Šéf WTA: Snad jsme našli řešení, jak letošní sezonu dohrajeme

23. 7. 2020, 09:16
Aktuality 7
Steve Simon už se nemůže dočkat restartu sezony na ženském tenisovém okruhu, k němuž má dojít již za pár dní na antuce v italském Palermu, a doufá, že zbytek letošní sezony proběhne hladce. Šéf WTA si oddechl, že se má ženská tour opět rozjet v Evropě a ne ve Spojených státech, kde muži přišli o podnik ve Washingtonu, který měl v polovině srpna odstartovat dění na jejich okruhu.
Steve Simon

Obě tour stojí už od začátku března a k restartu sezony na ženském tenisovém okruhu má dojít již příští víkend na antuce v italském Palermu. "Rozhodně okolo návratu na tour panuje nadšení. Všichni zase budeme moct dělat to, co milujeme. Je za tím velké množství práce. Doufáme, že jsme našli řešení, jak tenisovou sezonu zvládneme zase rozjet a dovést do zdárného konce."

Zatímco na WTA se stále počítá s Palermem a v dalším týdnu s Prahou a americkým Lexingtonem, pro ATP přišla velká rána v podobě zrušení turnaje ve Washingtonu, který měl znovu nastartovat dění na mužském okruhu.

"Palermo, Praha a Lexington by nám měly ukázat cestu. Tyhle tři turnaje se uskuteční, pokud na poslední chvíli vláda nebo zdravotnické úřady konání nezakážou. My naštěstí začínáme v Evropě, což je pro nás výhoda. Evropská unie a Čína jsou teď pravděpodobně nejstabilnější části světa."

Právě Čína teď pro WTA představuje velkou neznámou. Ženská tenisová asociace tam má v plánu na podzim odehrát sedm turnajů včetně Turnaje mistryň. Čína však do konce roku nechce pořádat žádné mezinárodní sportovní akce. WTA teď s čínskou vládou jedná o výjimce, jelikož případné zrušení všech čínských podniků by znamenalo obrovskou finanční ztrátu.

Plánovaný restart sezony rozdělil na dva tábory nejen hráče, ale celý tenisový svět. "Bylo to těžké rozhodnutí. Pořád jsme si říkali, jestli je fér, abychom sezonu zase rozjeli, pokud bude omezeno cestování a na turnaje nebudou moct dorazit všichni. Nakonec jsme se rozhodli, že nejlepší bude, když co nejvíce lidem nabídneme návrat do práce. Pokud bychom zjistili, že naše rozhodnutí není fér nebo se situace ve světě zhoršila, pak nebudeme váhat sezonu ukončit."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Nola
co vlastne tento nesympaticky tipek vyriesil? velke h.uno, tenis je v totalnych s.ackach a ten damsky este vo vacsich, vacsina sledovanych sportov uz funguje, ale tenis stale nie, pytam sa preco?
Reagovat
dadaft
"My naštěstí začínáme v Evropě, což je pro nás výhoda. Evropská unie a Čína jsou teď pravděpodobně nejstabilnější části světa."
No, tak doufejme že to vydrží, než se to trochu zklidní i jinde...
Reagovat
paddy
nejstabilnější je Severní Korea
Reagovat
Krisboy
...a navíc mají vakcínu :)
Reagovat
gigin
Ale střelivo dochází...
Reagovat
paddy
Ještě řekl, že návrat do normálu nejdříve 2022 (logické, na Nový rok se toho moc nezmění) a Čína bude 50/50
Reagovat
misa
Není to moc brzo? Raději bych počkal až na rok 2025. Že se mezitím zničí kariéry mladých hráčů/hráček vůbec nevadí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist