Serena v Aucklandu zaútočí na první titul po mateřské. Ve finále si to rozdá s krajankou Pegulaovou

11. 1. 2020, 06:38
Aktuality 22
WTA AUCKLAND - Serena Williamsová v semifinále v Aucklandu za necelou tři čtvrtě hodinu zničila svou o 20 let mladší krajanku Amandu Anisimovovou. Osmatřicetiletá Američanka si tak zítra zahraje o svůj první titul po mateřské pauze a celkově 73. trofej. V šestém finále po porodu dcery ji čeká derby s Jessicou Pegulaovou, která vyřadila Caroline Wozniackou.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si po mateřské pauze už pětkrát zahrála finále, z toho čtyřikrát na grandslamech, přesto stále čeká na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí a také první triumf od Australian Open 2017.

Velkou šanci slavit turnajové prvenství má v novozélandském Aucklandu, kde coby jediná zástupkyně Top 10 a nasazená jednička zatím úspěšně potvrzuje roli největší favoritky a v neděli si zahraje finále.

Serena po cestě do něj ztratila jediný set, postupně si poradila s Camilou Giorgiovou, Christinou McHaleovou, Laurou Siegemundovou a dnes spláchla 6-1 6-1 svou o generaci mladší krajanku Amandu Anisimovovou.

Osmnáctiletá Anisimovová ještě nebyla na světě, když o dvacet let starší Williamsová získala první z 23 grandslamových titulů, a o duelu s legendou snila. První střetnutí se ale pro ni změnilo v noční můru, kurt v největším novozélandském městě opouštěla po 45 minutách.

Osmatřicetiletá Williamsová předvedla svůj nejlepší výkon na turnaji. Dnes na podání ztratila jen devět fiftýnů, s jediným brejkbolem si poradila a využila všech pět možností soupeřce servis sebrat.

"Věděla jsem, že hraju proti velmi dobré tenistce, takže jsem k tomu musela přistoupit velmi vážně. Byl to jeden z těch dnů, kdy vám vychází všechno. Mám z toho velmi dobrý pocit, protože jsem na to hodně let pořádně dřela," uvedla po suverénním výkonu Williamsová.

Bývalá světová jednička bude zítra útočit na svou celkově 73. trofej, ve finálových bojích má bilanci 72-25. Finále bude ryze americké, dvojnásobná finalistka Caroline Wozniacká totiž v úvodním semifinále nestačila 6-3 4-6 0-6 na Jessicu Pegulaovou.

Wozniackou před koncem kariéry čeká už jen Australian Open, kde předloni získala svůj jediný grandslamový vavřín. Pětadvacetiletá Pegulaová ve svém třetím finále na okruhu WTA zaútočí na druhý titul.

Wozniacká ale na Novém Zélandu ještě zůstává. Zítra ji totiž čeká deblové finále právě po boku Williamsové. Hvězdný pár vyzve v neděli americkou dvojici Asia Muhammadová, Taylor Townsendová.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 275.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 1. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
S. Williamsová (1-USA) - Anisimovová (3-USA) 6-1 6-1
Pegulaová (USA) - Wozniacká (5-Dán.) 3-6 6-4 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
jackiec
tak doufejme že bachratá supermatka dostala po prdeli a definitivně potáhne z tenisových kurtů.
Reagovat
kada.tom
Serena skvěle! Snad zítra rozmázne i Pegulaovou a získá konečně ten titul, který by jí mohl zbavit toho finálového prokletí od návratu po mateřské :-)
Reagovat
blixa
Snad ji rozmázne Pegula ;-)
Reagovat
sojka1
no, pri vsi ucte, fakt nevim, co by se muselo stat.... :-)
Reagovat
blixa
Taky nevím, ale přát si to můžu :-D :-D
Reagovat
sojka1
samozrejme... :-)))
Reagovat
tommr
když mohla Pegula dneska nadělit kanára Wozniacký tak proč by nemohla porazit i současnou Serenu?
Reagovat
sojka1
ja jsem ten zapas vubec nevidela... :-)) Ale predpokladam, ze Caro sice ma skvely pohyb, ale nezahraje takove strojove a razantni podani, nevypali i z prostredka takovy uhel.... vlastne celkove to tam tak nepali jako Serena, ktera v nouzi nebude svitit, naopak jeste ultimativne pritvrdi... ;-)
Reagovat
tommr
já zase neviděl žádnej letošní zápas Sereny takže nevím jestli je v současnosti schopná podávat jako dřív. Pokud ano tak by Pegula samozřejmě měla smůlu. Na druhou stranu tak dobrej pohyb jako Wozniacká Serena stoprocentně nemá ...
Spíš si ale myslím, že by mohla rozhodnout psychika. A Serena ty finále v poslední době nedává a soupeřky z ní naopak už nemají takovou panickou hrůzu jako dřív ...
Reagovat
sojka1
myslim, ze i psychika bude, vzhledem k vyznamu turnaje a zebrickovemu postaveni obou, na strane Sereny, tentokrat komfortni zona pro ni... ale do Vltavy po jeji prohre neskocim... :-)
Reagovat
blixa
Néééé ? A já tak doufal ... :-D
Reagovat
sojka1
to mas marny, jeden fanousek Serenky se tam vrhne a tri novi (a zivi) vyplavou... :-))
Reagovat
blixa
Fakt ? Ty myslíš, že se ještě líhnou noví ? :-D
Reagovat
sojka1
:-))))
Reagovat
George_Renel
Mně ale připadne že zhubla a tím odstranila ty problémy z lońska.
Reagovat
blixa
Reagovat
misa
dostala výprask. Ale když se Serena rozjede a jde jí podání, tak se člověk těžko chytá.

Celkově šlo pro nadějnou dívku teprve o čtvrté semifinále na okruhu WTA v životě, takže může být relativně spokojená.
Reagovat
Fandina
Caro škoda, ale ještě je šance v deblu.
Reagovat
Dobry-den
LOL
Reagovat
dadaft
ano, trošku jsem to čekal, Amanda vypadá herně slušně, ale zatím velice často ztrácí servisy i s hráčkami, které nejsou na returnu tak silné, jako Serena...
tohle bude muset zlepšit.
Reagovat
misa
V 18 má na zlepšování naštěstí ještě spoustu času.
Reagovat
sojka1
dobre Serenkaaa! Jinak teprve kontroluji rozsah skod... takze Amanda na mraky, zastreleny Medved, zdrchana Peti ve tretim a bez celenky... to nam to pekne zacina... :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist