Šafářová zastavila Karatančevovou, Kvitová měla namále

9. 8. 2012, 07:37
Aktuality 225
WTA MONTREAL - Obě české tenistky na turnaji v Montrealu postoupily přes naturalizované Kazašky do 3. kola. Lucie Šafářová ve dvou setech zastavila rozjetou Sesil Karatančevovou, Petra Kvitová odvrátila hrozbu vyřazení a otočila zápas s Pěrvakovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová poslední tři zápasy prohrála a v prvním zápase na betonu po 5 měsících ji čekala rozjetá 105. hráčka světa Sesil Karatančevová. Bulharská rodačka s kazašským pasem, jež měla v Montrealu za sebou již čtyři suverénní výhry; nejprve prolétla kvalifikací a ve středu pak deklasovala 6-0 6-0 Rumunku Cirsteaovou.

A tenistka s dopingovou minulostí Karatančevovová ve své spanilé jízdě pokračovala i v den svých 23. narozenin. V úvodu české tenistce, které vzala dva servisy a vedla 3-0. Šafářová se však včas vzpamatovala a první set otočila. Ve druhé sadě si obě tenistky udržely jen tři z deseti gamů na servisu, a když o jeden brejk více zaznamenala pětadvacetiletá rodačka z Brna, zvítězila 6-4 6-4.

O postup do čtvrtfinále si Šafářová zahraje se světovou pětkou Samanthou Stosurovou, se kterou má bilanci 3-2, poslední dva zápasy - oba na rychlém povrchu - ovšem prohrála.  "Vždycky jsme spolu odehrály těžké zápasy, takže očekávám další z nich," řekla Stosurová. "Na zápas s Lucií se těším, vždy se hraje v dobré náladě," dodala vítězka loňského US Open.

Australanka Stosurová do turnaje vstoupila rozpačitě, když přes Simonu Halepovou postoupila až po skreči soupeřky.

Rumunská tenistka v prvním setu vedla 5-1, pak ale ztratila šest her v řadě a nadějný náskok přišla. I ve druhé sadě začala lépe Halepová, vedení 4-2 ale znovu neudržela a za stavu 5-7 a 4-4 kvůli zranění levého stehna vzdala.

Petra KvitováNa turnajích v Severní Americe se tradičně nedaří české jedničce Petře Kvitové a i na letošním Rogers Cupu měla už v úvodním zápase namále. S ruskou rodačkou reprezentující Kazachstán Ksenií Pěrvakovou prohrávala 4-6 a 5-6 a soupeřka podávala na vítězství.

To už ale Pěrvaková měla zdravotní problémy, kvůli kterým si vyžádala pauzu na ošetření, a zápas měl za sebou krátké přerušení kvůli dešti. Dvaadvacetiletá Kvitová v klíčovém gamu o rok mladší sokyni servis vzala, následný tie-break vyhrála 7-0 a v třetím dějství už soupeřce nadělila kanára. 

"Vím, že jsem nehrála nejlepší tenis a že bylo velmi těžké se do zápasu vrátit. Ale někdy musíte vyhrát i takhle 'ošklivě'," komentovala Kvitová. "V tie-breaku jsem už začala hrát mnohem lépe, svou hru, byla jsem uvolněná a už jsem nedělala tolik chyb. Ona (Pěrvaková) bohužel na konci vypadala, že je zraněná," dodala světová šestka, jež v zápase zaznamenala 28 vítězných úderů a 33 nevynucených chyb.

Ve čtvrtek má vítězka loňského Wimbledonu volno a může tak sledovat duel Francouzky Marion Bartoliové s Číňankou Shuai Peng, ze kterého vzejde její osmifinálová soupeřka.

Povedené obraty předvedly kromě Kvitové také Mona Barthelová, Eugénie Bouchardová a Kiki Bertensová. Němka Barthelová prohrávala s Maďarkou Timeou Babosovou 4-6 a 3-5, aby nakonec zvítězila 4-6 7-5 7-6 azajistila si souboj s druhou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Domácí Kanaďanka Bouchardová, jež startuje na divokou kartu, prohrávala ve třetím setu s Izraelkou Shaahar Peerovou 3-5, pak ale získala čtyři gamy v řadě a postoupila do 3. kola, v němž vyzve Číňanku Na Li.

Nizozemka Bertensová z úvodních 14 her duelu s Ruskou Naďou Petrovovou uhrála jen čtyři gamy, zápas ale nakonec otočila a bývalou světovou trojku, jež o víkendu získala olympijský bronz ve čtyřhře, zdolala 3-6 7-6 6-4.

"Na začátku jsem nehrála dobře, ale stále jsem bojovala a postupně se má hra zlepšila. Každým dnem se na rychlém povrchu cítím lépe, tak doufám, že se můžu ještě zlepšovat," řekla dvacetiletá Nizozemka, jež letos vyhrála antukový turnaj v marockém Fesu.

Nyní talentovanou Nizozemku čeká světová osmička Caroline Wozniacká. "Proti hráčce Top 10 jsem nikdy nehrála, tohle bude poprvé, tak doufám, že si zápas užiju a budu hrát svůj nejlepší tenis."

4-1 vedla v prvním setu Flavia Pennettaová, zápas s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou ale kvůli zranění pravého zápěstí vzdala. S rukou má zkušená Italka problémy již několik měsíců.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
středeční výsledky (08. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Pěrvaková (Kaz.) 4-6 7-6(0) 6-0
Šafářová (16-ČR)
- Karatančevová (Kaz.) 6-4 6-4
Stosurová (4-Austr.) - Halepová (Rum.) 7-5 4-4 skreč H.
Erraniová (8-It.) - Čepelová (SR) 6-3 6-2
Scheepersová (JAR) - Pennettaová (14-It.) 1-4 skreč P.
Barthelová (Něm.) - Babosová (Maď.) 6-4 5-7 7-6(5)
Shuai Peng (Čína) - Rezaiová (Fr.) 7-6(5) 6-3
Bertensová (Niz.) - Petrovová (Rus.) 3-6 7-6(4) 6-4
McHaleová (USA) - Rusová (Niz.) 3-6 6-1 6-3
Bouchardová (Kan.) - Peerová (Izr.) 3-6 6-2 7-5
Lepchenková (USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-2 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Matteková-Sandsová/Mirzaová (USA/Ind.) - Görgesová/Peschkeová (7-Něm./ČR) 7-6(1) 6-3
Lisická/Shuai Peng (Něm./Čína) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (8-ČR) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

225
Přidat komentář
Bob
Kde bydlíš? Za tu pneumatiku bys zasluhoval vymáchat ksicht ve vlastních h*ovnech. Ty asi nemáš holku viď? Netvrdím, že ma Petra ideální postavu, ale takové vyjadřování o holce dokáže jen buran! Nebo si snad chceš vybít zlost proto, protože Petra nesplňuje Tvoje ideály? Strč si svoje statistiky a proroctví někam! Chápu, že jsi znepokojený z Petry hry, ale s tímhle už si zašel daleko.
Reagovat
gigin
Bobe, jen jsem se chtěl zeptat. Proč se ptáš tommra, kde bydlí ?? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Bobe, já se jen chci zeptat, proč reaguješ tak přecitlivěle na zmínky o Petře? Nedokážeš brát příspěvky trochu s nadhledem?
Taková reakce kvůli jedné pneumatice...a ještě docela malé.:)
Petra by měla určitě radost, kdyby věděla, jaké tu má za sebe válečníky, kteří by nejraději navštěvovali jiné nicky u nich doma a hned na prahu bytu by buráceli "tak jdu na tebe kvůli té pneumatice, ty burane".:-))
Reagovat
Bob
Ale ne, já negativní kritiku beru, vždyť je pravdivá, samozřejmě i její nedostatky, nebo spíše dostatky, ale naštvala mě to označení.. Rozhodne se nesnazim obhajovat Petry vykony. Dneska jsem koukal na jeji zapas.. ale tak jsme lidi, timto se omlouvam za sprosta slova, proste me to nasralo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já vím, v poho.:)
Jen jsem se zasmál při predstavě, jak někdo zvoní na tommra s tím, že si s ním jde vyřídit něco kvůli Petře.:-))
Reagovat
Bob
Ne, ja bych s nim zasel na pivo a probral to :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je rozumné, tož to já bych se asi přivtírnul, aby jste mě vzali s sebou.:-))
Reagovat
Bob
To je jasne, proc ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to americké holky dokázaly! :) Mají zlato a já mám litr. :D Musím říct, že to byly trochu nervy, ale naštěstí to dobře dopadlo. Carli Lloyd góly dala a Hope Solo jim zabránila. Nejdůležitější moment byl asi deset minut před koncem, kdy Christie Rampone ztratila míč a japonská hráčka byla v obrovské šanci... Ovšem nejlepší a nejkrásnější brankářka na světě zachránila vedení svým skvělým zákrokem. :)

http://twitpic.com/ahffgq
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulace. No ted nevim jestli vic tem holkam nebo tobe:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulka k té výhře. Ženský tenis nesleduji, ale mám velkou radost z Báry dneska.:))

K té Aně, co jsi dával odkaz: to je bulvár, to ani nemá smysl číst. Když to tak cítila, prostě se s Adamem rozešli a tečka. Dneska jí to prostě nevyšlo a jede se dál. Divil bych se, kdyby chtěla skončit. Určitě až za dlouho.
A čemu jste se s giginem divili, že chce mít klidnou rodinu a tři děti? Ty děti vám k ní nesedí?
Ana je fakt hezká a přijde mi i příjemná, fandím jí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je škoda, že se rozešli. Já mu v golfu fandím a byl jsem smutný jak teď prohrál kvůli posledním jamkám. Bylo mi ho líto.
Reagovat
smazaný uživatel
No samozřejmě že holkám! :) Nebo si snad myslíš, že vyhrát tisícovku je víc než vyhrát zlatou olympijskou medaili? :D Ne, já mám hlavně obrovskou radost. Moc dobře si pamatuju, jak byly holky loni smutné, když prohrály ve finále MS na penalty právě s Japonskem. Myslím, že v tom zápase byly herně lepší, ale Japonky byly prostě efektivní a dokázaly využít šance... Dneska to bylo chvílemi obráceně a možná právě ten kousek štěstí, který loni chyběl, byl teď hodně důležitý... A taky jsem rád, že mě ženský fotbal od loňského MS tak chytnul. Sice to jsou někdy nervy, ale i přes nějaké chybičky si člověk nakonec řekne, že to jsou pěkné zápasy. Jsem rád, že jsem sledoval tu dlouhou cestu amerických holek za zlatem a teď jsem za ně opravdu šťastný! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :) Naprosto s tebou souhlasím, co se týče Any. Víš co, já už si delší dobu žádné noviny nekupuju, ale na netu si můžu přečíst všechno. Některé plátky se musí brát s rezervou, to je jasné... Kdepak, mě a gigina právě zaujalo, že chce mít hodného manžela. Tak jsme si říkali, že by se k ní asi nějaký temperamentní Srb nehodil a gigin už si dělal naděje nebo něco takového. :D No prostě to nebyla až tak vážná diskuse. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to jasné, jak ta diskuze z giginem asi vypadala...:))
Ale já když se zamyslím, tak bych vedle ní také nechtěl vidět nějakého "bláznivého", temperamentího Srba.
Adam se mi k ní právě hodil. Vypadá jako takový pohodový Australan, prostě nejde mu nefandit.
A Ana je taková citlivá...., alespoň tak vypadá. Jinak jak jste zde probírali tu její váhu, tak mi také přijde už moc hubená.
Min. rok před USO s ní byl rozhovor, kde říkala, že drží nějakou dietu, aby měla lepší výkony, to mi nějak nesedělo. Ale nevím, aby tím nebyla posedlá. Na můj vkus je už hubená až moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom rozhovoru nevím, ale Ana podle mě vypadá pořád skvěle. Já myslím, že je to taky hodně tréninkem... Tuhle jsem viděl, jak Ana nedávno fotila nějaké snímky (dával jsem odkaz někdy v průběhu RG) a byla úžasná. Kromě toho, jsou i hubenější holky...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou hubenější holky. Ale ona ať už nehubne, takhle to stačí.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím souhlasím a myslím, že to ani není Any cíl. No jo, třeba taková Daniela nebo Tsvetana... Nebo Masha je taky hubená, ale ta je zase taková vysportovanější. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Daniela mi přijde hrozně vychrtlá, tolik se mi to už nelíbí....
Máša mi ani nijak vychrtlá nepřijde, možná je to tou postavou. Hubená to je, ale tak akorát.
Proč vlastně někdo píšete Masha? Z ruského přepisu je to Máša. Takhle tedy po anglicku?
Reagovat
smazaný uživatel
No a je to taky spojení jejího jména a příjmení... MAria SHArapova :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že se vám do té jazykové debaty míchám - správný přepis z azbuky do české latinky je Mária Šarapová, res. správněji s přechýlením Šarapovová, není důvod v češtině užívat anglický přepis. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nám někdo "brožovatí", co? :D No nic, jdu spát. Tak dobrou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, "nebrožovatí," jen že jste to tu nadhodili, tak jsem se vyjádřil. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, že přepis z azbuky je Mária Šarapova. Ale já myslel zdrobnělinu, u nich v Rusku se říká ???? ????????. Takže česky Máša. A ptal jsem se proč Masha? A teď vím, že se teda jedná o složeninu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, přepl jsem si na to jméno klávesnici na azbuku, ale nevzalo mi to....Ale ty určitě víš, jak to myslím.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle, ono je to oboje. Je to zdrobnělina i složenina... Ruským holkám se jménem Maria se běžně říká Máša. Ale u Mashy je to prostě ještě vylepšené tím spojením jména a příjmení. :)
Reagovat
dadaft
jinak opravdu bych více ocenil semi v házené než plážový volejbal, milá ČT.
ale chápu, beach je in.
Reagovat
Heather_Fedex
dneska v rannich hodinach tady byly vasnive diskuze o tom, jak hrozny vykon podala petra proti xenii. a jaky je teda vykon byvale svetove jednicky??? reknu vam, tak hrozne, jako hraje dneska jelena, jsem jeste nikdy nikoho hrat nevidela. a i wozniak je uplne hrozna. a jinak, porad nechapu, jak je mozne, ze se srbka s touhle bidou porad drzi v top 20. nema letos nahodou na svem konte vic porazek nez vyher??
Reagovat
Heather_Fedex
myslim, ze takhle hrozne nehraji holky ani na challengrech. jankovic jako den a noc, kreatura wozniak to same
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena hraje už dlouho fakt hrozně. Co jsem teď rychle mrkl na statistiky má to 24/21 poměr vítězství prohra.
Jinak já vsadil proti ní, takže jsem spokojen. Naposledy jsem jí viděl v prvním kole na OH a výkon špatný. Ale i se u toho smála a přišla mi taková smířená....Nevím, jestli je tenis ještě její priorita nebo má nějaký problém....., také měnila trenéry.....To by musel říct nějaký její fanda, jestli tu je a ví, co za tím je. Já osobně jí nikdy neměl moc rád...
Reagovat
dadaft
přiznejme Jeleně ke cti, že dneska rozhodně nechtěla prohrát. od stavu 1:4 ve druhém setu se hrálo zatím nejlíp na turnaji. Aleks ustála a uhrála si pár velmi solidních výměn a dotáhla to do konce slušným stylem.
gratulace Aleks. navíc se to nečekaně otevřelo... ))
Reagovat
Heather_Fedex
obedve hraly hrozne. a jinak take nechapu ten komentar. opravdu si homolka mysli, ze alex byla v 1. setu aktivnejsi, kdyz trefila 3 winnery a 9 nevynucenych chyb?? jako, jelena ma opravdu hodne zvlastni styl. ale nemyslim si, ze jelena delala ty chyby v snaze zahrat vitezni uder, byly to naprosto rutinne chyby, jake by zahrala hracka 4. stovky, kt. ma problem prehodit mic pres sit.
a jinak, sledovala jsem petru a v porovnani s jelenou se mi zdaleka nezdala tak hrozna, jako jankovic. jelenu jsem take nikdy nemusela, predci jen si myslim, ze by svetova 18ka mela podat o nekolik trid lepsi vykon
Reagovat
tommr
Jankovicová obhajuje příští týden v Cincinnati finále. Pokud ho neobhájí tak se pak propadne někam ke 30. místu ...
Reagovat
dadaft
nevím proč se divíš, Jelena takhle už pár měsíců hraje. dneska ve druhém setu (nebo spíš ve druhé půlce druhého setu) náhodou její momentální maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak srovnávat Petru s Jelenou moc nejde. Petra je jiný kalibr, má jiná očekávání, chce nahoru. Jelena je, jak se zdá už na ústupu a brzy bude asi pořádný sešup. Ne, že by nechtěla také nahoru, ale zůstane už asi u toho přání...., letos určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
To nebyl Homolka, nebyl to Vančura, nebo Škorpil?
Reagovat
dadaft
Vančura
Reagovat
Heather_Fedex
aha tak pardon ;) vancura
Reagovat
Fandina
o Peťule se hodně diskutovalo a zapomněla jsem na Lucku Šafářovou, pěkné postup do třetího kola. Zítra Sam tak jsem zvědavá na formu obou.
Lucko držím palce fandím a pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Sam jsem dnes v noci sledoval. Na zacatku se fakt blaznive holka zamilovala do krasnych autu:) Hodne podobny zapas jako Petra vs Xenie.
Pokud je bude milovat tak jak v dnesnim zapase, ma Lucka sanci. Tedy pokud se Lucka jeste driv blaznive nevystrili sama:)
Ale ja Lucce fandim, jen kdyz je VLS smutnej, abych mu udelal radost:) A dlouho jsem ho nevidel, jen jednou na skok, takze mozna Lucce zafandim, treba VLS prijde:)
Reagovat
tommr
Lucka včera začala hodně špatně a měl jsem trochu obavy, aby naskončila stejně špatně jako Sorana. Naštěstí to ale ještě otočila ... :)
Lucka by tady potřebovala vyhrát ještě aspon jeden zápas, aby obhájila lonský čtvrtfinále - jinak jí totiž hrozí další propad v žebříčku. Proti Stosurový to bude mít určitě hodně těžký, ale už jí v minulosti dokázala třikrát porazit, takže to není úplně beznadějný ...
Zajímavý je taky, že momentálně hraje Lucka debla s Pavlyuchenkovou ...
Reagovat
Fandina
... ty jsi prima vlček ... to je hezké, fandím abych jiný nebyl smutný ... nádhera
PS ... ty by si tu Karkulku nebyl schopen sníst a pak by ta pohádka neměla žádný smysl ... dobro by nezvítězilo nad zlem ... ale vlastně nesníst jí je také happyend, jako život bez velkých nárazů ... úsměv
Reagovat
VlS
Teda Vlku, chtěl jsem si přitipnout, ale nějak jsem nestíhal a vidím, koukám a divím se, zatím fšechno naopak, Anče dokonce dostala od Roberty dva ptáčky zpěváčky - húúúúúúúúúú tak to se snad ani tipnout nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Cus, byl jsem na chvili mimo. Sledoval jsem Barboru a pred chvili jeste Eme odpovidal nize...
Jo Anicka dnes zabodovala:) nevidel jsem, ale jak jsem koukl na vysledek, nejak jsem nemohl pochopit.

Jak tipujes zitra Petru?
Reagovat
smazaný uživatel
Pockej, pockej:) Kdybych potkal karkulku Masu a u toho jeste jecela jak dokaze, tak bych ji uplne bez problemu sezral, a bylo by mi i jedno jestli by mne potom dostal myslivec:D a Masa byla opet za hvezdu:)
Proste Vlk by se nazral a Monty by zustal cely:)
Reagovat
Fandina
jéééééééé ... počkej počkej .. hezká pohádka o Marfuše, ale to byla zase jiná že?

a Bára super taky jsem viděla hody a vlastně taky úplně reálná pohádka ... úsměv
Reagovat
VlS
Netipuju, fandím a věřím :-). Nějak teď nemám čas na nějaké konsekventní sledování, takže se radši moc nevyjadřuji.
Ale musím u Anči ocenit, jak brala prohru s nadhledem a příjemným úsměvem, i když vnitřně musela být asi pěkně naštvaná. A taky jí to o5 slušelo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja ji zatim za 3 roky beru na betonech jak Sam na trave, takze tady kazda vyhra je vlastne velka vyhra:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem holt už takový, že radši chválím, když je k tomu příležitost, než bych horlivě kritizoval. Xenii nepodezírám z toho, že by to zranění přifilmovala nebo se MTO snažila Petru rozhodit. A čekal jsem, že tu někdo vytáhne zápas Petry proti Kerberové, ano ty zápasy byly podobné, ale ne stejné. Prostě jsem neměl pocit, že to Pervakové zranění nemělo až takový progres během zápasu. Ale třeba je to opravdu tím, že jsem se přeci jenom více věnoval Petře. :-)
Oskare, tebe by Italové za tu Paříž asi nepochválili. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses cislo:)
Prosimte na zacatku utkani jsem se celkem slusne zasmal, kdyz komentator okomentoval to skakani Xenie - "No vida Bartoli ma svou obdivovatelku, je videt jak je inspirativni" :D Pochvalil i jeji servis, pohyb, no a to, co rekl na adresu Petry, to by si asi nezkousl, to je proti tomu tommr extremni optimista:D)))
Kdyz Xenii braly silne krece, tak po tom MTO uz si chudak Xenie ani nezahopsala:) Do prestavky po MTO si holky zasoutezily o nejlepsi nevynucenou. Po prestavce zmena a Petra udelala, co mela a velmi dobre:)
> Nema smysl se dohadovat, co by bylo, kdyby nebylo MTO. Mne nevadi, ze Petru chvalis...pis ji klidne i basne, ale ja narazel na to, ze opet souperku hodnotis dost zvlastne, aspon pro mne - tim snizujes vykon Xenie a trochu precenujes Petru...tak to citim, proto ty reakce. Take jsem psal, ze si s tim klidne zij. Ja to tak proste nevidim. Jinak nejsem nejaky horlivy kritik, vic nez polovina toho byly proste postrehy komentatoru, se kterymi jsem se ztotoznil...Nejsem zadnej fachman, abych si mohl dovolit tvorit tenisove teze a kritiky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to bylo v Římě, teď jsem na to kouknul! Já tu Petru nenosím tolik v hlavě...., alespoň že jsem nespletl tu Kerber.:))
Já bych to ani nevytahoval. Ale už mi opravdu přišlo, že v případě Petřiných zápasů vidíš pouze jí a jsi jí natolik zaujat a pohlcen zápasem, že nevnímáš protihráčku. A Fandina do toho přidala, že sport není charita, aby se někdo litoval. Přitom jak se tady křivěji promluví o Petře, už je oheň na střeše (ber to všeobecně).

Pokaždé, když se řeší Petra, bereš detailně v potaz všechna její zranění, podnebí atd...Já to chápu, fandíš jí, sleduješ a jsi v obraze. Ale přijde mi, že u toho nevidíš soupeřky.
Příklad:
Když Petra vyhraje, je to po jejím skvělém výkonu....
Když prohraje, je to tím, že Kirilenko předvedla životní zápas..

Mě trochu už nastartovalo to, že jsi neustále psal, že Pervak byla zraněna od počátku utkání a hrála stále stejně. Já mám opačný názor, neměl jsem pocit, že nastupuje zraněná. A také jsem neměl pocit, že podávala stále stejný výkon. Nebo že se pohybovala pak bezproblémů. Byla jednoznačně limitovaná a na zápase se to projevilo. Hlavně na jejím podání. A těžko můžeš tedy argumentovat tím, že hrála hůře proto, protože jí Petra nutila k chybám. K chybám na podání jí nenutila.
A proč to nelze srovnat s tím Římem?

Závěr: Prostě mi přijde, že jsi pozitivní člověk. Rád chválíš a vidíš na Petře a jejích zápasech to lepší, hezčí a máš ji moc rád. Ale je to jednostranné, nevidíš u toho soupeřky. Když má zdr. problémy Petra, bereš to v potaz, když její soupeřka, nepřikládáš tomu význam....
Alespoň tak to na mě působí.:-))
Reagovat
Fandina
... sport ale bohužel není charita :-))) už jen ten fakt, že v sobě má zakodováno jeden vítěz druhý poražený ... jeden se raduje, druhý ne a když pak k tomu ještě přibude zranění, bolest, další důvod k lítosti. Co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
rib
no je fakt, že sice byla pozdní noční hodina, ale já viděla, že Pěrvak měla od začátku zápasu na tom stehně bandáž. Tak bych soudila, že to není ozdoba a že už zranění nějaké měla, nebo tomu nerozumím... Je ale možné, že se s postupujícím zápasem vše zhoršilo, já si popravdě všimla jen jednou po servisu před MTO, že se chytá za stehno, jinak se Pěrvak v tomto ohledu neprojevovala. Je to zvláštní, kolik ti sportovci vydrží :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: tak co říkali komentátoři, to nevím, sledoval jsem anglický stream a angličtině bohužel nevládnu natolik, abych si stihl překládat, co říkali a ještě u toho sledovat Petru. Co se týče těch horlivých kritiků, já narážel na jiné, na tebe ne. Já opravdu nechtěl snižovat výkon soupeřky, ale trochu mi vadí ten přístup "když s Petrou hrají vyrovnaně, Petra hraje špatně, měla by jí drtit, když ji ve třetím setu drtí, tak Petra pořád hraje špatně, akorát soupeřka hraje ještě hůř."

Oskar: já připouštím, že když hraje Petra, jsem zaujat hlavně jí a nejsem schopen tolik vnímat soupeřku. A jasně, že mi vadí, když tu někdo začne Petru pomlouvat, ostatně právě kvůli tomu jsem emigroval z idnes.

Asi máš pravdu, že pro Petru občas nevidím soupeřku. Co se Makiri týče, nikde jsem nepsal, že vyhrála, protože měla životní formu, jen že měla štěstí, že dokázala skvěle servírovat po celý zápas, to se taky pokaždé nepovede. Ale jak jsem byl naštvaný a frustrovaný, tak jsem to patrně nevyjádřil úplně nejvhodnějším způsobem.

Ne, k chybám na podání ji určitě Petra nenutila, ale ona na podání hodně chybovala ještě před MTO. Jen toho tehdy Petra nedokázala využít. Ale nutila ji k chybám ve výměnách.

Prostě mám pocit, že zatímco v tom Římě bylo patrné, že Petru to zranění limituje čím dál tím víc, tady u Xenie to tak patrné nebylo, Ale je to jenom můj pocit a třeba je to fakt tím, že ty soupeřky nevnímám tak, jak by pro objektivnější posouzení bylo potřeba.

Mám pocit, že to vidíš dobře - já mám Petru hodně rád a dost možná kvůli tomu nejsem dostatečně objektivní. S tím ale asi nic nenadělám. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele tady opravdu neni idnes:)

Tenhle portal je podle mne nej v tom, ze je tu hodne lidi, kteri Petre treba vubec ani nefandi:) a to je dobre, to potom nezkresluje pohledy na ni, dava to moznost videt, jak ji vidi jini fans., kteri maji radi jine hracky nebo hrace:) Pro mne je super, kdyz po prohranem zapase Petry z Masou ctu montyho chvalozpevy:) Mne to uvolnuje:) a rikam si, super, nekdo se raduje:) To je sport. Jeden se raduje, druhy je smutnej:)
Kdyz se tu najde nejaky trotl, tak ver, ze dlouho nevydrzi...
Musis pochopit, ze tento portal neni FanPage Kvitove.
Tenhle portal ma prednost v tom, ze dava fakt moznost byt i fanouskem Karoliny, Anicky, Marion, a treba i Akhul proc ne:), nebo obecne tenisu, a to jinde na CR portalech proste nejde.

Jinak nedavno jsem koukl ze zvedavosti na idnes na komenty k tenisu. Pro mne osobne se z toho stava totalni zumpa. To se ani neda cist. Urazeni nejen Kvitove, ale jakekoliv hracky z WTA nebo ATP, prihlouple primitivni pivni kecy atd...to je uplne zfrustrovane divadlo. Tech vyjimek je tam cim dal tim mene....

Jedinou vadou, co tu vidim je fanaticka valka Nadalovcu vs. Federerovcu...to je fakt obcas sileny, ale oni si najdou svuj clanek, tam se porvou, a Ty muzes psat pod jinym...co vic nikdo z nich ti neplka do tvych oblibenkyn, je zajima jen ten jeden vyvolenej...za kteryho se slovne mlati:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně šlo o to, že i ten samotný pocit, že je zraněná a že jí to bolí, ji jistě ani na podání nepřidalo.
Z mého pohledu jsem to prostě viděl tak, že to Pervak v zápase limitovalo a mělo to svůj vliv na jeho průběh. Možná, kdyby jsi se díval druhý den v klidu s tím, že už Petra postoupila, některé věci by jsi viděl jinak....

To s Makiri nechci vytahovat, je to už pryč. Byl jsi frustrovaný, naprosto chápu. Nepsal jsi to asi tak doslovně, ale něco v tom smyslu. Použil jsem to jako příklad, abych vystihl tvůj styl fandění z mého pohledu.:-))

K tomu Římu: to samé, vidím to jinak než ty, Petru limitovalo zranění, stejně jako Xenii tady. Jasně, že se nic nedá srovnávat, jednalo se o jiná zranění, situace...., ale podobnost vnímám.

Jinak nepíši nic proti tvému způsobu fandění, je to tvůj styl, každý to máme jinak a když vidím, že jsi napsal třeba nějakou reakci na tommra, tak už se dopředu pousměji a s chutí si to přečtu, protože očekávám dva naprosto odlišné styly.:-)

A také kdyby jsi začal psát jinak, tak bychom za chvíli neměli o čem diskutovat....

Také nemyslím, že by jsi mne zahrnoval do té skupiny kritiků, kterým se Petra nezavděčí, protože si něčeho takového od sebe nejsem vědom, tak na to nebudu reagovat. Kdyby jsi myslel i mě, tak napiš.

PS. Z idnes jsem emigroval též, nejdříve jsem tam přestal přispívat, pak i číst diskuze a pak jsem se vecpal sem.:-)
Teď už tam ty diskuze ani nečtu a ty články mají také někdy dost bulvární přídech....
Reagovat
smazaný uživatel
Také jsem si všiml té bandáže už od začátku zápasu. Ale působilo to na mě tak, že to měla jako nějakou prevenci a nedělalo ji to ze začátku problém. Až pak v průběhu se jí to podle mě začalo zhoršovat.
Je fakt, že někteří sportovci toho vydrží opravdu hodně.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: máš pravdu, tady není idnes a díky bohu za to. I když i tady se občas nějaký trol vyskytne, naštěstí zatím jenom sporadicky. Na idnes už jsem rezignoval, tam to fakt nemá cenu.

Jinak souhlas, jsem rád za tenhle portál, za to že se tu střetávají lidi různých názorů a vesměs spolu dokáží mluvit i bez urážek. A vím, že tohle není fanpage Petry Kvitové a chápu, že jsou tu tací, co fandí jiným, třeba již zmíněný Monty, a je to jedině dobře, že tu jsou. Ale že fandím někomu jinému ještě neznamená, že ty ostatní budu urážet.

Válku Federerovců a Nadalovců jsem taky zaregistroval ale nechává mě chladným - mě chlapi nezajímají. :-)

Oskar: Každý holt z toho zranění Pervakové máme trochu jiný pocit a předpokládám, že se shodneme akorát na tom, že se neshodneme. :-)

Pro nezaujatého člověka asi ty věčné spory tommr vs. quesh musí být zajímavé a zábavné, když se potkají tak odlišné styly. :-)

Tebe jsem do té skupiny horlivých kritiků také nezahrnoval, to byla narážka hlavně na.. ty asi víš koho mám na mysli.

Mě sem z idnes vlastně přetáhl Vlk letos někdy v lednu, myslím. A jsem mu za to vděčný, protože se tady dá skvěle debatovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem sem taky přišla v lednu, bylo to na popud Vlka, napsal tak hezký koment na idnes, že jsem se za ním pak přišla "jen podívat" a už jsem tady zůstala, Vlku, pamatuješ? :-)

Navíc se tu dá docela dobře diskutovat o ženským tenise, to prostě nikde není..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, shodneme se na tom, že se s tím zraněním neshodneme.:-))

Vím, koho asi myslíš....

To jsi napsal hezky - spory tommr vs quesh - je to rozhodně zajímavé sledovat tu konfrontaci, protože oba jste jejími fanoušky. Ale vím, že to v tu chvíli neberete zábavně, ty se vždycky tak čertíš a tu Petru bráníš...Ne, je to hezké.:)
Já se někdy více ztotožňuji s tommrem, jako třeba dnes a někdy s tebou. Jak už jsem někde psal, pravda bývá asi uprostřed. Asi na tu Petru přeci jen koukám více nezaujatě, takže ten můj pohled je pak jiný.
Máš pravdu, ta diskuze tady se s tím odpadem na idnes nedá srovnávat. I když se tady teda také někdy dočte člověk neuvěřitelné perly. Já sleduji i mužský tenis, možná i více než ženský, je pro mě atraktivnější. Ale ty diskuze fanatiků Rogera, Rafy a Novaka jsou opravdu děs běs.
Já jsem o TP věděl už dříve, ale nějak jsem sem nechodil. Pak jsem si na idnes přečetl příspěvek od Brože, kde psal něco v tom smylu: " se vám divím, že tady plkáte, když na tenisportále je ta diskuze daleko lepší a na větší úrovni". Tak jsem sem juknul a začal plkat. Takže já jsem tu díky němu a jestli mu teď lezu gramatikou nebo něčím na nervy, tak je to jeho vina.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: máš pravdu, tady se o ženském tenise dá bavit dobře

Oskar: Teď se tomu směju, ale když se do těch debat pustím, tak mi do smíchu nebývá. Jasně, že pravda je obvykle uprostřed, ale to si člověk v zápalu boje nepřipouští. ;-)

Jak už jsem psal, mužský tenis mě zas až tolik nezajímá, i když se taky podívám, ne že ne. Ale přiznám se, že o tenis jsem se hlouběji začal zajímat díky Petře, tak asi proto více inklinuji k tomu ženskému.

Mě Brož na idnesu jednou dostal tím, že mě označil za kvalitního debatéra a pochvala od někoho, ke komu člověk nechová nijak zvláštní sympatie, to dokáže rozhodit. :-)
Reagovat
Fandina
Co se týká tenisové diskuse, tak já se přiznám, že jsem se do ní začala vkládat když jsem tady četla útoky na tenisty formou pomluv urážek některých nicků a začala jsem se jich zastávaat. Jinak tenisu fandím i chodím fandit leta, ale ten důvod byl tento. Jinak na sáhodlouhé diskuse nejsem, také jsem limitována prací, dělám na internetu a někdy se to nakupí. Ale ten důvod byl ten, že mě štvaly kritiky a útoky na tenisty, ať jim fandím nebo ne. Ale jinak mám tenis moc ráda, rekreačně pinkám a třeba atmosféru soutěží znám z golfu. Ale leta tenis miluji sledovat a fandit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne, ze pamatuji:) Jak bych mohl zapomenout:-0
Ty jsi mi hned prvni den napsala hezky vzkaz, jako asi nikdo jiny.
Takze se mne dobre zacinalo:) Za to ti posilam virtualni ;-*

Z prvniho dne si pamatuji VLSe, Sojku, Psa, hned mne probirali:D

Queshe znam z idnesu, je velmi pozitivni:) Vlastne take tak trochu kvuli nemu jsem se na idnes vykaslal, protoze ho urazeli...to byla takova posledni kapka.

Tommra znam uplne nejdele, jako pomalu uz muzem rikat, ze se zname leta:D)))Mozna to nekdo nechape, ale ja ho proste beru, a mam ho rad:))) A dokazali jsme se pohadat na idnesu poradne, ale ted uz nejak ne...ted mne to nejde, uz to nedokazu. mam k tomu sve duvody.

Pro mne je uz tommr jak Jack Nicholson z filmu, lepsi to uz nebude:)
Strasny brucoun, ale uvnitr velky dobrak. Je to snim uplne stejne jak s Jackem. Neco mu presunete, neco nepasuje, je z toho mimo. Je uplne stejny perfekcionista, a mam rad ty chvile, kdy si to najednou neuvedomi:). Tommr je proste Jack:) Kdyz holky zapas nezacnou na sekundu presne, je zle:) Porad mu neco nesedi. Strecha, casy, kurty nic:) Vyjadruje se uplne primo, bez zadnych kudrlinek, tak ze to az kopne do oci. No kdo videl film, je mu to jasny:)
Reagovat
smazaný uživatel
To já taky když si někdy něco přečtu, tak mi div nenaběhne žíla na čele a okamžitě mám pocit, že se musím vyjádřit. A pak trochu s odstupem se tomu už zasměju a řeknu si, že se vlastně nemá cenu dohadovat a hrotit to. Ale jak píšeš, v zápalu boje na to člověk nehledí.
Tak Brož chválí málokdy, takže pochvala od něho zase měla určitou váhu, hlavně když jsi k němu nechoval tolik sympatií.:) Ale teď už sem chodí málo. Má svůj osobitý styl a někdy to sice kapku přestřelí, ale jeho břitký humor mě baví....
Tak Petra je vlastně taková tvá první "srdcová" záležitost, to je hezké.:)
Mě už tenis zaujal někdy na základce, pamatuji si, že jsem viděl v televizi nějaký zápas a ta hra se mi líbila. A sleduji ho s přestávkami asi nějakých 22 let. A jen tak rekreačně pinkám, prostě pro radost. I když na kurtu samozřejmě neznám bratra.:)
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké, jak tommra vidíš. Ono je sice hezké, myslet to dobře, ale psát to blbě už se mi nelíbí. Ale každý jsme jiný no ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted si mě fakt dostal, ty si to pamatuješ :-)
Já vím, co předcházelo tomu, že si odešel z idnes, přesně si ten tvůj koment pamatuju a moc se mi líbilo, jak ses tam právě queshe zastal a prostě jsi dal najevo svůj nesouhlas takovým způsobem, že mě to oslovilo..a když jsem sem pak přišla a ty jsi tu byl, já tu byla nová, tak jsem ti chtěla dát vědět, že ten tvůj "protest" byl někým pochopen..:-)
pak mě tam ještě zaujalo, jak jsi vysvětloval původ tvýho nicku..:-)
A já tu sama od sebe vlastně nepíšu vzkazy nikomu, za celou dobu dvěma lidem a to až ted poslední měsíc, protože jsem si potřebovala něco vyjasnit, mě tu spíš lidi kontaktují sami..
Za pusu ti děkuju ;-)

Já taky nemůžu říct, že bych tommra svým způsobem nebrala, kdyby vůbec ne, tak na něj ani nereaguju, on mě vlastně nutí se vždycky nějak vyjádřit, ale zas ocenuju některý jeho informace, žebříčky má fakt vymakaný.
Srovnání s filmem chápu, nejsem povrchní a vnímám u tommra všechno to, o čem píšeš..ale stejně mě štve :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Prý nejsi na dlouhé diskuze.:-D
Ta naše celodenní nedávno byla vyjímka potvrzující pravidlo, že.:-))
Já také ne, ale někdy mi to prostě nedá a nemám rád nedořešené věci....
Reagovat
Fandina
vždyť ty jsi mě k dlouhé diskusi přinutil :-) a pak mě to chybělo v práci :-) pořád si mě nutil, abych změnila názor na to, že je normální fandit na mateřských webech lidem z jedné země a když fandím proti nim, tak musím počítat s odezvou. Pořád si mě vysvětloval, že mám špatný názor. Jenže já nejsem dokonalá a pořád si to myslím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: tak to si ten film musím někdy pustit :-) Tommr mě tím svým věčným kritizováním dokáže rozpálit do běla, ale respektuju ho, i když s ním občas (no dobře, tak skoro nikdy) nesouhlasím.

Oskar: Tak určitě, já si pochvaly od Brože cením, i když mě trochu zaskočila. :-)

Je to tak, Petra je vlastně má první srdcovka. Tak ona je jen o něco málo mladší nežli já, takže je to tak trošku pochopitelné, holt jako kluk jsem hltal hlavně fotbal a hokej. :-) Ne že bych před Petrou tenis nesledoval, ale hlavně spíš akce typu Fed Cup a Davis Cup.

Přiznám se, že aktivně jsem ten klasický tenis hrál jen párkrát, já byl spíš na ten líný (btw. "líný" v názvu je jen kamufláž, ve skutečnosti je po něm člověk stejně zničený, jako po tom klasickém) a badminton. Jako diváka mě ale tenis baví ze všech sportů asi nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Původ tvého nicku - to by mě také zajímalo, má to nějaký hlubší význam?
Ne že bych chtěl nějak rýpat, ale všiml jsem si, že ač se slovo Vlk v tvém nicku zdá být dominantní a přitahuje pozornost, ty přece nejsi ten Vlk, ty jsi ho potkal....Leda že by jste byli vlci oba.:)
Ale plno lidí ti zde píše vlk.....Tvůj nick je dlouhý a špatně se píše, tak někdy dám jen "potkal vlka". Protože jak se říká člověku, co někoho potkal? Potkávač..., nevím? To jen tak pro zajímavost a jestli ti mám tedy taky říkat Vlku?
Tož jsem tu někdy od dubna, tak abych byl v obraze.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to abych ti s těmi resty v práci teď ještě snad pomáhal.:-)) A to jsem si to osobně zařídil tak, abych měl při OH sám té práce co nejméně....

Já že tě přinutil? Ty jsi mě nutila neustále reagovat a já pak už ani nevěděl čí jsem.:))
Já přeci nechtěl, aby jsi měnila názor, ale aby jsi přijala myšlenku, že i tady se může regulérně fandit jiným než českým tenistům bez toho, aby na to musely být odezvy.:))
To je dobře, že nejsi dokonalá, já také ne, dokonalý život by byl na nic.....
Ale to už jsme si snad vše vysvětlili, jen ne žádnou celodenní diskuzi.:-))
Reagovat
Fandina
... jeden o voze druhý o koze ... tady se přece fandí komu chce a na mě to nezáleží ... monty pořád vychvaluje spoustu holek a žádnou češku jako kdyby tady nebylo dost objektů ke chválení a to mě prostě štve tak se nediv že se ozvu ... prostě kdyby chválil ty svoje vyvolené na ruských atd webech tak by to bylo normální, podle mě ... taky konec diskuse o tom ... žena má poslední slovo :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já budu o nějaký ten pátek starší než ty.:))
Také jsme někdy hrávali líný tenis. Já jsem fotbal a hokej taky dřív prožíval, když jsme vyhráli MS nebo OH, tak jsme jezdili v autech po městě, troubili a slavili, ale teď mě ty dva sporty už moc neberou.
Sport mám rád obecně, ale i z časových důvodů jsem to musel okleštit a vybrat si priority. Takže sleduji především tenis, atletiku, sjezdové a běžecké lyžování, někdy biatlon a F1, ale tu v poslední době už moc ne. Jo a rychlobruslení a krasobruslení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ti jako muž alespoň popřeji dobrou noc.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že se do toho pletu... Tys nečetla moje komentáře k Andrejce a Lucce? A to ještě musím zdůraznit, že jsem velký fanda českých basketbalistek a v Londýně jsem si zamiloval dvojici Maki a Kiki. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) A vis jak mne stval na idnesu porad s temi strechami. :)))
Jsem myslel, ze se z neho zblaznim. Kdyz vyletela Petra v 1.kole na USOpen, jsem myslel, ze ho asi roztrhnu, za ty jeho prupovidky:)))

Ted uz je to jine:) Mne uz davno nestve, a ani to nedokazu:) Ale uz ma nastesti Queshe, takze ma mnohem zdatnejsiho debatera nez ja, to je dobre, ja uz mu nemuzu byt v tomhle tak napomocny jak minuly rok.
A potom, take ho znam i jinak. Behem minuleho leta jsme meli takove dobre obdobi. Rad na to vzpominam, a potom jeste na Eastbourne 2011.

Jinak musim priznat, ze TY na mne pusobis tak, ze z Tebe mam opravdu celkem respekt. Nedokazi to nejak rozumne vysvetlit.
Hodne si te vazim:) To potom dava asi ten efekt, ze jak pisu Emicka, tak mam celkem vitr, abych te nejak nenastval, proste abych si to nejak u tebe nepokazil. No a pusa, to uz jsem byl uplne roztrepany:) No, mam proste pro tebe slabost.:)
Jo a zarlim na Montyho, to ti je snad jasne:D)))))

Jinak mam rad samozrejme vsechny holky, co jsou tady bezvyjimek, to je jasne;) fandina by mne dala:), proste bez nich by to bylo o nicem a bylo by tu prazdno. Je zajimave, ze jestli se vyskytne na portale najaky trotl, zarucene to holka nebude;) Respekt pro vas pekny svet:)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to na vic nez par vet, takze ti to soupnu do vzkazu, aby mne nekteri neproklinali, ze to tu opet pisu:) a roztahuji vlakno rozborem na tema inspirace indianskymi jmeny:) Hodim ti to tam zitra.
Reagovat
Fandina
... úsměv
Mě se moc líbí že chválíš a jsi pozitivní, hezky se to čte, na rozdíl od kritik tommra. V tom máš můj palec nahoru. Ale neznamená to, že když je něco jen pozitivní, tak se to každému musí pozitivně líbit. Tak se s tím smiř. Každý má své favoritky a každý si rád počte o nich hezké věci já také a všechny tvoje favoritky nejsou mými favoritkami a tvoje favoritky se rozrůstají ne o ty tvoje. Jsem emotivní jako každý jiný fanda a třeba co se týká Lucky Šafářové když hrála s Laurou, tak si mě fakt naštval, když jsi napsal, že jsi byl rád, že Laura Lucku porazila tak se mi nediv ... já byla zklamaná, že nevyhrála Lucie ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite na to koukni:) Hezky film. Podle mne jeden z nejlepsich s Jackem, pokud nepocitam Prelet nad kukacim...:)
Reagovat
smazaný uživatel
I přes nedostatek času máš koukám širokou paletu sportů ke sledování ;-)
Já ty sporty obecně až tak moc neprožívám, ale našim fandím, to zase jo. Prožívám vlastně akorát zápasy Petry, ale zato pořádně. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc, stačí až budeš mít čas.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta paleta sportů se čím dál tím tenčí.:) Třeba atletiku sleduji až po dlouhé době teď na OH. Ale třeba zimní sporty mám rád, protože sám mám rád zimu.
Já obecně také fandím Čechům. Ale když se o nějaký sport zajímám hlouběji, tak tam má své favority, kteří mě z určitého důvodu nějak oslovili a nemusí to už být češi.
Já když sleduji nějaký sport, tak ho rád poznám co nejvíce do hloubky. Pravidla, sportovce atd....Nedokáži totiž něco sledovat nebo dělat povrchně. A jelikož jsem emotivní člověk, tak i emotivně fandím a nejen v tenise, ale všude, kde mám nějaké oblíbence.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten důvod u tommra znám a rozumím ti, já se na něj taky nezlobím vážně, to vše je jen v rámci diskuze..taky už nemůžu, ty víš..

Jinak mně se to oslovení moc líbí, klidně ho používej, a bez pocitu něčeho špatného, třesu rukou :-)))
Už jsem chtěla jít spát, ale dnes je pro mě výjímečný den, už hodinu a půl..a tak ti moc děkuju, dal si mi pěkný dárek, taky si vážím lidí, jako jsi ty, kteří se umí ozvat, přitom jsou empatičtí a ještě mají smysl pro humor, to je kombinace, která se málokdy vidí..a taky si tu svůj, takový solitér mi přijdeš, jako já, já jsem taky všude "jiná" :-))))

K tomu žárlení a tak..no, k tomu ti ani nemůžu z pochopitelných důvodů nic psát..je tu Fandina, Monty a tááák vůbec :-))) vždyt to znáš..

Ale vážně: překvapuje mě, že mě až takhle vnímáš..a ted si uvědomuju, jak psal tommr, že si chce u mě šplhnout, tak já na něj byla trochu víc příkrá..hm, no, to mě ted zpětně mrzí.

Jo, Jacka hodně můžu, Přelet miluju a Osvícení, nejlepší horor, co jsem viděla..hlavně tím Přeletem se zapsal Forman, nemohl prorazit v Americe..a pak dostal Oskara, nádherný film.
Reagovat
smazaný uživatel
Češi velké písmeno. Ne česi.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto chápu každého, kdo má pro Emičku slabost. :) Spíš nechápu ty, co pro ni slabost nemají... Jinak s tím oslovením mě to taky párkrát napadlo, ale ona by se Emička určitě ozvala, kdyby se jí to nelíbilo. Jsem rád, že se jí to líbí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasný, nikdo neříká, že se nutně musí fandit jenom Čechům. Ale já většinu sportů sleduju spíš víceméně náhodně, když zrovna běží v televizi, těch, co aktivně vyhledávám, je minimum, teď vlastně akorát ten tenis, občas F1 a i na ten hokej se rád podívám.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, každý si najde to své. Hlavně že fandíš Petře, má tady svého dvorního básníka.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem rad, ze muzu psat Emicka:)
Si myslim, ze tomu darku, ktery jsem dostal prvni den tady na TenisPortale od Tebe...tezko se pro to hledaji ty spravne slova...

Jinak preji hezke sny. Jinak by hrozilo, ze bych to opet probdel:) A po vcerejsku jsem celkem uz dost down. Takze o Jacku a jinych pokracovani priste:) jeste jednou hezkou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
A tak to má taky být. ;-)
Reagovat
Fandina
hele vlčku četla jsem nahoře, že máš rád všechny holky a že bych se nějak zlobila ... nevím jestli jsem to dobře pochopila, ale proč bych se měla zlobit?
Reagovat
smazaný uživatel
Osvíceni..nikdy nezapomenu na scénu na schodech, jak Nicholson s bláznivým výrazem říká "give me the bat"..a pak na scény, kdy jeho syn projíždí hotelem ve šlapacím autíčku. Ale King, jako autor předlohy, s Nicholsonem prý moc spokojený nebyl, vypadal prý jako blázen od začátku :-).
Jinak mám s Jackem moc rád i film "Čínská čtvrť"

Omlouvám se za netenisový koment, musel jsem :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, že od Kinga jsem nikdy nic nečetla a to jsem poměrně velký knihomol :-))
Jo atmosféra, pocit mrazení..beze slov..přesně, jak píšeš, ten syn v tom autíčku..nebo jak šel do toho pokoje a tam v té vaně..fuj :-)))
A nejlepší je začátek, jak jedou po té dálnici..ještě člověk nic neví, netuší, co ho čeká, a už se atmosféra začíná pomalu přiostřovat, do toho ta muzika..pardon, musela jsem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem nečetl, ale u mě se to dá předpokládat, já jsem spíš "moučnýmol" :-). A jasně, atmosféra, gradace..o tom je horor, nemusí to být krvavá jatka.
Jedna známá mi zase říkala, že nejvíc jí z Osvícení utkvěl okamžik, když Jackova žena zjistila, že celé dny klape na stroji jednu a tu samou větu.
Reagovat
tommr
tak trochu jsem doufal, že by Pengová mohla Bartoliovou zaskočit, ale Marion dneska žádný překvapení nepřipustila a sfoukla jí hladce ve dvou setech. Když si vzpomenu jak se Petra s Pengovou na OH trápila tak mi z toho vychází, že Petru nečeká zítra nic lehkýho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný zápas není lehký. Ale je potřeba věřit, že to dopadne. ;-)
Reagovat
dadaft
jj, žádná brnkačka to nebude.
Reagovat
tommr
současná forma Petry a pohled do historie ale moc důvodů k optimismu nedávají. V Kanadě hrála Petra zatím čtyřikrát a ještě nikdy se jí tady nepodařilo vyhrát dva zápasy po sobě. A Bartoliovou ještě na oficiálním turnaji nikdy neporazila ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já jsem fanoušek, ne historik. Co bylo, bylo, s tím ty, já ani Petra nic nesvedeme, je třeba hledět do budoucnosti a věřit, že co se dosud nepodařilo, to se nakonec podaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jejich zápas jsem opravdu zvědavý. Petru by mohl nakopnout ten jednoznačný průběh třetího setu. Bartoli nehraje v poslední době v dobré formě. Co jsem jí viděl hrát, její dávná forma je zatím pryč. Nehraje ani zdaleka tak, jako třeba min. rok v Eastbourne proti Petře.
Takže jsem fakt zvědavý. A historie je od toho, aby se přepisovala, ne?
Reagovat
tommr
já bych si to samozřejmě hrozně přál - byl by to pro mě minimálně trojí důvod k oslavě. Ale realita je prostě taková, že to není moc pravděpodobný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Marion letos v lednu vubec nezacla spatne. Jsem hledel jak u vytrzeni, co obcas predvadela na kurtu. Na HC rozbrecela Jarmilku, ktera hrala, co to slo, a Marion ji rozjela uplne na hadry:) Ale postupem casu se ji prestalo darit. Dokonce pred AO mela slusne rozehrany zapas s Vikou, ale ta to vzdy otocila...od te doby ji to asi nejak nahlodalo, tezko rict...Ted v Carlsbadu prohrala ve finale, ale s trapici se Domcou...
Marion bude urcite hrat, co to da...V souboji Petra vs. Marion je asi favoritkou Marion, i diky tomu, ze se to hraje na betonech. Takze Petra nema co ztratit:D Muze jen prekvapit. Abych byl uprimny...tezko odhadnutelny souboj. Co vic Marion delsi vymeny sedi. No bude to boj:)
Kazdy zapas je jiny. Jak rikam, Petra muze jen prekvapit. Pokud Petra vyhraje, tak po trech letech vyrovna svuj nej vysledek na am. betonech. Musime pockat na zapas no:)
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku roku jsem ji nesledoval, ale věřím tomu, že to bylo, jak píšeš.
Já jí viděl v antukové sezóně, kde se trápila. A pak vlastně na Wimbledonu a ve Stanfordu, kde to také nebylo ono. V Carlsbadu jsem ji viděl jenom v zápase s Christinou, kde to v tříseťáku ubojovala.
Marion je určitě houževnatá a dá do toho vše. Pro zítřek se může zdát jako mírná favoritka i vzhledem k té Petřině bilanci na betonech. Ale já mám nějak stále tendenci favorizovat na zítra tu Petru. Stále si říkám, že už to někdy musí prolomit a konečně porazit hráčku z první desítky.:)
Bude to určitě boj a těším se na to.
Také veřejně slibuji, že nebudu na Petru sázet. Za poslední tři turnaje když jsem na ní vsadil, tak vždycky prohrála.
Že bych zítra vsadil radši na Marion?:))
Reagovat
smazaný uživatel
Viděli jste to někdo? Já jenom náhodně kouknul na livescore a viděl tam 6:0 a 5:0. Tak jsem to přepl a viděl jen poslední gem. Stačil jsem ještě zaregistrovat, že měla Ana 33 UE oproti snad 6 UE Roberty. A jen 10 winnerů.....
Třeba jí něco bylo, je to škoda.:(
Reagovat
tommr
Ivanovičová už dávno není to co bývala, ale dostat dva kanáry a to ještě od Vinciový, která v minulým kole byla jen krůček od vyřazení je přece jen trochu moc. Neviděl jsem to celý, ale Ana se nezdála být nijak viditelně zraněná - jen prostě strašně kazila (poměr UE byl Vinci 3 : Ivanovic 33). On nám to už monty ale nějak zdůvodní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, že není, co bývala, je tak trochu pravda. Ale ten výsledek mě kapku šokoval. Jak píšeš, od takové soupeřky se to rozhodně nečekalo. Také jsem zvědav, co monty napíše.:)

Teď k něčemu jinému: Azarenka nestartuje v Cincinnati a min. rok se odhlásila. Mám u ní poznamenáno, že dostala 0. A v pravidlech je psáno, že se hráčky top 10 musí min. zúčastnit čtyř turnajů Premier 5, ale každého alespoň jednou za dva roky. Tak mě zajímá, jak to budou posuzovat. Min. rok byla sice přihlášená, ale odhlásila se a letos startovat vůbec nebude. Zajímalo by mě, jestli bude mít nějakou penalizaci nebo ne?

A Sharapova: udělované nuly za neúčast na povinných turnajích jsou jasné a nejsou omezeny počtem. Ale včera jsi někde psal, že může mít v žebříčku započteny pouze dvě nuly jako penalizaci. Já myslel, že tři, nechce se mi to hledat, spletl jsem se? V případě, že by byly tři, dostala by nejspíš i za Montreal....
Reagovat
tommr
já si myslím, že za Cincinnati Vika letos žádnou nulu nedostane. Má už totiž odehraný 4 turnaje z 5 v kategorii Premier-5 (Doha, Řím, Montreal a Tokio) ...

Co se týče toho omezení penalizací na dvě - to se někde řešilo, už si ani nepamatuju kde a nechce se mi to ted hledat. Uvidíme příští týden jestli Masha vyfasuje třetí nulu nebo ne. V jejím případě by to až takovou roli stejně nehrálo, protože by přišla jen o 120 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapova by teď sice odečetla pouze 125 bodů, ale ta nula by jí tam strašila celý rok a nemohla by to ničím nahradit. Ona ale nehraje v roce tolik turnajů.
Vika: Vím, že má odehrány už čtyři turnaje. Ale právě jsem si včera znovu přečetl to pravidlo, že na každý z těch pěti turnajů se musí přihlásit alespoň jednou za dva roky. Tak jsem zvědavý, jak to budou posuzovat.
No, uvidíme až vyjdou žebříčky.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, viděl jsem to... Nevím o tom, že by Ana byla dneska zraněná. Prostě se jí nedařilo vůbec nic, bylo tam spoustu chyb. Přišlo mi, že Ana nevěděla, jestli se tomu má smát nebo plakat. Prostě jí dneska chyběla sebedůvěra a nic tam nepadalo. Taky mě překvapilo, že jsem neviděl žádné povzbuzení od trenéra Searse nebo jsem si toho aspoň nevšiml... Je to možná způsobené i tím přechodem na jiný povrch. Ono je možné všechno, když třeba Sorana dostala dva kanáry s Karantchevou. Mezi nima je ještě větší rozdíl v žebříčku než mezi Anou a Vinci... Co se dá dělat, byl to prostě zápas blbec. Nebudu psát, že to byl "ostudný výkon", protože na to je tady expert někdo jiný. :D Věřím, že se to nebude opakovat a příští turnaj bude pro Anu mnohem lepší.

Jinak jsem nějak nepochopil, co dneska povídal komentátor Sokol v přenosu. Prý v nějakých rozhovorech Ana říkala, že už pro ni tenis není na prvním místě, po tom co byla jedničkou a vyhrála RG. A že si chce založit rodinu... Tak nevím, jaké rozhovory pan Sokol četl, ale Ana říkala na začátku sezony, že se chce vrátit zpátky do desítky a pokusit se o grandslam. Něco o rodině jsem taky četl, ale to předpokládám až tak za několik let. Pokud vím, tak teď Ana ani nemá, s kým by tu rodinu založila... Prostě to vyznělo tak, jako by Ana nedávala tenisu maximum, což podle mě vůbec není pravda. Ana poctivě pracuje a posun z 22. místa na dvanácté mluví za všechno. Žádám Libora, aby to panu Sokolovi vyřídil.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, prostě třeba jen neměla svůj den. Dalo se očekávat, že tyto dva turnaje, co se teď hrají budou mít nějaká překvapení.....
Nemusí se z toho dělat věda, je to pouze první přípravný turnaj před USO. Třeba prostě neměla den.
Ti komentátoři se musí brát s rezervou. Kdoví, jaký rozhovor a z jaké doby myslel. Takové zvěsti kolovaly právě v roce 2008 po jejím vítězství na RG a pak následném sešupu dolů žebříčkem....
Já jsem zase slyšel minulý rok, jak Wilander říkal, že Ana k tomu, aby hrála dobře, potřebuje vyrovnaný a klidný osobní život. O nějakých dětech nebo rodině jsem také vůbec nic neslyšel. A když ani nemáš informace o nějakém partnerovi....:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě neměla den. Nějaká snaha tam byla a pár výměn se třeba povedlo, ale bylo to prostě málo... Jinak Ana přítele ještě nedávno měla, ale pokud vím, tak se s Adamem Scottem rozešli. Už jsme to tady před pár měsíci řešili s giginem a Emičkou. Byl to konkrétně tenhle článek (odkaz dole). Je to teda bulvár a některé ty kecy v tom článku je třeba brát s rezervou. :D Ale s giginem nás zaujalo, že Ana chce po skončení kariéry hodného manžela a dvě až tři děti. :) No jo, jenže po skončení kariéry a já myslím, že Ana ještě zdaleka nepřemýšlí o nějakém ukončení kariéry. Věk na to tedy rozhodně nemá a chuť do tenisu určitě nepostrádá. Proto mě ty řeči komentátora překvapily... Jinak já toho Sokola znám, on hodně moderuje v rádiu. Dřív moderoval na Evropě 2 a teď je na Frekvenci 1.
http://www.ahaonline.cz/clanek/sport/72627/tenisova-kraska-ivanovicova-odkopla-milence.html

Tak a teď už jdu koukat na fotbal... Let's go USWNT! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prober se už konečně! Jaká Pervakovová? Nevidíš jak to píšou ostatní?
Jmenuje se Pervak (nebo Pěrvak s vyznačenou výslovností měkkého e). K tomuto základu se přidává -ovová ???? Proboha!
Reagovat
smazaný uživatel
Kamaráde,
ty už jsi dnes vyleštil talíře (paraboly), že tě paní Broz(-ovová) pustila vyučovat na internet?
Reagovat
dadaft
to snad neeeeeee.... ))
Reagovat
dadaft
tak to byl náklep. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak to je šupa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle Monty asi nerozdycha...ale urcite za neco Anicku pochvali:) Doufam, ze to videl, a hezky to okomentuje a neco pozitivniho na te supe najde:)
Reagovat
dadaft
tak rozhodně jí červená sluší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo tak to vsechno vysvetluje. Roberta asi kdyz vidi cervenou, tak je jak byk v arene, nezna sestru a vymele to vsechno:)

Jinak vazneji. Celkem zajimave je, ze ty dve maji h2h 5:2 pro Anicku, teda ted uz 5:3, a Anicka s ni prohrala naposledy v Kanade a taky na betonu:) Jen ten vysledek nebyl takovy kanarkovy:)
Reagovat
tommr
mě se zdá, že Ana vypadá čím dál tím víc jako modelka a čím dál tím mín jako tenistka. Je pořád hubenější a hubenější ... :)
Reagovat
dadaft
no, taková Angelique, to je jiná... ))
ale možná to bylo prostě jenom aklimatizací.
Reagovat
gedzitka
S tím souhlasím, před pár dny jsem na youtube narazila na video Ivanovičová proti Vaidišové a čučela jsem, jaký stehna tehdy měla. Bylo to tak z roku 2007 myslím. Tím nemyslím nic zlého, jen oproti dnešku mě to praštilo do očí.
Reagovat
tommr
jj Ana viditelně shodila. Těžko říct jestli se to nějak projevuje na jejích výkonech, ale obecně platí, že podváha může bejt pro tenistku skoro stejně škodlivá jako nadváha ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděl, že mě tady zase bude někdo vyvolávat. :D Jo, bohužel jsem to viděl a pozitivum se dá najít celkem snadno: Horší už to být nemůže... Aně se prostě dneska nedařilo vůbec nic. Bylo tam od Any spoustu chyb a Vinci je tak zkušená hráčka, že si ten zápas pohlídala.

tommr, gedzitka: Jo, Ana je hubenější než dřív. Už se o tom psalo na začátku roku... Já v tom nevidím problém a myslím, že Ana pracuje dobře. Letos měla zatím stabilní výsledky, jinak by se těžko vyšplhala z 22. místa na dvanácté... Věřím, že ten dnešní zápas byl prostě jenom výjimka.
Reagovat
smazaný uživatel
Horší už to být nemůže... :D)))
Jo take si dost tezko predstavuji horsi vysledek:))) Proste Anicka kdyz se potrebuje odrazit, tak poradne:)
Je to sympaticka holcina, tak doufam, ze se z toho nepolozi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, snad se z toho Ana brzy oklepe. Po zápase jsem viděl, jak je z toho smutná... Prostě dneska to nešlo. Rozhodně si nemyslím, že by se na to Ana vykašlala. V některých výměnách bylo vidět, že chce, ale ona když nemá sebedůvěru, tak je to těžké. Ana je prostě jiný typ než třeba Masha nebo Caro, které se nevzdávají do posledního dechu. Ana je citlivá holka a nějaké situace v zápasech ji prostě občas dokážou rozhodit. Ale já to chápu, každej jsme nějakej... Ostatně ta citlivost je jedním z důvodu, proč mám Anu tolik rád. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně ta citlivost je jedním z důvodu, proč mám Anu tolik rád. :)

To je mi moc sympatické :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V Iránu se kmeny sváří,
je mi to jedno,
když se Petře daří.
Na květince se broučci páří,
nevšímám si jich,
když se Petře daří.
Mám úctu k stáří,
babičkám však nepomáhám,
když se Petře daří.
Večer bych měl skončit s Máří,
neskončím však,
když se Petře daří.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera nakonec otočila a zvládla zápas svůj,
navíc; to její tmavé tílečko, ó bože můj!
Až dech se mi tajil, jak hrudník jí přetékal,
i přistihl jsem se, jak zvesela halekám.
Lepá to děva, cérenka šikovná,
J. Goerges se jí v tomto jen vyrovná.

Rozumím Jane, že odvádí pozornost, tento ženský tenis,
útočí mohutně na smysly tak, až roste z něj .....
Reagovat
smazaný uživatel
Genie Bouchrad proti Li Na. Hezky si počkám po Liverpoolu a v půl noci ji zkouknu, jsem zvědavý. Slibný talent společně s Donou Vekic.
Reagovat
tommr
a taky je to docela pěkná holka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ani nemusím zmiňovat :P :)
Reagovat
freeteepek
Shodneme se na tom, že Petra už konečně potřebuje vyhrát nějaký turnaj. To by jí mohlo správně uvolnit:-) Nemyslím si ale, že by se to mělo stát zrovna teď v Montrealu. Osobně budu rád, když to Petra ve zdraví udejchá do SF:-)Ani ona by určitě z takového výsledku nebyla špatná. Už proto, že by ve ČF nejdřív musela porazit Azarenkovou:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud postoupi z 3.kola dal, tak ji to sakra musi nakopnout jak nikdy, dlouho se na betonech za 3.kolo nepodivala:) Vlastne jen jednou, a to bylo v roce 2009:) Kdyz postoupi do SF, tak bude litat ja motyl nad kurtem a bude v laufu jak nikdy nebyla, ani ve Wimblasu minuly rok:))) To by byl uplne neskutecne krasny uspech, ktery by i mne osobne uplne dojal. Toz kdyby to vyhrala nebo finale, tak si to nedokazu ani predstavit, co by to s ni udelalo:DDD Takze mozna by pro zacatek stacilo i to SF:) Aby se nam z toho Petra uplne nezblaznila silenou radosti:) a zustala pekne v laufu do USOpen:).
Reagovat
tommr
v Kanadě hrála Petra zatím čtyřikrát a ještě nikdy se jí tady nepodařilo vyhrát dva zápasy po sobě. Pokud zítra porazí Bartoliovou tak to bude historickej průlom - a to hned dvakrát (první čtvrtfinále v Kanadě a první výhra nad Marion)... :)
Reagovat
tommr
a všichni postoupili do osmifinále. V Montrealu i v Torontu tak budeme mít po 2 zástupcích mezi posledníma 16 ...
Uznání si zaslouží hlavně Radek Štěpánek za vítězství nad Del Potrem. Naopak mě velice zklamala Petra Kvitová, která hrála opět hodně špatně a postoupila jen s notnou dávkou štěstí. Díval jsem se dneska na záznam jejího zápasu a z něho bylo jasně patrný, že za vítězství může Petra děkovat jen naprostýmu kolapsu Pervakovový. Hrát proti Petře silnější a hlavně zdravá hráčka tak by Petra prohrála hladce ve dvou setech. Pervakovová se ale za stavu 6:5 kdy podávala na vítězství v zápase úplně složila a ve zbytku zápasu už jen kupila chybu na chybu. Nejlíp to bylo patrný v TB druhýho setu kde vyrobila 7 nevynucenejch chyb za sebou včetně 2 dvojchyb a Petře ho doslova darovala. Pokud chce Petra pomýšlet na další postup tak bude muset hodně přidat. Bartoliová by jí za její včerejší výkon krutě potrestala ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak těžký nehledat za každou cenu chyby a naopak se snažit vyzdvihnout to pozitivní? Ano, Pervaková začala dělat chyby, ale protože ji k tomu Petra donutila - začala hrát trpělivěji, nehnala to na zbytečné riziko a celkově se zklidnila. Tohle byl klíč k úspěchu, tohle byl ten důvod, proč nakonec Petra vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi to špatně - všichni měli úspěšnej den, až na Petru Kvitovou !!

Ach jo, nevím, jestli má vůbec cenu tě komentovat. Místo, abys jako její fanoušek ocenil, že Petra ten nepříznivý stav otočila, tak zas jen slova jako "kolaps"..:-O
Reagovat
tommr
jediný včerejší pozitivum u Petry je její postup a to jsem zmínil už v prvním odstavci ...
Reagovat
smazaný uživatel
Postup je bezpochyby pozitivum. Ale tvrdit, že to je jediné pozitivum ze včerejšího zápasu, to se mi zdá být dosti krátkozraké.
Reagovat
tommr
když se na to podíváš střízlivýma očima tak musíš vidět, že Petra měla včera na tom obratu minimální zásluhu. Tentokrát to byla Pervakovová, která měla osud zápasu v rukou a ta to v závěru to pořádně pohnojila i když k tomu asi výrazně přispělo i její zranění ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím no, včera jsem kouknul na první set a dnes se podíval na některé věci ze zbytku zápasu, hlavně na konec druhého setu. Je dobře, že Petra postoupila, to je jasňačka. Petra se pak snažila hrát trpělivěji, to ano, ale vše bylo také ovlivněno zraněním Pervak, která ke konci druhého setu už opravdu na tom podání nemohla. Alespoň můj postřeh.....
Pervak v této sezóně neuhrála prakticky nic a Petra by s takovou hráčkou neměla mít problémy, takže jako jediné pozitivum vidím také jen ten postup. Třeba to v dalším zápase bude jiné, ale s tímto by opravdu neměla ani na trápící se Marion...
Reagovat
smazaný uživatel
Že celý zápas měla v rukou Pervak a Petra k vítězství přišla jako slepej k houslím, to podle mě pravda zkrátka není. Ano, Pervaková byla zraněná a asi ji to trochu limitovalo, nicméně podání měla slaboučký už od začátku zápasu, není to tak, že by nejdřív podávala skvěle a pak odešla. Rozdíl je v tom, že toho Petra na začátku nedokázala využít, že hrála možná až příliš zbrkle. Kromě toho, většinu bodů Pervaková získala po UE Petry, sama si jich zas tak moc neuhrála. Ten zápas byl hlavně o Petře - jakmile se dokázala zklidnit a hrát trpělivěji, přineslo to ovoce.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má ted období, kdy ji to prostě tak nejde, vidíme to všichni, plno UE, horší pohyb, atd..ale ona právě ted ta vítězství bude muset urvat bojovností, silou vůle..když se nedaří, je to o to cennější, s touhle hrou může brzy vypadnout, ale co jiného zbývá, než aby to zkoušela ubojovat?
Jestli Pervak měla "kolaps" je ve výsledku jedno, Petra postoupila a třeba ji to trochu zvedne sebevědomí.

Kdyby si tu četla tvoje příspěvky, kde ji pokaždé shazuješ, tak nevím, ty jsi její fanoušek a máš ji rád? Četl jsi, jak tu Marty psal o Rafovi? Diametrální rozdíl ve vnímání člověka, nečetla jsem od tebe nic tak hezkýho, ani co by se aspon trošku přiblížilo..kritika je na místě, ale ty nenapíšeš absolutně nic pozitivního na její adresu, kdyby si ji neměl rád, tak to pochopím, takhle to prostě nechápu, všiml sis třeba, jak to Petře slušelo?
Reagovat
tommr
konečně někdo kdo to vidí aspon trochu realisticky. Není přece možný Petru nekriticky chválit za to, že se štěstím vydřela postup přes 72. hráčku světa která letos zatím vůbec nic nepředvedla a včera byla ještě k tomu zraněná ...
Reagovat
smazaný uživatel
To, že já napíšu, že Petra si to na začátku, resp. prakticky celé dva první sety zbytečně komplikovala zbrklou hrou a z toho plynoucími neproměněnými šancemi a chybami, to není nekritická pochvala. Pochválil jsem ji akorát za to, že si pozdě, ale přece uvědomila, že musí něco změnit a že to taky dokázala praktikovat, ne za celkový projev. A to je podle mě realistický pohled na věc.
Reagovat
tommr
já sleduju Petru hlavně po sportovní stránce a pokud bude hrát dobře tak je mi úplně jedno jak při tom bude vypadat. Abych si ale u tebe aspon trochu šplhnul tak tentokrát krátce zhodnotím i její úbor, protože to je asi jediná věc, kterou bylo včera u Petry možný pochválit. Tenhle dres jí opravdu sekne, protože v něm skoro není vidět ta její pneumatika okolo pasu. Petra prostě potřebuje trochu volnější top tmavší barvy - rozhodně by neměla nosit to její oblíbený vypasovaný světle fialový tílko. Divím se, že na to Petra nepřišla už dřív ... :)
Reagovat
tommr
no snad se teda shodnem aspon v tom, že Petra si to včerejší trápení zavinila laxní hrou na začátku zápasu. Pervakovová k zápasu nastoupila s viditelným respektem před Petrou a Petra si při prvních dvou servisech soupeřky velice snadno vypracovala celkem 5 brejkbolů. Bohužel je všechny trestuhodně zahodila, soupeřka následně ožila, začala si proti Petře víc věřit a na průšvih bylo zaděláno ...
Reagovat
smazaný uživatel
S tím oblečením souhlasím, úplně prokoukla. Navíc se mi líbí ta barva vršku, mám takové barvy rád.:))

quesh: já jsem nenapsal, že měla celý zápas v rukou Pervak. Ale měla v rukou jeho zakončení, kdy podávala na vítězství, ale bylo vidět, jak jí limitovalo zranění a dala Petře šanci to zvrátit. Jinak v zápas v rukou měla právě Petra a to tím, že buď dala winner nebo dost hrozivou UE. V tomto souhlasím s tommrem, Petra by prostě neměla mít s hráčkou, která hrála tak, jak hrála, takové problémy.
Reagovat
Fandina
Jak si přišel na to, že by Petra neměla mít s někým problémy. Přece na kurt přijdou dvě hráčky a zápas začíná od nuly. Situace se vyvíjí a každá ji řeší podle svého umu a výsledek je vítězství jedné nebo druhé. Nikde přece není psáno, jak budou věci probíhat. To by pak nemělo nic smyslu, kdyby se vědělo jak co bude. Můžeš předpokládat na základě minulých her turnajů formy. Ale pak nastane realita na kurtu a tu řešíš. Vyhraješ, úspěch. To je nutno respektovat a jede se dál ... sport
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčka č. 6 světového žebříčku s ambicemi a potenciálem, který Petra má, by prostě teoreticky mít takové problémy s Pervak mít neměla. Pokud chce přeci vyhrávat zápasy a turnaje, tak takto hrát nemůže, to ví i ona sama. Protože problémy měla, je něco v nepořádku. Něco jiného by bylo, kdyby Xenia podala nějaký životní výkon, ona ale hrála tak, jak se teoreticky očekává od hráčky osmé desítky.
Pouze vyjadřuji svůj názor, že jako jediné pozitivum vidím v jejím postupu a tom, že dokázala chytit příležitost a zápas obrátit. Měla ale i hodnou dávku štěstí, která ke sportu patří. Ale vychvalovat do nebe její hru v TB a třetím setu proti zraněné hráčce z osmé desítky žebříčku mi přijde také přehnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr: však já od začátku nic jiného netvrdím. Jen jsem k tomu ještě dodal to, že Petra se s tím nakonec dokázala popasovat, což prostě jako pozitivum vidím.

Oskar: ty ne, ale Tommr ano. Co se týče závěru druhého setu, tam si holky nemají moc co vyčítat - Pervaková sice snadno zahodila šanci zápas ukončit, ovšem neméně snadno jí Petra vůbec umožnila si tu šanci vytvořit.

A musím souhlasit s Fandinou. Občas mi podle diskuzí přijde, že tenis umí hrát akorát tak pět šest holek ze špičky a zbytek ani neví, jak se drží raketa. Kruci, vždyť i ta hráčka okolo 72. místa musí něco umět, aby se tak vysoko vypracovala.
Reagovat
Fandina
Podle mě je pořád postavení na žebříčku vlastně minulostí. Pořád je tou součet výsledků co bylo. Když stojíš na kurtu, je to pryč a ty začínáš hrát na zelené louce a až dohraješ, tak se ti to zase započítá. Takže spoléhat co bylo je krátkozraké. Musíš pořád hrát dobře a potom teprve žebříček. Kouzlo okamžiku ... úsměv
Chválit hráčku když zahraje tb a set s kanárem není nikdy přehnané. Stály tam dvě. Obě měly šanci tak zahrát. Zahrála jedna za co jiného by se mělo chválit, když ne za tohole ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle tvůj názor přesně charakterizuje, jak Petru vnímáš..rychleji, výše, silněji. Samá čísla, žebříčky, vzájemná bilance..vyžaduješ jen výkony.
To je to, co tě zajímá, nějak se z toho všeho vytrácí člověk..pneumatika u pasu, dost přehnané, navíc píšeš o ženský, co mě ale zaráží, že někdo, kdo ji miluje, jak jsi psal, tohle dokáže napsat..:-//
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj prispevek vyse>>> "Ano, Pervaková byla zraněná a asi ji to trochu limitovalo, nicméně podání měla slaboučký už od začátku zápasu, není to tak, že by nejdřív podávala skvěle a pak odešla."

1/asi ji to trochu limitovalo > trochu??? si delas legraci.
2/nicméně podání měla slaboučký už od začátku zápasu > slaboucky podani???

Bych si pral videt jak to rikas te Xenii do oci. Ta by te tou raketou pekne ztriskala:DDD

Na druhou stranu pises>>>
"Kruci, vždyť i ta hráčka okolo 72. místa musí něco umět, aby se tak vysoko vypracovala."

Tak se prosim Te uz konecne rozhodni, co jsi vcera na tom place videl.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na mém příspěvku tak rozporuplného? Pervaková přeci není zraněná celou svoji kariéru (a pokud náhodou ano, tak klobouk dolů před tím, kam to dotáhla), ale zraněná byla už od začátku zápasu. Takže to zranění ji bezpochyby už od začátku limitovalo, to tak bývá, ale z toho, co jsem viděl, jsem neměl pocit, že by se během zápasu nějak extrémně zhoršilo, že by ji na konci limitovalo až o tolik více než na začátku. Že Pervaková celý zápas nijak extra dobře nepodávala, to je taky fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl ještě ten pocit, že když se blížil konec druhého setu před přerušením a zdálo se, že se blíží i konec zápasu, odcházela Pervak psychicky z toho, že by mohla vyhrát.....A také si myslím, že jí to zranění na podání limitovalo. A měla s podáním více problémů než na začátku. Přeci jen když podáváš normálně a pak s vědomím zranění a pocitem bolesti, je to jiné. Hlavně když podávala na vítězství, byla prostě pod velkým tlakem.
Samozřejmě, že 72. tenistka musí také umět hrát, ale snad se nebudeme přít o to, že holky v top 10 a to jsem ještě benevolentní, spíše tak top 7, hrají úplně jiný tenis. A hlavně by ty holky z top 10 měly hrát jiný level, to se snad shodneme, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nepřipadalo, že Pervaková odcházela psychicky, v tom jsem měl větší obavu o Petru, tedy v tom druhém setu. Zranění ji určitě limitovalo, ale to už od začátku zápasu. A myslím, že kdyby to bylo nějak extrémně nepříjemné, tak to ve třetím setu skrečovala, to se ale nestalo.
Pochopitelně, že hráčka top 6 by měla umět víc než hráčka č. 72, ale to neznamená, že ji vždy musí porazit dvakrát 6:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Když by jsme to vzali filozoficky, tak jistě, každý zápas se začíná od nuly, stojí na kurtu vždy dva hráči, výsledek může být jakýkoliv apod...
Ale nepřihlížet k minulosti? Sama jistě uznáš, že když koukáš na nějaký zápas, dopředu si tipuješ a předpokládáš vítěze a jak by to asi mělo probíhat. A to na základě jeho schopností, postavení na žebříčku a také toho, co je obvykle schopen uhrát jeho soupeř.
Nebo ty na každý zápas koukáš s tím, jak to asi dopadne a nemáš nějaká očekávání, předpoklady?
Já když se dívám, mám určité předpoklady, tipy, domněnky...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hrajes si se slovy. A pises, jak se ti hodi do kramu, basniku:).

Evidentne se Xenie zhorsila potom, co zahlasila MTO behem gemu, a ani necekala na jeho dokonceni. Ale, ze to inorujes, mne uz pomalu ani neprekvapuje. Ale nastesti komentatori zapasu to neignorovali, a myslim, ze nestrannemu divakovi muselo byt te Xenie opravdu v tom momente lito, vypadalo to na neprijemne krece...jeste rekni, ze si to MTO vzala jen aby petru jeste vic psychicky zdeptala...
Pro tebe, vlastne hrala uplne stejne od zacatku do konce. Vlastne ona se ani nezranila, ona byla zranena uz od zacatku.

Vzdyt pisu, podle mne by te Xenie vzala poradne pres zada raketou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra také dohrála v Paříži proti Kerber a zranění jí limitovalo. Jestli jsi neviděl, jak na tom Xenia byla, tak si to vysvětluji tím, že jsi měl právě velké obavy o Petru a nevnímal moc soupeřku. Což se dá samozřejmě od jejího skalního fandy pochopit.:-))
Já tam od Xenie viděl i tu psychickou labilitu.
Ježiši, já nechci aby vyhrávala dvakrát 6:0, to by ani nic nepotrénovala.:) Jen si myslím, že ten výkon, co předvedla byl prostě "kapku děsivý". To mluvím o prvních dvou setech. Samozřejmě že TB a třetí set zvládla dobře, dokázala využít nabídnutou šanci a zápas otočit. Hrála uvolněněji a neprala to tam na takové riziko. Proto jsem také psal, že je dobře, že to dokázala. Kdyby ne, tak už nevím. Ale jako pozitivum beru pouze to, že postoupila. Je dobře, že dokázala hrát ve třetím setu jinak, ale to je také to, co jí zachránilo. Proto bych z toho nevyvozoval přehnané ovace. Ale to je na každém......
Mně se ten zápas jevil tak, jak jsem popsal. Zatím to vypadá tak, že se Petra bohužel na betonech opět trápí a zatím pokračuje v tom, co načala v Evropě....
Může se to určitě změnit a já jí to přeji, zatím to ale vidím takto. A s tommrem souhlasím.
Nevím, proč furt píšete, že jí nemá rád. Já myslím, že má. To by na její zápasy nečekal do noci. Po zápase s Flavií byl vyloženě šťastný. Nenapsal tu dnes nic pobuřujícího, je to jeho styl vyjadřování...
A stou pneumatikou - moc dobře si pamatuji, jak někdě psal, už je to dlouho, že jí fandí a bude fandit ať vypadá jakkoliv! Tady se zase projevuje ta extrémní přecitlivělost na výroky týkající se Petry.
To nebylo vše k tobě, tak aby jsi to nevztáhl na sebe.:-))
Reagovat
Fandina
samozřejmě že přihlížím k minulým výsledkům a podle toho mám očekávání a tipéři sázkovky podle toho určují kurzy.
Ale také vím, že každý hráč na kurtu chce tu minulost prolamovat. Chce hrát co nejlíp, vyhrávat, stoupat a to oba dva. Ten kdo byl v minulosti na prvním místě, ví že musí pořád hrát dobře, aby si místo udržel, zvýšil náskok a ten na žebříčku dole chce zase výš ... to je smysl hry a vítězení ... sport a tak vždycky očekávám že oba budou chtít ze sebe vydat to nejlepší a všechno do toho dát a proto očekávám před zápasem že moje tipy předpoklady mohou pokořeny ... zážitek a emoce jsou vždycky to je jasné a radost mám, když vidím hezký tenis a popřeji ráda vítězi i když třeba jsem smutná, že to nevyšlo tomu mému, ale je to sport a fandění a to je víc o radosti ...
Reagovat
smazaný uživatel
Také očekávám, že mé předpoklady a tipy mohou být pokořeny. Hlavně ty, na co mám vsazeno.:-))
Je jasné, že Xenia chce výš a Petra musí udržet pozici atd..., ale prostě ten výkon, co předvedla v prvních dvou setech byl na její popěry podprůměrný a proto jsem psal, že jediné pozitivuj je to, že postoupila.
Za vítěze jsem rád a Xenie mi bylo líto, protože hrála se zraněním a bylo to na ní vidět. I proto dostala kanára. Petra nezačala hrát zase tak zázračně, aby to mělo takovýto průběh. Prostě ta promarněná příležitost Xenie dopodávat zápas, bolest ze zranění, hlava.....,to vše třetí set také ovlivnilo. I když Petra samozřejmě začala hrát jinak a lépe.:-))
Reagovat
Fandina
Já myslím, že nejsme v rozporu. Když jsem viděla, jak Petra hraje byla jsem moc smutná, trápila jsem se a moc jsem si přála, aby se vzpamatovala a hrála prostě super. A když pak přišla po přestávce a já jsem pocitově vnímala, jak její údery jsou vedeny s větší jistotou a ona sama je nabuzená, snaží se prodlužuje výměny, jen bezhlavě neranaří měla jsem radost a přála si, aby to dotahla do vítězného konce a příště zase hrála líp a líp a dařilo se jí i příště atd. Nakonec byla hodně šťastná a vyhrála zaslouženě takže příště líp a bude to super. Hrát umí, krásně, předvedla to už mockrát. Fandím fandím Peťo pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemyslím, že jsme v rozporu. Já vím, že nejsme, jen si o tom povídáme.:)
Je dobře, že postoupila a mohla jsi mít radost, když jsi tak dlouho koukala. Petra měla také určitě radost, že postoupila. A snad to bude v dalším utkání lepší.
Já včera a dnes mrknul jen na ten její zápas. Pořád u mě vedou OH a v Torontu i Montrealu nemám hlavní "koně", takže mohu trochu vypustit a ještě relaxovat po turnaji minulý týden....
Tak šťastné fandění.:-))
Reagovat
freeteepek
Možná je to trochu mimo mísu, ale já to stejně řeknu. Kdysi Lucka Bílá jedný začínající zpěvačce radila, jak se zbavit trémy před nabitým sálem: "Představ si, že jsou všichni ve spodním prádle:-)".
Nepochybně existují metody, jak by se s tím tlakem dalo bojovat, aby se Petra uvolnila. Na Petře je bohužel sakra vidět, kdy uvolněná je a kdy není. Ta totiž potom vypadá jako úplně jiná hráčka:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vcera jsem mel pocit, ze to zacina byt skoro jak AKTA X...:D
Pred prestavkou jedna osoba, po prestavce uplne jina:D jak nejaky klon:)

Toz asi taky uznas, ze to nebylo jen zranenim Xenie. Celkem by mne zajimalo, co se behem tech 30min. kdyz prselo, delo v satne:)
Reagovat
tommr
ta proměna se ale týkala spíš Pervakovový. Když se podíváš na záznam zápasu tak je zcela zřejmý, že Pervakovová za stavu 6:5 ve druhým setu kdy podávala na vítězství v zápase úplně odešla - nejdřív psychicky a pak ve třetím setu i fyzicky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se zdravě naštvala a vynadala si :-)
Reagovat
Fandina
Ta šatna byla pro Petru super. Nabila se tam vůlí, před tím byla otrávená a zřejmě rozmyslela taktiku, hrát do výměn a rozběhat soupeřku asi tedy mě se to pak tak jevilo a také se rozpohybovala tím sama, pak snadnějí dobíhala míče. A neútočila hned ale připravovala si winnery až po delších výměnách. Mohla si to probrat v hlavě v přestávce, někdo jí mohl poradit, povzbudit a šla do toho ... super
Reagovat
freeteepek
Tak Petra v pozápasovým rozhovoru zmínila, že si v šatně povídala s holkama. A že jí to pomohlo se uvolnit:-)Co kromě toho povídání tam dělali a jestli si vůbec v šatně povídala s holkama se asi nedozvíme:D
Reagovat
Fandina
Jasně holky Bára Ivet a Danka Hantuchová jí povzbudily a bylo to ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim. V kazdem pripade na zaznam se koukat nebudu, nejsem masochista:) Ale pred prestavkou Petra frustrovane hazi lehke mice do site. Po prestavce je tam ta sama Xenie, trosku odpocata, Petra prodluzuje vymeny, je vic trpeliva, rozbehava souperku - No bodejt by ne, ze:D - sama ziskava na jistote uderu. Uplne jina hracka.
Jestli to jinak komentovali cesi na eurosportu, to je mi opravdu suma fuk. Ja koukam na anglicke, polske nebo ruske mutace. Clovek se tam celkem dovi jiny pohled na Petru.
Ze byla po prestavce jak vymenena, neni jen muj nazor, ale nazor nejen komentatoru, ale vlastne i te borky, co s ni plkala na kurte po zapase. Proto se ji take ptala, co ji o prestavce trener poradil...D))) Coz mne pobavilo, takze jsem jen cekal, co Petra odpovi...no culila se tam holcina a priznala barvu, ze kotyza je doma.:) Na centru mela sve kamosky Ivetu, Barboru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mohl by jí poradit i někdo jiný než Kotyza, ne?:))
Někdo v pozadí na telefonu? Nebo Kotyza na telefonu....
Reagovat
tommr
já bych se na ten záznam za normálních okolností asi taky nedíval, ale včera jsem během tý deštový pauzy odpad a tak jsem chtěl vidět jak to vlastně Petra ve zbytku zápasu hrála ...
Když se na to díváš ze záznamu už bez emocí tak vidíš spoustu věcí úplně jinak než v zápalu boje - a to platí nejen pro fanoušky ale i pro komentátory. Zkus si schválně pustit třeba ten TB a uvidíš to jasně: Pervakovová v něm udělala 5 hrubejch nevynucenejch chyb a 2 dvojchyby a Petra tak k vítězství nepotřebovala skoro nic jinýho než jí párkrát vrátit míček do kurtu. Ve třetím setu pak Pervakovový začaly docházet síly a zdánlivě to proto vypadalo jakoby se Petra vzchopila. Podle mě ale hrála Petra pořád to samý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra tak k vítězství nepotřebovala skoro nic jinýho než jí párkrát vrátit míček do kurtu.
A už sis zkusil vrátit zpátky jen tak míček do kurtu?

To je marné, to je marné..:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja si ten pohadkovy TB pamatuji moc dobre.:D
A vubec nepopiram, zeby na postupu nemel vliv zraneni Xenie, takovy ignorant nejsem. Sam jsem v noci psal, ze mi bylo Xenie opravdu lito, nebot takove chvile jsou pro hrace opravdu krute:(

jenze Petra take mohla pokracovat ve svem Frustrating Show i po prestavce. Xenie byla zranena za stavu nekde 4:4, pokud se nemylim... Xenie proste nemohla uz behat jak pred tim a hlavne dobre servirovat. Po prestavce se Petra dostavala do uderove jistoty, proto rikam, ze to muselo byt pro Xenii krute, behem zraneni do prestavky na Petru stacilo i prehodit.

Nebudu to videt jak Quesh, ze to bylo jen o Petre, to je teda podle mne urazka te Xenie, nebot to jeji zraneni muselo byt asi dost bolestive a zmenilo osud utkani. Quesh vidi jen Petru nic vic jako vzdy o protihrace se moc nezajima... Ale take to nezenu zas obracene, ze to bylo jen o Xenii. Jako Petra to klidne mohla vyhazet i po prestavce, tak stejne jak to vyhazovala a hazela do site uz v dobe, kdy Xenie byla zranena a defacto vubec nehrala. Po prestavce jeste trochu sil nabrala, ale Petra ji nedala uz sanci. Krute!!! ale takovy tenis obcas je.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč urážka Xenie? Já neřekl, že hrála špatně. A ani tvrzení, že to bylo hlavně o Petře mi pro Xenii nepřijde nijak urážlivé. Sám jistě uznáš, že kdyby Petra svoje šance ze začátku využila, zápas by se z pohledu Petry patrně vyvíjel o něco klidněji. Btw. já se o soupeřky Petry a jejich hru zajímám dost a snažím se ji ve svých hodnoceních zohlednit, tak mi trochu vadí, že tu předhazuješ něco jiného..
Reagovat
Fandina
Bohužel sport není charita ... takže pokud hráčka stojí na kurtu a chce hrát znamená to, že ví o svých limitacích a jde do toho. Jako třeba Petra, co její potíže achilovka břišní sval s čím odjížděla do ameriky kde navíc je limitovaná astmatem ... zdálo se mi, že v druhém setu hůř dýchá a vzduch byl asi pro obě náročný obě se hodně potily ... třeba byly limitované obě možná Petra víc no nevím. Pervak se pohybovala pořád stejně dobře, stehno nestehno ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, vidím to úplně stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Po MTO se Xenie tedy uz moc dobre nehybala. Ale tohle je uz fakt zbytecne...se o tom dohadovat. Vidim to fakt jinak. Ne tak jednoznacne jak tommr, ale teda ja Vy urcite ne. nevim, proc pisete o nejaky charite proboha...

ALE >>> kdyz jste uz tak verni Petre:)

Sama Petra vcera uznala, ze mela stesti, ze Xenie zacla mit behem zapasu problemy a musela vzit MTO >>>Od Petry super, palec nahoru!!!>>>...takze nastesti Petra ten rozum ma:)P
Si snete o spatne hrajici Xenii bez vlivu zraneni dal, je to Vase pravo:) Ja do toho teda s Vami nejdu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře si pamatuji, jak jste zde psali, jak bylo od Petry úžasné a skvělé, že nezabalila tu Paříž. Jak jí to však limitovalo a nedalo se s tím prostě vyhrát. Každý její zápas je tu probírán s ohledy na různá zranění, co v průběhu roku měla....
Ale už to nejste schopni nebo ochotni vidět u soupeřky. Xenia byla zraněná, dohrála to, bylo to její rozhodnutí, ale zaslouží si za to stejný klobouček jako Petra i každá jiná hráčka, která to tak udělá.

quesh - nevysvětluj si to zase tak, že si myslím, že zranění a nemoci Petry tento rok, nemají vliv na její výkon. Jen tím chci podotknout, že máš Petru dobře nastudovanou, víš o všech faktorech, které mají na její hru vliv. Ale je to jednostranné, soupeřku někdy v potaz nebereš.:))
Reagovat
Fandina
já viděla, že Pervak přišla se zabandážovaným stehnem a v druhém setu zaškobrtla a zavolala si ošetření, po tom se chvíli hůř pohybovala a po přestávce na dešť se zase pohybovala stejně jako na začátku zápasu. Takže nevím kde je rozpor, nebo proč mi podsouváš, že jsem to neviděla. Jestli jindy hraje lépe než hrála s touto limitací nevím, takže nemohu posuzovat, jestli tak jak hrála dnes to bylo vlivem zranění.
Petra vyhrála proto, že v každém zápase vyhraje jen jeden. Byla to Petra a to je všechno, co k tomu lze říci. Určitě bych si bývala přála, aby hrála líp a ne tak jako do přestávky. Pak se to otočilo a bylo to. Příště až bude hrát Petra, přála bych jí, aby hrála líp a vyhrávala a zase se podívám a uvidím jak bude hrát. A že to vidíš jinak, tak to asi je tím, že každý jsme jedinečný a svůj a to je přece život ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Posilam vsem zainteresovanym odkaz na clanek, ktery vysel pred letosnim Wimbledonem. Hodne zajimavy:) Zacinam se vazne zabyvat vztahem Martina a Petra:) Takze ruzne zkousim hledat, takze neco pro zacatek, co jsem nasel.:)

http://www.laureus.com/news/petra-kvitova-reveals-secret-martina-navratilova-advice-helped-her-win-wimbledon

Martina ke hre Petry:

?I would still like to see her more aggressive. For Petra it is always a matter of missing or making the shots. If she makes them she could on a given day beat anybody. She is a great talent and she wants it badly and she has got a great head on her shoulders and I think the sky is the limit.?
Reagovat
Fandina
Hezké. Ono se o tom, že by Martina mohla trénovat Petru spekuluje už dávno. Jenže Martina má svůj program. Hraje legendy na turnajích a GS a exibice baví jí to a podle mě se zatím nechce vázat trenérsky. Pochopitelně bych si přála, kdyby Peťulu trénovala, ale podle mě jsou pořád ve styku jak na turnajích kde obě hrají jako teďka a Martina také někdy komentuje pro TennisTV, televize rádia. Když k tomu dojde tak super. Stejně tak jako Mandlíková trénovala Novotnou tak se to osvědčilo ... úsměv
Reagovat
gerd
já si myslím,že rychlá změna trenéra je Pro Kvitovou jediná šance jak zlepšit hru a přístup k ní!jinak ani prd
Reagovat
freeteepek
Máme tu jeden příklad s Lendlem a Murraym. Jejich spolupráce už přináší ovoce. Andy se vyjádřil v nedávném rozhovoru, jak mu Lendl pomohl, aby se oklepal z porážky ve finále Wimbledonu a o měsíc později, jak říká, byl ve stejné pozici na stejném místě nádherně uvolněný. A to je přesně to, co Petře chybí. Hraje neustále pod velkým tlakem. Její trenéři ani psycholog jí z toho nedokážou dostat. Třeba by Martina vážně pomohla.
Reagovat
Fandina
Určitě Petra hraje pod tlakem jak od tenisových odborníků tak fanoušků a to není jednoduché. Tak probíhal wimbl i OH a vlastně i teď očekávání jak si poradí s americkou serií, když ji to tam moc nejde. Ale je třeba říci, že ten tlak je vyvíjen i na její trenéry a tým. Tak je potřeba se na to prostě povznést a hrát uvolněně. Tak jako třeba tb a třetí set včera byl viditelně herně veden Peťulou a v její režii i takticky ... pujde to určitě, Peťula na to herně má
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ze Martina ma svuj bohaty program, ale myslim si, ze kdyby Petra za ni prisla s nabidkou, neb ten krok - asi se shodnem - musi udelat ten hrac, tak by ten bohaty program urcite zmenila:)

A jestli by byla nejaka prihodna chvile na takovy krok, tak na betonech se opravdu celkem nabizi. Petra se na nich trapi tak, ze nejen mne to rve srdce:D Takze v takove chvili by asi ten hrac mohl neco takoveho udelat. Jak prejde na koberec nekde do haly, tak se ji bude vic darit, a kdyz se dari, takove veci se asi tolik nemeni...Ted se takova chvile slusne nabizi. No, ale my si to muzem prat a v realu to muze byt uplne vse jine...
Reagovat
freeteepek
S těma betonama je to zajímavej nápad. Nedokážu si představit, že by se Petra nadobro vzdala Kotyzy, jelikož mezi nima je silné citové pouto, ale možná by se ho mohla vzdát třeba dočasně, když je zrovna v Americe. Teď je tam stejně sama. On by byl třeba rád, že může být v létě víc se svou rodinou a necestovat přes lán světa. Martina v USA naopak žije, takže kdy jindy nějakou spolupráci provést, než v létě na americké tůře?
Reagovat
smazaný uživatel
Spolupráce s Martinou? Proč ne, pokud o to budou mít obě zájem. Ale vzdát se Kotyzy bych považoval za chybu. Ono jedna věc je někomu něco občas poradit a druhá dělat mu plnohodnotného trenéra. A Martina, jakkoliv je byla skvělá hráčka a přestože má neustále dobrý přehled, přeci jenom nikoho netrénovala. A pokud by nakonec "experiment Navrátilová" nevyšel, pro Petru by to znamenalo značný problém. Fungovat úplně bez trenéra, to si ,myslím, ještě dovolit nemůže a najít vhodného trenéra není žádná sranda. A i kdyby se vrátila ke Kotyzovi (pokud by ten ještě vůbec měl zájem), těžko by se mohli tvářit, že se nic z toho nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz, zajímavé.:)
Něco na těch tvých úvahách určitě je, o tom už jsme psali.:))
Otázka je, jestli by Petra udělala ten rozhodující krok? Souhlasím s tím, že jak se jí zase začne dařit, tak nebude mít možná takovou motivaci pro změnu.
Martina sice má plno akcí okolo, ale myslím, že v Petře vidí velký potenciál a že by chtěla, aby to prodala! Že se jí také nekouká lehko na to, jak ho zatím nevyužívá. Takže pokud by to vzala, určitě by program zredukovala. Protože já si zase myslím, že nějaké dlouhodobé trénování na dálku také není pro hráče dobré. Trenér nemusí objíždět se svěřencem všechny turnaje, ale najít takové to optimum no.
Já včera koukal jen na první set, pak jsem to vypl, ale zase klasické trápení na betonech, vždyť ta Pervak hrála dost hrozně....Ale viděl jsem tam určitý pokrok ve snaze o mezihru. Ale to se snažila i na trávě a v kritických momentech sklouzla k zažitému stylu hry.
Mě hlavně letos nejvíce překvapilo to trápení po celou sezónu na trávě. Tam jsem byl po RG téměř jistě přesvědčen, že se jí bude dařit...
Možná že je dobře, že vypadla na OH s Kirilenko a ne s nějakou lepší hráčkou. Protože v Eastbourne po prvním kole říkala chlácholivě, že od toho moc nečekala, že to byl první zápas na trávě, že se nic neděje apod...
Ve W. vypadla po jejím nejlépe odehraném zápase na turnaji se Serenou, to se také nemuselo zdát nijak hrozivé.
Ale to vypadnutí na OH alarmující bylo a možná že to je ten pravý signál, aby jí to nakoplo s tím něco dělat a k nějaké té změně....
Protože co víc by jí mělo vyburcovat, než že se jí nedařilo na jejím nej povrchu.:)
Reagovat
Fandina
http://www.sportovninoviny.cz/zpravy/hraj-jeste-agresivneji-radi-navratilova-kvitove/809267&id_seznam=8591

a dalších x odkazů na podobné články
http://www.google.cz/#hl=cs&gs_nf=1&cp=26&gs_id=11y&xhr=t&q=Navr%C3%A1tilov%C3%A1+Kvitov%C3%A1+tren%C3%A9r&pf=p&biw=1366&bih=665&sclient=psy-ab&oq=Navr%C3%A1tilov%C3%A1+Kvitov%C3%A1+tren%C3%A9r&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=6172145bba256282
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Kotyza přeci není jediný trenér. Nemyslím si o něm nic špatného. Naopak, domnívám se, že je to rozumný člověk, který to má v hlavě dobře srovnané a stojí nahama na zemi. I on sám v různých rozhovorech již loni zmiňoval, že jejich spolupráce nepotrvá věčně a že to bude záležet na Petře.
Já si prostě myslím, že možná dospěli do bodu, kdy ji předal, co mohl a je čas posunout se dál. Přijde mi, že stagnují, že Petra potřebuje nějaký nový impulz, změnu, která by jí nakopla.....
I to, že sem jela bez něho, svědčí o tom, že si je určitých problémů vědoma a chce si to promyslet. Ona řekla něco v tom smyslu, že chce jet sama.
Máš samozřejmě pravdu, že když se mění trenér, nemusí se to podařit hned na první pokus a hledá se dále. To je ale normální. Není to přece tak, že Kotyza je jediný dobrý trenér na světě. U nás asi nejlepší je.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě do bodu, kdy by Kotyza Petře už neměl co dát, ještě nedospěli. To, že se Petře letos nedaří tak, jak bychom chtěli, má jistě své důvody, ale trenéra bych za tím nehledal, já nějaký vývoj v Petřině hře oproti loňsku vidím, takže si myslím, že o stagnaci se také nedá hovořit.

Já netvrdím, že Petra u Kotyzy zůstane věčně, ale myslím, že kdyby ho teď vyměnila, byla by to změna spíše na efekt, nikoliv změna efektivní. To si ale Petra musí rozhodnout sama.

Btw. mě překvapuje, co tu někteří z toho, že Petra nejela s Kotyzou vyvozují. Přeci to není ani první ani poslední turnaj, na kterém je bez Kotyzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra byla několikrát sama. Ale tentokrát se vyjádřila v tom smyslu, že chce jet sama a že je to někdy potřeba.
Probíralo se to přeci tuhle už v jiném vlákně. Prostě jsou to takové neškodné spěkulace, to je vše...:))

Určitá změna a snaha o změnu oproti loňsku u ní vidět je, to bezesporu. Ale já si zase myslím, že i v počátku pouze efektní změna může vyústit po delší době v efektivní.
Výsledek by se samozřejmě nemusel dostavit hned a někdy i výkony lehce poklesnou, než se začnou ty změnu projevovat.
Já si prostě myslím, že by Petře prospělo něco nového. Nějaký impulz, nový vítr do týmu, vize cesty na jejímž konci by viděla nějaká pozitiva....
Prostě mi už na OH přišla hrozně utrápená a nešťastná z toho všeho, alespoň mě tak připadala.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že nový impuls by nebyl vhodný. Ale nemyslím, že vyhození Kotyzy je vhodné jako nový impuls. ;-)
Reagovat
gerd
Dívat se na Kvitovou se záznamu?To raději na reklamy i když je k smrti nenávidím!Díval jsem se na ni s Pervak v noci.Vůbec žádné zlepšení,vše při starém.Rány jak z děla mimo kurt,u sítě do sítě.Vypadala že ji tenis nebaví a hraje ho z donucení.Po dvou setech jsem to vypnul.3set ovšem vyhrála 6:0,že by chvilkové zapnutí mozku?
Reagovat
dadaft
zápas to byl všelijaký, za mě: pár krát jsem si všimnul, že Petra použila svou silnou zbraň, zrychlení hry, vyhnala soupeřku do bekhendu ven z kurtu... - - - a pak se vrátila a čekala na základní čáře na soupeřčin čop... - Petro, prosím Tě, máš skvělé voleje i smeče, tyhle míče se dají u sítě sbírat jako maliny, ne začínat od nuly na BL.
*
nový model oblečení je perfektní, moc Petře sekne. taky se nám pěkně opálilA. ))
*
nakonec pochvala Eurosportu - turnaj je hodně nabitý a je fajn ho sledovat už od úvodních kol...
akorát mě mrzí, že teď nedávají ze záznamu Sam se Simonou, jak bylo avizováno.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě začíná na eurosportu 2 záznam včerejšího zápasu Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Anicka x Roberta > Anicka, aspon bude mit monty radost.
Alex x Jele > Verim Alex:)
Eugenie x Li > Preji si opet Eugenii:)
ViKi x Tamira > Myslim, ze Tamira bude vic fresh, takze zkusim prekvapeni na Tamiru.
Marion x Peng > Myslim, ze Peng, ale muze to byt boj. Par MTOcek a mozna i skrec:D
Mona x Aga > Aga mela celkem dost casu se pripravit, na betonech je nej., takze Aga.
Angelika x Jekaterina > Angelika
KiKi x Karolina > Myslim, ze Monty bude mit radost:) Karolina
Galina x Christina McHale > Christina
Karlicka x Sabina > tak snad Sabca
Dominika x Varvara > Varvara
Reagovat
dadaft
tak já věřím Dominice i Vice, ale přechody z kontinentu na kontinent a povrchu na povrch nejsou jednoduché, uvidíme.
na Anu s Robertou se dost těším.
i na Aleks. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty prechody urcite jednoduche nejsou.
A jinak si myslim, ze betony jsou nejvic narocnym povrchem.

Jinak Petra vcera zahrala celkem zajimavy tenisovy koncert o peti dejstvich na betoooone:)

1/Andante grave
2/Lento morendo
3/Presto conteram
4/Allegro vivo
5/Prestissimo stringendo a ruina Xenia
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Vlk na mě stále myslí. :D S tím tipem na Anu a Caro jsi mi udělal radost, ale tipem proti Vice jsi to zase všechno zhatil... Já věřím, že postoupí všechny tři. :)

Ale ten úplně nejdůležitější zápas dneška pro mě začne ve 20:45 na stadionu Wembley. Americkým holkám jde o zlato a mě jde o prachy. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tu ViKi jsem tipl tak, nebot ted toho mela opravdu hodne, hrala jeste o bronz + mix, a ted rychle uz na jinem kontinente a proti Tamire, ktera se uz aklimatizovala, a zatim se celkem dobre prezentuje. No a sam vis, ze Tamira to neni zadna pohodova pinkana, celkem dost agresivni styl.
Takze, kdyz kouknu na vysledky u chlapu, tak se mi celkem i jevi, ze to muze byt podobne u holek a ViKi jeste nebude tak pripravena...

S americankama preji hodne stesti:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, Tamira je kvalitní soupeřka. Ale nemyslím si, že by Vika byla unavená... Prostě když mi chceš udělat radost, tak musíš tipovat pro všechny moje favoritky. Anebo jestli jsi špatný tipér, tak všechno proti nim, aby to dopadlo obráceně. :D

Jo, díky. :) Nebude to jednoduché, Japonky jsou technicky a rychlostně hodně dobře vybavené. Snad se americké holky vyvarujou lehkých ztrát míče a ofenzivní hráčky dají zase nějaké góly... Já bych samozřejmě holkám fandil, i kdyby o prachy nešlo. Tady jsem to docela dobře popsal (třetí řádek od konce). :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/1-den-na-oh-berdych-zahaji-program-na-centrkurtu-do-boju-vstoupi-i-kvitova-10581/
Reagovat
smazaný uživatel
Ty umíš pobavit, skvělý přirovnání :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji, chtel jsem z toho nejak vyjit humorne:)

Ale jinak, mne fakt bylo v noci te Xenie trosku lito...Ja su uz takovy no. Mne je lito jak se hracka snazi, a ted takove neprijemne zraneni, i kdyz jde o souperku:)

Ale v tomto roce mne nejvic bylo lito Bethanie v 1.kole AO, jak hrala proti Agnieszce. Mne se jeste nikdy nestalo, ze nekomu fandim, a najednou se pristihnu, ze fandim souperce. Ta Bethanie hrala tak krasne, tech 80 mimoradnych winneru za zapas. A ona se zrani ke konci zapasu. Fakt krute. No a tak to byva i obcas v zivote:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak jinak tě hezky oslovit :-)

Když je ti někoho líto, je to dobrý znamení, že nejsi úplně odtržen, jen v zajetí čísel, jako někteří ..mně zas bylo hodně líto Andyho ve finále Wimbledonu, nebo to samé Roddicka, který si už ten svůj sen asi nikdy nesplní, měl jedinečnou šanci v roce 2009, ale ta přichází jen výjímečně a on ji propásl..no, jo..to je kruté, ale právě proto se asi na sport lidi dívají, pro ty emoce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Andy a Andy. Ale ten skotsky ma jeste slusnou sanci britum splnit sen > GSWimbledon. Pod Lendlem se fakt vytahl neskutecne...

Tech prikladu by bylo vic. Tommy, DelPo, Nalba, Mecir!!! to byl smolar na zada...no a mistr smuly > Lendl+Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
super obleček, Petro!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz jsem sledoval Sam se Simcou, tak to melo podobny prubeh jako Petra s Xenii. Dost to vypadalo, ze Simona Sam prehraje, ktera se na zacatku uplne blaznive zamilovala dou autu:D Dokonce to vypadalo vic jednoznacne pro Simonu, ale i v tomto zapase rozhodlo trosku zraneni a skrec.
Par plku na okraj...
* Prisly betony, prisly skrece:)
* Behem prvniho setu Sam vs Simca byl kratky vstup a rozhovor s Navratilovou. Takze na centru vcera byla, odskocit si za Petrou do satny by asi problem nebyl:)
* Mlada nadejna Kanadanka Eugenie mne nezklamala a jde dal:) to potesilo:)
Reagovat
a.magerova
Tak já to brala jako pěkný zumba-krok a on to tanec mafie...
http://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd/128040/trapas-sereny-ve-wimbledonu-predvedla-tanec-mafianske-organizace.html
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tebe, ve Sportblesku toho zase nadělají... Mně se ten taneček Sereny moc líbil. Aspoň po zápase ukázala, že není stroj (jak to podle jejího výkonu vypadalo), ale normální holka. :) A je mi úplně jedno, odkud ten tanec pochází...
Reagovat
a.magerova
Si myslím, že to sportblesk jen převzal ze zahraničí, ale to není to co mě děsí....
Horší bude až půjdem po chodníku a vzbudíme veřejné pohoršení, že jdem jako vrah XY a tím propagujeme násilí ve společnost, nebo že jdeme jako nějaký umělec YX a porušujeme tím jeho autorská práva :-/

Jinak samozřejmě mně se ten její taneček taky moc líbil a bylo vidět, že má ohromnou radost :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak na tohle máme asi stejný názor...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bulvár nečtu, co se týká Sereny už vůbec ne. Teď jsem to ani nerozklikl, ale tuším, co tam je.
Ono se to hned probíralo i na různých diskuzích a novinách v Americe.
Já si o tom přečetl, že to vymyslel nějaký rapper v 70. letech v Camptonu v LA. Ona tam dlouho vyrůstala, než se přestěhovali na Floridu. Jako první v klipu to snad tancoval Ice-T. Já nevím, ona se v té společnosti různých rapperů pohybuje, tak to tak udělala. Četl jsem tiskovku, kde se jí ptali na název tance, říkala, že to je kapku neslušné, tak že to nebude říkat.
Ono je to v té Americe asi složité, z takovýchto věcí se dělají dost kauzy. A obecně se na Sereně hledají blechy. Vit. to, že vynadá rozhodčí, dostane dvouletou podmínku a 160 000 pokutu. Nalbandian zraní člověka a dostane 10000.....
Reagovat
Bob
musíš se vždycky pořádně na*rat a hrát jako ten třetí set! :)
Reagovat
rib
Když přerušili pro MTO a pak déšť, už jsem to psychicky nevydržela a šla spát :-))) Vím, že tady lidi spekulují, co se v šatně s Petrou stalo. Popravdě - je mi to jedno, hlavně že se to stalo, Petra se uvolnila a dohrála zápas ke svému prospěchu. Na kurtu to musela stejně dokázat sama.
Přesto, že Pěrvak občas zahrála něco skvěle, myslím, že před přerušením se Petra porážela sama a výsledek byl závislý spíš na Petře než na Kazašce.
Doufám, že tu uvolněnější a důraznější hru si Petra a její tělo zapamatují :-)
Reagovat
petrulinka
No já jsem udělala přesně to stejné co ty, šla jsem spát a ráno jsem byla mile překvapená. Nicméně v předchozím článku v diskuzi jsem si kladla otázku, jestli je možné, že by Petra zavolala v té pauze trenérovi a ten jí poradil, protože si myslím, že se určitě doma díval a zřejmě si podobně jako já kousal prsty a trhal vlasy:-)
Reagovat
rib
:-)))představuju si Kotyzu, a říkám si - při tom trhání vlasů asi taky zjistil, že nemá co ztratit a totéž mohl říct Petře :-))) A fakt bych Petře přála, aby brala tu Ameriku s nadhledem.
Reagovat
Fandina
Máš pravdu. Peťula potřebuje setřást ze sebe jistý tlak, naděje, které jsou do ní vkládány jak od tenisové veřejnosti, tak fanoušků. Nemyslet na to a hrát s nadhledem a pujde to. Je ještě mladá a třeba včera jí ta pauza pomohla a přišla s trpělivější hrou do výměn a byla jistější i v úderech. A také možná obava z té americké serie trochu opadla a začala hrát lepší údery. Tak Peťo pojď máš na to a tak jako TB a třetí set ... pěkné
Reagovat
freeteepek
Jde o to, s čím Peťule přijde do příštího zápasu. Vzpomeň si na olympiádu, kdy proti Flavii hrála fantasticky uvolněně, ale o dva dny pozdějc proti Kirilenkový už zase byla ztuhlá:-(
Reagovat
Fandina
Fandovi prostě s Petrou nic jiného nezbývá, než doufat, že dny kdy hraje jako bohyně budou přibývat a že se Peťule k tomu prostě dobere ... a to je velká motivace. Když jednou nebo víckrát jako Petra dovede vyhrávat velké turnaje, tak pořád je naděje, že pokud hraje zopakuje to a to stojí za to to pořád zkoušet, usilovat o to. Má na to tak jen tak dál a může to dotáhnout, super hru k úplnému pravidlu je mladá a nadějná.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist