Siniaková v Monterrey nevyužila mečbol a prohrála přetahovanou s Rachimovovou

1. 3. 2023, 01:24
Aktuality 23
WTA MONTERREY - Nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková na semifinále z Méridy na dalším turnaji WTA 250 v Mexiku nenavázala. V Monterrey šestá nasazená Češka podlehla v komorní atmosféře jednoho z vedlejších kurtů po nevyužití mečbolu a bezmála tříhodinové přetahované nyní již osm zápasů neporažené kvalifikantce Kamille Rachimovové, které se povedla odveta za porážku z úvodu sezony.
Kateřina Siniaková

45. hráčka světa Kateřina Siniaková se minulý týden vrátila po lehkém zranění zápěstí a v Méridě vypadla až v semifinále po boji s pozdější šampionkou Camilou Giorgiovou. O tři dny později ale na dalším turnaji WTA 250 v Mexiku skončila hned v prvním kole. 

V Monterrey 26letá rodačka z Hradce Králové nestačila na rozjetou Kamillu Rachimovovou., kterou před dvěma měsíci porazila v kvalifikaci v Adelaide. Nyní s o pět let mladší soupeřkou, která před dvěma týdny v Mexiku triumfovala na podniku ITF v Irapuatu a v Monterrey prošla dvoukolovou kvalifikací, prohrála po 2 hodinách a 50 minutách boje 6-7 6-2 6-7.

V úvodním setu česká tenistka smazala manko tří gamů a za stavu 5-5 měla brejkbol, který nevyužila a v tie-breaku sadu ztratila. Následně během třiceti minut získala druhý set a ve třetím se po dvou úspěšných rebrejcích dostala za stavu 5-4 k mečbolu. 

Jenže dlouhou výměnu zakončila nevynucenou chybou a nakonec nervózní zápas, v němž vyhrála o šest výměn více, ztratila. Siniaková se během něj často nespokojeně dohadovala s rozhodčí, které dokonce odmítla podat ruku. I kvůli závěrečné výměně, po které se česká tenistka marně dožadovala zahlášení autu z rakety své přemožitelky.



Vítězka čtyřhry na letošním Australian Open se teď přesune na prestižní turnaje ve Spojených státech amerických, kde bude obhajovat 2. kolo v  Indian Wells a 3. kolo v Miami.

Prvním kolem tak v Monterrey neprošla ani jedna z dua českých zástupkyň. Druhá nasazená Marie Bouzková už v pondělí nestačila na Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou.

Dva dny po triumfu v Méridě dohrála Camila Giorgiová. V Monterrey italská tenistka nestačila na rumunskou kvalifikantku Elenu-Gabrielu Ruseovou, které podlehla 4-6 5-7, přestože ve druhém setu smazala manko 2-5 s dvěma brejky.

Naopak nezaváhala nejvýše nasazená Caroline Garciaová. Francouzská finalistka z roku 2015 si poradila 6-3 6-4 se Slovinkou Kajou Juvanovou, proti které úspěšně čelila jedinému brejkbolu a z posledních pěti utkání si připsala teprve druhou výhru. O čtvrtfinále si světová pětka a vítězka loňského Turnaje mistryň zahraje se Španělkou Nuriou Párrizasovou-Díazovou (h2h 0-0).

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
úterní výsledky (28. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rachimovová (-) Siniaková (6-ČR) 7-6(6) 2-6 7-6(5)
Garciaová (1-Fr.) - Juvanová (Slovin.) 6-3 6-4
Mertensová (4-Belg.) - Šnajderová (Rus.) 6-0 6-4
Šarífová (7-Eg.) - Osoriová (Kol.) 7-6(5) 4-2 / skreč O.
Cocciarettová (8-It.) - Bassolsová (Šp.) 7-5 6-2
Ruseová (Rum.) - Giorgiová (It.) 6-4 7-5
Mariaová (Něm.) - Bronzettiová (It.) 6-1 6-0
Parrizasová-Díazová (Šp.) - Xinyu Wang (Čína) 7-6(5) 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
vladka
Díky slepuše na empajrusmile
Reagovat
dadaft
Potápka se potápí.
A to vedla 5:0 ve třetím...
Reagovat
Torn
Tak nám tak trochu nenápadně opustila TOP100.
Reagovat
com
vidis a vubec nikoho to nezajima smilesmile
Reagovat
Torn
Ale jo! Comáku, nebuď taková zlá p*ča. :D :D
Reagovat
hanz
Comík se soustředí jen na Kájískovo GS sen.smile
Reagovat
Torn
Karolína umí překvapit. :D Sharapka taky vyhrála FO. :D Tak třeb jí napodobí. :D Když chytne do finále los jako Krejčíková. :D
Reagovat
lvicek
K tomu, aby mohla ve finale chytnout lehky los, se musi do toho finale dostat.
Reagovat
lvicek
"lehky"
Reagovat
Haitik
Tak výhra Mashy na FO nebylo úplně překvapení, ale ok no :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Krejcikova RG21

1.Kr.Pliskova
2.Alexandrova (32)
3.Svitolina (5)
4.Stephens, Sloane
5.Gauff (24)
6.Sakkari (17)
7.Pavljuchenkova (31)

Pliskova h2h (souperky Bary)

1. vs. Kristyna 4:5
2. vs. Alexandrova 2:2 (antuka 1:1)
3. vs. Svitolina 5:4 (antuka 2:1 i s Prerovem)
4. vs. Stephens 1:4 hodne negativni na antuce s ni uhrala v tom samem roce, kdy Bara vyhrala pouze 6 gemu!!! S barou ta Sloane byla rada za 2 gemy!!!
5. vs. Gauff 1:1 (antuka 1:0, Madrid)
6. vs. Sakkari 3:2 (antuka 1:1, obe Rim)
7. vs. Pavljuchenkova 7:2 (antuka 0:1, Madrid)

By me zajimalo s temi h2h jak by to asi dala, a nejvic asi komicke je, ze v tom samem roce, kdy Bara vyhrala, mela jeji souperku, se kterou neuhrala ani jeden set :D Tak proc ji neporazila na tom samem turnaji, v te same sezone, par dni drive?

Ale napisu to jak Haitik, ale ok no :D
Kdyz si to myslis...
Reagovat
Briian
Toto je mimochodem "vítězný" úder Rachimovové na mečbolu. K smíchu. smile https://pbs.twimg.com/media/FqGG5LFWcAEBd43?format=jpg&name=large
Reagovat
Petra86
Jasný out, ale tak už to na světě chodí.
Reagovat
GaelM
... na světě, který stále plně neadaptoval technologie a místo toho se spoléhá na pidlooké rozhodčí na čarách a umpiru, kteří mají často problém přiznat chybu. To už by na elitním okruhu fakt nemuselo být, aspoň na hardech, stačí že to lidský faktor může ****it na antuce (viz málem SF RG2021).
Reagovat
Petra86
Děje se to a dít se to bude i nadále. Ani technologie není neomylná. Většina lidí má problém uznat chybu, tady je to viditelný out a hlavní by měla být potrestána stržením peněz nebo dostat zákaz dělat rozhodčí.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Řekl bych, že chyby rozhodčích v tenisu by se neměly zlehčovat. Tenis není frisbee v začátcích, kdy se hrálo bez rozhodčích a pokud se hráči nedohodli, hra se vrátila před spornou situaci, no problem.
Pohybujeme se ve vysoce profesionálním prostředí, kde se hraje na té nejvyšší úrovni a za téměř nejvyšší možné odměny. Tedy pokud se v korupcí prolezlém fotbale každou chvíli někde řeší VAR, rozhodčí bývají pokutováni, stahováni (ne z kůže, ale ze zápasů na měsíce i roky), tenisoví aparátčíci by před touto tématikou neměli zavírat oči. Protože, jak k tomu přijde hráč/ka, který/á dře v přípravě, jíž podřizuje i svůj soukromý život, má řekněme šanci na průlom do top100 a kvůli šlendriánu nebo nedej bože korupci, přijde o svou velkou šanci?!

Korupce v tenisu není? Skoro to tak vypadá, protože se o ní téměř nemluví. Ale pokud se nemá šířit její podhoubí, musí platit pravidla nejen pro hráče/ky, ale i pro rozhodčí - tedy podle závažnosti chyb/y a jejich opakování je nutné transparentně trestat. Není nutné hned sekat hlavy na umpiru, ale je potřeba hráčům i divákům ukázat, že se s problémem pracuje, že se nezametá pod koberec, jak tomu v současné době je.

Nejsem naivní, nevěřím na čistotu tenisu, a to může být bílým sportem jak chce. Právě proto musí být pochybnosti o rozhodnutích s podezřením na korupci rozptýleny. A pokud rozhodčí kouká jinam než na kurt a tenisák, jako třeba Mrož, tak i takové je třeba náležitě odměnit.

Nebo snad není ostuda, když svoje úkoly na kurty plní lépe ballboy nežli umpire?smile
Reagovat
makro99
hmm, řeší se to dost. v takhle vyrovnaným zápase při MB, to je teda síla; kolumbijská rozhodčí, hmm, to by asi stálo zauvažovat nad nějakou sankcí - aspoň při MB by se ta paní mohla soustředit...
https://sport.aktualne.cz/tenis/siniakovou-v-mexiku-skandalne-okradli-rozhodci-prehledli-jas/r~1c6601a4b82b11eda9eeac1f6b220ee8/
Reagovat
jirkaS
tak ten je hustejsmilesmilesmile
Reagovat
lenka258
Škoda, měla šanci tady se posunout v žebříčku, aby mohla být nasazena na FO. Uvidíme, jak zvládne Sunshine double a antuku ????
Reagovat
frenkie57
Koukal jsem na ní na obou posledních turnajích a musím konstatovat, že ta tam je ta pohoda a úroveň hry, kterou např. vyhrála loni turnaj v Portoroži.
Obzváště včera se na to nedalo ani koukat.
Uvidíme, jestli se zvedne v dalších týdnech.
Reagovat
GaelM
Šanci na nasazení pro FO si měla vybojovat spíš v Meridě, tam byla kousek od titulu. Tady je přeci jen obsazení silnější a Katka nemá zase tak dobrou formu.

Věřím, že si aspoň v USA zase spraví chuť s Bárou v deblu smile I když obě prohlašují, že je pro ně priorita single, tak mi přijde, že je debl často táhne nahoru, herně i psychicky.
Reagovat
Alien
Cože? To néééééééééé! Kačko?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist