Srbové mají nového kapitána. Zimonjiče nahradil Troicki

17. 12. 2020, 22:52
Aktuality 7
Viktor Troicki je novým kapitánem srbského daviscupového týmu. Čtyřiatřicetiletý tenista nahradil ve funkci bývalého spoluhráče Nenada Zimonjiče a dostal čtyřletou smlouvu.
Profily hráčů
Viktor Troicki (© Apia Intl.)

"Nečekal jsem to takhle brzo, ale rozhodně je to něco, po čem jsem toužil," uvedl na webu soutěže Troicki. Jeho nejslavnější moment v Davis Cupu přišel ve finále v roce 2010, kdy porazil v rozhodující dvouhře Francouze Michaëla Llodru a zajistil Srbsku zisk první "salátové mísy" v historii.

Srbsko se představí příští rok v listopadu na finálovém turnaji v Madridu, kde bude chtít vylepšit svůj čtvrtfinálový výsledek z prvního ročníku nového formátu v roce 2019. Klíčové pro úspěch týmu bude, zda se turnaje zúčastní jeden z nejlepších hráčů historie Novak Djokovič, s nímž má Troicki blízký vztah.

I když kariéru ještě neukončil, neplánuje Troicki, že by nominoval sám sebe. Jeho daviscupová bilance se tak podle všeho uzavřela na 24 výhrách a 16 porážkách. Na okruhu ATP vyhrál bělehradský rodák tři turnaje ve dvouhře a vystoupal nejvýše na 12. místo žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tenhleten sasek neumel delat kapitana ani sam sobe.
Reagovat
Mantra
tak to bych ti oponoval, ten věděl a ví co dělá přesně smile
Reagovat
Nola
Troska :D tusim zaistil Srbom DC v roku 2010 smile ty si sa ako zviditelnil? smile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist