Safin vyhrál čtyři zápasy během tří dnů. Unavuje mě to, říká

30. 7. 2009, 09:49
Aktuality 12
ATP LOS ANGELES - Ruský tenista Marat Safin sice nahlas uvažuje o konci kariéry, ovšem zároveň ukazuje, že síly má stále ještě dost. Na turnaji v Los Angeles v druhém kole porazil Lotyše Ernesta Gulbise po setech 2-6 6-3 6-4 a připsal si tak již čtvrté vítězství na turnaji během tří dnů.
Marat Safin

Devětadvacetiletý Safin, starší bratr současné ženské světové jedničky Dinary, se nejprve na turnaji rozehrál vítězstvím v exhibici s Petem Samprasem a následně porazil dalšího domácího hráče Robbyho Ginepriho. Spolu s Igorem Kunicynem pak vyhrál i první kolo čtyřhry.

Právě takovýto náročný program je prý důvodem, proč uvažuje o konci. "Je stále těžší a těžší hrát takovéto zápasy, kdy jste unavení a nehrajete dobře. Pak je složité hledat motivaci a staráte se hlavně o své tělo," uvedl ruský tenista.

Středeční výhrou nad Gulbisem se Safin poprvé v této sezoně probojoval do čtvrtfinále a po půl roce dokázal v hlavní soutěži vyhrát dva zápasy v řadě. "Potřebuji tak půl roku dovolené, aniž bych musel myslet na to, že jsem tenista," dodal dvojnásobný grandslamový vítěz.

O první semifinále na amerických betonech od zimy 2007 si zahraje s nejvýše nasazeným Němcem Tommym Haasem. Dvojnásobný vítěz kalifornského turnaje smetl domácího Levina 6-3 6-1, když nečelil žádnému brejkbolu.

Haas nad Safinem vyhrál poslední tři vzájemná střetnutí. Pro Němce je to první turnaj od Wimbledonu, kde vypadl až v semifinále s Federerem.

První čtvrtfinále na okruhu ATP si zahraje dvaadvacetiletý Australan Carsten Ball. Přemožitel Francouze Gicquela postoupil přes druhé kolo i díky skreči Tursunova. Rus zápas nedohrál kvůli zranění kotníku.

Prázdninové měsíce vyhovují Johnu Isnerovi. Vysoký Američan v červenci, respektive srpnu dosahuje největších úspěchů. V Los Angeles zatím neztratil ani set - po výhře nad Beckerem si poradil i s Baghdatisem. Kypřan sice odvrátil pět mečbolů, dramatický tie-break však nakonec prohrál 11-13.

"Zůstával jsem klidný a nepanikařil jsem, věděl jsem že má dva servisy a to byla moje výhoda," komentoval Isner, jenž nečelil žádnému brejkbolu. V závěru utkání si však podvrtl kotník. "Marcos servíroval ven z kurtu a mě se noha trochu podvrtla. V první chvíli jsem myslel, že je to horší, než to nakonec teď vypadá. Zítra mám volno a uvidím, jak se budu cítit."

Isnera čeká 205. hráč světa Carsten Ball.

- ATP 250 LOS ANGEELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
středeční výsledky (29. 07. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Haas (1-Něm.) - Levine (USA) 6-1 6-3
Ball (Austr.) - Tursunov (3-Rus.) 6-4 0-1 skreč T.
Safin (8-Rus.) - Gulbis (Lot.) 2-6 6-3 6-4
Isner (USA) - Baghdatis (Kypr) 6-3 7-6(11)

Čtyřhra - 1. kolo:
Coetzee/Erlich (JAR/Izr.) - Damm/Lindstedt (3-ČR/Švéd.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Z toho nadpisu to vypadalo, že Marata unavuje vítězit.:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ac je Safin muj druhy nejoblibenejsi hrac, mel by po sezone asi skoncit, nez bude pozde a bude prohravat s kde kym, tohle si hrac jeho formatu nezaslouzi.
Reagovat
skott
V zadnem pripade;-)Pro me je porad tim nejvetsim duvodem sledovat muzsky tenis.Prilis mnoho mych oblibenych hracu uz skoncilo a zajimave nove tvare se uz temer neobjevuji.
Haas/Safin bude to nejlepsi, co turnaj v LA muze nabidnout.
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, ale strasne me boli divat se na znechuceneho marata, kteremu odesla forma po zraneni, je mi ho lito, ale mel by skoncit.
Reagovat
skott
To je mi jasne, ja to citim uplne stejne.Taky me mrzi a neskutecne stve, kdyz Marat prohraje zapasy, ktere by my mel vyhravat(Hrbaty na Hopmanove poharu) nebo kdyz zahodi sance na vyhru zpusobem, jako se mu to stalo s Monfilsem ci Lapenttim letos na jare.Ale nikdy bych nechtel aby skoncil.Porad si myslim, ze svoji hrou prinasi lidem radost a v 29 letech je prilis brzo na konec kariery.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi mírně vyšinutý fanoušek, tak si to radši přiznej. Je tady několik tenistů, co se v posledních letech hodně zlepšili (třeba Rafael, Murray nebo Potro) a ty sveřepě obdivuješ uvadajícího Marata, který každým dalším rokem hraje pořád hůř.
Nebo fandit úplně všem Ruskám je taky úžasné.
Reagovat
skott
Ja Maratovu karieru sleduju temer od zacatku a nevidim jeden jediny duvod, proc bych mu mel prestat fandit, jen proto, ze od dob jeho problemu s kolenem nevyhrava tituly jak jsem byl driv zvykly.Nebo mozna proste nejsem jako ty, abych si sve oblibence vybiral podle toho jak vypadaji, prestal jim fandit, protoze hekaji nebo kvuli jinym pochybnym, neznamym duvodum (Karatancheva)...A mimochodem Marat nehraje porad hura hur, napriklad letos v jeho hre vidim uplne jinou motivaci nez za posledni dva roky, ale to nekdo, kdo muzsky tenis nesleduje a Safina ani nikdy hrat nevidel, nemuze vedet.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bys mu měl přestat fandit? Ale ten tvůj prý "největší důvod" nebo jak přináší lidem radost je legrační. Ať Marat k té motivaci přidá i výhry a pak budeme spokojeni oba.
Trochu přeháníme, že. Přiznávám, že jsem tenis mnoho let nesledoval, ale už skoro 2 roky koukám na tenis docela dost, i v neplacených TV toho vidím hodně (streamy z netu mě nezajímají, to je ztráta času). Taliáni na Super Tennis před chvílí dávali Davyděnka a na Eurosportu bude od 23:00 má velká oblíbenkyně. Kéž by mrcha prohrála a kéž by to už chtěla co nejdřív zabalit.
Reagovat
skott
jeste k tomu, co jsi napsal vcera:
Neverim, ze tebe jakymkoliv zpusobem zajima muzsky tenis nebo Marat, Brozi.Z toho, co uz jsi tady vyplodil obcas ani nevim, proc vubec na nejake tenisove diskuze chodis.Aspon polovina tvych prispevku se tenisu vlastne ani netyka nebo jen velice okrajove (satelitni prijem TV stanic apod.).A ta druha polovina je jen smesi provokovaci a kritiky tve udajne ¨oblibenkyne¨ Dinary.Jestli sledujes tenis necele dva roky je celkem jedno, kazdy nekdy zacal, hlavni je zajem, ale mam pocit, ze se dost casto vyjadrujes k vecem o kterych nic nevis.Proto mi radsi nic nepis o tom jestli moje duvody ¨obdivovani¨ Marata jsou legracni, zvlast kdyz ja znam ty tvoje u jinych tenistu/ek.
k te otazce: Z tve reakce v 21:48 jsem pochopil, ze bych mel obdivovat jen aktualni top hrace...
Reagovat
smazaný uživatel
Co se ti na mých textech nelíbí? Pořád lepší než většina zbytečných výplodů od pubertálů. A co mě furt napadáš za to jak Dináře fandím? Nemůžu snad oblíbenci nadávat když hraje mizerně? Mám radši hloupě vykřikovat oslavné bláboly jako jiní fandové?
Reagovat
skott
A v cem je to prosim te lepsi?Zbytecnost je uplne stejna.Tohle je tenisova stranka, nikdo z CTK si tve jizlive komentare tady stejne neprecte, kdyz chces delat machra, tak se ozvi primo jim.
Ohledne ¨satelitu¨: je sice hezke, ze davas ostatnim tip, jak sledovat tenisove prenosy v nejlepsi kvalite (BBC je v profesionalite nedostizna, to vim moc dobre), ale jak to delas (komentare - zdejsi radobyodbornici, ubohe streamy apod.), je vic nez trapne.
A nakonec Dinara: nevim o jakych oslavnych blabolech mluvis, (jestli to melo byt na me, tak jsi vedle, nic takoveho nedelam), ani jsem si tu zadnych nikdy nevsiml.Obcas mozna nekdo prehanel u clanku o Nadalovi (mario a jini experti), ale to je minulost.V poslednich mesicich se diskuze na tema Roger/Nadal zvrhli v uplnou frasku, kam je zbytecne cokoliv psat.Me na tvem ¨fandeni¨ vadi jina vec.Ze Dinaru VYHRADNE jen krituzjes, ikdyz je nejlepsi na svete, stejne jako kdyz nebyla nebo ikdyz vyhrava turnaje nebo ne.Porad je to pro tebe spatne.Napr. Portoroz (velky vyznam podobny turnaj pro ni sice nema, ale vitezstvi je vitezstvi a pocita se...), evidentene si ani jeden zapas nevidel, presto si neodpustis komentare, ze stejnak nevyhraje.A tak to delas od lonskeho Tokia...
Reagovat
smazaný uživatel
U článků o Nadalovi? Oslavné bláboly tady dokola omílají skoro výhradně jen fandové Federera, to byla poznámka o bídné úrovni zdejších diskuzí. Hlavně se nedej mým pesimismem znechutit a piš dál. Ano, pod dojmem jiných výjebů jsem opatrně napsal, že by mohla nevyhrát i tento slabě obsazený turnaj. Nakonec sice vyhrála, ale jak! Moc ve finále nescházelo a přišla o další titul. U počtu titulů ve statistikách nezáleží na kategorii turnaje, ztratit Portorož by bylo pro jedničku hloupé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist