Shapovalov neztratil set ani s Chardym a je letos poprvé v semifinále

18. 3. 2021, 13:57
Aktuality 3
ATP DUBAJ - Denis Shapovalov v Dubaji zdolal Jérémyho Chardyho a dál úspěšně pokračuje ve svém debutu na turnaji ATP 500 ve Spojených arabských emirátech. Třetí nasazený ve svém prvním letošním semifinále, do něhož prošel bez ztráty setu a podání, narazí na Jihoafričana Lloyda Harrise.
Denis Shapovalov (© AFP)

Denis Shapovalov prožívá v Dubaji velmi úspěšný debut. Svou premiéru na podniku ATP 500 ve Spojených arabských emirátech odstartoval suverénním vítězstvím nad Janem-Lennardem Struffem, na něhož předtím nestačil čtyřikrát po sobě, poté porazil Huberta Hurkacze, se kterým prohrál oba předchozí souboje, a set ani podání neztratil ani dnes proti Jérémymu Chardymu (7-5 6-4).

Francouzskému veteránovi, jenž si letos zahrál čtvrtfinále již počtvrté, dokonce za necelou hodinu a půl nenabídl jediný brejkbol a sám obě šance využil, na podání dohromady prohrál jen šest fiftýnů a pomohl si deseti esy.

Ve svém prvním letošním semifinále 21letý Kanaďan narazí na o tři roky staršího Lloyda Harrise. Čtyřiadvacetiletý Jihoafričan dnes ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji ATP 500 zdolal 6-1 3-6 6-3 Japonce Keie Nišikoriho a včetně kvalifikace neprohrál už šest zápasů v řadě.

81. hráč světa Harris, který si ve druhém kole proti Dominicu Thiemovi připsal první skalp hráče Top 10, je v semifinále potřetí v kariéře. Jeho maximem je finále z loňského Adelaide.

Aslan Karacev na letošním Australian Open zazářil postupem z kvalifikace až do semifinále a parádní jízdu předvádí i v Dubaji. Ve Spojených arabských emirátech vyhrál už třetí třísetový zápas v řadě a předvedl druhý obrat za sebou, když dnes ve svém premiérovém čtvrtfinále na turnajích ATP porazil 6-7(5) 6-3 6-2 Jannika Sinnera.

O své první finále na hlavním okruhu bude 27letý Rus bojovat s rozjetým krajanem Andrejem Rubljovem, s nímž minulý týden vyhrál čtyřhru v Dauhá.

Druhý nasazený Rubljov dnes znovu po jedenácti dnech porazil Mártona Fucsovicse, v repríze rotterdamského finále zvítězil 7-5 6-2. "Doufám, že už proti tobě letos hrát nebudu," řekl maďarský tenista žertem svému přemožiteli při odchodu z kurtu. Loni s ním vypadl také z Roland Garros.

23letý Rubljov prodloužil svou neporazitelnost na turnajích ATP 500 prodloužil už na 23 zápasů. Delší sérii drží pouze Roger Federer (28).

"Jsem samozřejmě šťastný, že si zahraju další semifinále a další těžký zápas. Je úžasné, že dokážu držet vysokou úroveň své hry takhle dlouho," radoval se Rubljov.

"S Aslanem jsme spolu moc netrénovali. Ale zahráli jsme si čtyřhru a vzájemný zápas bude zajímavý. Těším se na to. On si teď hodně věří a pro mě to bude velká výzva," dodal.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2.048.855 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rubljov (2-Rus.) - Fucsovics (Maď.) 7-5 6-2
Shapovalov (3-Kan.) - Chardy (Fr.) 7-5 6-4
Karacev (Rus.) - Sinner (16-It.) 6-7(5) 6-3 6-2
Harris (JAR) - Nišikori (Jap.) 6-1 3-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
Nola
Aslan vali... Jannik je buducnost tenisu, velmi mi pripomina Noleho, ale dnes sa musel sklonit...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aslan je objev sezóny, o tom není pochybsmile
Na Štvanici hrál dobře, ale že se prokouše takhle daleko, to bych neřekl.
Fakt je, že v Praze dost talentů vystrčí poprvé růžky - Aslan, Podoroska, Iga, naše holky, myslím že i některá z Rusek. Přijde mi to docela často, že kdo poprvé překvapil v Praze, pak v sezóně zazářil i jinde. Aslan to navíc potvrdil v Ostravě..., takže to byla tutovkasmile
Reagovat
peek
Ještě ten Harris jede smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist