak zvlášť favorizované a přesto letos udělaly historický úspěch. Rozhodně jim taky patří velká gratulace k finálové účasti, která byla pro Srbsko premiérová. Hlavně to semifinálové vítězství v Rusku asi očekával málokdo a jsem rád, že k tomu přispěla i Ana. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už se zaměřím na zápas mezi Anou a Petrou, který mě dneska zajímal nejvíc...

Jak jsem byl včera smutný, tak dneska jsem měl velkou radost z toho, jak Anička hrála. :) Přesto tam byly takové momenty, při kterých jsem se bál, že ji to rozhodí. Ale ona to zvládla skvěle a bylo by vážně nespravedlivé, kdyby dneska nevyhrála... Celkově jsem s jejím vystoupením v Praze spokojený. Dá se říct, že Ana ukázala opravdu všechno a Praha viděla o víkendu obě její verze. Tou sobotní verzí byla Ana, která je nervózní a tolik si nevěří. Přestože včera bojovala a nehrála vůbec špatně, tak u ní prostě nebyla ta sebedůvěra, kterou Ana nutně potřebuje. Ale je třeba uznat, že ve druhém setu to bylo hlavně skvělým výkonem Lucky, která má za sebou asi nejlepší víkend v životě... Nedělní verze, to už byla úplně jiná Ana. Byla to Ana, která si věří a nemá co ztratit. Byla to Ana plná odhodlání a sebedůvěry. Ana, které tam všechno padá. Ana se skvělým servisem a returnem, zkrátka vítězná verze. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už od těch prvních gemů jsem věřil, že by to pro Anu nemusel být špatný zápas. Přestože třeba v prvním gemu nevyužila vedení 30-0 při podání Petry, tak jsem měl z její hry a celkového projevu dobrý pocit. Asi přesný opak toho včerejšího... První brejk získala Ana v pátém gemu a dostala se do vedení 3:2. Vzápětí ho bez větších problémů potvrdila. Hodně důležitý byl taky osmý gem při podání Any. Tam už to pro ni bylo složitější, ale nepustila Petru k žádném brejkbolu a zvýšila na 5:3. Ale jako by to Aně nestačilo, chtěla ukončit první set už při podání Petry. Jenže Petra je opravdu neskutečná bojovnice a neuvěřitelně odvrátila šest setbolů. Na druhou stranu, k takovému číslu nemuselo vůbec dojít. Ana už jeden setbol proměnila, ale bohužel to neplatilo kvůli doteku její nohy se sítí (respektive s podkladem sítě). No, musím říct, že jsem byl kvůli tomu hodně naštvaný. Vím o tom, že se hráč nesmí dotknout raketou sítě, ale že se nesmí dotknout ani toho podkladu třeba špičkou boty? Já vím, že ta rozhodčí rozhodla správně, ale to pravidlo mi přijde naprosto nesmyslné. Takovou situaci jsem viděl poprvé v životě. Pořád jsem hledal, kde se Ana dotkla raketou sítě a pak začal Svačina říkat, že se dotkla nohou toho podkladu. No prostě z mého pohledu strašný nesmysl. Tohle přece absolutně neovlivní tu výměnu, takže to vůbec nechápu. Anebo spíš nechápu, kdo takové pravidlo vymyslel. No ale dost kritiky pravidel... Strašně jsem se bál, aby to Anu nerozhodilo. Petra srdnatě odvracela setboly, ale nakonec to Ana dotáhla. Po tom proměněném setbolu Any jsem prohlásil stručně a jasně: "Spravedlnost existuje!" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Šlo se na druhý set a výkon Any začal gradovat. Podávala čím dál lépe a gemy při jejím servisu byly hodně rychlé. Naopak o servis Petry se celkem bojovalo. Ve druhé hře ještě Ana nevyužila tři brejkboly (ach, to proměňování brejkbolů :D). Ale ve čtvrtém gemu se to už povedlo a Ana šla do vedení 3:1. Vzápětí se povedlo potvrdit brejk a pak na obou stranách následovaly čisté hry pro podávající hráčku. Ana vedla 5:2 a byla blízko. No jo, jenže to by nebyla Petra, aby se vzdala bez boje. Přestože na ní s přibývajícím časem bylo vidět, že není úplně fit, tak se zlepšila právě za hodně nepříznivého stavu. Petra v devátém gemu získal brejk, když Ana podávala na vítězství v zápase. Právě v tomto gemu si to Ana "vybrala", protože jí moc nevycházel první servis. Petra ožila a najednou to bylo 5:5, aniž by se Ana přiblížila k mečbolu. Jenže Anu to nerozhodilo a odpověděla čistou hrou při svém podání - 6:5. Petra už potřetí podávala na udržení v zápase. Ana se dostala do vedení 40-0 a měla tři mečboly. První mečbol: těsný aut. Druhý mečbol: už to vypadalo, že míček spadnul na čáru, ale je zahlášen aut. Ana si bere jestřábí oko a modlí se, já se modlím s ní. :D Neskutečné, byl to aut snad o půl milimetru! Říkám si, že tenisový bůh to Aně nepřeje, ale ona to bere s úsměvem... Třetí mečbol: Dvě šance nevyšly, co když nevyjde ani třetí? O tom asi Ana vůbec nepřemýšlela a vítězným úderem ukončila zápas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, byl to super výkon Any. :) Přesto chci ocenit i Petry bojovnost. Poznal jsem na ní hlavně v první polovině druhého setu, že ještě není úplně fit. Snažila se něco změnit, poměrně se jí dařilo na síti, ale pak ty kraťasy nevycházely. Trochu mi ty její pokusy připomínaly pondělní exhibici... Jsem rád, že Ana v Praze aspoň jeden zápas vyhrála a vlastně tak získala jediný bod svého týmu ve finále. Výhra nad Petrou je určitě cenná. Sice jsem slyšel spekulace, co by bylo, kdyby spolu hrály včera a kdyby byla Petra úplně fit. Já myslím, že všechny dnešní zápasy by dopadly stejně i včera a stejně tak obráceně. Prostě Ana proti Petře neměla co ztratit, šla do toho naplno a podle toho vypadal její výkon. :)

A ještě mi dovolte malou škodolibost...

"Expertka" Chládková ve studiu před zápasem: "Ivanovič nemá protizbraně. Nemá jak Petru porazit..."

Ha ha ha ha ha! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže zápas Any jsem zhodnotil a víc vlastně hodnotit nemůžu, protože zápas Lucky a Jeleny jsem neviděl.

Dneska jsem totiž měl jasný program:

11:00 Ana - Petra
14:00 fotbal
17:00 Caro - Nadia

Ale co jsem viděl a slyšel ohlasy, tak Lucka dneska sehrála svůj životní zápas. Jak už jsem napsal, Lucka měla ve finále Fed Cupu ze všech hráček nejlepší formu. Tak trochu si vyměnila s Petrou pozici v týmu, samozřejmě za to mohla i částečná indispozice Petry... Ale musím říct, že už v pondělí při té exhibici jsem měl tušení, že by Lucka mohla mít úspěšný víkend. Sice to nebyl ostrý zápas, ale přesto s Mashou odehrály ten set ve skvělém tempu a rozhodně se příliš nešetřily. Lucce prostě sedlo všechno. Přestože se jí nepovedly předchozí turnaje, na Fed Cup natrénovala a načasovala formu ideálně. Výborně jí sednul ten povrch, což sama potvrdila a míčky jí létaly naprosto skvěle. Vzhledem k tomu, co všechno ve Fed Cupu prožila, jí to opravdu přeju. Jednoznačně si to zaslouží a když k tomu ještě přidá taneček s Andrejkou, tak je to naprosto dokonalé... Takže ještě jedna gratulace - speciální gratulace Lucce! :) A taky jsem rád, že má VIS (asi největší fanoušek Lucky na TP) radost a vůbec se nemusí bát projevit city, tzn. být jako já. :)

A ještě z jedné věci mám radost, i když zase trochu škodolibou...

Chládková někdy po zápase Any: "Lucka je ve velkým stínu Petry..."

No jo, co řekla "expertka" Chládková, to bylo dneska úplně obráceně... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že ti Chládková taky pila krev, jako mně :-))
Jo, přesně, prý nemá Petru jak ohrozit, Petra hraje rychleji..no, to už jsem si říkala, aby to nebylo obráceně.
A jinak to, co měla na sobě, vrchol nevkusu, nemůžu si pomoct :-/
Už včera a dnes to završila..
Reagovat
smazaný uživatel
Holkám posílám taky gratulaci, jsem rád že to dopadlo. Včera tady vládl velký optimismus. Já se snažil zůstat soustředěný na dnešek :)

A něco tam Chládková říct musí., tak jí to promiň.

Monty, popiš mi prosím tě co se dělo s Caro? Nadia včera s Vinci už motala nohama na konci. Koukal jsem jak blázen, na tu dardu :-O
Reagovat
Jan
Být Petra ve formě, tak to asi dopadlo jinak, ale Ana vyhrála s oslabenou Petrou zaslouženě. I když Petra letos i v poslední době často chybovala do outu nebo sítě, včera to byl vyloženě zázrak i vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu. Normálně bych Aně fandil, protože se mi moc líbí (taky), ale teď jsem fandil našim holkám.
Reagovat
tommr
nezapomínej na Italky - Erraniová a Vinciová by mohly bejt příští rok v semifinále doma na antuce hodně nebezpečný ... :)
Reagovat
tommr
tak Chládkový se musím zastat. Pokud by byla Petra úplně fit tak by ten zápas asi vypadal trochu jinak - viz třeba jejich letošní duel na AO. Chládková nemohla před zápasem ještě vědět jak na tom bude Petra se silama ...
A už vůbec nechápu co se ti nezdá na tvrzení že "Lucka je ve velkým stínu Petry". To že z něho o tomhle víkendu nakrátko vystoupila ještě neznamená, že to není pravda ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně už pije krev delší dobu. :D Ona totiž přesně takové věci ("nemá protizbraně, hraje pomalý tenis" atd.) říká často o Caroline. Kromě toho je mi strašně nesympatická svým projevem i zjevem... Takže už jsem Chládkovou hodněkrát zkritizoval. :D A další věc: Chládková je "expertka" a přitom nevyhrála žádný turnaj a nejvýš byla někde ve třetí desítce. Přesto jsou její "expertýzy" hodně vidět ve Sportu, idnesu, Lidovkách i na ČT. No kde to jsme? :D Ona byla sice jednou ve čtvrtfinále Wimbledonu, ale stejně si myslím, že je řada povolanějších lidí, než je ona... Teď prý trénuje mládež, tak jsem zvědavý. Až vychová nějakou světovou tenistku, tak pak ať teprve přijde machrovat. :D

janekda: Já už Chládkovou kritizuju delší dobu, takže pro mě nic nového. :D Co se dělo s Caro? No prostě jsou někdy zápasy, ve kterých to nejde... Dneska byla Nadia lepší a vůbec na ní nebylo znát, že včera večer hrála dlouhý zápas. Caro tam naopak měla nějaký menší zdravotní problém, protože jí mezi prvním a druhým setem zalepovali lýtko. Ale věřím, že to není nic vážného... Prostě Nadia hrála dneska opravdu dobře a Caroline se nedařilo. A taky si myslím, že důležitou roli sehrál ten protiva Sanchez, který Caro ještě na začátku roku trénoval a teď trénuje Nadiu. Takže věděl, co a jak...

tommr: Italky jsou rozhodně dobré, ale jak říkáš, spíš doma. Pokud by měly hrát všechny tři kola na antuce, tak šance rozhodně mají. Ale když přijedou na rychlý povrch, tak to není takové... Každopádně s tebou souhlasím, šanci určitě mají a navíc jsou to šikovné deblistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty25

Trochu se uklidni a popřemýšlej. Nesympatická ti sice být může, ale kvůli tomu, co říká o Caroline, ji nemusíš zběsile kritizovat a dávat slovo expert nebo expertka do uvozovek, nevím co tě přesně ponouká k tomu o ni takhle negativně uvažovat, no expertka to přeci jen bude zřejmě větší než ty, takže bych žádal trochu respektu k její osobě a k tomu, co dokázala, na místo tvého stupidního hodnocení jejích karierních úspěchů, dle tebe spíše neúspěchů. Budu ti tedy velice vděčný, pokaď opravdu popřemýšlíš a pro příště se podobně zbytečných soudů zdržíš, ať je ti jakkoliv (ne)sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Já naprosto souhlasím s Chládkovou. Kdyby byla Petra fit, tak by to bylo 2:0 pro Petru. Všiml sis třeba, že Petra podávala podstatně pomaleji než normálně? Proto tolik winerů z returnu. I výměny hrála prakticky ve stoje v tom druhém setu, a přesto se držela... Ale je mi jasné, pro tebe nejkrásnější = nejsympatičtější = nejlepší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, takže mám mít respekt k někomu, kdo hodnotí a kritizuje toho, kdo třeba ve 22 letech dokázal víc, než on sám za celou kariéru? No tak to ani omylem... Jinak jsem se teď dočetl, že Chládková byla na žebříčku nejvýš 31. No vidíš, ještě jsem jí s tou třetí desítkou přilepšil. :D
Reagovat
smazaný uživatel
nejde jen o Chladkovou, ktera mi kupodivu nijak nevadi, ale vetsina expertu se prece zabyva urcitou problematikou v teoreticke rovine! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale ať ten člověk aspoň někdy patřil ke špičce, když už do toho kecá v televizi. :D Já se taky někdy bavím nad prognózami Wilandera, ale říkám si, že ten aspoň něco dokázal... Mýlit se je samozřejmě lidské, ani sebevětší expert neodhadne všechno správně. Ale když vidím (a slyším) Chládkovou, tak mě prostě "vomejvají". :D
Reagovat
dadaft
taky bych tu nevraživost připisoval kritice miláčka.
jinak, monty, 31. místo na světě člověka zcela jistě opravňuje mluvit o tenise v TV.
Reagovat
Bob
Ty jsi horší citlivka než ženská. Občas mi ženu svým projevem připomínáš. Takže stručně. Ana hrála skvěle, dobré returny. Petra byla unavená a měla o dost horší pohyb. Jelenu včera ale smetla. Ana včera hrála proti Lucce dost špatně a taky na to doplatila a dneska si Lucka udělala s Jeleny sekanou. Co říká Chládková je mi celkem jedno, protože každý z nás má na všechno svůj názor a buď to s tebou rozhází nebo ne. Sice nevyhrála žádný turnaj, ale po tenisové stránce je z nás nejzkušenější. To, že si Ana připsala jeden bod je sice hezké, ale k ničemu, kdyby to včera nepodělala. Ale částečně chápu tvé rozčílení (nebo výkyvy emocí?), když Caro dneska dostala klepec od Petrovové.
Reagovat
smazaný uživatel
A nezastáváš se Chládkové náhodou proto, že si s ní píšeš maily? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No řekl bych, že ona, jakožto bývalá elitní, ačkoliv pro tebe je zřejmě 31. místo na okruhu strašně málo, čemuž se lehce usmívám, tenistka, má ze své pozice expertky, trenérky, bývalé profesionální hráčky, prostě člověka, který se celý život motá kolem tenisu zřejmě víc, než my všichni dohromady, rozhodně větší kredit, právo, nazývej to jak chceš, hodnotit, případně kritizovat hru Caro Wozniacké a jakékoliv další hráčky či hráče víc než ty kritizovat její osobu ;-) k tomu ještě za poměrně přínosné a informativní věci vyřčené o viděných hráčkách, což je ale věc názoru, chápu
Reagovat
dadaft
byly to dva maily loni při US Open.
nezastávám se konkrétně jí. taky mi není moc sympatická.
já jen, že obvykle jsi k dámám galantní.
k Chládkové moc ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli jsem citlivka, ale každopádně to dost prožívám. :D Já fandil Aně, ne Srbsku, takže jsem byl dneska spokojený. Vlastně jsem z těch čtyř zápasů viděl jenom ty, ve kterých hrála Ana... Nemyslím si, že by to Ana včera "podělala". Lucka byla prostě lepší, to je všechno. I kdyby Ana včera vyhrála, tak to bylo nejspíš taky "k ničemu", protože kdo by udělal třetí bod? Jeleně to nevyšlo a pochybuju, že by vyhrály čtyřhru... Já myslím, že pro Anu je to dnešní vítězství určitě cenné a vůbec ne "k ničemu". Na takových výkonech se totiž dá stavět i do budoucna na normálních turnajích. Kromě toho, málokdo si může říct, že porazil Petru ve Fed Cupu. Že nebyla úplně fit, to nepopírám, ale nemyslím si, že by to dneska rozhodlo...

Co se týče Chládkové: Svůj názor jsem vyjádřil a tím to hasne. Možná se budeš divit, ale já jsem schopný respektovat i lidi s opačným názorem, než je ten můj. Ale rozhodně nebudu respektovat Chládkovou, která svoje názory podává stylem, který se mi nelíbí (podceňování soupeře atd.).

Co se týče Caro a jejího nepovedeného zápasu: K tomu jsem se už taky vyjádřil v tomto vláknu... Prostě se jí dneska nedařilo a Nadia byla lepší. Teď si Caro odpočine, Rory ji bude opečovávat a bude to zase v pohodě. :) Důležité je, že se povedla aspoň ta desítka na konci roku... Takže rozhodně nejsem naštvaný. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co říká o Caro, ale vadí mi její kategorický soudy, něco říkat musí, to je jasný, ale včera se vyjadřovala o Radwaňský, ne moc lichotivě. Dnes to trošku zkorigovala, že si to musí ty holky odpracovat, ale pak řekla, že tenhle styl nemá v moderním ženským pojetí tenisu moc šancí na úspěch. Ale vždyt je R. ve špičce.
Jinak co mě rozesmálo, když dostala otázku, dlouze a obšírně na ni odpovídala, typická ženská no..a pak si vzal slovo Pála st. a řekl jednou větou, to, co Chládková..:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi tím, že Chládková vypadá trochu jako kluk. :D
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo docela vtipný Montíku :-) být tebou, dal bych tam ještě více tlemících se smajlíků, který si tvůj opravdu vtipný výrok nepochybně zaslouží
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych rozlišoval dvě různé věci... Pro mě by 31. místo určitě nebylo málo, protože jsem 31. na světě nikdy v ničem nebyl. Ale na "experta" mi přijde to 31. místo (a žádný vyhraný turnaj) fakt málo. Zkrátka a dobře, jsou podle mě povolanější lidé, kteří v tenise dokázali mnohem víc než Chládková. Jenom se jim asi tolik nechce mluvit do televize...

Jinak já si můžu kritizovat koho chci. Myslím, že jsem napsal všechny argumenty a důvody, proč kritizuju Chládkovou... Stejně tak si může každý kritizovat mě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, kategorické soudy... Jo, ten Pála st. mi naopak přijde sympatický. Dokázal ocenit výkon Any a bez nějakých "omáček" řekl, že hrála výborně. Když se ke slovu dostala Chládková, tak řekla: "Jo, Ivanovič hrála dobře, ale..." No a už to začala okecávat. :D

Ještě zpátky k Pálovi staršímu: Je tedy pravda, že mě trochu naštval při letošním finále RG, když po zápase Masha pózovala s trofejí, usmívala se, měla pochopitelně radost a on řekl, že je "dobrá herečka". To se mi teda trochu nelíbilo, protože si myslím, že pocit radosti a štěstí nikdo hrát nemusí. Ale vím, že to asi nemyslel špatně, prostě to jenom tak vyznělo... Stejně tak dneska při tom modlení Any u jestřábího oka. Pála starší: "No, hezky to sehrála. Usmívala se, modlila se..." :D Jinak i Pála ml. mi přijde jako sympaťák a hlavně na mě působí jako takový flegmatik a to si myslím, že je úplně ideální verze nehrajícího kapitána. :D
Reagovat
dadaft
to ne, mám rád holky s krátkými vlasy. ))
je na mě moc extrovertní.
Reagovat
Bob
Monty, já se bavím o Fed Cupu. Že si něco může vzít do budoucna nebo jí to mohlo povzbudit budiž, ale tady jí to nebylo nic platné. Já jí neberu dnešní hru, hrála skvěle. Prostě jednoduše. Vyhráli jsme a to je super! Holky se praly a Petra slíbila, že nechá na kurtu všechno a nechala. Je to dobré, že obě dokáží vyhrát. Lucka perfektní, chtěl jsem sice vidět Andrejku, ale nevadí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tlemící se smajlíky je tu expert někdo jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť jsem taky pogratuloval, ne? :) Mimochodem, o síle českého týmu jsem se vyjádřil i ve vedlejší diskusi... No dobře, ale pro mě jako pro fanouška Any je právě důležité, že si z toho dnešního výkonu může něco odnést do budoucna. Přestože to jejímu týmu nevyšlo, tak si myslím, že si Ana tohoto vítězství hodně váží a vlastně to sama potvrdila v pozápasovém rozhovoru. Však už před finále říkala ve Sport magazínu: "Porazit Kvitovou je výzva."
Reagovat
smazaný uživatel
Zas to nesmí s tou flegmatičností moc přehánět :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se právě krátkovlasé holky moc nelíbí, ale najdou se i výjimky... Ale to už jsem tady jednou řešil s Emičkou a Fandinou. :D

Chládková mi je prostě nesympatická, cizím slovem to říct neumím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
na podobné "vtípky" zase nejspíš Monty. Mám podobné vtipálky s podobným humorem rád, vždy se u nich upřímně zasměji ;-) někdy se i za břicho popadám...otázka ale zní, z jakého důvodu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi to nepřehání, když je dvakrát dovedl k poháru. :) Myslím, že Pála si vybral smůlu tenkrát v tom semifinále s USA...
Reagovat
smazaný uživatel
bez čárky...z jakého důvodu
Reagovat
Jan
Mně je Chládková velmi sympatická, to že se někdy s prognózou netrefí, kdo se vždycky trefí ? Jak byla oblečená jsem vůbec neřešil a že byla 31. na světě, proč by nemohla komentovat zápasy ? Zkušeností má dost, pohybuje se v tom celý život a někdo, kdo byl výš na žebříčku, se třeba neumí tak vyjadřovat nebo nevypadá tak sympaticky jako ona. Takže nemám s ní nejmenší problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé po dlouhé době jsem se do Prahy těšil, protože jsem nejel za prací, ale za zábavou (i když pracky mě z toho všeho tleskání bolí víc než když jsem v práci :-) ). Když jsem konečně dorazil do Areny, vypadalo to, že mě ani nepustí dovnitř, protože jsem měl v báglu jídlo, a s tím se tam nesmí. Ale na třetí pokus to konečně vyšlo, takže dobrý.

Üvodní ceremoniál se mi líbil, jen je škoda, že holky stály zády ke mně. A Moniku Absolonovou považuju za výbornou zpěvačku, takže mi není jasné, proč se jí tak třásl hlas.

Dojmy z prvního zápasu výborné, občas jsme si zanadávali na rozhodčí, ale předvedená hra měla velice vysokou kvalitu. A na Anu se fakt dobře kouká, Monty si umí vybrat ;-) Lucka suverénně svůj zápas vyhrála, takže začátek velice příznivý.

A pak TO přišlo. Nebo spíš TA přišla. TA, na kterou jsem se tolik těšil, i když se přiznám, že jsem tak trochu nevěděl, co od ní čekat. Naštěstí Petra hrála výborně, měla tam sice slabíš chvilku, ale nakonec svůj zápas zvládla a přidala druhý bod.

Pak, když se hala trochu vyčistila, přesunul jsem se směrem ke studiu ČT, abych se na Petru podíval blíž a třeba z toho vytěžil i autogram, což se nepovedlo, Petra poté, co studio opustila, rozdala pár podpisů a prchla směr šatna.

A pak se šlo domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Poučen z předchozích nezdarů jsem tentokrát veškeré potraviny nechal doma, takže vstup bez problémů.

Nevím, jaký povzbuzovák si to Srbky přivezly, ale evidentně měly jenom jednu dávku. Zatímco Ana hrála o třídu lépe než včera, Jelena nikoliv. Ale popořadě.

První zápas zase v hlavní roli s Petrou, tentokrát ale ne tak úspěšný. Petru sobotní zápas viditelně vyčerpal, Ana naproti tomu hrála naprosto v klidu a bylo to vidět - dobré podání, skvělý return a minimum chyb. Jaký rozdíl oproti Petře, pro kterou uhrát dvě výměny v řadě byl takřka neřešitelný problém. Hodně živo pak bylo při tom sporném míčku. No sporném - že Ana hrála přes síť bylo celkem patrné. Petra v druhém setu ukázala, jaká je to bojovnice, ale bohužel to nakonec nestačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
V druhém zápasa Lucka totálně nabušená sebevědomím Jelenu rozmetala, té nepomohla ani masáž. když proměnila mečbol, halu ovládlo bezbřehé nadšení, Lucka si ovace jistojistě zasloužila.

Co ve mně zanechalo celkem silný dojem, byla situace, kdy se Petra v průběhu druhého zápasu vrátila na lavičku a objevila se na kostce nad kurtem, což mělo za následek bouřlivý potlesk, ale ona jako by se skoro až styděla. Neměla za co, i když tentokrát nevyhrála, bojovala statečně.

Závěrečný ceremoniál si hala vysloveně užívala, stejně jako holky. Taneček Lucky a Andrey opravdu pobavil. ;-)

Když skončily oficiality a hala se trochu vyprázdnila, šel jsem směrem k lavičce našich, abych si děvčata prohlédl zblízka.
Pak se holky začaly podepisovat, ale já nestál na strategicky nejvýhodnějším místě - Lucka Šafářová, Andrea i Petr Pála se zastavili kousek přede mnou, takže to vypadalo, že vyjdu naprázdno (Petra už byla v šatně, holky ji omluvily tím, že toho má plné zuby, čemuž bych i věřil; přesto i ona pár podpisů rozdala). Titul "Nejpoctivější rozdavačka autogramů" si jednoznačně odnáší Lucka Hradecká, která to vzala opravdu poctivě - prakticky celou spodní řadu. Takže se nakonec podepsala i mně ;-) Petra to sice není, ale co už. Mimochodem, i když to v televizi možná tak nevypadá, na živo je to fakt moc hezká holka.

Když jsme u té televize - přesvědčil jsem se, že pořádně zkresluje. To bříško, co Petře všichni furt vyčítají, je v reálu velmi malé, rozhodně neplatí to, co tady pořád čtu. Vůbec Petra je štíhlá holka, žádná nadváha a podobné ptákoviny.

Tak to je v zásadě všechno, co jsem chtěl říct. Snad ještě - děkuju všem, díky kterým jsem to mohl zažít.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem rád, že se ti tam líbilo. :)

První den: No, na rozhodčí mohla nadávat Ana, hlavně na toho jednoho čárového při setbolu. :D Jinak díky za ocenění mého vkusu, ale nepřekvapuje mě to, protože Anička je moc krásná. :) Chtěl bych se tě jenom zeptat, jestli je vážně tak hubená, jak všichni tvrdí. Jasně, je hubenější než dřív, ale nepřijde mi, že by to bylo až tak hrozné... Důležité je, že se na ni dobře koukalo. :) Tedy dneska se dobře koukalo i na její tenis, i když chápu, že jsi z toho asi nebyl moc nadšený...

Druhý den: Tak s těmi podpisy máš podobné zkušenosti jako já z exhibice. :D Taky můžu potvrdit, že "nejpoctivější rozdavačkou autogramů" je Lucka Hradecká. Já od ní taky mohl mít v pondělí podpis, ale přenechal jsem to těm, kteří o ni měli větší zájem... Já měl taktiku: Buď Masha nebo nikdo! :D No, ale u Andrejky bych si možná taky dal říct. :)

Takže díky za report! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Anu jsem měl to štěstí vidět živě v Madridu, když hrála proti Azarence (btw. Azarenka na živo je opravdu větší zážitek pro uši než z televize) a nepřišla mi tak hubená. Respektive štíhlá ano, vychrtlá ne, ta její výška v televizi celkem skresluje
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že to není až tak strašné, jak všichni říkají... Můžu potvrdit, že televize zkresluje. Vždyť jsem v pondělí na exhibici viděl Mashu, Petru, Lucku Š. a třeba Lucku Hradeckou v civilu... Můžu říct, že všechny vypadají líp než v televizi. Masha u mě vede, to je jasné. :)
Reagovat
freeteepek
Je v reálu hodně hubená. Nevím, co všichni říkají, ale já říkám, že je to na můj vkus až moc. Vepředu nic, vzadu taky ne:-)A k tomu ta výška.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tě to uklidní, Ana je štíhlounká, ale ne vychrtlá. A rány umí rozdávat pořádné, to se musí nechat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, uklidnilo. :) Naživo se to vždycky hodnotí líp... A taky jsem rád, že Ana dneska nebyla tak nervózní jako včera a nabídla divákům v Praze i svůj krásný úsměv. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že kamera zkresluje, to je známá věc, i když to někteří vytrvale ignorují.

To mi bylo jasné hned, že ty budeš rád. Věř tomu nebo ne, ale to byla jedna z prvních věcí, která mě hned po skončení zápasu napadla. Sakra, asi jsem tady na tom fakt závislý.. :-D

Já sice zas tak rád nebyl, ale jinak jsem spokojený. Holky vyhrály, Petra si ostudu rozhodně neuřízla, povedlo se mi získat autogram, což mě po té nevydařené středě obzvláště potěšilo, takže ideální víkend. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za názor! :-) Je to jen pár dnů, co jsem tady psal, že Petra je ve skutečnosti OPRAVDU štíhlá a že její jedinou nevýhodou je, že se jí tuky ukládají do břicha, zatímco jiným ženám např. do boků do zadku apod.
Reagovat
freeteepek
Anna hrála dnes určitě líp, než včera. Prakticky bez chyb. Petra nebyla dost rychlá a trpělivá. Mě se ale pořád nelíbí, jak hraje na síti. To je vždycky stejný. A úspěšnost má stěží 50% (dnešní statistiky jsem neviděl). Petra chodí na síť ráda, ale moc jí to tam nejde. Podle mě, a říkal jsem to už dřív, by neměla hrát tolik nabíhaných volejů. Prostě to nechat dopadnout a pak uklidit míč jinam, než stojí soupeřka. Ta její hra, kdy skoro pokaždý hraje kros, je dost čitelná.
Lucka dnes hrála výborně, Jelena naopak dost chybovala. U Lucky se mi líbilo právě to, co kritizuju u Petry. Útok na síti si dobře připravila a nabíhaný voleje hrála minimálně. I díky tomu byla na síti prakticky stoprocentní. Od základní čáry hrála tvrdě a přesně, šla si pro body. Obranu taky zvládala výborně, ale tady nemůžu zhodnotit, jak moc se zlepšila oproti dřívějšku. Já jsem spíš odborník na útok:-)
Statistiky jsem neviděl, ale rád bych se na ně kouknul. Lucka i výborně podávala.
Jelena, pokud si dobře vzpomínám, taky jednou zahrála nabíhaný volej. Jenomže to dala křížem a Lucka to vystihla, takže jí ještě dokázala prohodit. Na jedný straně super reakce od Lucky, na druhý špatně zvládnuté zakončení od Jeleny. Kdyby si to nechala dopadnout jako předtím...Pokud Petru kritizuju za špatnou taktiku, tak tím myslím právě především nadužívání nabíhaných volejů. Všichni to víme, že Petra si umí ať už podáním nebo postupným útokem nádherně otevřít kurt, ale pak nezřídka zahodí docela jednoduchej balon.
Reagovat
Jan
Jestli to není tím, že nechat dopadnout balón před volejem působí jako jednoduchý úkon, zatímco trefit volej přímo je větší frajeřina, tak chce ukázat, že má na víc.
Reagovat
VlS
Jane, myslím že jsi tenis hrál nebo hraješ, takže víš, že hrát volej je efektivní hlavně proto, že hraješ míč daleko dřív a dáváš tak soupeřovi míň šancí ti ho vrátit. Taky jsi blíž u sítě a můžeš hrát větší úhel a někdy (ale jen někdy) máš míč výš. A někdy ti nic jinýho nezbude. To jsou důvody proč hrát volej, nehledej za tím frajeřinu.
Reagovat
tommr
je zajímavý, že Lucka včera proti Aně dělala úplně ty samý chyby jako dneska Petra a Ana jí za to několikrát potrestala. Lucka se z toho ale poučila a dneska jsem si všim, že si párkrát radši počkala na dopad míčku a pak teprve podle pohybu Jeleny zakončovala ... :)
Reagovat
Jan
Ano. To taky. Člověk na všechno nepomyslí. Tenis nehraju. Neudělal jsem si k tomu příležitost, věnoval jsem se jiným věcem a teď už na to kašlu.
Reagovat
dadaft
mně se líbí, že Petra chodí na síť.
bohužel dnes některé přípravné údery neměly dostatečnou kvalitu.
ono je to s tou sítí těžké. přípravný úder musí mít dobrou razanci a umístění - ale nemůžeš čekat, jestli tomu tak skutečně je. nestihl bys to a navíc, když chceš chodit na síť, je nezbytné využít všechny benefity, jestli to má přinášet fiftýny. musíš vytvořit také psychický tlak na soupeře. on ví, že jestli nezahraje kvalitně, přijde to, co popsal VIS - brutální zrychlení hry, na které těžko reagovat. takže při přípravě útoku to musíš jednak trefovat, jednak si musíš věřit, že to trefíš, protože musíš vyrazit vpřed hned, dřív než doopravdy víš, žes to trefil. ))

no a když to netrefíš, když má soupeř čas a prostor, jsi u sítě v nedbalkách...
Reagovat
freeteepek
Když sleduju ostatní top hráčky, tak někdy nabíhaný volej hrajou, jindy si radši počkaj. Spíš si počkaj. Petra si nepočká skoro nikdy a ty výhody, o kterých píše VIS, se kamsi vytrácej. Z mýho pohledu je prostě lepší počkat na dopad a zahrát to pak mimo dosah soupeřky, než jí zkoušet nabíhanymi voleji trefovat a doufat, že nebude dost pohotová:-( Koukal jsem na Federera, a ten si taky radši počká. Nabíhanej volej zrychluje hru, jenomže soupeřka už kolikrát vytuší, kam to půjde a navíc je těžší se dobře trefit. Ty nevýhody většinou přebijou tu jedinou výhodu, kterou je rychlost odehrání míče.
Reagovat
VlS
Už ze mě ta euforie trochu spadla, takže od emocí k tenisu.
Ana - Petra:
Ana hrála dneska o level výš než včera, Petra naopak (což je jen konstatování faktu a ne kritika, za objetavost zaslouží absolutorium, mnoho jiných by se na to vybodlo). Ana na returnu předváděla top tenis, Monty může být dnes velmi spokojený.

Lucka hrála super, je vidět, jak zapracovala na obraně. Jen jsem čučel, co dokázala ještě vrátit, před rokem by to nedokázala ani omylem. Ošetřování Jeleny bylo podle mého názoru viditelně tricky, žádné indikace problémů jsem v jejím pohybu neviděl. Ztratila tím u mě pár bodů v soutěži o dámu WTA. (Caro teď podobně přehrává etudu na téma MTO v Sofii)
Reagovat
gigin
*obětavost, doktore ;)
Reagovat
VlS
pravda, dík :-)
Reagovat
VlS
A potřebuješ něco obvázat nebo vyříznout? Doktory nech napokoji, nikdy nevíš, co ti vyvedou :-)
Reagovat
gigin
Tak nemusíš bejt doktor, jako doktor Mudr. Třeba právník, nebo tak. Spíš jsem narážel na ty (nedávno tu propírané) tituly, nic jiného v tom nehledej :DD A cože si mám obříznout, nebo co?? :-OOO
Reagovat
VlS
No, tak právníky nech už vůbec na pokoji, to už vůbec nemůžeš vědět co ti vyvedou. Netahej sem ttuly a národnosti, ať máme klid na naše plkání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že velmi spokojený dneska úplně být nemůžu, protože Caro prohrála... Ale ta zranění bych nepodceňoval. Je konec sezony, holky jsou unavené a prostě se to může stát. Když včera hrála Caro proti Tsvetaně, tak ta si za stavu 3:0 pro Caro ve 2. setu taky vzala MTO a dokonce při tom odešla do šatny. Trvalo dost dlouho, než se vrátila, ale já jí to prostě nevyčítám. Asi měla něco s kolenem a jak říkám, může se to stát... Caro dneska měla mnohem rychlejší ošetření než včera Tsvetana. Já věřím, že to není nic vážného, ale prostě si to lýtko nechala pro jistotu zalepit. Bylo to mezi prvním a druhým setem, takže si zvolila asi nejlepší možnou dobu pro MTO. Nevěřím tomu, že by chtěla Nadiu nějak rozhodit a dneska by se jí to asi stejně nepovedlo...

Jinak jsem dneska Jelenu neviděl, ale taky jsem něco četl, že nebyla úplně fit. Na druhou stranu, Jelena si dřív (když byla ve špičce) brala MTO docela dost často a některým hráčkám se to moc nelíbilo... Za všechno mluví tohle video z roku 2009, ze zápasu Mashy a Viky. :D

http://www.youtube.com/watch?v=3NBXfER8HXw
Reagovat
gigin
Já se taky teda přidávám ke gratulce, i když jsem byl kontra :)) Pozitivní je, že v takové sestavičce můžou holky reprezentovat ČR na takové úrovni dalších 5-6 let. Srběnkám gratuluju k finálové účasti. S takovou partičkou je to i tak velký úspěch :)) Škoda, že tam nešupli dnes Bojanu. Ale tak...
Reagovat
tommr
Bojana by proti Lucce v dnešní formě určitě neměla větší šanci než Jelena a srbskej kapitán si jí nejspíš šetřil na případnou rozhodující čtyřhru ... :)
Reagovat
Sonja
Bojana mohla překvapit...ale i kdyby prohrála, tak co, Jelena viditelně nebyla fyzicky v pořádku, takže ji tam prostě trenér neměl cpát...
Reagovat
tommr
po boji je každej tak trochu generálem. Já ted taky vím, že místo Petry měla hrát Lucka Hradecká nebo Andrea Hlaváčková - hůř než Petra by určitě nedopadly a třeba by jejich hra na Anu platila víc ... :)
Reagovat
Sonja
Nepřišlo mi, že by Petra hrála nějak špatně, Ana dnes válela;-) Kdyby Ana nehrála tak dobře, Petra by rozhodně měla šanci urvat pro Česko ten 3.bod...
Reagovat
tommr
úplně to samý se ale dá říct i o Jeleně a Lucce ... :)
Reagovat
dadaft
souhlas. už vidím trenéra, jak nahrazuje 22. hráčku světa, která postup do finále vybojovala a den před tím hrála dobře, 56. hráčkou světa, která na posledních turnajích vypadávala v prvním kole (naposledy dokonce s Birnerovou na ITF) - a tváří se přitom jako velký stratég...
Reagovat
Sonja
Je rozdíl prohrát rozdílem, kterým prohrála Petra a rozdílem, kterým prohrála Jelena...docela velký, nemyslíš? Petra prohrála o kousek, Jelena na plný čáře...prostě se na kurtu trápila a fakt mně jí bylo líto. Ano, Lucka hrála fantasticky, všechno se jí dařilo a pravděpodobně by Jelenu porazila, i kdyby ta byla ve formě, ale radši bych proti ní prostě viděla Bojanu, která by možná prohrála podobně jednoznačně, ale byla by zdravotně v pořádku a nabuzená...
V nejch očích to Srbky prohrály už včera, Jelena si mohla dát klíďo píďo voraz:-)
Reagovat
Sonja
*mejch
Reagovat
Sonja
Na druhou stranu, neviděla jsem Jelenu včera hrát, pokud předvedla dobrý výkon a byla na tom celkově líp než dnes, nejde se trenérovi divit, že ji postavil i dnes...ale podle mě toho pak sám litoval:-D
Reagovat
Jan
Viděl jsem v pořádku, že hrála dnes Petra. Bylo to logické. Včerejší výkony slibovaly, že by se to mohlo povést zase a Ana včera nehrála moc dobře, takže kdyby hrála dnes stejně, mohlo se to Petře na základě včerejšího výkonu povést. A taky by už byla Ana unavená, kdyby nastoupila na debla, i kdyby nastoupily s Jelenou společně, zatímco H+H tak mohly zůstat čerstvé. Jevilo se mi to jako optimální strategie, když jsme dnes měli 3 možnosti jak získat bod. To včera před utkáním se dalo spekulovat, jestli místo Petry by neměl hrát někdo jiný, protože po nemoci to vypadalo, že bude snadno k poražení.
Reagovat
tommr
nevím jak si přišla na to, že Petra dneska prohrála jen "o kousek". Ana byla naprosto jednoznačně lepší ve všech ohledech a Petra neměla ani jedinej náznak šance něco s tím zápasem udělat. Aně nevyšla jen jedna hra když podávala na vítězství v zápase za stavu 5:3 - nejspíš to trochu podcenila. Jinak ale byl rozdíl mezi ní a Petrou úplně stejnej jako mezi Luckou a Jelenou ... :)
Reagovat
Jan
3-6 5-7 není 1-6 1-6, už z těch čísel. A jak Petra dokázala v druhém setu stáhnout z tuším 2-5 na 5-5, to má taky svou hodnotu. Takže bych to nesrovnával. A ze začátku Petra Anu dost drtila i přes její forhend. Samozřejmě, pak už na to neměla, bylo vidět, že je unavená, nepouštěla se do velkého běhání, protože nemohla a uhrát to pouze pomocí úderů to nestačilo. Ale podle mně byla Petra lepší než Jelena (až na ten pohyb samozřejmě).
Reagovat
Sonja
Kdyby Petra ten 2.set vyhrála, jakože k tomu neměla úplně daleko, tak by to ve 3.setu ještě bylo otevřené...ano, Ana byla lepší, ale psychická výhoda by v tom případě byla na straně Petry a kdo ví, co by to s jejím výkonem udělalo (respektive s výkony obou)...Jelena dnes uhrála ubohé 2 gamy, prostě fakt neměla nárok.
Ale už se s tebou nehádám, zakončíme to tím, že se neshodnem a tečka;-)
Reagovat
tommr
výsledek trochu zkresluje. Prakticky celej zápas se hrálo jen při servisu Petry: v televizi uváděli dokonce přesný časy - při servisu Petry se hrálo v průměru dvakrát tak dlouho než při servisu Any. Ana měla brejkboly skoro při každým servisu Petry (celkem jich měla 18), zatímco Petra měla jen dva brejkboly pouze při tý jedný hře kterou už jsem zminoval a kterou Ana zřejmě trochu podcenila ... :)
Reagovat
tommr
já se taky nechci hádat, ale rozhodnutí srbskýho kapitána postavit Jelenu chápu ... :)
Navíc jsem pevně přesvědčenej, že o výsledku se v podstatě rozhodlo už první den a dneska by to naše holky urvaly at už by za Srbsko hrál kdokoli. I kdyby nastoupila Jovanovská a povedlo se jí Lucku zaskočit, tak H+H by ten třetí bod už nějak vyválčily ... :)
Reagovat
Sonja
Tak alespoň v tom se shodneme;-)..jak jsem psala výš:
"V mejch očích to Srbky prohrály už včera, Jelena si mohla dát klíďo píďo voraz:-)"
Reagovat
smazaný uživatel
No ale i kdyby Ana včera vyhrála, tak musela Jelena taky aspoň jednu dvouhru vyhrát, protože v deblu by to asi nevyšlo... Já bych taky radši viděl Bojanu, dobře se na ni kouká. :) Ale zase by se nemělo zapomínat, že bez Jeleny by Srbky ve finále nebyly.

A co se týče toho, že Ana včera "měla" vyhrát, tak Lucka byla o tomto víkendu opravdu v nejlepší formě ze všech hráček. Tak trochu si s Petrou prohodily pozice... Navíc Ana měla pozitivní bilanci s Petrou a negativní s Luckou, takže to až takové překvapení není. Já jsem hlavně rád, že aspoň jeden zápas Ana vyhrála. Kdyby ze tří zápasů celého finále dvakrát prohrála Ana, to by mě fakt mrzelo... Ale naštěstí to dneska nepřipustila. :)
Reagovat
darek.vrana
Při té prohře Petry se tu roztrhl pytel se Slováky, a teď kde nic tu nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som ceskam fandil a budem fandit Lucku som mal rad uz oddavna a som velmi rad ze konecne sa presadila aj vo FED Cupe !!!
Berdych je kuuun ze ju vymenil za totu primadonu:)))
Reagovat
darek.vrana
To je dobře, že nejste všichni jako ta žumpa, co se tady vyrojila na diskuzi:). Co se týče Lucky, taky je mi sympatičtější než ta umělá hmota, ale proti gustu atd. Jinak Lucce to neskutečně slušelo v pondělí při té exhibici, nevím, čím to bylo, ale vypadala mnohem líp než třeba dneska. Asi oblečení, účes, a možná jak o nic nešlo, že byla nějak nalíčená či co?
Reagovat
smazaný uživatel
noo ona mi bola vzdy simpaticka:)))
A ma aj hru na TOP 10 SOM ZVEDAVY JAK BUDE HRAT V ROKU 2013.
Leboo tak presnu ľavačku jak mala uz v exibicii s Masou nato niet odpovede.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme je to uzasne a velka gratulace,ale priznam se, ze jsem to chtela vice dramaticke a rozhodovani az pri ctyrhre,ale na druhou stranu je prima, ze Lucka hrala vyjimecne dobre .Skoda. ze je konec sezony, aby na tuto skvelou formu do ledna nezapomnela.
Reagovat
tommr
škoda, že se ten debl nehraje jako třetí v pořadí jako při DC. Takhle jsou tam ty deblistky většinou jen jako divačky ... :)
Reagovat
Jan
Pro mě to dramatické bylo. Něž začala Lucka vyhrávat jednu hru za druhou, bál jsem se, že kdyby prohrála, tak ani ta 4hra nemusí být jistá.
Reagovat
dadaft
docela mě překvapilo, jak často byly obě na síti.
Reagovat
VlS
Holky - běžte s Davidem na článek o klucích (už jsem tam byl) a nechte tohle holkám.
Dík
Reagovat
a.magerova
Holky naše byly jste skvělé, moc vám gratuluji. A doufám, že vás naši kluci napodobí... !!!! :-)))
Reagovat
Nancy_z
Sorry :-) To jen byla poznámka na okraj, jinak mojí pozornost měly dneska holky!
Reagovat
Sonja
Úplně mě to dojalo...moc mu ten titul přeju:-))
A gratulace i Jerzymu, že to dotáhl takhle daleko:-)
Reagovat
Nancy_z
Je to velký šampion, ne výškou, ale tím, jaký je jako hráč a člověk. Když jak stáli vedle sebe, tak ten výškový rozdíl byl až komický ;-)
Reagovat
Chrenda
Je v dobrým laufu, přeji mu, aby zabodoval na TM, myslím, že semifinále minimálně by mohl dát!
Reagovat
Sonja
Šance tam je...ale záleží na tom, v jaký formě bude Delpo...
A doufám, že mu to přeješ kvůli němu a ne kvůli tomu, aby byl co nejvíc vyšťavenej na finále DC:-D
Reagovat
Jan
Hopman Cup asi moc prestižní není nebo se mýlím ?
Reagovat
vendulkabendulka
Ja myslim ze je celkem hodne, ale je umele tlacen do uzadi, protoze neni soucasti okruhu. Vzdyt taky kazdy rok mivaji tenisti problem a dostavaji pokuty kdyz kvuli Hopmanu vynechaji ofiko turnaje,
Reagovat
Jan
No právě.
Reagovat
tommr
HC sám o sobě možná není nic světobornýho, ale jako doplněk k DC a FC má určitě svou váhu. A to tím spíš, že se to ještě nikomu nepovedlo získat všechno najednou ... :)
Reagovat
Jan
Na stránkách fedcup.com píšou, je to sice taková blbost, že máme jako první národ šanci vyhrát Hopman Cup, Fedcup a Daviscup v jednom roku. Taky tam je pěkné Česká republika v sedmém nebi :) když to posedmé vyhrály.
Reagovat
tommr
proč by to měla bejt blbost? Já si naopak myslím, že by to byl skvělej úspěch a že k tomu máme dost blízko ... :)
Ještě bych k tomu dodal, že letos máme zástupce ve všech finálovejch kláních - nejen v týmovejch soutěžích, ale i na TM mužů i žen, v singlu i v deblu. Všechno dohromady to vypovídá o momentální síle českýho tenisu ... :)
Reagovat
Jan
Jo jo, je to skvělé. Ale až skončí Štěpánek, tak to u mužů v DC tak slavné nebude. Je za nimi obrovská díra. Ale i tak je to skvělé. O to víc, že Berdych a Štěpánek to táhnou ve 2 lidech v DC už roky a mají takové úspěchy. 2 finále, nějaké semifinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
akurát se trošku bojím, co bude za dva nebo tři roky... až odejde štěpec, tak už asi na davis cup mít moc nebudem... je asi třeba, aby se konečně chytili veselý s pavláskem... nějakou novou naději no...
Reagovat
Chrenda
Já myslím, že minimálně Veselý už má našlápnuto a počítám, že v příštím roce by se mohl dostat už do první stovky. A Štěpánek ještě dva tři roky vydrží...snad!
Reagovat
darek.vrana
Tak tak, snad se ukáže už brzy Veselý i Pavlásek, do nich vkládám docela naděje. veselý už to na Futurech drtí, už je o kategorii výš, myslím, že za rok už o něm uslyšíme mnohem víc. Oba dva to navíc mají v hlavě srovnané a jsou poctiví, tak by ten přechod mohli zvládnout. A mají i dobré fyzické parametry, na rozdíl třeba od některých minulých juniorských nadějí, které se tak neprosadily, jako třeba Tabara apod.
Reagovat
Jan
Je to nádhera. Včera i dnes mi to vehnalo slzy do očí. Lucka hrála fantasticky, Petra byla unavená, bylo vidět, že na víc nemá, nebyla běhavá a jak se snažila všechno odehrát z jednoho místa pomocí úderů bez moc velkého pohybu, na dobře hrající Anu to nestačilo. Ale obavy jsem měl. Kdyby Jelena nad Luckou vyhrála, mohlo to dopadnout jakkoliv. Obě Srbky jsou lepší singlistky než H+H a kdyby nastoupily v deblu v euforii mohlo to dopadnout všelijak. Viděl jsem na našich holkách jaké měly obavy po prohře Petry. Příští rok s Austrálií v prvním kole to taky bude zajímavé. Je vidět, jak je úzká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Letos v 1. kole s Německem naše hráčky bojovaly (dobře) a kdyby Němci měli zdravou a ve formě hrající Petkovičovou, mohly se ocitnout v baráži. Stejně tak příští rok s Austrálií, kdyby se jim nedařilo. Stosurová také něco umí a i jejich další hráčky. Ale teď slavme. Je to úžasné, obhájit Fed Cup a ještě doma, byla to nádhera.
Reagovat
VlS
No, já bych řek, že Australanky mají jen Stosur a nemyslím, že by bylo úplně jistý, že přijede, a když přijede, tak jak bude hrát. Sam taky umí pěkně propadnout.
Reagovat
tommr
o mě se ví, že nepatřím mezi přehnaný optimisty, ale tentokrát jsem byl úplně klidnej. Pevně jsem věřil, že aspon jeden singlovej zápas dneska vyhrajeme a o vítězství H+H v případným rozhodujícím zápase jsem vůbec nepochyboval. Ivanovicova a Jankovicova jsou sice lepší singlistky než H+H, ale to v deblu nehraje takovou roli a navíc by byly obě utahaný z předchozích zápasů ... :)
Optimista jsem i co se týče Austrálie. Pokud budou naše holky zdravý a nastoupí v nejsilnější možný sestavě tak Australanky v pohodě smetem ... :)
Reagovat
Jan
Letos jsem si všiml Gajdošové (byť je to Slovenka), že za ně taky něco v FC uhrála.
Reagovat
Jan
Jak se říká, že dobří singlisti v deblu vyhrají nad ryzími deblisty. Viz Berdych a Štěpánek v DC.
Reagovat
Nancy_z
Ale i Lucka H. a Andrea H, jsou slušné singlistky a navíc skvěle sehraný pár. Takže bych v tom žádnou velkou výhodu nehledala... Navíc se Srbky navzájem moc nemusí a nejsou zvyklé spolu hrát...
Reagovat
tommr
jenže to neplatí automaticky za všech okolností. Příklad Berdych+Štěpánek navíc není tak úplně dobře zvolenej, protože Štěpánek je i skvělej deblista - což dokazuje třeba jeho letošní účast na TM deblistů ... :)
Reagovat
Jan
Ale ano, ale Štěpánek hraje ve větší míře debla krátce ne ? Předtím dával výrazně přednost singlu.
Reagovat
Jan
Příští rok, kdyby se naše holky potkaly v FC s Německem, také by to mělo jiné grády. Díky Kerberové. Jak rychle se ty pozice týmů mění.
Reagovat
Nancy_z
Štěpánek se hodně věnoval deblu i dřív, spíš později se začal víc soustředit na singl. Vždycky byl skvělý na síti...
Reagovat
darek.vrana
Štěpánek?? To je naopak předělaný deblový specialista. Až do 24 let byl brán jako deblista, pak se teprve začal prosazovat v singlu. Pak samozřejmě singla upřednostňoval, ale jde o to, že má ty deblové návyky a umí na síti.
Reagovat
darek.vrana
A zdaleka ne vždy dva kvalitní singlisti uspějí i proti průměrným párům. Viz třeba i výsledky Federera v deblu.
Reagovat
tommr
příští rok utkání s Německem nehrozí. Němky totiž letos vypadly ze světový skupiny právě s Austrálií a vůbec v ní nebudou hrát ... :)
Jako možný soupeře můžeme v semifinále očekávat bud USA nebo Itálii a ve finále pak někoho ze čtveřice Rusko, Japonsko, Srbsko a Slovensko ... :)
Reagovat
Jan
Nějak jsem zapomněl. Když ty Němky teď šly také docela nahoru, tak mě to přišlo, že jsou zase zpátky. Stačilo se podívat na výsledky :)
Reagovat
tommr
budme rádi za to že Němky s Australankama prohrály. Němky s uzdravenou Petkovicovou by byly příští rok nejspíš o hodně těžší soupeřky ... :)
Reagovat
Jan
a Kerberovou k tomu. Goergesová taky něco umí, Lisická, bylo by to asi o hodně těžší.
Reagovat
capjar
a velká gratulace !!!
Reagovat
tommr
a dokázala, že je taky skvělá hráčka. Snad se to nějak pozitivně projeví na její hře v příštím roce - s takovou hrou jakou předváděla o tomto víkendu by nebyla ani ta první desítka nereálná ... :)
Petra dneska bohužel neměla šanci - projevila se na ní ta vynucená tréninková pauza. Zaslouží si ale uznání za ten jeden získanej bod ... :)
Trochu mě jen mrzí, že H+H zase nedostaly šanci předvést co umí. Jejich přítomnost v týmu je ale i tak velkej přínos, protože to dodává velkou jistotu našim singlistkám - můžou hrát klidněji s vědomím, že H+H by v případě potřeby ten třetí bod určitě vybojovaly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsáno, gratulace všem holkám, ale Lucka si to prostě zasloužila, taky si to patřičně užívala s Andrejkou, taneček se mi moc líbil :-)
Reagovat
historik
naprostej souhlas, taky doufám, že Lucka půjde výš - to co dneska předvedla byla doslova oslava tenisu
Reagovat
VlS
Jo, ten taneček byl super, holky nejsou viditelně žádný dřeva a moc jim to slušelo :-)
Musím si dát pozor, nebo začnu bejt jako Monty, ale mám prostě hroznou radost, Lucka je moje "nej" a zase až tak často mi tu radost nedopřává, ale neva, tohle za to stojí.
Reagovat
tommr
jj ten taneček byl taky dobrej - kam se na naše holky hrabe Petkovicová ... :)
Podstatně delší verze je k vidění třeba tady:
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/437560-video-tenistky-ve-skvele-nalade-krasky-hlavackova-s-safarovou-tancuji-v-satne.html#section-artcl
Reagovat
Jan
Moc se mi ten taneček líbil. Jak tam obě kroutily zadečkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak proč bys nemohl být jako já? :) Jsem rád, že máš radost. Lucka si to zasloužila, měla tam ze všech hráček nejlepší formu. Já jsem dneska taky spokojený, protože Anička vyhrála a předvedla super výkon. :)

Další komentáře napíšu ještě později... Teď už se soustředím na Caroline a její finále v Sofii. :)
Reagovat
vendulkabendulka
Bylo to nadherne tenisove odpoledne, ale z 'Arginmax' uz dostavam koprivku a tik v oku.
Reagovat
Nancy_z
:-) Mě zas štve Fed Cup by BNP Paribas :-)
Reagovat
Jan
Už mám erekci, jen uvidím slovo tenis :)
Reagovat
vendulkabendulka
Ja nemam, ale jednou jsi ji urcite poridim, kdyz se o tom porad mluvi. Je to vetsi nez oktavie?
Reagovat
Jan
Je a o moc :)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem chtěl vidět andrejku, jak vrtí zadkem, a oni to zruší...
Reagovat
vendulkabendulka
Kousek tam bylo videt a maji to s Luckou pekne secvicene :)
Reagovat
VlS
Lucka neuvěřitelná
Tak jsem si to zase jednou užil, pistolnice měla nabito ostrejma, trefovala do černýho, ledovej pohled, zabijáckej instinkt --- to miluju.
Dominance od prvního momentu, super zážitek, moc děkuju a moc gratuluju.
Reagovat
rubens
Přesně jsi to vystihl,prostě fantazie. Díky, holky.
Tak mě napadá, kde by asi naše holky byly, kdyby měly možnost občas
hrát turnaj domácí.
Reagovat
tommr
dobrá připomínka. Naše holky by si zasloužily aspon jeden plnohodnotnej WTA turnaj na naší půdě. Od Černoška by bylo mnohem rozumnější kdyby věnoval peníze a energii na takovej turnaj a neplýtval je na nesmyslný exhibice ...
Reagovat
Jan
To není špatná myšlenka, při současné síle našeho tenisu. Běžte mu to někdo navrhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem šťastná,holky to uhrály!Lucka,parádní tenis.Tak škarohlídi,nechoďte,dnes slavíme!Chrendo,tebe tím nemyslím,je vidět,žes fandil,co to dá.Jdeme se veselit!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som vam tu v piatok pisal ze Lucka uhra 2 body ja som jej veril!!!
Reagovat
seshitec
Velká gratulace, opět se ukázalo, že máme opravdu širokej kádr a porazit nás je strašně těžký pro každýho
Reagovat
Nancy_z
Lucka dneska parádně, nedala Jankovičové šanci! A to, že J. nehrála nic extra nijak nesnižuje výkon Lucky. V dnešní formě by dokázala porazit i silnější hráčku :-) Krásně se na to dívalo. Díky!
Reagovat
smazaný uživatel
Bych ani netvrdil že rozdrtila ale spíš o neschopnosti Jankovičové která už je dávno za zenitem.Už včerejší její výkon tomu jasně něco říkal ,Jankovičovou by dneska porazila každá česká reprezentantka vždyt ona je úplně mimo nechápu že ji vůbec nasadil znova a celkově nominoval vždyt ona hraje h0vno celý rok .
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tož.. ono se fakt Jankovičové nemůže hrát dobře, když na ní včera hrála Petra ohromný tenis a dneska Lucka..to byla prostě fantazie a ta jejich hra musela Jankovičovou deptat.
Reagovat
dadaft
ale ale, na konci sezóny je 22. na světě!
3 výhry ve FC.
finále - Birmingham, Dallas
semi - Dubai, Ku.ala Lumpur, Kodaň
...
Reagovat
VlS
Jsi co jsi, hlavně že to otevřeně inzeruješ sám a tedy není třeba to dokazovat.
Reagovat
tommr
kdyby nebylo Jankovicový tak Srbky vůbec nejsou ve finále. Jankovicová plní v srbským týmu funkci Petry Kvitový a byla to právě Jankovicová, která rozhodla o senzačním vyřazení Rusek v semifinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
velká paráda a gratulace, dneska je hvězdou Lucka!
Reagovat
Chrenda
Přesně tak hvězda víkendu...moc si to zaslouží!! Je super, že jsou v mužstvu dvě holky, které můžou za sebe zaskočit!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká radost,Lucka hrála nádherně.Peťi mi bylo líto,bylo vidět,že není fit.Ale jsou tým,který je neuvěřitelně silný.Prosím,velky_sulin,proč urážíte,není vám recht,že naše holky vyhrály?A vyhrajete jak?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist