Stosurová bude světovou sedmičkou. Chuť si spravila Jankovičová

13. 5. 2010, 23:56
Aktuality 4
WTA MADRID - Samantha Stosurová si v Madridu poradila i se Schnyderovou a na pátém turnaji v řadě postoupila alespoň do čtvrtfinále. Díky skvělé formě stoupá žebříčkem, v jehož novém vydání se objeví minimálně na sedmé pozici. Chuť po předchozím mizerném výkonu si ve Španělsku spravila Jankovičová, jež smetla domácí Medinaovou.
Samantha Stosurová

Samantha Stosurová pokračuje v dobrých výkonech. Také třetí zápas v Madridu zahájila vyhraným prvním setem v tie-breaku, aby dnes Patty Schnyderovou nakonec porazila 7-6 6-2.

Šestadvacetiletá Australanka měla největší problémy za stavu 4-5 a 0-30, kdy podávala na udržení v prvním setu. Nakonec v něm ale nenabídla žádný brejkbol a vyhrála 7-6. Chytře hrající soupeřku zlomila, a byť v závěru utkání jednou přišla o servis, ani ve třetím utkání ve španělské metropoli neprohrála set a vyhrála 7-6 6-2.

"Patty hraje úplně jinak než ostatní hráčky. Ona si vás rozběhá, pošle na jednu stranu kurtu a druhou si tím otevře. Snažila jsem se na ní hrát tak, aby ten svůj forhend nemohla tolik využívat. Když to shrnu, hrála jsem dnes dobře," řekla Stosurová.

Letos na antuce vyhrála už čtrnácté z patnácti utkání a po dnešní výhře si zajistila další vylepšení svého maxima v žebříčku WTA. Z osmé pozice se minimálně o jednu příčku posune a má dokonce šanci se dostat i mezi pět nejlepších hráček světa.

"Od Indian Wells se mi daří. Všechno to začalo už na rychlém povrchu a forma mi vydržela i na antuku. Když vyhrajete několik zápasů v řadě, začnete si věřit. A je pak jedno, na jakém povrchu hraju," uvedla Australanka.

Vylepšit si pozici pro nasazování na French Open, kde ji čeká obhajoba semifinále, může v pátek v zápase proti Venus Williamsové, se kterou ve třech zápasech neuhrála ani set. Už dva roky na sebe ale nenarazily.

"Očekávám dobrý zápas. Antuka asi není její oblíbený povrch. Ještě jsem ji nedokázala porazit, ale v posledních týdnech jsem se dostala do formy. Na zápas se těším, a co se má stát, se stane," nechce Stosurová tipovat, jak dopadne čtvrtý souboj se starší ze sester Williamsových.

Včera Jelena Jankovičová vstoupila do turnaje bídným výkonem proti Ivanovičové, přes kterou postoupila navzdory osmi prohraným servisům. Reputaci si napravila dnes, i když tím rozhodně nepotěšila domácí fanoušky. 

Srbská tenistka porazila odevzdaně hrající Španělku Anabel Medinaovou 6-2 6-0, vyhrála i šesté vzájemné utkání a po roce si v Madridu zahraje čtvrtfinále. 

V něm na čerstvou finalistku z Říma čeká nenasazená Aravene Rezaiová. Francouzka íránského původu po Heninové a Zakopalové postoupila i přes Andreu Petkovicovou, se kterou zvládla divoký závěr druhého setu. 

Třiadvacetiletá Rezaiová se v zápase ujala vedení 6-2, i když prohrála úvodní dva gamy. V koncovce druhé sady čelila za stavu 5-6 třem setbolům, všechny však odvrátila. V tie-breaku pak zahodila pět mečbolů v řadě a Němka se dostala k dalším setbolům. Ty znovu zůstaly neproměněny a francouzská tenistka nakonec po téměř dvou hodinách proměnila sedmý mečbol.

"Taková výhra mi dodá sebevědomí. Mohla jsem vyhrát snadněji, ale důležité výměny jsem zvládla lépe, a to rozhodlo," uvedla Rezaiová.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (13. 05. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Jankovičová (7-Srb.) - Medinaová (Šp.) 6-2 6-0
Stosurová (8-Austr.) - Schnyderová (Švýc.) 7-6(3) 6-2
Li Na (13-Čína) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-3 6-4
Peerová (Izr.) - Parraová (šp.) 7-5 6-2
Rezaiová (Fr.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 7-6(8)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohuzel u zen mi to prijde jako klasika... proto jsem zensky tenis uplne prestala sledovat, mrknu jedine kdyz hraje Henin, protoze stara laska nerezavi :-), ale jinak mi to nestoji za to. Kvalitou se to s muzi neda absolutne srovnavat, i kdyz i oni samozrejme zahrajou i blbe...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mela byt reakce na Zdenka :-)
Reagovat
5zdenek5
v tom s tebou souhlasím. Ženský tennis je hodně nevyrovnaný... :)
Reagovat
5zdenek5
dnes jsem neviděl utkání Stosurová-Wiliamsová...ale co jsem mohl vidět minulý kolo, tak co předvedla Venus, tak špatně jsem ji dlouho neviděl hrát. Tady nám to ukazuje, že každý zápas je o něčem jiným. Viz také Petrovová dnes.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist