Schwartzman v pětihodinovém maratónu udolal Thiema a v Paříži je poprvé v semifinále grandslamu!

6. 10. 2020, 20:06
Aktuality 339
FRENCH OPEN - Diego Schwartzman na Roland Garros udolal po více než pěti hodinách boje světovou trojku, vítěze letošního US Open a finalistu posledních dvou ročníků French Open Rakušana Dominica Thiema a poprvé v kariéře postoupil do semifinále grandslamu. V něm 28letý Argentinec vyzve Rafaela Nadala.
Diego Schwartzman (© AFP)

Diego Schwartzman se po koronavirové pauze nevrátil v nijak oslnivé formě. Až na antukovém Masters v Římě poprvé vyhrál dva zápasy po sobě a nastartoval svou zřejmě životní formu. 

Na 10. pokus porazil Rafaela Nadala a na 18. pokus si připsal premiérový skalp člena Big 3. V italské metropoli to nakonec dotáhl až do svého největšího finále a nyní prožívá i svůj nejpovedenější grandslam. 

Na French Open se 28letý Argentinec dostal bez ztráty setu počtvrté v kariéře do čtvrtfinále grandslamového turnaje a dnes vybojoval své premiérové semifinále. V boji o něj udolal až po 5 hodinách a 8 minutách 7-6 5-7 6-7 7-6 6-2 finalistu posledních dvou ročníků Dominica Thiema

Zápas nabídl velmi vyrovnanou bitvu. Schwartzman získal první set v tie-breaku a ve druhém byl za stavu 5-4 třikrát dva míčky od vedení 2-0, ale k setbolu se nedostal. Ve třetím setu argentinský tenista vedl 5-3, ale servis neudržel, vzápětí nevyužil setbol a prohrával 1-2. 

Ve čtvrté sadě Schwartzman nevyužil za stavu 5-4 a 40-0 tři setboly a málem toho litoval. Celkem třikrát byl pouhé dva body od porážky, ovšem mečbolu čelit nemusel a vynutil si pátý set. V něm Thiemovi došly síly předvádět útočnou hru a o rok starší Argentinec toho využil.

"Byl jsem tak nervózní, protože jsem dneska cítil šanci. Na konci jsem si zasloužil vyhrát," komentoval Schwartzman, jenž se v pondělí stane poprvé hráčem Top 10.

"Dominic je teď jedním z nejlepších hráčů na světě. Vyhrál poslední grandslam, tady byl dvakrát ve finále... Je to můj přítel, hodně ho respektuju. Proto byl pro mě tenhle zápas tak moc důležitý," dodal jeden z nejmenších hráčů na okruhu. 

Thiem před třemi týdny v New Yorku dobyl US Open a získal premiérový grandslamový titul. V Paříži čtyři roky nechyběl v semifinále a poslední dva ročníky pro něj skončily až finálovou porážkou, letos však vypadl dříve. 

"Byla to skutečná jízda na horské dráze. Samozřejmě se teď cítím prázdný a zklamaný, ale nemám si co vyčítat. A z Diega mám radost. Prohrát s přítelem bolí o trochu míň," řekl Thiem.

"Poprvé v životě jsem odehrál zápas, který trval pět hodin. Mám toho dost, fyzicky i psychicky jsem na hraně. Diego byl lepší a zaslouženě vyhrál. S letošní sezónou jsem ale hodně spokojený. Toužil jsem vyhrát grandslam a to se mi podařilo," dodal rakouský tenista.



Schwartzman má nyní dva volné dny na regeneraci před pátečním semifinále. V boji o celkově 10. finále vyzve dvanáctinásobného šampiona Rafaela Nadala (h2h 1-9), kterého zaskočil před třemi týdny v Římě. 

34letý Španěl ve svém jubilejním 100. zápase, který skončil až skoro hodinu a půl po půlnoci, porazil 7-6 6-4 6-1 devatenáctiletého Itala Jannika Sinnera. Ten přitom v první sadě podával na zisk setu a ve druhé vedl 3-1, od té chvíle ale favorizovaný Nadal prohrál už jen dva gamy a bez ztráty setu postoupil do semifinále.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
úterní výsledky (06. 10. 2020)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Nadal (2-Šp.) - Sinner (It.) 7-6(4) 6-4 6-1
Schwartzman (12-Arg.) - Thiem (3-Rak.) 7-6(1) 5-7 6-7(6) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

339
Přidat komentář
ttopi
Včera jsem viděl Nadala po dlouhé době a ty jeho rituály mi fakt chyběly. Na jednu stranu obdivuju, že to fakt pokaždý udělá, ale jinak je to strašná komedie. Ještě že není zvyklej před každým podáním udělat kortmelec, nebo běžet k síti a zpět smile
Reagovat
smazaný uživatel
On podle mě ani neví, že to dělá.

Já klepu míčem 3x o zem před prvním i druhým servisem, je to rituál, který si přehrávám v hlavě a pak jedu jedno klepnutí, druhé, třetí a na tři fáze servis.

1,2,3, nadhodit jedna, napřáhnout dvě, zasáhnout tři

Kdybych to nedělal, tak dám DF :D
Reagovat
ttopi
Dobře. Ale přecijen to dělá 99% hráčů, takže to považuju za normální. Co dělá Nadal to už je diagnoza. Jinak jo, asi si to neuvědomuje. Prostě jako když jdeš na WC, rozepneš poklopec, vyndáš ho a čůráš smile
Reagovat
smazaný uživatel
On to dělá celou kariéru, ale každopádně to diagnóza je. Djokovič dělá totéž, ale v jiném stylu. On klepne míčem o zem 40x před servisem.

Já bych zavedl hlavně časový limit i mezi prvním a druhým servisem. Je hezké, že to třeba včera Nadal bez warningu přetahoval o 5 vteřin, ale on pak dalších 30 vteřin přetahoval před druhým servisem.

Když vyhrál game přes 40:3O, tak servíroval 5x.

Kdyby zahrál 3x první servis a 2x druhý, tak to máš 4 minuty jenom servis, kde jsou výměny :D

Féďa hraje game 40:15 na servisu někdy za 55 vteřin. smile
Reagovat
ttopi
Taky jsem si kolikrát říkal, že je to vlastně nefér i vůči soupeři. Stojí v postoji, koncentruje se na příjem, čeká, čeká... A pak to Nadal dá do sítě a jde na druhý servis. A zas to celé trvá, soupeř připravenej, ten postoj a ta koncentrace kolikrát po několika vteřinách trochu opadne. Nevim no... smile
Reagovat
RF46
to rikej Gyrosovi :)
Reagovat
Patik
Je to OCD ako vyšité..a keďže som s tým mal sám v minulosti problém poznám to na každom pri prvom náznaku..on zato nemôže..on to musí spraviť jemu keby to v sekunde zoberieš tak on prehrá momente zápas aj na French Open v prvom kole..a je toho dosť čo robí a to robí len na kurte..a tie rituály robí aj mimo kurt..
Reagovat
Frantz
Jenže ty taky nikdy nic pořádnýho nevyhráls, jedině tak z ostudy kabát ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál jsem v soutěži mozek, ty jsi skončil předposlední a bral jsi jenom seno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono to bol jubilejný 100. zápas na RG.

Tak Rafa, este dalsich 100 a potom si uz rob co chces :)

Zaujimave, symbolické, ze práve finále vychádza na 100:2..Ale viem, ze Novak tu Rafu v 2015 porazil prave na jeho narodeniny, takze nepochybujem o tom, ze by mu rád prekazil aj tú 100-ku. Je to proste zly clovek :)
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
turista
Ano. To bychom v Djokolandu brali.
Reagovat
turista
Novak a zlý člověk? Ty jsi asi spadl z jahody na znak. Snaží se pouze o to samé co Rafa a Roger. A je odsouzen k neustálému dotahovaní těchto dvou. Ale zisk 81 titulů ve Fadel období je dobrý zářez.
Reagovat
turista
Opravuji: Fedal
Reagovat
woody
Přečti si to poŕádně, to bylo myšleno s nadsázkou
Reagovat
turista
Ano. Ale ti Nadalovci by byli rádi kdyby Novak zůstal u jednoho titulu z RG a Rafa jich vyhrál snad 20. Jim těch 12 Rafových trofejí odsud ještě nestačí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak logicky..Rafa musí zkompletovat podruhé grandslamy dřív než Novak nebo mu to alespoň do konce kariéry překazit
Reagovat
Mayo
Novak to dokáže už v nedeľu.
Reagovat
Patik
Myslíš že Rafa to môže dokázať v Austrálii a vrátiť úder Nolemu ?
Reagovat
turista
Když nepočítám GS tak v březnu 2017 ztrácel Novak na Rafu 2 tituly celkem. Do července 2018 mu Rafa utekl až na rozdíl 11 titulů. Dnes Novak ztrácí na Rafu pouhé 4 tituly, z toho 2 GS. V přepočtu podle věku neztrácí už ani jeden. Nadal už nemůže Novakovi zásadně utéct i kdyby tady v Psříži vyhrál. Jednoho dne bude Novakem dostižen.
Reagovat
fialka
No, Nadal mak sakra prácu. Zdalo sa, že Rafa ho prevalcuje, ale Sinner mu bol dôstojným súperom. Rafa bol nejaký roztekaný a unavený. Prvý set trápenie. Obávam sa, že mu Diego tiež bude robiť veľké problémy. Ten chalan ide. Na Rafu vie a dúfam, že to nedopadne ako v Ríme. Ak je to na 3 víťazné sety, tak azda Rafa fyzicky neodpadne podobne ako Thiem.
Reagovat
fialka
*mal
Reagovat
turista
Diego to může vyhrát tady celé. Tak je dobrý.
Reagovat
Krisboy
Tak tohle byla slušná válka. Škoda, že v pátým už Dom odpadl, mohli hrát krásných 6-7 hodin a třeba udělat rekord. I když fandím Thiemovi, Diegovi to moc přeju. smile Dom možná byl jeden z papírových top favoritů, ale aby vyhrál dva GS takhle krátce za sebou, to bylo velice nereálné. Na Paříž si holt musí ještě počkat :)

Za pokec u sítě a gratulaci další palec nahoru smile TAKHLE vypadá upřímná gratulace a radost z kamarádova vítězství. smile
Reagovat
turista
Souhlas. Byli oba skvělí.
Reagovat
Frantz
Sinner hrál dobře, jinak je to ale hroznej nesympoš, něco jak místní klaun Kakamil - tváří se, jako kdyby sežral celýmu světu rozum (skill) a přitom má holou prdel smile
Reagovat
smazaný uživatel
Holou prdel máš maximálně ty.

Sinner se z toho neposral, šel do zápasu a větší polovinu Nadala přehrával.

Pak mu to prohrála nezkušenost. Ty máš nezkušenost s kamarády a holkama a on s tenisem, každý má něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera som na to pomyslel.

Paci sa mi jeho hra, ale sympatie osobne pri supporte holt hraju rolu u mna..Doteraz nechapem ako clovek moze fandit Ronaldovi napriklad :)

Takze Sinner ee, ani u mna.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já třeba Ronaldovi fandím a mě příjde v klidu.

Messi je úplný pičus ku příkladu. Skončil u mě výroky typu "odcházím pryč" a pak stejně stáhl ocas protože je posraný hrát kdekoliv jinde, kde se z něho všichni neposerou.

Ronaldo změnil klub několikrát a všude je GOAT.
Reagovat
MarcelPersch
On nemohl odejít, protože tu jeho výstupní klauzuli nechtel nikdo zaplatit, kdyby ho z ní někdo vyplatil, už by byl dávno pryč.Odejde po sezoně zadarmo, protože mu končí smlouva.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodejde.

Všude jinde ho polámou v prvním poločase.

On se rozhodl pro Barcelonu, kdyby chtěl být GOAT, tak se ukáže v Anglii, nebo Itálii.

Neudělal to, tak bude do konce života ten, který se snažil být lepší než Ronaldo
Reagovat
MarcelPersch
Proč by nemohl celou kariéru strávit v 1 klubu? Já na tom nevidím nic spatnyho a mnoho nejlepších hráčů historie šlo stejnou cestou.
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně může, ale potom nelze o Messim vůbec uvažovat jako o nejlepším hráči historii (ty to neděláš, ale fanoušci ano).
Reagovat
Mayo
Aha čiže, GOAT môže byt iba ten hráč, ktorý hra v Anglicku, zaujímavé smile
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že ne. Kdybych měl v mých očích vybírat fotbalového GOATA, tak mě asi více zaujme hráč, který ma LM se dvěma týmy, poháry a ligové tituly ve třech zemích a svou repre dovedl k národnímu úspěchu, než borec, který v repre celý život hoří a vyhrál asi o 50% méně titulů v LM a celý život hraje za jeden klub.
Reagovat
Mayo
Tak ligových titulov má viac LM, usatych trofeji CR o jednu. Podľa mna je jedno či hráč strieda kluby alebo hra celu kariéru za jeden klub. Čo však chyba LM narozdiel od CR je titul s repre to rozhodne áno. MS 2014 to mali Albicelestes zvládnuť, konečne mali top trénera pod vedením Lionela a to aj naposledy. Ale aj taký je šport.
Reagovat
MarcelPersch
I když věřím, že Messi je lepší než Ronaldo celkově, tak je pravda, že Messi když nemá podporu tvoritele hry, tak je těžko rozdělování hráč, což ve svy repre prostě nemá. Navíc je v takový situaci schopnej se na vy... a zapas odchodit.
Reagovat
MarcelPersch
Rozdílový*
Reagovat
dappe
Vždyť Messi už několik let tvoří útočnou fázi celé Barcelony sám ne? Z Ronalda už je naopak klasický hráč do vápna (logicky i věkem). Navíc on se do té Itálie podle mě uklidil, protože na té úplně top úrovni už přestával vynikat, což mu ego nedovolí. V Itálii ho ale určitě všichni pozitivně nehodnotí.
Reagovat
spaniel
To je vsechno hezke, ale Messi je proste lepsi. Technika > sila vzdy. Nejak jste si panove nevšimli, ze fotbal neni sport jeden na jednoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně mluvím o úspěších. To, zda je Messi lepší než Ronaldo technicky, to vůbec nediskutuji.
Reagovat
dappe
Ano, je lepší. Za mě v podstatě pro každého, kdo nesleduje pouze statistiky.
Reagovat
Mayo
A ešte jedna vec, CR dotiahol svoj národný tím k titulu dokonca ako tréner smile veľký šéf
Reagovat
brixner
Tak tak, Ronaldo je opravdový GOAT - oproti Messimu! Já fandil oběma Ronaldům! CR7 kam vleze, tam se mu daří, myslím, že Premier League je nejtvrdší liga světa a on tam uspěl, Messi by tam byl chudák!!! A jeden tým po celou kariéru? No a? Takový Maldini udělal skvělou kariéru v AC, stejně jako Messi v FC, tohle je, myslím, v pohodě.
Reagovat
dappe
Nejlepší záložník PL posledních deset let David Silva a nejlepší útočník Sergio Aguero. Tolik k té tvrdosti a fámám, že se tam techničtí a menší hráči nemají šanci prosazovat smile Messi by v takovém Manchesteru City kraloval ještě několik let.
Reagovat
turista
No je s podivem, že náš Rosický v tak surové soutěži jako je anglická Premier liga dokázal hrát tak dlouho.
Reagovat
paddy
Vždyť on moc nehrál, půlku promarodil
Reagovat
gigin
Thiem and Schwartzman have played ONE HUNDRED rallies of 9 or more shots.

that is more than John Isner has played in his entire career. and he's 35 years old!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile Njn, lzzy se s tím ne...
Reagovat
ttopi
To fakt? Když si představim, že by Isner odehrál za zápas byť jen 1 takovou výměnu, tak už by jich za karieru musel odehrát stovky... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt?...

Neni to nejaký svindel?...

9 mi zas nepride tak extremne cislo, ze by John neodohral trebars jednu takúto vymenu za zapas.
Reagovat
gigin
U toho tweetu se vedou spory. Spíš je to kec...
Reagovat
smazaný uživatel
Znamenalo by to, ze John aspon raz v zapase neprehodi siet 5x za sebou, ak odohral len 100 zapasov
Reagovat
steve79
Rafa s Diegem bude nádherný zápas. Vyhraje Nadal. Schwartzmann může vzít Nadalovi maximálně set.
Reagovat
stefankelner
mu maximalne len 3; 7:6/7:5/, 6:3, 6:0.
Reagovat
turista
Záleží na tom jak Diego zregeneruje. Po pětihodinovém boji je předem v nevýhodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hrál ke konci už dobře.

Nicméně zapas mu pořad vyhrála nezkušenost Sinnera, být tam kdokoliv jiný, kdo by se neposral na servisu, tak Rafa teče 0:2 na sety.

Diego dezert, borec bez servisu a po petihodinovem maratonu je dáreček, jako zatím cely los Nadala na French Open. Nicméně pořad si myslím, ze uhraje více, než uspokojeny Thiem. Pokud Rafa nechytne začátek zápasu, tak se bude s Diegem tahat.

Nevím, co by se muselo stát, aby ve finále nebyl Djokovic s Nadalem, sice nudné obsazení, ale do finále bude turnaj zábavný.

Pořad si myslím, ze Nole bere titul s prstem v nose, Rafa je pomalý, nestíhá, Nole ho vykosti. Pokud do finále dojde.
Reagovat
Grape
Já nevím, proč si furt všichni myslíte, že Diega v semifinále ten včerejší zápas poznamená, vždyť má výbornou fyzičku a dva dny odpočinku k tomu. Myslím, že ho Rafa porazí, ale zas tak moc by mě nepřekvapilo, kdyby se tak nestalo.
Ale s Novakem souhlas, taky ho vnímám jako jasného favorita.
Reagovat
steve79
Hlavně má dva dny na odpočinek. Semifinále se hraje v pátek.
Reagovat
Grape
No právě, přesně to píšu. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Noleho viděl dva zápasy, to je čistá smrt.

On pokud nechytne nějaký blackout, tak je prostě nehratelný. Rafovi v tom případném finále budu věřit tak z 5%.

Rok,dva,tři zpátky možná, ale teď je prostě pomalý, už nestíhá. Tohle je jeho poslední šance na RG, pokud to neurve teď, tak příští rok těžko. Ale samozřejmě je to pořád velký hráč, stát se může cokoliv.
Reagovat
Grape
No o Rafových posledních šancích čtu už tak 5-6 let. smile
Samozřejmě čas hraje v jeho neprospěch, za rok asi bude v mnohem lepší formě Dom, je tu Diego, pak Novak samozřejmě. Ale nikdy nevíš.
V případném finále Novak-Rafa ale letos určitě taky věřím Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
6-7 let je to přehnané.

Je pomalejší, jde to vidět, včera to šlo vidět, Sinner byl mladší, dravější, rychlejší, silnější.

Prohrál nedostatkem zkušeností a pak je tu Gaston, Altmaier, Tsitsipas, Thiem, Korda, to prostě pojede postupně, za chvíli bude těch mladých 90% a bude to těžké.

Za mě USO a FO nejlepší GS za poslední roky, zápletky, favoriti končí.

Tak mě to baví. Pokud bude finále Nadal-Djokovič, tak se ani nebudu dívat, mě to nahánění mezi BIG3 už nebaví.

Ale kdyby měli Rafa a Roger po 20GS, tak je to epické. Dalších 20 let by měli tragédi jako Amputace z čeho žít.
Reagovat
Mayo
Všetci už spomalili po 30-tke iba Djoki v 33 stále rovnako rýchly. Ako to ten chalan robí smile
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je kapitola sama o sobě.

On je po 30tce ještě lepší, než před ní, je přesný a hlavně je mentálně nehratelný.

Po tom kiksu na USO bude zázrak, jestli mu něko vezme set.
Reagovat
MarcelPersch
Já si počkám na dnešní zapas a pak budu dělat soudy, stejně jako Rafa do včerejška hrál jenom s žabařema.
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, souhlas.

Nicméně Rafa hrál celé RG stejně, jako včerejší 2 první sety. Nuda, kopce, žádný tlak, FH po lajně neexistoval, spoléhal na chyby soupeřů. Sinner hrál svůj tenis a kdyby vedl 2:0, tak se nikdo nebude divit, klidně mohl vyhrát, rozhodly zkušenosti. Třetí set nekomentuju, to Rafa vedl. 2:0 a uvolnil se, kdyby to bylo 2:1 pro Sinnera, tak hraje furt stejně špatně.

Khachanov hrál v zápase s Nolem svůj pravděpodobně nejlepší antukový tenis, alespoň první set a půl. Donutil Noleho si sáhnout na svůj TOP a to byla prostě zeď.

Takže z toho soudím, že podobný průběh to bude mít u Noleho až k titulu.
Reagovat
MarcelPersch
A proč by tak nehrál, když věděl, co mu stačí. Nadal není hloupý, poslední roky začíná utkání vždy vlažně, spis testuje na co soupeř má a na co ne. Tu přidanou hodnotu přidává až když musí. Vzhledem k věku a formě by tak ani nezvládl hrát celou dobu, ale umí přidat, když potřebuje.

Já spis nechápu, proč víc nehraje ty rovný údery, placky z FH, včera to bylo vidět, kolikrát zahraničí ze zoufalství, ale na soupeře to platí víc než ty kopce. Proti Nolemu jsem ho ještě neviděl tohle zahrát nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě nemyslím, že Nadal hraje to, co mu stačí. On hraje každý fifteen na 200%.

Federer hraje to, co mu stačí, on na to většinou do stavu 4:4 úplně jebe a pokud mu to soupeř nedaruje, tak nebrejkne, jenže on si tak věří servisu, že si to může dovolit.

Rafovi hodně pomohla včera nezkušenost Sinnera, Thiem by to dopodával a věřím, že i Tsitsipas.

S Diegem bude mít Rafa problém hlavně od BL a pokud nebude hrát razantně, tak ho Diego na té síti dojebe.

V Římě právě net play hodně Diegovi pomohla a včera s Thiemem to bylo totéž, 71x šel Schwartzmann na sako s úspěšností 62%
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, minimálne troch z toch zoznamu porazí Nadal na centr kurte v Parizi aj v 40ke..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mě nic jiného nenapadlo, ale progres těch nextgenů je značný.

Je jich čím dál více, což je logické.

Samozřejmě primární otázka je ta, zda by Sinner, Gaston, nebo Korda byli v osmifinále FO kdyby se hrálo v květnu a sezóna by nebyla úplně ujebaná.

To nevíme.

Nevíme ani, jestli by Thiem vyhrál USO.
Reagovat
Franky
nevyhral...
Reagovat
turista
Korda ne. Ten na absolutní vrchol mentálně nemá. Sinner se ukázal v daleko lepším světle proti Nadalovi. Kladl tuhý odpor 2 hodiny a teprve pak se sesypal.
Reagovat
Mayo
Ak by mi niekto povedal, že El Matador to bude mat po 100 zápasoch na French Open intergalaktickych 98-2, tak by som ho považoval za blázna smile
Reagovat
spaniel
Snad zalezi, kdy by ti to rekl.
Reagovat
dako
Dokonalá ukážka, ako vie Rafovu hru ovplyvniť jeho vlastná nervozita a sebavedomie. Prvé 2 sety strašne tvrdý, ťažkopádny, krátke údery. V treťom zrazu úplne uvoľnená ruka, razancia ľahký pohyb, skvelý return.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mega rozdiel. Deň a noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviete, kam zmizol Mats Wilander?...

Tim Henman inak príjemným oživením, pasuje mi tam viac ako Corretja.
Reagovat
dako
Eurosport sa vyjadril, že kvôli chorobe. Ja som čítal, ževraj mu Eurosport dal stopku kvôli vyjadreniu na Andyho a následne veľkú kritiku divákov Eurosportu. Kto vie...
Reagovat
smazaný uživatel
To snáď nie. Príde mi to ako konšpirácia, že by mu za názor dali BAN.

Dúfam, že to je len dočasné, Mats je super a už neoddeliteľnou súčasťou Eurosportu a Grandslamu.
Reagovat
dako
Boli to len domienky, kvôli chorobe tam bol od začiatku len cez video, možno sa mu to zhoršilo. Na druhej strane im kľudne mohlo vyhučať veľa ostrovných divákov kvôli tomu vyjadreniu, aj keď povedal pravdu. Ja ho mám tiež veľmi rád, jeden z mála, ktorý aj v telke povie veci na rovinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně do piče.

Wilander je kokos a na eurosportu mele furt totéž dokola, nedá se to poslouchat.

Dobře, že ho vyhodili.
Reagovat
turista
Souhlas. Wilandera pamatuji. Byl daleko lepší tenista než komentátor.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně on nebyl vůbec objektivní. Šlo pokaždé vidět komu fandí a komu ne.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Patik
Nadal má ešte pár dní aby potrénoval..a je tam čo trénovať..no i tak pre istotu ak by pozeral zápasy Djokoviča nemal by si zabudnúť ruženec..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrú noc tragéd smile
Reagovat
Patik
už ideš ? ..Dobrú
Reagovat
smazaný uživatel
34. semifinále Grandslamu nie je nikdy zlé.

Rafa obrovské zlepšenie, tento zápas potreboval ako soľ, zápas, kedy bol nútený priniesť niečo echt šmrncovné, faktor X.

A na konci tam už šúpal jeden banán za druhým, snáď si tento prejav udrží, musí.
Reagovat
FulnekUltras
trocha odľahlo, však? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Odľahlo na dva dni. To, že Nadal končil zápas v parádnej fazóne neznamená, že v tom istom svetle začne aj piatok.

Hoci na Diega mu tentokrát celkom verím, hoci ten argentínsky kliešť na druhej strane kurtu fakt nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé sledovať, nieže by sme to predtým nevedeli, ako výkon Rafu ovplyvňuje sebavedomie.

V treťom sete je to už totálny válec s FH vystrihnuýtm ako z najlepších čias. Oproti tým fľusancom, čo posielal v prvom sete, neporovnateľné.
Reagovat
Ereinion
Taky někomu vadí ty zvuky úderů? Jak říkal Evans, ty míčky by nedal ani psovi, jak jsou tvrdý...
Reagovat
brixner
Copa Evans...Měl bys slyšet, jak já zazvonim, když mi jí pleskne sousedka z pekárny...Tydle míčky sou rajská hudba TVLsmilesmilesmile
Reagovat
Patik
Lahodia mojím ušiam..rovnako ako na Wimbledone..
Reagovat
FulnekUltras
má to svoje kouzlo - a méně diváků mi nijak nenarušuje zážitek
Reagovat
Patik
Presne tak..o to lepšie..
Reagovat
MarcelPersch
Pamatujete ještě někdo Rafuv skvělý servis z posledních 2 let? Kde je mu konec? S BH někam zmizely smile
Reagovat
smazaný uživatel
V tejto vate by mal aj Goran 1 eso po 5 hodinovom zápase.

Uspešnosť prvého má niekde na úrovni 65%, čo je slušné.
Reagovat
MarcelPersch
To ano, ale ta rychlost a jedovatost je zas zpátky v roce 2014..
Reagovat
Berny
neni umeni vyhrat zapas kdyz vam to jde a je forma, je umeni se vyhrabat ze sracek v jakych Rafa velkou cast 1. a 2.setu byl a dostat se na vysoky standard, ktery predvadi od 4:4 2.setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Vytesať do kameňa.

100% suhlas.

Nadal potreboval takýto zápas ako soľ. Dúfam, že si tento štandard prenesie do ďalších zápasov.
Reagovat
Patik
Ten vysoký štandard myslíš to jedno prasiatko a dve či tri nevynútené chyby Sinnera..?
Reagovat
smazaný uživatel
Si v zlom vlákne. Hejteri sú o 3 poschodia nižšie.
Reagovat
Patik
To neni hejt..môžem si to vkľude pretočiť a detailne opísať Sinner viedol 40:15..UE 40:30 mal ukončiť gem dostal prasiatko následne sa vyhádzal v zhode a prehral si podanie..to nebol vyšší štandard Nadala..
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode. A čo tých ďalších 100 výmien?
Reagovat
Patik
ja reagujem konkrétne na vetu za stavu 4:4 nastavil Rafa vyšší štandard.
Reagovat
farr
Před spaním mě to nedá a nemůžu nereagovat.

Tesat do kamene. Kde se můžu pod to podepsatsmile.
Rafa si dneska nic moc sám neuhrál v rozhodujících momentech buď klika nebo pomoc soupeře, kdo to nevidí asi kouká na záznam z předchozích RG kde Rafa hrál tennis a ne tuhle parodii. Snad se
do finále zvedne jinak čekám ostudu a nerad bych, aby mě mu ho bylo až líto smile.
Reagovat
Berny
hele 6:5 40:40 podani Sinner = Rafa 2 winnery z FH po lajně
Reagovat
turista
Jednou to finále musí antukový král prohrát. Nepřekonatelných 12 titulů z RG stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa zlepšil, koncovku prvého už výkonnostne zachytil, v druhej polovici druhého hral už miestami dobre.
Reagovat
Blondie
Klučina je neskutečný talent, alespoň set dva bych mu přála. Ale Rafa je prostě král amá vždy odpověď. Smekám...
Reagovat
farr
Dvě hodiny tam do Nadala řeže hlava nehlava a pak na BP tyhle stupidní faily. To bych se uvztekalsmile . Mlaďák sympatickej výkon, ale ta zátěž v trenkách ta ho prostě sráží úplně total smile
Reagovat
Patik
Pritom keby nezlyhal v hlave už mohol mať dva sety vo vačku nad Nadalom..
Reagovat
farr
Šmitec ... Jdu spát tohle už bude o ničem. Rafa utrpí vítězství.smile Tak třeba Diego zkompletuje rovnou double smile . Hezkej pozdní večír smile
Reagovat
smazaný uživatel
Keď si zajtra kráľovna Alžbeta prečíta Times-i, tak si pomyslí, že Nadal si pripísal rutinnú výhru a ani jej len nenapadne ako blízko bol dnes Rafa vypadnutiu.
Reagovat
Franky
skoda ze ty niesi blizsie k vypadnutiu z tohto portalu...hned by sa tu lepsie dychalo
Reagovat
Berny
co si budeme, v prubehu setu spatne, ale posledni game tam hodil (oba teda) par TOP úderů :), proste tenis je od stavu 4:4 a dále jiny sport:)smile
Reagovat
RF46
Du spat, mejte se. smile
Reagovat
MarcelPersch
Můžete mi někdo vysvětlit, proč Rafa nehraje tyhle placky proti Djokovi? Ani když kopce nevychazeji...
Reagovat
turista
No protože v plackách se Djokerovi Rafa nemůže nikdy vyrovnat. To by dostal rychle nařezáno 3:0 na sety.
Reagovat
RF46
Jako ikdyz prohraje, tak nektery vymeny mladika sou nadherny, utocny, pripraveny. Moc se mi libi. Obcas se ocitne na siti ciste nepripraveny ale to se zlepsi.
Reagovat
Patik
Schválne..keby sa mal Djokovič zajtra stretnúť s Nadalom..aké by ste im dali kurzy..strelte číslo..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic 1,60- Nadal 2,50
Reagovat
smazaný uživatel
Reálne bude rovina, ak Nadal prejde 3:0 cez SF, tak tendenčne bude dokonca kurzovým favoritom.
Reagovat
turista
Díky zásluhám a díky genius loci by byl Rafa kurzovým favoritem proti Djokovi. Tenisově za ním momentálně zaostává i na té antuce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže klasika. Janek je lepší, ale prosírá to na BPsmile
Reagovat
smazaný uživatel
V druhom sete lepší nebol, Rafa mal problém na servise len raz. Sinner niekoľkokrát odvracal 0:30, a na big pointoch chýbajú skúsenosti.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Právě závěr prvního setu mohl hodně ovlivnit vývoj zápasu. Jistota, co by bylo dál sice není, ale Janek by měl aspoň zaslouženě set, Rafa by byl ještě v útlumu a mohlo se stát cokoli. Třetí set byl už takhle o něčem jiném...
Reagovat
RF46
Prasatko, lehkej kratas a je na sikme plose. To je tenis no :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to len môj pocit,alebo sa to zda aj niekomu inemu,ze Rafa akosi zostarol,kurwa este aj ten Goat vyzera lepsie k svetu,mozno je to tym ze je stale mladozenac
Reagovat
Patik
je to tak..Nadala tá pauza úplne rozhodila fyzicky..úplne ovisnutý..taký akoby sa počas pauzy stal oteckom a už nemá čas na šport a na seba..
Reagovat
RF46
Nemas ve svym okoli nikoho na fetu?
Reagovat
smazaný uživatel
mohol si sa spytat aj priamo,no tak som si dal jedno pivo desiatku
Reagovat
smazaný uživatel
Je strhaný, akoby bol počas pandémie 3 mesiace na pařbe vo Vegas. Po žúrke chytil posledné lietadlo do Paríža a prihlásil sa na turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveritelné, že až z Bratislavy vidím, ako sa tam tá lopta po dopade zaborí, viditelne spomalí, ale fakt viditelne, o 20-30% snád. Neuveriteľné.
Reagovat
RF46
U drop shotu? smile
Reagovat
dako
Tie returny na tečko sú strašné, hlavne, keď to tak zahraje po druhom servise.
Reagovat
RF46
Set dokoukam ale tak nejak verim Rafovi...na big pointy je lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner sa snazi,ale stale mam pocit,ze ho Rafa ukorculuje
Reagovat
Patik
Je to trošku smutné že mladí chalani majú problém upinkať starých capov..
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, tak toto bolo aké kuriózne :)
Reagovat
smazaný uživatel
30:30, ale tie dva poťa fiftíny, čo uhral mladý, to je groteska.
Reagovat
farr
Mlaďák je šikovnej to je evidentní, ale zatím mu chybí taková ta trpělivost, ale ta přijde s postupnýma zkušenostma. smile
Reagovat
Patik
Nadal vypadol z turnajového kolotoča a na tie jeho super návraty už nemá roky..na tomto zápase to krásne vidieť..jedna dlhšia výmena a Rafa vyzerá ako na konci piateho setu..keby nemal Sinner v koncovke setu plnené trenky tak Rafa by tu celkom možno aj skončil..a úprimne si myslím radšej by mal padnúť teraz..kým je načo sa vyhovoriť..neskorá hodina..zlé podmienky..loptičky zlá forma nedostatok zápasov..a Sinner hráč ktorý by tu za normálnych okolností nemal proti nemu nárok..takto ho môže deklasovať Djokovič a Rafa stratí dlhodobú výhodu do budúcna a Djokovič ho nadobro ovládne v hlave a na všetkých grandslamoch..a budú sa viesť úplne iné debaty v neprospech Rafu..
Reagovat
smazaný uživatel
AKé to sú plnené trenky?...TO je nejaký gastronomický pojem?
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
Patik
Pozeraj sa na Sinnera keď brejkne Rafu a uvidíš ako mu to tečie po nohách..
Reagovat
Berny
hele je to totalni trapeni o tom zadna, ale ten TsiTsipas toho Djoka fakt nemuze dat, ze ho vsichni tak favorizujete ? :) abychom se nedivili vsichni az bude finale Cipisek s bozskym Diegom/Sinnerem
Reagovat
Patik
ja som toho názoru že Rublev je bojovník..a Stefanos s ním prehral nedávno vo finále..Grék bude kuť pomstu a Rublev mu to nedá zadarmo..obaja sa navzájom poničia a Djokovič ich len Djokončí..
Reagovat
farr
Asi tak... A Nadal dneska propluje do semi přes připos*anýho mlaďocha ani nebude vedět jak smile. Tam čeká dorubanej Diego smile a budou si moct ve finále s Nolem podat ruce v cestě turnajem...smile. Finále už bude dle jejich aktuální formy defacto jen formalitka.
Reagovat
Patik
Diego zregeneruje o to sa nebojím do piatku času dosť..len neviem či si Nadal nechá dvakrát po sebe namlátiť od jedného hráča..každopádne Diego ako hovorím nemá plnené trenky z Nadala a zadarmo mu to nedá..ak ho nepošle domou druhýkrát zoberie mu kus energie..a Nadal s Djokovičom musí bezdpodmienečne..ak by prehral znamenalo by to koniec Djokovič by prebral úplnú kontrolu nad Rafom..a ten už má teraz dosť slušný blok z neho..
Reagovat
MarcelPersch
Tu už má dávno, spíš je tohle možná Rafova poslední reálná šance na GS. Navíc Rafa ještě ani nevyhrál.
Reagovat
Patik
aj to..a o to horšie lebo Nadal to môže mať v hlave..nieže môže podľa mňa aj má..roky pribúdajú ručičky tykajú šance a sily sa míňajú..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bude môcť vyhrať RG vždy keď ho bude hrať. Kedykoľvek bez ohľadu na vek, fakt. Veď v rámci jeho statusu je myslieť si čokoľvek iné somarina.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si celá kontrola :)

Moc do toho vidíš.
Reagovat
turista
No v Djokolandu bychom chtěli aby si Rafa proti Novakovi už ani neškrtnul a získal nad ním totální kontrolu.
Reagovat
turista
Ale je tady ještě několik hráčů, z nichž snad každý může tento GS získat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, už od 2018 vravím, že aby Tsitsipas nevyhral RG skôr ako Thiem.
Reagovat
HolyMotors
I´m maybe sinner but your innocence is mine..
Reagovat
smazaný uživatel
Trápenie mladého býčka pred porážkou fakt.

Hrať o polnoci na jeseň, to je tiež nápad za milión.
Reagovat
Franky
uz si hladal vyhovorky keby nadal vybuchol nahodou? :D klasicky rafaland
Reagovat
RF46
Tak kdy prijde varovani?
Reagovat
smazaný uživatel
Prehral si servis. Varovný prst vztyčujem práve teraz!
Reagovat
farr
A mlaďák se zas pos*al.smile Tohle je pak práce k ničemu, hned to Rafoj vyloženě odevzdávat zpětsmile ...smile
Reagovat
RF46
Po breaku se mladymu rozklepaly kolena, v TB celkem lehky chyby a set je v riti..
Reagovat
MarcelPersch
Zajímavý že Rafa většinou víc boduje, když z FH zahraje placku, ne topsin, ty v téhle podmínkách nejsou míč účinný.
Reagovat
blixa
Přes TB se tam Nadal asi nakonec protlačí. Přeci jen, zkušenosti jsou zkušenosti ...smile
Reagovat
Davor1
Jannik škoda, ten prvý set mal byť jeho, bol jasne lepší. Nadal veľmi slabý, Djokovič už asi väčšiu šancu na druhý RG ako tento rok mať nebude...
Reagovat
farr
Příští rok a ten další a další pokud vydrží zdravej. Rafa mě příjde poslední rok tak trochu za "zenitem". Už to loňský US Open vyhrál jak s klikou od blázince s tím že měl los jak na challengeru a ve finále hořel s Medvědem jak papír. smile
Reagovat
MarcelPersch
Ano hořel potom, co lehce vyhrál 2 sety a ve 3. měl dobre nakročeno a malém si to prohrál sám? smile
Reagovat
farr
Právě proto, že z vyhranýho zápasu udělal kovbojku a nebejt to Medvědova premiéra ve finále v 5. by ho sfouknul jak svíčku. smile
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
Amputace
Hořel jak papír? Vedl 2:0 na sety navíc s breakem ve třetím... Víc si to zkomplikovat už snad ani nemohl. Hořet jako papír si opravdu představuji jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
41-43 na lopty. Jasne lepší nebol, ale pôsobilo to celý čas tak, že je pánom situácie.
Reagovat
MarcelPersch
Myslíš, že Rafa bude příští rok v 35 lepší?
Reagovat
Davor1
A to ako Djokovič môže na RG prehrať len s Nadalom?
Reagovat
turista
Ještě nikdo neznáme složení obou SF. Pokud bude finále Nadal v.s. Djokovič tak Rafa může vyhrát na haluz či na genius loci. Tenisovou kvalitu současného Djokera prostě nemá. Dnes mladíka zválcoval až ve třetím setu. První dva sety byl hratelný, porazitelný a na BH zvláště po čáře dělal jednu UE za druhou. Naštěstí mu šlapal banana FH a pomohly mu i zbytečné chyby Sinnera v druhé části druhého setu , který ale ukázal, že jednou možná bude ty GS sbírat on. Druhé SF ukázalo fantastický tenis z obou stran celých 5 hodin. Bezmezný obdiv Schwartzmanovi i Thiemovi. Rozhodla Diegova neuvěřitelná vytrvalost, dlouhé údery z obou stran, chirurgická přesnost a málo UE. Dnes by asi Diego porazil Rafu i Novaka kdyby tam byli místo Dominica. Pro Doma je to hořké. Ale jednou na Roland Garros ten titul určitě vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro by som dal na to krk, že bude.

Uvidíme aká bude situácia vo svete, ale ak si pred RG strihne štandardné antukové kombo a RG sa bude hrať za slnečného, klasického počasia s novými loptami, Wilsonky organizátori zahodia po tomto roku do koša, tak to všetko Nadalovi pomôže.
Reagovat
MarcelPersch
Určitě s nimi má Wilson smlouvu a ta nebude na 1 rok.
Reagovat
Marduch
Je na 5 let
Reagovat
smazaný uživatel
To neznamená, že budúci rok budú rovnaké lopty.

Rovnaká značka neznamená rovnaká lopta.
Reagovat
dako
Máme tu aj jedno pozitívum pre Rafu do druhého setu - horšie to už byť nemôže. Na druhej strane, tomu aj chápem. Čakať celý deň, či vôbec budeš hrať a potom nastúpiš pomaly o 11 večer na kurt v 10 stupňoch a silnom vetri.
Reagovat
dappe
Škoda, teď už se asi prozdržuje do semifinále. :( Nevím, jestli to je tím, že ten jeho tenis nemám rád, ale koukat na ty pauzy mezi prvním a druhým servisem mi ten zápas úplně otráví vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mi asi nikdo nebude věřit, ale já mám Nadala rad všude, jenom ne na antuce.

Hraje pěkný tenis na hardu; na trávě, ale na antuce to je proste humus, mě se to nelibi, navíc schválně zdržuje, čistí čáry a čím více nestíhá, tak více zdržuje.

Warning neexistuje samozřejmě
Reagovat
RF46
Soucast taktiky, bohuzel :(
Reagovat
dappe
Prostě dělá pro výhru cokoliv, je to taktika. Při jeho podání se vše neuvěřitelně táhne, začíná to už prvním bodem. Nevěřím tomu, že to negativně neovlivňuje soupeře. Zápasu to ubližuje, ale možná jsem jen netrpělivý.
Reagovat
smazaný uživatel
On to robí, bez ohľadu na priebežný výsledok. To ste si už hejteri mohli všimnúť.

Alebo aj v prvom kole za stavu 6:1, 5:1 taktizuje?
Reagovat
RF46
a po vyhranym bezi, to sis nevsim ?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Beží?.

Ako, že beží na servis?...

Tak sa budeme hrať. Ukážeš mi teraz, kedy bude Nadal bežať, počas prestoja :)
Reagovat
RF46
Nech to bejt a vzpomen na A.A. :)
Reagovat
Berny
jen pro osvezeni, Rafa od sveho zmrtvych vstani v roce 2017 na FO ztratil za 3,5 rocniku 3 sety. 25 hráčů mu sebralo 3 sety, kdo dá 3 v jednom zápase ? btw mladej se mi moc libi
Reagovat
farr
Nole by mu dal klidně 4 s tím co dneska Rafa hraje smile smile .
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Berny..

Ako som písal nižšie..Všetky Rafove dominantné štatistiky sú podľa mňa v kontexte RG2020, kde Moya sedí v hladisku v zimnej lyžiarskej vetrovke úplne irelevantné.

Ale áno, tých setov stratil Rafa pramálo.
Reagovat
Davor1
Myslím, že aj tréneri súperov sedia v hľadisku v lyžiarských vetrovkách, nie len Moya :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj...

To len na ilustráciu, že všetky zabehané stereotypy, ktoré s RG máme, tu tento rok nemajú čo hľadat.
Reagovat
MarcelPersch
Pokud chce Rafa dal, je jen dobře, že si vyzkoušel tyhle kriticky situace, hraje už trochu lépe, ale na Djokoviče by tohle ani náhodou nestačilo. Ani kdyby byl bez formy.
Reagovat
smazaný uživatel
A bez rakety
Reagovat
smazaný uživatel
Oukej, ale Rafa měl dostat minimálně 2x warning, ale dobrý, chápu, ze na FO se mu nadrzuje celou kariéru, Sinner se s tím musí porvat.

Každopádně s tímhle výkonem Nadal neporazi ani Diega
Reagovat
Patik
Keď si nikto nevie otvoriť ústa..tak nech hrajú všetci podľa jeho tempa..Fognini s Kyrgiosom by sa tam už hádali..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal s obrovským šťastím, tuším aj v TB mu tam raz pomohla páska.

Pozitívom je, že začal hrať FH po čiare, zistil, že ich musí hrať. Práve tie zobrali mladému momentum zápasu.

Naďalej to však môže byť 5-setový zápas, doležitý bude úvod druhého setu.
Reagovat
HolyMotors
Konec pohádky, ale moc nechybělo) skoro bych po vyhraným setu začal i věřit.
Reagovat
FulnekUltras
hlava je prevít
Reagovat
farr
Mláďák na Rafu má jen se nesmí takhle vyházet, pokud bude furt podobně drzej, tak ještě Rafoj může zatopit, nicméně nemůžu si trochu pomoct s dojmem, že Rafa přišel k 1. setu jak slepej k houslímsmile smile ...
Reagovat
blax
Vždyť ten Sinner nehraje vůbec nic, kopcovaná
Reagovat
MarcelPersch
Do posledního gamu hrál skvěle
Reagovat
farr
Se mlaďák pos*al, že by moh Rafoj sebrat první set. Nervy a strach a Nadal rebreak zdarma...smile
Reagovat
RF46
prepni na spravnej zapas, cumis na zensky ze zaznamu :)
Reagovat
blax
Já to zapnul až ve 12. gamu a to fakt byla kopcovaná na téčko. Teď už je to lepší.
Reagovat
RF46
Do ty doby hral suprove a verim, ze zase zacne.
Reagovat
smazaný uživatel
Álečo, pridaná hodnota.

Forehand po čiare. Nutnosť, absolútna nutnosť.
Reagovat
MarcelPersch
Ještě bych to nepřeceňoval, TB nejsou Rafova devizy poslední roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepreceňujem, nič nemá vyhraté, len konštatujem pozitívny impulz.
Reagovat
dako
Rafa je dnes strašne ťažkopádny. Musí sa rozhýbať, v takom tempe to nepôjde.
Reagovat
farr
Vidím první zápas Rafy na RG 2020. To fakt takhle hrál/nehrál už od prvniho kola josmile ? Nechápu, že dávno nevyhučel...
Reagovat
HolyMotors
Něměl s kým.
Reagovat
RF46
K cemu je limit na podani, kdyz se to "nepocita" ???
Reagovat
smazaný uživatel
k tomu k comu povinne nosenie rusok
Reagovat
HolyMotors
Poojď Sinnku! Pošli tu zkostnatělost, která má
už evidentně problémy s pohybem do důchodu, kam patří smile
Reagovat
HolyMotors
Poojď Sinnku! Pošli tu zkostnatělost, která má
už evidentně problémy s pohybem do důchodu, kam patří smile
Reagovat
MarcelPersch
Dnes to bude chtít víc než krátké kopce a backhand na tecko, co se stalo s BH z minulého roku? Tam to byl úder, na který se Rafa mohl 100% spolehnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý rok ho hľadal dva mesiace počas jarnej antukovej prípravy.

Tento rok vstal z gauča a hybaj na Roland Garos..Všetko je tak strašne atypické, že nejaké porovnania s minulou sezónou fakt nejsú na mieste.
Reagovat
turista
No jo ale u Rafy vždycky šlo pouze o účinný BH CC. BH DTL Rafa Nadal téměř nepoužíval ani v letech 2017-2019. Nepotřeboval ho. BH DTL byl vždycky trade mark Djokoviče a Nišikoriho.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa by potřeboval trochu zapracovat na fyzičce, nevypadá moc dobre, v Covid pauze nakynul.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehrá dobre a kludne može zahučať.

Sinner hrá dobre, ale standardne by to nestačilo ani na jeden set. Dnes ma sancu uspiet.
Reagovat
MarcelPersch
To já už jsem řekl 2 dny zpátky, tady nemůže být nikdo překvapený. Sinner je kvalitní a je rozjetý, narozdíl od Rafy.
Reagovat
HolyMotors
Výborně zvolil dropshot smile jako školák
Reagovat
HolyMotors
Drží se výborně. Pokud to ustojí v hlavě. Kdo ví, co se může stát)
Reagovat
RF46
S Kordou neporovnatelny.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mi po Corone príde trošku pribratý a nehýbe sa dobre. Pohyb je sucastou celého toho tazkotonážneho balíčku, kde proste tomu niečo evidentne chýba, je to celé akési kŕčovité.
Reagovat
FulnekUltras
alebo aj gumené ;-)
Reagovat
RF46
Ty kratsi balony delaji problem oboum...micek nedoleti.
Reagovat
HolyMotors
Nádherně, z 0:30. smile
Reagovat
RF46
Dve lajny :)
Reagovat
HolyMotors
Král a začátek v 11? Jak mu to mohli udělat!)

Pojď Jannik! Nejvyšší čas na střídání stráží.
Reagovat
smazaný uživatel
Stavil by som zivot, ze pri svojej premiere uz RG nikto nevyhrá :)

Sinner má 19 a toto je jeho prvé RG, niečo mi to pripomína, bolo by to epické.
Reagovat
RF46
nestahuj gate prosimte...
Reagovat
smazaný uživatel
Preco, chces ma vyfajcit?..:)

Ber to skor ako zaujimavy postreh. Sinner by vsak potreboval vyhrat tri zápasy, aby vyhral RG na svojej premiére ako Rafa v 2005.
Reagovat
MarcelPersch
Djoka, by tu neporazil, Rafa měl výhodu, že tehdy musel porazit jen jednoho opravdu kvalitního antukare.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa isiel na RG05 ako najvacsi favorit po násobných vitazstvách pocas antukovej pripravy a porazil Federera v SF.
Reagovat
RF46
Kdybych chtel, tak bych snad psal, STAHUJ :)

Jako vsechna cest jak Sinner hraje, tlaci, hraje v kurtu, paradni BH.
Reagovat
RF46
Nemam splacenou hypo jeste ale i tak poslu o cislo vetsi trencle Rafoj, to je peklo :)
Reagovat
annah
Hraje v pyžamu! To by přišlo i s vrskem draho...
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner hraje dobře, ten se sám neporazi

Navíc ty ploché udery Rafovi moc nesedí.

Asi vyhraje, ale bude muset něco predvest
Reagovat
MarcelPersch
Třeba si uvědomit, že musí hrát do FH, né se pořád tlačit do BH, po lajne si nevěří, takže bude muset hrát I-o
Reagovat
RF46
Sinner se mi moc libi...break visel ve vzduchu.
Reagovat
RF46
Ty vole, peknej uder :)
Reagovat
FulnekUltras
už dneska nikdo nemá čas nic souvisle sledovat - už aby i v mužském tenise uhodilo a dočkali jsme se všude normálních zápasů na dva vítězné sety, které plně odpovídají životu 21. století
Reagovat
RF46
nesmysl...smile
Reagovat
FulnekUltras
neříkám, že pár úchylů se dneska ještě nenajde ;-)
Reagovat
RF46
Mlada potencialni hvezdicka, v barvach temer Valeho a pomalu odchazejici legenda...to se neodmita.
Reagovat
FulnekUltras
co já jsem mezitím všechno udělal... ;-)))
Reagovat
RF46
pi*a...ted sem malem Sinnerovi zatleskal..
Reagovat
hippos
Ten odkaz na život 21. stoleti mi vůbec s tou tvojí politickou agitkousmile
Reagovat
hippos
*nesedí
Reagovat
MarcelPersch
Sinner hraje skvěle ale teda
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prvy gem ako pán.

Vypadnutie Thiema ho dostalo do pohody.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sinner od zaciatku vysoky herny standard.

Navyse s jeho vyborným BH mu tento match up celkom sedí, kedze Rafa jeho BH bude vyzývať velmi často.

Nadal si dnes vyskusa, na co v turnaji ma, musi porazit silneho protihraca.
Reagovat
MarcelPersch
No FH po lajně moc od Rafy očekávat nemůžeme, to je jasné
Reagovat
smazaný uživatel
Tym padom, nemozeme ocakavat boh vie aky vysledok.

Len nech ho Sinner trápi tym BH, Rafa sa musi zlepsit, lebo toto je presne ten béčkový, tazkopadny tenis, ktory staci na 99% superov, mozno doslova 99, ale vo finále je práve ta jednotka zo sto, svetova jednotka. A tam toto isto nestaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni je fakt pošlou na kurt před jedenáctou.

To se muže stát jenom na French Open. Ta antuka bude totální blato.
Reagovat
.vorlik.
Z FO 2020 asi chtěj udělat boj o přežití ve stylu Battle Royale apod :D
Reagovat
FulnekUltras
jsme ve válce, tak si to užívejme smile
Reagovat
.vorlik.
ehm... v jaký válce?
Reagovat
FulnekUltras
v předem plánované, tiché a gatesovsky zákeřné smile
Reagovat
RF46
Tech 170cm neni zrovna prototypovejch pro modernismile hrace...
Reagovat
dappe
Swiatek hraje skvěle.
Reagovat
FulnekUltras
tak doufejme všeho do času smile
Reagovat
woody
Se mi ue byl Nadal Sinnet meli hrat tak pozde, podle me za hranici regulernosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Night session v NY zacina o 19:00 miestneho času, cize druhy zápas sa uz viackrat zacinal okolo 22:00...V Melbourne to maju tusim podobne.

Viem, ze parkrat koncili hraci hlboko po polnoci, ten start 22:30 nakoniec az tak nekrici, o to viac, ze sa hra bez divakov.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo kamos.

Ale v NY a Melbourne je 31 stupňů. V Paříži bude tak 9-10 a déšť
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, aj takéto pribehy pise zivot.
Reagovat
brixner
Tak trochu jsem to i tušil...
Reagovat
woody
Bohuzel, fyzycky ani hlavou to Dominic nedal. Trochu usnadnil dolni polovinu, Diego bude dobry souper pro Nadala ale udela max set.Ten servis je opravdu velky llimit. Poprve v semi, proti Nadal ve svem kralovstvi. Skoda, Dominic by se mi tam libil vic.
Reagovat
paddy
jen blázni si mohli myslet, že Thiem po zisku GS může bojovat o titul na RG smile
Reagovat
makro99
Diego, je to tam! Zapas jsem neviděl, ale viděl jsem semi v Římě, takže jsem docela věřil, že by to mohlo jít. :) Každopádně Diego potvrdil, že konzistentně (na rozdíl třeba od Quida), krůček po krůčku, stoupá k vrcholu. A je dobře, že po několikaleté odmlce, je členem absolutní světové antukářské špičky opět specialista :) z Argentiny.
A nezapomeňme - ta argentinská semifinále máme dneska dvě smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Quido?...

Mysliš Pellu?...Pella sa narodil vyslovene pre 2-3. kolo Grandslamu. Cez to nejde vlak.
Reagovat
makro99
jj, Quido měl řekněme 2 sezóny, kdy Diegovi konkuroval; ale od toho Wimbledonského triumfu to jde dolů...
ale my už čekáme na punto de break... server asi spadnul :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trevisan, poctivá antukárčina :)

Druhá Errani.
Reagovat
stefankelner
Kukal som polovicu 2. setu a tam jasne dominoval Thiem... v kratkych výmenách.
Reagovat
dadaft
jako super, o tom žádná,
ale jenom díky tomu, že jsem v součtu nějkolik hodin vynechal.
vždyť začali někdy ve tři hodiny!
tohle nemá obdoby v žádném sportu, i ti cyklisti v nejtvrdších etapách, kde třeba mají v závěru dva vysoké alpské kopce, jedou tři čtvrtiny v klídku v balíku..., maratón, o kterém se říká, že je peklo, trvá přes dvě hodiny u nejlepších...
na mě je to prostě moc, tři vítězné jsou pozůstatek z časů, kdy se hrálo servis-volej a výměny trvaly plus minus 5 úderů...

gratulace malému muži

(víckrát už nebudu s délkou prudit, to jen že jsem musel tak dlouho čekat na svůj zápas)
Reagovat
stefankelner
treba zrychlit povrchy /aj u antuky sa to dá/ a zkratit set, za 5:5 hrať tiebreak do 6, aj o bod...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak je to s tím zdravením u sítě?! Holky si podle pokynů jen ťukají raketou, přitom chlapi se tam oplácavaj jak bábovičky. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi na to jebou, jsou to kamosi, respektuji se.

Ženské se standardne pomlouvaji a všechny se nenávidí. 1 z 10 ženských se u podání ruky divá na soupeřku. Ze se Diviš
Reagovat
smazaný uživatel
O to mi tolik nejde. Ale jaký jsou teda pravidla? Dotýkat by se neměli, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ne, ale co jim reknes po petihodinovem zápasu?

Ze mají perma ban?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný
Reagovat
smazaný uživatel
To iste co povedali Nolemu v NY.

Že to je pravidlo a nemaju na vyber.

Diego DNQ.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko si taky plácnul v minulém zápase.
Reagovat
Ereinion
pokud vím, tak se stejně dotýkají stejných míčků, takže je to do velký míry spíš divadlo...
Reagovat
FulnekUltras
jako celý kovid
Reagovat
steve79
V kolik ted Nadal bude hrat??smile
Reagovat
smazaný uživatel
Trevisan rychly break, takze to vidim tak na 23:00...

Uz ked je Nadal v utrobách 5hodin, organizátori nebudu mat gule povedat mu, ze cakal zbytočne, myslim si.
Reagovat
Mantra
nebo už tam není smile
Reagovat
RF46
No, jeden z favoritu je venku...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhral RG, 5x cez Federera, 3x cez Djokovica, 3x cez Thiema. Je skoro statisticky neuveritelné, ze len raz sa k titulu dostal cez Soderlinga a legitimne vyhral RG lahsou cestou. Matematika je velká veda a mala by trochu tuto štatistiku vyvážit. K 2/3 lahkych titulov ako ma Roger sa nedostane, ale tych 2/13 by bolo fajn.
Reagovat
RF46
pockej, vzdyt furt rikas, ze je Fedex slabej a navic na antuce..vzdyt podle tvyho vzorce to mel tedy 5x zadarmo.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Smashed !
Reagovat
smazaný uživatel
No samozrejme omnoho slabsi ako Nadal, Djokovic.

Ale stále omnoho lepsi oproti zbytku sveta, aj preto je jednooky kral slepych, lebo druhej vlne dominuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhá vlna? Nestraš.
Reagovat
RF46
Uz zase? Minimalne Djok slepy neni!
Reagovat
Frantz
Domino už to nedával fyzicky, v závěru už jen čopoval, na ty jeho bomby už neměl sílu...škoda ho, kluka ušatýho.
Reagovat
steve79
Byla to skvela podivana. Diego vratil opravdu vsechno. Thiemovi v patem setu dosly evidentne sily. Letosni French open nebylo od neho stoprocentni.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem by Nadala neporazil, akorát by ho podle mě rozjel do antukového masterclassu.

Vypadnutí Thiema je pro Nadala obrovský problém, protože hrát FO se Sinnery, Kordy a Mekenzími, pak v SF vyzvat Diega po šestihodinovém maratonu a ve finále potkat Djokoviče, který ještě neztratil ani set je velký špatný.
Reagovat
ipko
Diego Rafu minimálne potrápi, pamätám si na ich posledný zápas na FO, Schwartzman bol set a pol lepší, potom bolo pre dážd prerušené a na druhý deň ho Nadal zničil.. toto nebude ten prípad, obzvlášť po Rímesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ty podmínky jsou úplně jiné, pokud bude tak sychravo jako dneska, tak má Diego šanci Nadala sestřelit, podmínky budou podobné Římu.
Reagovat
turista
Když dobře zregeneruje tu únavu tak má Diego šanci porazit jak Nadala tak i Djokoviče jak je dobrý. Dnes by porazil jednoho i druhého.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol...

Názor jak od mojej 6-ročnej dcéry.
Reagovat
hippos
Nemáš valné mínění o své dceři, tatínkusmile
Reagovat
Mayo
Počkať, to vážne idu ešte nudné ženy? No mne je zle smile
Reagovat
Mantra
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Mantra
mi trochu evokuje Davida Ferera smile
Reagovat
Mayo
No konečne idem zapat tenis. Vamos Rafa.
Reagovat
Mantra
Iga smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by niekto Thiemovi ponukol jeden GS z dvoch hraných par tyzdnov dozadu, bral by to vsetkymi desiatimi. Pravdepodobne by bral aj jeden GS za dva roky.

A presne tento pocit, som z neho mal, ked skoncil zapas. Uvolnenie, bol rad, ze to mal za sebou, dal do toho vsetko, prehral, nevadí.

Pre Nadala, ak bude vo finále Djokovic, v podstate zlá správa, kedze cez Diega moze teoreticky prejst aj s béčkovým tenisom bez tolko omielanej pridanej hodnoty.
Reagovat
HolyMotors
Lol. A i kdyby nahodou Thiem vyhral, nejspíše fyzicky dosti poničený, nemohlo by se stát, že by i přes něj Rafa mohl přejít "béčkovým" tenisem? Že by tedy Thiem nehrál příliš dobře, rozhodně ne tak dobře jako v předešlých dvou letech proti Rafovi. Celkem reálná varianta, kterou jsi ani náznakem nezmínil od té doby, co tě napadla ta hypotéza, jak skvělá prověrka by Thiem byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Streda, stvrtok.
Reagovat
HolyMotors
Ok. Ale pak je tu ta tvoje úporná snaha ukázat Diega jako extrémně hryzaveho, nebezpečného, ale pořád asi jen tak z poloviny jako Thiema, jak jsi někde zmínil. Přitom ho Diego před pár dny zničil. Takže celkem zvláštní rétorika.
Reagovat
smazaný uživatel
1:9.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o podmínky.

Diegovi to sedí více
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt. Ale podminky mozu byt rozhodujuce pre dvoch hracov podobnej urovne.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, Nadal ještě ani v semifinále není
Reagovat
smazaný uživatel
Tady musím říct, že to, co jsi říkal o tom, jak bude nahypovaný Thiem po zisku GS nebezpečný na FO, je dle mého přesný opak.

Po prohře se smál, ten poslední game čistě odevzdal.

Kdyby nevyhrál USO, tak se více snaží, letos byl slabý a Nadala možná více potrápí Diego, více mu to tady sedí.

Thiem je uspokojený, má GS.
Reagovat
Mantra
souhlas, byl odevzdaný, smířený
Reagovat
smazaný uživatel
Nevládal, bol fyzicky na dne, stvrdnuté nohy, s odovzdanim to nemalo nič.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně to úplně zam-rdal že jo.

V TB udělal 2-3 UE, i tak byl na stavu 5:4, projel to 5:7 třema chybama.

Měl to ukončit ve čtyřech, nedal to a Diego měl více sil.
Reagovat
smazaný uživatel
S tym nemam problem, uznat to. Ale UE nie je nic vynimočné v tenise..Rovnako mohol Diego dopodavat 5:3 v tretom a cele by to bolo o inom. Proste tesný zápas, Thiem ale nehral svoj najlepsi tenis, Diego hral v Rime s Rafom este lepsie ako dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Diego je na letošním RG tezsi soupeř; než Thiem. Otázka jak s Diegem zamava ta výhra nad Nadalem v Římě. Nemyslím sk, ze ho dá dvakrát v rade

Ale lopta je gulata
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy zápas je iny a Thiem ma jednoznacne vacsie zbrane, nez Diego, uz len na servise. Porazil Nadala na antuke tusim 4x, podmienky mu sedeli.

Diego bude hryzt, moze vyhrat, ale v globále má oproti Thiemovi šance tak polovičné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně my pořad nevíme, jak hraje Nadal. To je podstata věci.
Reagovat
Nola
wau Diego, neverim, dva skalpy najlepsich 2 antukarov poslednych rokov behom mesiaca, neuveritelne.... Dom dosiel na fyzicku, strasne narocne podmienky a mozno nerozohranost
Reagovat
com
Diego sunda i Nadala a Djokovica smilesmile
Reagovat
Mantra
možná pujde do finále, ale bohužel to by bylo vše, si myslím
Reagovat
Mayo
Vamos Albicelestes smile
Reagovat
Mayo
Thiem je slabý ako čaj na tohtoročnom FO.
Reagovat
smazaný uživatel
A Rafa klub slaví. Semifinále Diego po sedmi hodinovém zápasu. Aj také příběhy píše French Open
Reagovat
Mayo
Ja neslavim nič. Neni čo slavitsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist