Sinner v prvním italském finále na ATP po 33 letech zdolal Travagliu a po Sofii ovládl i generálku v Melbourne

7. 2. 2021, 08:07
Aktuality 7
ATP MELBOURNE 1 - Jannik Sinner loňský tenisový rok zakončil v Sofii svým premiérovým triumfem na okruhu ATP a dnes na něj úspěšně navázal, když na generálce v Melbourne v prvním ryze italském finále na turnajích ATP po 33 letech zdolal 7-6(4) 6-4 svého o deset let staršího krajana Stefana Travagliu. Devatenáctiletý Ital tak svou vítěznou sérii protáhl už na deset zápasů, Travaglia hrál finále na hlavním okruhu poprvé.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner patří k nejtalentovanějším mladíkům a jeho kariérní vzestup pokračuje. Devatenáctiletý Ital se na konci loňské sezony v sofijské hale dočkal svého premiérového triumfu na hlavní tour a letošní sezonu zahájil prvenstvím na generálce v Melbourne Parku.

Aktuálně 36. hráč světa sice v dějišti Australian Open nepředváděl svůj nejlepší tenis, nicméně ani tak ho nikdo z jeho pěti soupeřů na turnaji nedokázal zastavit. Po pohodlné výhře v prvním kole nad Aleksandarem Vukicem měl potíže s Aljažem Bedenem, Miomirem Kecmanovičem a hlavně v semifinále s Karenem Chačanovem, v němž dokonce čelil mečbolu.

V prvním ryze italském finále na turnajích ATP od roku 1988 byl Sinner proti svému o deset let staršímu krajanovi Stefanovi Travagliovi jasným favoritem. Jenže italský mladík se pořádně nadřel a vítězství slavil až po dvou hodinách a 11 minutách.

V úvodním dějství, které trvalo 71 minut, musel favorizovaný z italských tenistů likvidovat manko brejku a set urval až v tie-breaku. Vypadalo to, že konečně získá převahu, ve druhé sadě však dvakrát neudržel náskok brejku a i o zisku druhého setu rozhodl až v koncovce.

Zatímco Sinner zvládl i své druhé finále a stal se nejmladším hráčem se dvěma trofejemi od roku 2006 (Novak Djokovič), jeho o deset let starší krajan na turnajích ATP o titul bojoval vůbec poprvé.

Mladší z Italů po dnešním triumfu vylepší své žebříčkové maximum, v pondělí se posune na 32. místo. Také Travaglia bude ve světovém hodnocení nejvýše v kariéře, konkrétně na 60. příčce.


Murray se Soaresem úspěšně obnovili spolupráci
Jamie Murray a Bruno Soares se rozhodli obnovit spolupráci, zatím jen pro letošní sezonu, a hned v Melbourne Parku se dočkali triumfu. Ve finálovém souboji dvou nejvýše nasazených párů porazili 6-3 7-6(7) Juana-Sebastiana Cabala a světovou jedničku Roberta Faraha. Společně získali 11. titul.

• ATP 250 MELBOURNE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 382.575 dolarů
nedělní výsledky (7. 2. 2021)
• Dvouhra - finále •
Sinner (4-It.) - Travaglia (It.) 7-6(4) 6-4
• Čtyřhra - finále •
J. Murray/Soares (2-Brit./Braz.) - Cabal/Farah (1-Kol.) 6-3 7-6(7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
dako
Možnosť učiť sa od najlepšieho sa prejavila. Absolvovať prípravu po boku Rafu, bola správna voľba.
Reagovat
EllNino
Yannick válí, narozdíl od Felixe najel na vítěznou finalovou vlnu ... a to je sakra důležité
Reagovat
Pe3k
Brzy bude mít Itálie 3 hráče v top 20.
Reagovat
Pe3k
To Kanada má už teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Nice chat :)
Reagovat
Patik
a na Australian Open budú padať v druhom kole..to je nič..
Reagovat
EllNino
lol :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist