Safinová letos skončila. Znovu má problémy se zády

11. 10. 2010, 08:32
Aktuality 1
Dinara Safinová je další hráčkou, jež letos kvůli zranění předčasně ukončila sezonu. Ruská hráčka i nadále laboruje se zraněním zad, které se vleče už od loňského roku. Proto se rozhodla odhlásit ze zbývajících turnajů sezony.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Ruska Dinara Safinová začala mít problémy se zády koncem loňského roku, kdy se jí vůbec nedařilo. Vše vyvrcholilo na Turnaji mistryň, kde odehrála dva gamy a ze soutěže odstoupila. 

Začátek nové sezony stihla, v osmifinále Australian Open však kvůli obnovenému zranění vzdala. Následná vyšetření odhalila únavovou zlomeninu dvou obratlů a natržený sval. Bývalá světová jednička se tak na kurtech neobjevila dlouhé tři měsíce.

Vrátila se koncem dubna ve Stuttgartu, ovšem o své zdraví se obávala. "Další zranění by mohlo znamenat konec kariéry," přiznala čtyřiadvacetiletá Ruska. Ze sedmi zápasů pak vyhrála jediný, než uhrála pár slibných výsledků včetně dvou čtvrtfinále. 

Nyní však prohrála tři duely v řadě a po porážce od krajanky Zvonarevové v Pekingu oznámila, že se už letos na kurtech neobjeví.

"Bolesti zad se zase vrátily a já se rozhodla zbylé turnaje vynechat," píše aktuálně 50. hráčka světového žebříčku WTA na svých webových stránkách. "Byl to můj nejhorší rok kariéry, protože jsem kvůli zranění chyběla na spoustě turnajů a hlavně jsem nemohla hrát svůj tenis," dodává.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist