Siniaková v Parmě slaví skalp Sereny! Porazila ji jako teprve čtvrtá Češka

18. 5. 2021, 18:57
Aktuality 28
WTA PARMA - Kateřina Siniaková dokázala jako čtvrtá Češka porazit Serenu Williamsovou. Slavnou Američankou dnes zdolala ve 2. kole antukového turnaje v Parmě 7-6 6-2 a podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.
Kateřina Siniaková

Třiadvacetinásobnou grandslamovou vítězku Williamsovou v minulosti porazily pouze shodně dvakrát Petra Kvitová a Karolína Plíšková a jednou Klára Koukalová. Siniaková nyní mírně upravila českou bilanci s někdejší světovou jedničkou na 6-51.

"Je to úžasné! Byl to fantastický zápas. Hrála jsem skvěle a jsem ráda, jak jsem zápas dokázala dokončit. Bylo ctí s ní být na kurtu," řekla Siniaková.

"Ať už to půjde dál jakkoliv, jestli si s ní ještě zahraju, tenhle zápas byl z mé strany výborný, všechno mi vyšlo a dařilo se mi. Serena je neuvěřitelná hráčka se skvělou kariérou. Tento moment byl a je moc vzácný," dodala česká tenistka pro Radiožurnál.

V prvním vyrovnaném setu si obě hráčky držely dlouho servis. Siniaková za stavu 4-5 odvrátila vítězným forhendem setbol a po dvojchybě Williamsové šla vzápětí do brejku na 6-5. Při svém podání ještě sadu nedokončila, ale tie-break získala poměrem 7-4.

Ve druhém setu pokračovala Siniaková v dobré hře. Dokázala čelit razantním úderům nejvýše nasazené hráčky, málo kazila a snažila se míče rozhazovat do stran. Dokázala zahrát vítězný úder a čím dál častěji nutit frustrovanou legendu k chybám. Od stavu 2-2 vyhrála Siniaková patnáct bodů v řadě a po jedné z a dalších minel Williamsové proměnila třetí mečbol.

Siniaková ve čtvrtfinále, které si letos zahrála v Istanbulu, narazí na vítězku utkání mezi Němkou Annou-Lenou Friedsamovou a Caroline Garciaovou z Francie.

"Každý další zápas bude těžký, protože teď budu pod tlakem. Jsem ale nadšená, že v turnaji pokračuju, a budu se snažit hrát co nejlépe," řekla pětadvacetiletá Češka.

• WTA 250 PARMA •
Itálie, antuka , 189.708 eur
úterní výsledky (18. 05. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martičová (2-Chorv.) - Gračovová (Rus.) 6-4 6-2
Gauffová (3-USA) - Kanepiová (Est.) 7-6(6) 7-6(7)
Friedsamová (Něm.) - Golubicová (Švýc.) 6-4 6-7(1) 6-2
Erraniová (It.) - Bogdanová (Rum.) 7-5 4-6 6-1
Samsonovová (Rus.) - Gattová-Monticoneová (It.) 6-2 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - S. Williamsová (1-USA) 7-6(4) 6-2
Stephensová (USA) - Kasatkinová (4-Rus.) 1-6 6-4 7-5
Anisimovová (5-USA) - Schmiedlová (SR) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
EllNino
Hezky, Katka levačka :))
Reagovat
paddy
symetrie si to vynutila

měli spíše dát jednu vzhůru nohama, a to Serenu jako poraženou smile
Reagovat
sojka1
teprve registruju... :-)) ovsem Serenka prava noha pokrcena a Kacenka propnuta... ;-)
Reagovat
paddy
F
Serena (1) - Sharapova (3)
průběžně 57-43

hlasujte
https://www.youtube.com/post/UgyH8mk3bnxbPmwRY6l4AaABCQ

SF
Serena (1) - Ivanovič (5) 61-39
Sharapova (3) - Osaka (2) 51-49

https://www.youtube.com/post/UgxrTSHEeLSTNpPv0XB4AaABCQ
Reagovat
paddy
nic to nemění na tom, že Margaret se bude smát naposledy smile smile
Reagovat
turista
No to jsem blázen. Vyřadit Serenu? To je jako když Rosol vyřadil Nadala či Veselý Djokoviče.
Reagovat
jirkaS
nyní záznam Kačky na:
tennisnow.live/live/tennis-channel-plus-1-free-live-online/
Reagovat
vladka
To se ti moc povedlosmilesmile, pro sebe doufám, že SW pochopí, že by už mohla nehrátsmile
Reagovat
FulnekUltras
ta je tak fixovaná na rekordní počet GS, že ji jednoho dne zákonitě vynesou smile
Reagovat
Jan
Překvapuje mě, že Serenu porazila v minulosti i Koukalová. Do té bych to neřekl.
Reagovat
sojka1
velka gratulace Kacence! Mimochodem, je sice moc pekne rict - porazila jsem Serenu, ale ferovejsi by bylo - porazila jsem ctyricetiletou Serenu... ;-) Nicmene moc dobry vykon, hlavne obvykle vztekani by bylo s legendou trapne a citila to i Kacka. Jinak legenda stale dobry pohyb (Kajo?!) ale herni nejistota, servis jeste pise, ovsem je to takove smutne, kdyz Seca vede i v poctu DF a v nepromenovani brejkbolu. Legenda byla zoufala i z rychlych nohou Kacenky a ve druhem setu od stavu 2:2 odpadla uplne... :-( Tak zas ale prima pro Kacku, snad ji to nakopne a bude zase skvele "lehat" do balonu.... :-)) Jo a vitr dost drsny, zadna pohoda.... a dobre outfity, barvicky, jen mam obvykle vyhrady k plize Serenky, dela z ni Feru Mravence, splyvava sukynka je mnohem lepsi a ani vitr ji nepodfoukne...
Reagovat
d@ve
smile To se ti vážně povedlo. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Oin
Reagovat
lvicek
Katka super výhra a taky super hra, nebyl to úplně darovaný zápas z druhé strany. Tak ať jí to zas nějakou dobu vydrží, ty mizérie už měla docela dost.
Reagovat
makro99
Hra skvělá, a z toho, co sem se viděl, se Katka fakt snažila hrát takticky ? nehrála obvyklý série crossů, ale snažila se opravdu často střídat pravá-levá-pravá-levá; nevracela na střed, ale i z těžkých dobíhaných míčů se pokoušela hrát k lajnám; snažila se o úhly a na její poměry i o kraťasy.. a ono to fungovalo; taky pomáhal hodně solidní servis, takže se přece jen nedostávala po returnech Sereny tolik pod tlak; o tradičních devizách, pohyb, defenzíva, return nemluvě; a v neposlední řadě, udržela emoce až do toho závěrečnýho ručníku na lavičce :)
Reagovat
dadaft
ano, taky se mi zdálo, že Katka konečně hrála zase aktivní tenis, kdy se snažila vhodně umisťovat a ne jen reagovat na hru soupeřky.
Reagovat
makro99
Hra Caroline je relativně, relativně podobná Sereně, antukářka to zrovna taky není, takže Katka by určila mohla zvolit stejný herní plán.. uvidíme, jestli se jí ho povede na kurtu podruhé zrealizovat; dobře, že má den volna;
Reagovat
lvicek
Jojo, ja opravdu doslova cucela. Rikala jsem si, proc proboha tohle nedelala ty posledni roky? Kdyz dokaze takhle zahrat, jaktoze se v tom tak placa?
Reagovat
Blondie
Že? Hrála fakt výborně, chytře, soustředěně, s rozvahou smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Úplně jiná Katka. Snad to nebylo ojedinělé.
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
Dobry-den
Přiznám se, že jsem Katce před zápasem vůbec nevěřil. O to víc mě překvapilo, jak to dneska zvládla bez nervů. smile

Na druhou stranu, Serena jí nedala moc šancí na nějaký kolaps. Naopak, byla to sama velematka, kdo byl dnes labilní. Zahozený setbol, patnáct prohraných míčů v řadě, to si Serenka za rámeček nedá. smile
Reagovat
FulnekUltras
co už lehčího by mohli krakenovi předhodit, aby si trochu spravil chuť - a místo toho s ním šťavnatá návnada parádně zametla ;-)

pro Katku každopádně více než vítaná porce sebevědomí - uvidíme, co to s ní udělá v příštím zápase - ale z této výhry už opravdu lze něco vytěžit

slzy ve froťáku na konci mluví samy za sebe - ještě za třicet let si Katka bude dobře pamatovat, co se jí v Parmě povedlo...

smilesmilesmile
Reagovat
Torn
Tak porazila i Naomi, a jak pokračoval turnaj?
Reagovat
Jan
Spíš předhodili Katce krakatici, aby si spravila chuť smile
Reagovat
com
uz vidim jak po vyhre nad Serenou vyleti Siniakova v dalsim kole az se 110 hrackou Friedsam smilesmile Ale jinak jo, ma skalp kterej ji uz nikdo neveme smile
Reagovat
FulnekUltras
tak ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist