Soon Woo Kwon v New Yorku vyřadil Raonice a zahraje si o první semifinále

13. 2. 2020, 10:46
Aktuality 9
ATP NEW YORK - Soon Woo Kwon se v hale v New Yorku postaral o vyřazení nasazené dvojky Kanaďana Milose Raonice. Korejský tenista odvrátil všech sedm brejkbolů, připsal si svůj druhý skalp hráče Top 50 a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP.
Soon Woo Kwon (© AFP)

Milos Raonic se v New Yorku představil poprvé od Australian Open, na kterém vyřadil Stefanose Tsitsipase či Marina Čiliče a bez ztráty setu se dostal do čtvrtfinále. V něm nestačil až na pozdějšího šampiona Novaka Djokoviče.

Ovšem premiérové vystoupení na netradičním černém povrchu v newyorské hale pro něj skončilo nečekanou porážkou. Devětadvacetiletý Kanaďan podlehl 6-7 7-6 4-6 o sedm let mladšímu Soon Woo Kwonovi z Jižní Koree, když nevyužil ani jeden ze sedmi brejkbolů. Raonice nezachránilo ani 33 es. 

Dvaadvacetiletý Soon Woo Kwon, jenž za poslední rok vystoupal v žebříčku o více než 150 míst na aktuálně 84. příčku, si tak proti bývalé světové trojce a aktuálně 32. hráči světa připsal druhý skalp hráče Top 50. Poprvé loni na podzim porazil Francouze Lucase Pouillea.

Do čtvrtfinále turnaje ATP se Soon Woo Kwon dostal potřetí v kariéře, loni v Los Cabos ani minulý týden v Puné se však dál nedostal. V New Yorku se o premiérové semifinále utká s Britem Kylem Edmundem, nebo Němcem Dominikem Köpferem.

Ugo Humbert na začátku sezony nečekaně vyhrál turnaj v Aucklandu a připsal si premiérový titul na okruhu ATP. Na Australian Open i v Montpellier pak vypadl hned v prvním kole, v New Yorku však minisérii porážek zastavil a navíc začal drtivou výhrou 6-1 6-0 nad domácím Marcosem Gironem.

O semifinále si 21letý Francouz Humbert zahraje s o rok mladším Srbem Miomirem Kecmanovičem, s nímž ve dvou vzájemných duelech neuhrál ani set. Kecmanovič má v New Yorku za sebou už dvě utkání, po domácím Paulovi si bez ztráty setu poradil i s italským veteránem Paolem Lorenzim, jehož přehrál dvakrát 6-3.¨

Nasazená jednička John Isner i obhájce titulu Reilly Opelka do turnaje vstoupí ve čtvrtek. Isnera čeká Australan Jordan Thompson, Opelku vyzve Japonec Jošihito Nišioka.

Jebavý letos poprvé vyhrál
Český deblista Roman Jebavý se na čtvrtý pokus dočkal první výhry v sezoně 2020. V prvním společném zápase s Dánem Frederikem Nielsenem porazili 6-4 6-4 druhý nasazený kolumbijsko-britský pár Santiago González a Ken Skupski.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 804.180 dolarů
středeční výsledky (12. 02. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Soon Woo Kwon (Korea) - Raonic (2-Kan.) 7-6(4) 6-7(4) 6-4
Humbert (4-Fr.) - Giron (USA) 6-1 6-0
Kecmanovič (6-Srb.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-3
Seppi (It.) - Johnson (USA) 7-6(4) 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Nielsen (ČR/Dán.) - González/Skupski (2-Mex./Brit.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Mayo
Ahojte tenisti,

Čo nové vo svete tohto športu?
Reagovat
Kozoroh
Čínský výtvarník a No1eho fanoušek Geoffrey Guo vymodeloval No1eho bustu :-)) Pochvaly se dočkal i od samotného Novaka! :)

https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11248--fanousek-vytvoril-djokovicovu-sochu-ten-mu-splnil-sen
Reagovat
Mayo
Ďakujem, prečítal som si to a socha je vydarena, šikmáč dobrá robota.
Reagovat
RF46
no nevim, jestli bych ho podle sochy poznal...nevedet o koho jde dopredu:)
Reagovat
Krisboy
Vypadá trochu jako John Kerry, nebo jak se jmenoval. Myslím americký politik, co snad kandidoval na prezidenta bo co.
Reagovat
sojka1
myslim, ze kdybych tu bustu uvidela, ze se ji vubec neleknu, neklamna znamka, ze mi Djokovice ani nepripomina, natoz abych ho v ni videla... :-)) Sochani nerozumim, ale co bych si nezakritizovala... vidim v tom takovy ten bytelny socreal, bezejmenny hrdina, co kraci do boje o zrno, pri bocnim pohledu mozna uz dokonce vernejsi originalu, jen si nejsem jista, jestli ma Djokovic tak habsbursky predkus... :-)
Reagovat
Krisboy
...zapadnul by do fronty na maso na Letné v padesátých letech :)
Reagovat
sojka1
co s tim Milosem zase je, na AO uz to vypadalo nadejne, libil se mi a zdal se mi konecne fit. Dokonce jsem zadoufala i s tim Djokovicem a nebylo to rozhodne jen tim, ze patrim do prvni a treti sorty v Srdjanove cleneni fanousku... :-))
Reagovat
RF46
Sem si chvili myslel, ze je to Sun Wu-kchung :)

https://www.csfd.cz/film/198942-opici-kral/prehled/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist