Sedmnáctiletý Čorič je v Umagu ve čtvrtfinále, vyzve v něm Fogniniho

24. 7. 2014, 23:04
Aktuality 0
ATP UMAG - Borna Čorič na domácí antuce v Umagu potvrzuje svůj potenciál. V 17 letech postoupil do svého prvního čtvrtfinále na okruhu ATP a v pátek má možnost vytáhnout se proti nasazené jedničce Fabiu Fogninimu.
Borna Čorič

V posledních týdnech na sebe začali upozorňovat teenageři. Devatenáctiletý Australan Nick Kyrgios ve Wimbledonu vyřadil světovou jedničku Rafaela Nadala a došel až do čtvrtfinále, sedmnáctiletý Němec Alexander Zverev minulý týden na antuce v Hamburku zaznamenal premiérovou výhru na okruhu ATP a dokráčel až do semifinále.

Podobně se nyní v Umagu daří domácímu Bornu Čoričovi. Sedmnáctiletý Chorvat si nejprve připsal první vítězný zápas, když porazil nasazeného Francouze Rogera-Vasselina, a dnes po výhře 7-6 6-3 nad Argentincem Horaciem Zeballosem, proti kterému odvrátil všechny tři brejkboly, postoupil už do čtvrtfinále.

Aktuálně 230. hráč světa Čorič, který byl ještě loni juniorskou světovou jedničkou, v něm vyzve nasazenou jedničku Itala Fabia Fogniniho. Loňský finalista měl dnes ve svém úvodním zápase se Španělem Albertem Montaňésem potíže jen v úvodu, manko brejku ale smazal a po úspěšně zvládnutém tie-breaku se ujal vedení. V druhé sadě už Fognini předvedl suverénní jízdu, neboť ze 27 výměn prohrál jen tři a získal ji za 21 minut. Nakonec zvítězil 7-6 6-0.

Už jubilejní desátou výhru v řadě zaznamenal Pablo Cuevas. V životní formě hrající Uruguayec, který před dvěma týdny ve švédském Bastadu vybojoval svůj premiérový titul, dnes smetl 6-3 6-1 šestého nasazeného Itala Andrease Seppiho.

O postup do semifinále si Cuevas zahraje s Rusem Tejmurazem Gabašvilim, který se rovněž postaral o vyřazení nasazeného hráče. S Portugalcem Joaem Sousou sice prohrál první set, nakonec však zvítězil 3-6 6-4 6-2 a počtrnácté v kariéře postoupil do čtvrtfinále. Přes něj se ale devětadvacetiletý Gabašvili ještě nikdy nedostal.

Lukáš Rosol si zítra se v Umagu zahraje čtvrtfinále ve dvouhře a navíc i semifinále ve čtyřhře. V té dnes s krajanem Františkem Čermákem zdolali 3-6 6-3 10-6 španělsko-portugalskou dvojici Pere Riba-Madrid a Joao Sousa a mohou se chystat na souboj o finále proti nasazeným jedničkám Rakušanům Julianu Knowlemu a Olivieru Marachovi.

Sedmatřicetiletý Čermák už v Umagu dvakrát triumfoval. V roce 2002 získal po boku Knowleho svou premiérovou trofej, kterých má nyní ve sbírce už 29. Před pěti lety si pak vítězství zopakoval se Slovákem Michalem Mertiňákem.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (24. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Fognini (1-It.) - Montaňés (Šp.) 7-6(2) 6-0
Gabašvili (Rus.) - Sousa (4-Portug.) 3-6 6-4 6-2
Cuevas (Urug.) - Seppi (6-It.) 6-3 6-1
Čorič (Chorv.) - Zeballos (Arg.) 7-6(4) 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Čermák/Rosol (4-ČR) - Riba/Sousa (Šp./Portug.) 3-6 6-3 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist