Sama v Ostravě? To je v pořádku, cítím podporu, říká Parksová. Dohlíží na ni Bůh i táta

7. 10. 2022, 09:15
Aktuality 4
21letá Alycia Parksová nepřestává překvapovat. Turnaj v Ostravě pro ní bude zcela jistě životním zážitkem, i kdyby pro ni skončil třeba jen ve čtvrtfinále. Tam už se z kvalifikace prokousala, ale podstatné je, že cestou vyřadila někdejší světovou jedničku Karolínu Plíškovou a ve druhém kole i aktuálně sedmou hráčku světa Marii Sakkariovou.
Profily hráčů
Alycia Parksová (© j48tennis.net)

Poprvé semifinále, loni finále. Sakkariová si Ostravu oblíbila a pokud přijela i na letošní turnaj, pak určitě chtěla zkompletovat cestu za titulem. Jenže do cesty se jí postavila Parksová. Dívka, kterou málokdo před turnajem znal. A ze strany Američanky to byl opět pekelně ostrý tenis.

Při podání soupeřky si Parksová sebevědomě stoupala do kurtu a zrychlovala hru. Sakkariová tak i při svém servisu měla hodně práce. Ač Parksová prohrála první sadu, dál poctivě bojovala a bylo znát, že i díky výjimečnému servisu má daleko větší šance na vítězství.

"Bylo to fakt těžké," přiznala vyčerpaně a vlastně hodně udiveně. "Ale tento rok byl pro mě vlastně celý docela těžký. Nějak jsem to přestála, ale vím, že to byl zase Bůh, který mi to umožnil," vyznala se.

Ostravské skalpy dvou výjimečných tenistek sama těžko chápe. "Opravdu to byly dva nejlepší zápasy, které jsem kdy odehrála. Ale pokud se ptáte, vlastně jsem přišla na zápas a nic jsem od něj nečekala. Jen jsem hrála svou hru a to mě dostalo do zápasu," vyprávěla Parksová.

Před utkáním byla až do posledních vteřin na mobilu. Ještě než nastoupila do boxu, ze kterého za světelných efektů a kouře vkročila do arény, odpovídala na zprávy. Do daleké Ostravy vyrazila sama. "Nikoho tu s sebou nemám, ale je to v pořádku, mám velkou podporu z domova, takže to cítím po telefonu. Takže: Ahoj, kluci!" zdravila na dálku přes televizní signál přímo z kurtu.

Vedle svých blízkých, které má často přes displej mobilu nablízku, jí pomáhá ten nahoře. "Bohu vždy děkuji jako prvnímu. Ale pak zavolám tátovi, pár mým přátelům a rodině, o kterých vím, že se dívají," řekla Parksová, která je s krajankou McNallyovou dokonce již v semifinále čtyřhry.

Může si být jistá, že i její další singlové vystoupení bude velmi sledované. V pátek se totiž postaví tváří v tvář další velké výzvě - grandslamové vítězce a domácí hráčce Barboře Krejčíkové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport, Tomáš Rambousek

Komentáře

4
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Alice se na WTA neobjevují moc nahoře, takže proč nesmile A je celkem hezká, lepší prdelka než Kamilkasmile
Jenom s tím jejím pámbíčkováním bych měl potíž. Ale Pánbůh dneska do Ostravar arény očividně nedorazil, ani ho tam u stropu moc nehledala.
Když hru trochu zabrousí, může být nebezpečná pro kteroukoli soupeřku.smile
Reagovat
Dobry-den
Dneska ti Bůh nepomůže. Bára je tady DOMA! smile
Reagovat
George_Renel
Kéž by Bůh dal.smile
Reagovat
Mantra
"Opravdu to byly dva nejlepší zápasy, které jsem kdy odehrála. Ale pokud se ptáte, vlastně jsem přišla na zápas a nic jsem od něj nečekala. Jen jsem hrála svou hru a to mě dostalo do zápasu,"

kdyby hrála "SVOU" hru, jakou hrála kromě těhle dvou zápasů, které označila za nejlepší, tak určitě nevyhrála. Něco změnila ani neví co. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist