Schwartzman v Los Cabos porazil Fritze a poprvé triumfoval mimo antuku

4. 8. 2019, 09:14
Aktuality 15
ATP LOS CABOS - Diego Schwartzman v mexickém Los Cabos vybojoval svůj třetí kariérní titul a vůbec první mimo antukové dvorce. Šestadvacetiletý Argentinec ve finále zdolal o pět let mladšího Taylora Fritze, který si finále zahrál na třetím turnaji ATP v řadě.
Profily hráčů
Diego Schwartzman

Diego Schwartzman si v únoru na domácím antukovém podniku v Buenos Aires zahrál finále, na dalším turnaji se však zranil a během antukového jara ani travnaté části roku se 26letému Argentinci příliš nedařilo.

Do sezony amerických betonů ovšem Schwartzman vstoupil nejlepším možným způsobem. V mexickém Los Cabos nedal šanci Ernestsovi Gulbisovi, Michajlovi Kukuškinovi ani Guidovi Pellovi a ve finále přehrál 7-6(6) 6-3 rozjetého Taylora Fritze.

Schwartzman sice lépe zvládl koncovku úvodního dějství, nicméně až do tie-breaku, v němž Argentinec potřeboval čtyři setboly, byl lepším hráčem Fritz. Američan ale neudržel náskok 4-1 a ve dvanácté hře na returnu nedotáhl vedení 40-0. Ve druhé sadě už měl Schwartzman i přes jeden ztracený servis navrch.

Schwartzman upravil svou finálovou bilanci na 3-3 a stal se prvním argentinským vítězem mexického podniku. Triumf slavil poprvé od loňského února, kdy ovládl antuku v Rio de Janeiru, vůbec poprvé se radoval mimo antukové dvorce. Až do startu turnaje bylo jeho maximem na tvrdém povrchu finále z haly v Antverpách, které si zahrál v letech 2016 a 2017.

Teprve 21letý Fritz si zahrál finále na třetím turnaji ATP v řadě a celkově počtvrté. Zatímco na travnaté generálce v Eastbourne přebíral trofej pro vítěze, před týdnem v Atlantě i v Los Cabos se musel spokojit s vavřínem pro poraženého finalistu.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 858.565 dolarů
sobotní výsledky (3. 8. 2019)
• Dvouhra - finále •
Schwartzman (3-Arg.) - Fritz (5-USA) 7-6(6) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Arneodo/Nys (Monako) - Inglot/Krajicek (1-Brit./USA) 7-5 5-7 16-14
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Když už sejmul v SF Kvída, tak je dobře, že ten titul urval.
V SF na konci druhého setu, jsem věřil, že je Pella ve finále, jsem se na to vybodl, a vyběhl do náruče přírody...po návratu jsem se jen podivil...ale tak Diego byl jeho otloukánek, tak aspoň konečně kariérní h2h průlom a ověčený prvním titulem na hardu.
Reagovat
makro99
já ho nijak moc neznám, jen z něho mám pořád pocit, že je na "normální" tenis malej; takže toho Guida (byť to, jak se staví k základním úderům plus ten FH švih sem pořád ještě úplně nevstřebal:), beru přes všechny věkové a mentální limity jako hráče s o level vyšším potenciálem... (minimálně o 13 cm vyšším:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak na netu mu píšou 170, což by nemělo být až tak šíleně hrozné, a až tak drsně omezující...(ikdyž ten údaj se mě úplně nezdá, ale dobře můžeme ho příjmout jako oficiální)
O Goffinovi se říká, že je nízký, a tomu píšou 180... Fedex má 185, asi ideální, řekněme pro tenis...Nadal 185 také.

Ale v porovnání třebas...
...takový slavný hráč NBA Muggsy měl 158 a byl schopný nejen zablokovat Evinga, který měl 212, ale dokázal také skvěle smečovat:) Tomu už říkám sakra handicap, a doslovně výkon hodný zápisu do sportovní historie ve stylu, přez překážky ke hvězdám. Borec zapsal nevím kolik už kariérních bloků...a to byl hlavně rozehrávač...ts...Diego je obr proti němu...

Jó, kdyby měl Diego těch 158...tak se ho zastanu, že je malej, a má handicap... ale 170...pche...v teniskách 173. To na tom kurtu může dělat plno obrovských věcí.:)
Reagovat
EllNino
on má hlavně dost krátké ruce ... než že by byl úplně malý :)
Reagovat
spaniel
Diego nam roste.
Reagovat
ipko
božská ruka Diega po roku 1986 opäť úradovala :)
Reagovat
makro99
Argentinský titul vždycky potěší! :) Obzvlášť, když od Diega bychom ho tu opravdu nečekali.
Reagovat
Vlk-v-trave
:o)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevím jestli jsi viděl Montrealský los, ale Pella v prvním kole Goffin...takže tu máme opáčko z Halle...dostane klepec...potom v Cinci dostane do prvního kola Fritzka ...no a myslím, že by to mohl být opět skvělý základ, kvalitní a vcelku dostačující příprava pro úspěch na GS. :)
Reagovat
makro99
neviděl... ale, ano, jsou takové případy :) (i když většina znalců by na něj po takové přípravě nepochybně nevsadila ani onu zlámanou grešli:)
Reagovat
Vlk-v-trave
:o)
Reagovat
Torresek
Perfektně Diego :) skvělý titul a ta trofej vypadá dobře, fotbalově
Reagovat
smazaný uživatel
Revanš na za ten antukový kolaps, ktorý Diego s dnešným finalistom zaznamenal toť nedávno.
Reagovat
Fransoas
Výškově nevelký sympaťák Schwartzman přehrál Američana dobře hrajícího v poslední době.Získal zasloužený titul.Gratulace.
Reagovat
turista
Zcela souhlasím. Diego Schwartzman je prostě výborný tenista.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist