Serena i Venus v Paříži hladce postupují, Šafářová neobhájí deblový titul

26. 5. 2016, 22:37
Aktuality 18
Obhájkyně titulu Serena Williamsová i její sestra Venus dnes v Paříži ztratily pouhé tři gamy a bez problémů postoupily do 3. kola French Open. Naopak ve čtyřhře už vypadly loňské šampionky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová.
Serena Williamsová

Serena Williamsová před dvěma týdny v Římě ukončila tři čtvrtě roku dlouhé čekání na 70. titul a svou formu nyní potvrzuje i v Paříži. Se dvěma soupeřkami ztratila celkem jen pět her, když po Slovence Rybárikové dnes smetla 6-2 6-1 Brazilku Telianu Pereiraovou.

Jihoameričanka trefila svůj první winner až v šestém gamu ve chvíli, kdy Serena vedla 4-1 a na kontě měla už 13 vítězných úderů. Nakonec na winnery vyhrála 31-6.

Čtyřiatřicetiletá Američanka Roland Garros v letech 2002, 2013 a 2015 ovládla. Loni cestou za titulem ztratila pět setů, čtyřikrát musela otáčet nepříznivý vývoj. Letos je zatím suverénní, jako další se jí pokusí zastavit domácí Kristina Mladenovicová.

Po výhře 6-2 6-1 postoupila do 3. kola i Venus Williamsová. kteá si poradila s krajankou Louisou Chiricovou.

Šafářová deblový titul neobhájí, přijít může o olympijskou čtyřhru
Lucie Šafářová neobhájí titul ve čtyřhře. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž tvořily druhý nasazený pár, prohrály nečekaně už v 1. kole s Nizozemkou Kiki Bertensovou a Švédkou Johannou Larssonovou 4-6 3-6.

Pro Šafářovou může prohra v 1. kole soutěže deblistek znamenat komplikaci vzhledem k olympijské nominaci do čtyřhry. Češky mají teoreticky pět hráček, ale v Riu mohou hrát jen dva páry. Šafářová nyní přijde o 2000 bodů a vypadne z deblové desítky světového žebříčku. Pokud se Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, stříbrný pár z her v Londýně 2012, přiblíží v Paříži obhajobě bodů za loňské semifinále, dostanou se před Šafářovou.

Druhý olympijský pár by mohly tvořit Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou. Konečnou nominaci navrhuje Český tenisový svaz.

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
čtvrteční výsledky žen (26. 05. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - Pereiraová (Braz.) 6:2, 6:1
Bacsinszká (8-Švýc.) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:4
V. Williamsová (9-USA) - Chiricová (USA) 6:2, 6:1
Suárezová (12-Šp.) - Wang Čchiang (Čína) 6:1, 6:3
Ivanovičová (14-Srb.) - Naraová (Jap.) 7:5, 6:1
Keysová (15-USA) - Duqueová (Kol.) 6:3, 6:2
Svitolinová (18-Ukr.) - Townsendová (USA) 6:3, 6:0
Cibulková (22-SR) - Konjuhová (Chorv.) 6:4, 3:6, 6:0
Mladenovicová (26-Fr.) - Babosová (Maď.) 6:4, 6:3
Putincevová (Kaz.) - Petkovicová (28-Něm.) 6:2, 6:2
Kasatkinová (29-Rus.) - Razzanová (Fr.) 3:6, 6:1, 6:3
Knappová (It.) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:4
Bertensová (Niz.) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:1
Parmentierová (Fr.) - Falconiová (USA) 6:3, 6:1
Cornetová (Fr.) - Mariaová (Něm.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:4
Puigová (Portor.) - Görgesová (Něm.) 7:5, 6:7 (4:7), 7:5

• Čtyřhra - 1. kolo •
Krajiceková, Strýcová (Niz./ČR) - Arruabarrenaová, Erraniová (12-Šp./It.) 1:6, 6:1, 7:5
Krejčíková, Siniaková (ČR) - Chuang Chia-Jung, Hsieh Su-Wei (16-Tchaj-wan) 6:2, 6:4
Bertensová, Larssonová (Niz./Švéd.) - Matteková-Sandsová, Šafářová (2-USA/ČR) 6:4, 6:3
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) - Medinaová-Garriguesová/Lipsky (Šp./USA) 6:2, 6:2
Švedovová/Mergea (4-Kaz./Rum.) - Hradecká/Matkowski (ČR/Pol.) 6:4, 6:4
JUNIORKY
• Čtyřhra - 1. kolo •
Marková (ČR) - Colardová (Fr.) 6:2, 6:0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Včera mi od 15 hodin nešel net, takže jsem to bohužel nemohl sledovat. Večer jsem si našel výsledek na teletextu (jako za starých časů :D) a trochu mi to zvedlo náladu po tom, co mi smolně nevyšel tiket na finále Ligy mistryň... Pak jsem ještě přepnul na německý Eurosport a akorát jsem viděl mečbol, jak se tam Monča pěkně vyválela. :) Jak koukám na livesport, ty poslední tři gemy musely být asi hodně o nervy...

Mám velkou radost, že to Monče vyšlo a že si ty výhry ve vyrovnaných zápasech nechává na GS (na AO proti Kristýně). :) Takhle má jistotu, že po RG zůstane v Race pořád na pěkném místě... A třeba to bude ještě lepší. Ve 3. kole má Madison Keys, která je sice ve formě, ale Monča má proti ní pozitivní vzájemnou bilanci 2:1 (obě výhry na antuce, z toho jedna na RG 2013).

Taky jsem rád, že aspoň ve 2. kole jsem měl stoprocentní bilanci a obě moje favoritky postoupily. Šanci na osmifinále mají taky obě, protože Ana má oblíbenou soupeřku Svitolinu (H2H 7:0), kterou na RG porazila loni (čtvrtfinále) i předloni (2. kolo)...
Reagovat
smazaný uživatel
Monča bola super aj raketou vie hádzať ;-) gratulka! Je to kočka ako víno. Tá postava, držanie tela a oblečko eňo-ňuňo. Uvidíme, čo spraví s Keys.
Reagovat
COMEON
2 už za sebou, 5 ostáva
Reagovat
kada.tom
pravdu díš, ale obávám se souboje s Mladenovic - hrát proti domácí hráčce, v současnosti s ohledem na návrat Cornet po zranění asi nejlepší Francouzce ve WTA bude hodně ošidné, publikum, Mladenovic se namotivuje, to je jasný - bude to chtít, aby Serena předvedla soustředěný výkon (aby to nedopadlo jako proti Razzano před lety)

o tom, jak dokáže být Mladenovic nepříjemná v Paříži by mohla vyprávět třeba Na Li (jak se mi po ní stýská ... :-(( )
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli se má Serena obávat Kikiny, to už může rovnou skončit. :D Ve Francii se jako obvykle chytla, ale ty výsledky předtím... Nejlepší Francouzkou je podle letošních výsledků jednoznačně Garcia.
Reagovat
kada.tom
jaká to změna, ještě loni bys tu horlivě přitakal, že by Mladenovic mohla Serenu vyřadit, že s ní bude hrát publikum, atd. :-D

když to vezmu reálně, Serena by měla jasně zvítězit, ale pochyby tam jsou, Francouzi jsou doma schopní lecčeho ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co mám dělat, když mě nas*ala. :D Že ji může vyřadit, to bych asi nevěřil ani loni (potrápit ale jo). Jasně, publikum ji bude hnát, ale pokud Serena předvede standardní výkon, tak není co řešit...
Reagovat
kada.tom
však ti tvůj názor na ní neberu :-)
a ano, pokud Serena bude hrát to, co včera nebo v úterý (a to hrála oba zápasy na půl plynu), tak by neměl být problém přes Mladenovic přejít, nicméně ty obavy zkrátka mám a mít je budu už asi u každého zápasu na RG - Svitolina/Ivanovic ve 4. kole taky není žádný eňo ňůňo :-D
Reagovat
COMEON
tiež sa jej trocha obávam ale Serena je dosť silná na to aby to zvládla a myslím, že podobna prehra ako s Razzano sa už nestane.
Reagovat
PetaM
Myslel jsem, že jí publikum nabudí už proti Babos, jakože jo, vyhrála nad ní, ale jestli tohle mělo být její nabuzení, tak hnus tenis :D :D
Reagovat
tommr
i kdyby už na FO nevyhrály ani jeden zápas. Ted už jde jen o to jestli se jim podaří dostat se do první desítky k čemuž mají dobře nakročeno. Lucka Hradecká bude v desítce na 90%, Andrea Hlaváčková má o něco menší šanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super! Háčka na OH musí být :)
Reagovat
PetaM
Ale no tak ... Nebuďte na tu Lucku tak přísní. O 2.000 bodů rozhodně nepřijde ... Přijde o 1.990 bodů .. A to je rozdíl :D :D
Reagovat
Dobry-den
To se mi ulevilo ;-)
Reagovat
Fandina
Mně také a to nejsem dobrý den.
Reagovat
Rip.win
co jste
Reagovat
Fandina
muška jenom zlatá
Reagovat
Rip.win
Ne jenom tá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist