Serena úspěšně zahájila další útok na vyrovnání rekordu. Bez ztráty setu postupuje i Keninová

2. 9. 2020, 01:22
Aktuality 20
US OPEN - Serena Williamsová na domácím US Open úspěšně zahájila další útok na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí. Šestinásobná šampionka a finalistka posledních dvou ročníků si na úvod poradila s krajankou Kristie Ahnovou a vůbec poprvé po restartu sezony nemusela do rozhodující sady. Vstup do turnaje bez ztráty setu zvládla i Sofia Keninová, vítězka Australian Open povolila Yanině Wickmayerové jen čtyři hry.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si po návratu z mateřské pauzy (březen 2018) již čtyřikrát zahrála finále grandslamů, ale stále na 24. grandslamový titul a vyrovnání rekordu Margaret Courtové čeká. Finálové prokletí přece jen částečně zlomila, když zkraje roku ovládla menší podnik v novozélandském Aucklandu.

Na US Open, kde v posledních dvou letech skončila ve finále, startuje jubilejně podvacáté a i tentokrát úvodní kolo zvládla. Letos si v něm poradila 7-5 6-3 s krajankou Kristie Ahnovou, poprvé po koronavirové pauze nemusela do rozhodující sady a připsala si již 102. vítězství na domácím grandslamu, čímž stanovila nový rekord.

Williamsová si k postupu pomohla 13 esy a 28 vítěznými údery, nevynucených chyb spáchala 24. Hlavně na začátku obou setů měla s Ahnovou, která v žebříčku figuruje až na 96. místě, potíže, když ji pustila do vedení 2-0. Pokaždé však dokázala nepříznivý vývoj otočit a po hodině a 28 minutách slavila postup.

"Jsem spokojená s tím, jak jsem o každý míč bojovala. Přijde mi to jako věčnost, co jsem vyhrála ve dvou setech," uvedla 38letá Američanka, jež po restartu sezony hrála v Lexingtonu i na přípravném turnaji právě v New Yorku a ve všech pěti zápasech musela do rozhodující sady.

Další překážkou šestinásobné šampionky v cestě za vytouženým 24. grandslamovým vavřínem bude Margarita Gasparjanová. S ruskou tenistkou oba předchozí souboje vyhrála.

Úspěšný vstup mají za sebou také další domácí naděje Sofia Keninová a Madison Keysová. Keninová předvedla svůj jednoznačně nejlepší výkon od senzačního triumfu na lednovém Australian Open. Jednadvacetiletá Američanka bez ztráty podání přehrála dvakrát 6-2 Yaninu Wickmayerovou. V dalším kole se utká s teprve 17letou Leylah Fernandezovou. Finalistka ročníku 2017 Keysová přejela dvakrát 6-1 Tímeu Babosovou, které nenabídla jediný brejkbol. Ve druhém kole si zahraje s Aljonou Bolšovovou.

Set na úvod neztratila ani nasazená desítka Garbiñe Muguruzaová, i když své působení v New Yorku zahájila trochu ospale a s Nao Hibinovou prohrávala 0-3, nicméně poté sešlápla plyn a japonskou soupeřku za hodinu a půl porazila dvakrát 6-4.

V dalším kole se finalistka letošního Australian Open, jež po koronavirové pauze hraje první turnaj, utká s Cvetanou Pironkovovou. Dvaatřicetiletá Bulharka se po více než tříleté mateřské pauze vrátila nečekaným vítězstvím. Bývalá 31. hráčka světa přehrála 6-2 6-3 jasně favorizovanou Ljudmilu Samsonovovou.

Ani další z favoritek Johanna Kontaová nebude chybět ve druhém kole, přestože měla na úvod potíže. Nasazená devítka nedopodávala úvodní sadu britského derby s Heather Watsonovou a vzápětí likvidovala celkem šest setbolů. Přesto svou krajanku přehrála bez ztráty setu 7-6(7) 6-1. Ve druhém kole ji čeká Sorana Cirsteaová.

Viktoria Azarenková letos ve Flushing Meadows vyhrála i svůj šestý zápas. Bývalá světová jednička po triumfu na ze Cincinnati přesunuté generálce Western & Southern Open zahájila grandslamové US Open suverénním vítězstvím 6-1 6-2 nad Barbarou Haasovou, hráčce druhé stovky nepovolila jediný brejkbol.

Ve druhém kole svede pikantní běloruské derby s Arynou Sabalenkovou. Nasazená pětka zdolala 7-6(1) 6-4 Océane Dodinovou.

Kim Clijstersová, která se v únoru po téměř osmileté pauze vrátila na okruh WTA, stále čeká na první výhru. Sedmatřicetiletá Belgičanka sice na US Open, kde v minulosti třikrát triumfovala, ve svém třetím zápase po návratu poprvé uhrála set, ale s nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou nakonec prohrála 6-3 5-7 1-6.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
úterní výsledky (1. 9. 2020)
• Dvouhra ženy - 1. kolo •
S. Williamsová (3-USA) - Ahnová (USA) 7-5 6-3
Keninová (2-USA) - Wickmayerová (Belg.) 6-2 6-2
Sabalenková (5-Běl.) - Dodinová (Fr.) 7-6(1) 6-4
Keysová (7-USA) - Babosová (Maď.) 6-1 6-1
Kontaová (9-Brit.) - Watsonová (Brit.) 7-6(7) 6-1
Muguruzaová (10-Šp.) - Hibinová (Jap.) 6-4 6-4
Sakkariová (15-Řec.) - Vögeleová (Švýc.) 6-3 3-6 7-5
Mertensová (16-Belg.) - Siegemundová (Něm.) 6-2 6-2
Vekičová (18-Chorv.) - Kr. Plíšková (ČR) 3-6 7-6(6) 6-4
Muchová (20-ČR) - V. Williamsová (USA) 6-3 7-5
Alexandrovová (21-Rus.) - Clijstersová (Belg.) 3-6 7-5 6-1
Anisimovová (22-USA) - Tomovová (Bulh.) 7-5 7-5
Bonaventureová (Belg.) - Shuai Zhang (25-Čína) 4-6 6-3 6-2
Stephensová (26-USA) - Buzarnescuová (Rum.) 6-3 6-3
Džabúrová (27-Tun.) - Kawaová (Pol.) 6-2 7-6(6)
Šwiateková (Pol.) - Kuděrmetovová (29-Rus.) 6-3 6-3
Kanepiová (Est.) - Siniaková (ČR) 6-1 6-2
Cirsteaová (Rum.) - McHaleová (USA) 6-4 7-5
Pironkovová (Bulh.) - Samsonovová (Rus.) 6-2 6-3
Gasparjanová (Rus.) - Puigová (Portor.) 6-3 6-7(0) 6-0
Scottová (USA) - Vichljancevová (Rus.) 7-6(3) 6-2
Sorribesová (Šp.) - Liuová (USA) 6-2 6-4
Cornetová (Fr.) - Davisová (USA) 6-3 1-6 6-0
Fernandezová (Kan.) - Zvonarevová (Rus.) 6-4 7-5
Kalinská (Rus.) - Stojanovičová (Srb.) 6-4 6-3
Azarenková (Běl.) - Haasová (Rak.) 6-1 6-2
Bolšovová (Šp.) - Teichmannová (Švýc.) 7-6(3) 6-2
Govorcovová (Běl.) - Muhammadová (USA) 6-1 6-2
Tigová (Rum.) - Naraová (Jap.) 6-1 6-0
Peraová (USA) - Dijasová (Kaz.) 7-6(4) 6-0
Vickeryová (USA) - Townsendová (USA) 6-2 6-4
McNallyová (USA) - Kužmová (SR) 6-4 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
Newcombe
fandím netmavým hráčkám. Ano jsem běloch a fandím běloškám. Mám se jít hned oběsit?
Reagovat
FulnekUltras
ještě tak dvacet let musíme vydržet a těm fanatickým vymaštěným šmejdům pořádně komplikovat život - i když někdy by člověk proces se všemi těmi MT, LGBT, BLM a spol. opravdu radši zkrátil s pomocí pádné tvrdé gumy nebo rovnou něčeho dobře nabitého... smile

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/rekordni-pornoherec-ma-dalsi-problem-hrozi-mu-250-let-za-mrizemi-40334977
Reagovat
Krisboy
Ano. smile
Reagovat
FulnekUltras
ulehčovat práci neoliberálně rádobyprogresivistickým primitivům znamená klesnout na jejich vlastní zoufalou úroveň - jen si nás hezky zkuste pověsit sami, parchanti smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Titulek je doufám nadsázka redakcesmile
Reagovat
Krisboy
Proč nadsázka?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, z pohledu Velkomatky to tak je. Z pohledu nás střízlivějších by bylo překvapením, kdyby došla do semifinále. Ale možná jsem zaujatý, protože ve finále raději uvidím jiné hráčky.
Reagovat
Krisboy
Hm, spíše si myslím, že jsi správně nepochopil smysl té větysmile
Nepíše se tam, že její útok na rekord bude úspěšný, nýbrž, že útok úspěšně zahájila (vyhrála první kolo).

Zaujatý jsem vůči ní taky, ale to na správnosti titulku nic nemění smile
Reagovat
ttopi
To je pravda, nicméně to spojení "útok na vyrovnání rekordu" by se měl užívat, pokod je to reálné. Muchová taky úspěšně zahájila cestu za titulem - zní to divně viď smile

Rozdíl je ale samozřejmě v tom, že Serena to klidně celé vyhrát může. Do SF ji vidím určitě.
Reagovat
Krisboy
Ano, ale Praserena se netají tím, že ten rekord vyrovnat chce a na každý GS jede jen s těmi nejvyššími ambicemi. Každý GS chce vyhrát. Muška to tam jistě vyhrát nepřijela.

Ale jinak samozřejmě jenom tak rýpu, nehraje se, práce málo, tak se nudím smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale Šílený návrat Murrayho se mi líbísmile I když je to asi spíš Šílený návrat šíleného Murrayhosmile
Reagovat
Krisboy
Přesně to mě taky hned napadlo: Návrat šíleného Murrayho na GS smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale jo, pochopilsmile Pro mě úspěšně zvládla vstup do turnaje, na kterém může vyrovnat rekordsmile Útok na rekord by ji čekal ve finále. Ale v pohodě, já se s tím smířím, hlavně když útok nevyjde;)
To sport.cz píše o Mušce jako o šestadvacetileté namísto šestadvacátésmile. No holky nebo vdolky...
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
FulnekUltras
snad nemívá ani pan prezident v mainstreamu. smilesmilesmile
Reagovat
ttopi
Mám v hlavě guláš. Dříve jsem Sereně fandil, pak mě odpudila těma svýma komediema na kurtu a obviňováním všech okolo. Pak se mi začala líbit Osaka, ale ta mě teď zase odpudila těma svýma aktuálníma kravinama. Budu rád, když obě brzo poletěj, ale tuším, že se obě dostanou daleko, možná i do finále.

Komu případně víc přát ve finále prohru? Sereně nebo Osakový? smile
Reagovat
gigin
Teď je trendy přát zranění. Přát prohru už není cool.
Reagovat
ttopi
Tak takovej zas nejsem. Zranění nepřeju nikomu, protože to zasahuje i do osobního života. Mnohem lepší je když někdo prohraje a je zklamaný přímo na bojišti smile
Reagovat
gigin
Tvl víš jak taková prohra zasáhne do osobního života? :DDD
Reagovat
SwissMaestro
To by Gulbis už byl rozvedenejsmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist