Štěpánkovi odveta za olympiádu vyšla, v Métách je ve čtvrtfinále

2. 10. 2008, 19:36
Aktuality 0
ATP MÉTY - Úspěšný den českých tenistů dnes ve francouzských Métách dovršil Radek Štěpánek. Stejně jako Berdych a Zakopalová v Tokiu si v pátek zahraje o postup do semifinále. V zápase druhého kola dnes ve třech setech udolal domácího Michaela Llodru, kterému tak oplatil porážku z olympidáy.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek vyhrál 6-7 6-1 7-6. Ve třetím setu už přitom sedmý nasazený český tenista prohrával 0-3, dokázal však vyrovnat a ve zkrácené hře Llodru deklasoval 7-0. Francouzovi tak oplatil porážku z olympijského turnaje v Pekingu.

V boji o páté semifinále této sezony se devětadvacetiletý rodák z Karviné v pátek utká s 54. hráčem světa Eduardem Schwankem z Argentiny. Ten na svém prvním halovém turnaji nejdříve vyřadil třetího nasazeného Almagra a dnes ve třech setech udolal Rumuna Viktora Hanesca. Dvaadvacetiletý Argentinec dnes odvrátil všech 11 brejkbolů a v pátek bude usilovat o vyrovnání svého maxima, kterým je semifinále z antuky ve Stuttgartu.

Svůj druhý start na turnaji ATP - poprvé na French Open propadl s Junguierou - proměnil už v postup mezi nejlepších osm Francouz Adrian Mannarino. Domácí tenista v Métách na úvod vyřadila šestého nasazeného Itala seppiho a ani dnes neztratil set: s Jihoafričanem De Voestem vyhrál 6-4 7-5, přestože v druhé sadě prohrával už 1-4.

ATP MÉTY (Francie, tv. povrch hala, 370.000 Eur) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (7-ČR) - Llodra (Fr.) 7-6(5) 1-6 7-6(0)
Schwank (Arg.) - Hanescu (Rum.) 7-6(6) 6-7(5) 6-3
Mannarino (Fr.) - De Voest (JAR) 6-4 7-5
Gicquel (Fr.) - Mahut (Fr.) 6-3 7-6(4)
Mathieu (4-Fr.) - Jouan (Fr.) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist